"Υποταγμένοι στον θάνατο" της J.D. Robb

Πέθαναν με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη τους. Τρεις αυτοκτονίες: ενός λαμπρού μηχανικού, ενός διαβόητου δικηγόρου και ενός αμφιλεγόμενου πολιτικού.
Τι μπορεί να τις συνδέει; Πρόκειται για τρεις ανθρώπους άγνωστους μεταξύ τους και χωρίς προφανείς λόγους αυτοκτονίας. Οι τρεις υποθέσεις θα μπορούσαν να σφραγιστούν για πάντα, όμως το ένστικτο της υπαστυνόμου Ιβ Ντάλας δεν το επέτρεψε.
Καταστρέφοντας το ταξίδι του μέλιτος, η Ιβ θεώρησε ύποπτους τους τρεις θανάτους και αποφάσισε να τους διερευνήσει. Οι αυτοψίες ήταν σοκαριστικές: μικρά εγκαύματα βρέθηκαν στον εγκέφαλο και των τριών θυμάτων. Κι εκείνο το παράξενο χαμόγελο στα χείλη… Μια γενετική ανωμαλία ή μια μέθοδος δολοφονίας που πρέπει να εξιχνιαστεί με προσοχή; Οι έρευνες της Ιβ θα κινηθούν τελικά προς τη σωστή κατεύθυνση κι αυτό που θα ανακαλύψει θα είναι τρομακτικό.
Γιατί ορισμένες φορές το μυαλό μπορεί να γίνει όπλο της δικής του καταστροφής. Ή μήπως κάποιος παίζει ένα άρρωστο και πολύ επικίνδυνο παιχνίδι με τον ανθρώπινο εγκέφαλο;

"Η παλίρροια της καρδιάς" της Judith McNaught

«Λατρεύω τη ζωή, ακόμα κι όταν μου συμβαίνουν άσχημα πράγματα. Κάθε εποχή του χρόνου φέρνει μαζί της την υπόσχεση ότι θα μου συμβεί κάτι υπέροχο». Αυτή είναι η Αλεξάντρα Λόρενς. Ένα κορίτσι στα χρόνια της αθωότητας, γεμάτο αγάπη για τη ζωή και τρυφερά συναισθήματα.
Η ζωή τής επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και δεν είναι όλες ευχάριστες. Παντρεύεται τον ισχυρό και πλούσιο δούκα Τζόρνταν Τάουνσεντ. Ένας γάμος θυελλώδης, που σύντομα έρχεται αντιμέτωπος με την απόλυτη δοκιμασία.
Δύο άνθρωποι από δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Η Αλεξάντρα παγιδεύεται σ’ ένα μπερδεμένο κουβάρι ζήλιας και εκδίκησης, υπερηφάνειας και σαρωτικού πάθους.
Τι κρύβεται πίσω από την κρύα, αλαζονική και υπεροπτική μάσκα του συζύγου της Τζόρνταν; Ποιος είναι πραγματικά ο άνθρωπος που έχει παντρευτεί;
Η ίδια θα αγωνιστεί για τη ζωή του και για να διατηρήσει τον ιερό δεσμό του γάμου, που πλέον τους ενώνει.