"Η Χιονονιφάδα" του Benji Davies

Ψηλά στον ουρανό, ένα χειμωνιάτικο βράδυ φτιάχτηκε μια χιονονιφάδα. Κι άρχισε να χοροπηδά, να στροβιλίζεται και να στριφογυρνάει ανάμεσα στα σύννεφα. Σύντομα άρχισε να πέφτει.
Με εξαιρετική γλώσσα και πανέμορφη εικονογράφηση, ο Benji Davies αφηγείται την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού, της Νοέλ, και μιας χιονονιφάδας, που λαχταρούν να βρουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στον κόσμο.
Μια αξέχαστη ιστορία από τον διεθνώς καταξιωμένο συγγραφέα και εικονογράφο, που θα γίνει μια από τις κλασικές των Χριστουγέννων.

"Ένα σπίτι για το Ποντικάκι των Χριστουγέννων" της Rebecca Harry

Είναι παραμονή Χριστουγέννων και το Ποντικάκι προσπαθεί να βρει ένα όμορφο μέρος για να το κάνει σπιτικό του. Στον δρόμο συναντάει τον Λαγουδάκο, την Αλεπού και τον Αρκουδάκο και τους βοηθάει στις δουλειές τους. Ο ήλιος, όμως, δύει και το Ποντικάκι ακόμα να βρει σπίτι. Ευτυχώς, οι νέοι του φίλοι τού φυλάνε μια υπέροχη έκπληξη για το τέλος!
Μια νέα τρυφερή ιστορία που προστίθεται στη χριστουγεννιάτικη σειρά βιβλίων της Rebecca Harry Άι Βασίλη θέλω... ένα φίλο! (Ίκαρος, 2013) και Ένα δώρο για τους φίλους μου! (Ίκαρος, 2014).

"Εσύ επιλέγεις" των Pippa Goodhart & Nick Sharratt

Αν μπορούσες να πας οπουδήποτε, πού θα πήγαινες;
Στην παραλία, στο δάσος, σε ηφαίστειο, στην πόλη, στην έρημο ή στο διάστημα;
Ποιον θα ήθελες για φίλο;
Έναν πειρατή, έναν εξωγήινο, μια νεράιδα, ένα ρομπότ ή τον Άγιο Βασίλη;
Και τι θα έκανες για να περνάς καλά;
Θα πήγαινες για σκι, για ιππασία, για σερφ, για εξερεύνηση ή για ηλιοθεραπεία;
Άντε λοιπόν...!
Ένας συναρπαστικός τρόπος για να εισάγουμε την έννοια της επιλογής στις πρώτες ηλικίες, καθώς σε κάθε σελίδα του υπάρχει μια διαφορετική ερώτηση για εξερεύνηση. Εσύ επιλέγεις!