"Σε μαύρο φόντο" της Ελένης Γαληνού

Ανάμεσα στο πεπρωμένο, στη ζωή και στον θάνατο υπάρχει μια μεγαλειώδης λησμονημένη αλήθεια.
Ένα κειμήλιο αποκάλυψη, προστατευμένο για χιλιετίες από μια μυστική αδελφότητα.
Η νεαρή ζωγράφος Δάφνη Μελίτη ετοιμάζει τη νέα της έκθεση με θέμα πορτρέτα σε μαύρο φόντο, όλα δημιουργήματα της φαντασίας της. Όσο όμως τα ζωγραφίζει, κάτι ανεξήγητο την ωθεί να φτιάξει μια δεύτερη εκδοχή τους και να εντάξει στα έργα και τον εαυτό της. Μετά την έκθεση, περίεργες συμπτώσεις της αποκαλύπτουν πως οι άνθρωποι στους πίνακες είναι ολόιδιοι με υπαρκτά πρόσωπα. Προσπαθώντας να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει, έρχεται άλλη μία συγκλονιστική διαπίστωση:
Ο ένας μετά τον άλλο αρχίζουν να πεθαίνουν.
Η Μοίρα, πιο αληθινή από ποτέ, ξεδιπλώνει τα σημάδια της, όμως η Δάφνη ζει για πρώτη φορά τον απόλυτο έρωτα με τον Νικόλα και δυσκολεύεται να τα δει. Οι δυο τους νιώθουν σαν γνώριμες ψυχές που επιτέλους συναντήθηκαν. Κι ύστερα…
Κάιρο, Πράγα, Παρίσι, Αμοργός, ένα ταξίδι φυγής και εσωτερικής αναζήτησης που αλλάζει εντελώς τη ζωή της. Πλησιάζοντας στη λύση του μυστηρίου, την περιμένει η πιο συγκλονιστική αλήθεια…
Τίποτε από όσα πίστευε ως τώρα δεν θα είναι πια ίδιο.
Ένα μυθιστόρημα σταθμός για το θαύμα της ζωής και της αιώνιας αγάπης.

"Οι Φόνοι του Νυχτολούλουδου" του Anthony Horowitz

Η Σούζαν Ράιλαντ έχει πλέον εγκαταλείψει τον χώρο των εκδόσεων και ζει μια όμορφη ζωή. Μαζί με τον Αντρέα διαχειρίζονται ένα μικρό ξενοδοχείο σε ένα ελληνικό νησί. Θα έπρεπε να είναι αυτό που πάντα ονειρευόταν. Είναι όμως;
Έχει κουραστεί προσπαθώντας να κάνει τα πάντα να λειτουργήσουν σε ένα νησί όπου τίποτα δεν γίνεται όπως το περιμένεις.
Μέχρι την άφιξη των Τρεχέρν. Η παράξενη και μυστηριώδης ιστορία που της αφηγούνται σχετικά με έναν φόνο ο οποίος διαπράχθηκε την ίδια ημέρα και στο ίδιο ξενοδοχείο που παντρεύτηκε η κόρη τους συναρπάζει τη Σούζαν και κεντρίζει το εκδοτικό της ένστικτο.
Ένας από τους συγγραφείς με τους οποίους συνεργαζόταν, ο Άλαν Κόνγουεϊ, συγγραφέας του μυθιστορήματος Άγριες Κίσσες, γνώριζε το θύμα –ονόματι Φρανκ Πάρις– και μάλιστα βάσισε το τρίτο βιβλίο του, το Ακούσιος Μάρτυρας, σε αυτό ακριβώς το έγκλημα.
Η κόρη των Τρεχέρν, διαβάζοντας το μυθιστόρημα του Κόνγουεϊ, συνειδητοποιεί ότι το βιβλίο αποδεικνύει πως ο άνθρωπος που καταδικάστηκε για τον φόνο του Πάρις είναι αθώος. Όταν οι Τρεχέρν αποκαλύπτουν ότι και η ίδια η κόρη τους αγνοείται, η Σούζαν αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να επιστρέψει στην Αγγλία για να μάθει τι πραγματικά έχει συμβεί.
Οι Φόνοι του Νυχτολούλουδου είναι μια υποχθόνια σκοτεινή ιστορία κλασικού αγγλικού μυστηρίου από τον κορυφαίο του είδους Anthony Horowitz.

"Στην Πόλη των Λυγμών" της Άννα Γαλανού

Το βλέμμα του Βαρδή στάθηκε πάνω της. Η Αλεξία αναρίγησε κι έστρεψε αλαφιασμένη το κεφάλι. Και τότε τον είδε. Τα μάτια του την κάρφωναν.
Ψηλός, επιβλητικός, με αγέρωχη θωριά και βήμα που πονούσε τις πέτρες, καθώς πατούσε πάνω τους. Ήταν ο αγαπημένος της, ήταν ο Βαρδής!
Ένας μεγάλος έρωτας γεννιέται στην πιο ταραγμένη περίοδο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
Διασχίζοντας υπόγειους διαδρόμους, μυστικά περάσματα και αψιδωτές στοές που δημιουργούν οφθαλμαπάτες, η Αλεξία θα συναντήσει το πεπρωμένο της.
Το μυστικό του βάλτου, ο περιπλανώμενος θίασος, οι νάνοι, το τσάι της λησμονιάς κλέβουν την αθωότητα και την ευτυχία της.
Εκστρατείες, αποχωρισμοί, δολοπλοκίες, εκτοπισμοί απομακρύνουν από κοντά της τον άντρα της ζωής της.
Αλλά καμιά υπέρβαση δεν είναι θυσία.
Είναι λύτρωση.
Είναι απαίτηση ψυχής.

"Έγκλημα στον Λόφο της Αλκυόνης" της Sophie Hannah

Άλλο ένα διαβολικά περίπλοκο μυστήριο για τον σπουδαίο Ηρακλή Πουαρό…
Ο Ηρακλής Πουαρό ταξιδεύει με πολυτελές λεωφορείο από το Λονδίνο στον Λόφο της Αλκυόνης, έναν εξοχικό, ιδιωτικό οικι
σμό. Τον έχει καλέσει ο Ρίτσαρντ Ντέβονπορτ για να τον βοηθήσει να αποδείξει ότι η μνηστή του Έλεν είναι αθώα για τον φόνο του αδελφού του Φρανκ. Το αίτημά του, ωστόσο, συνοδεύεται από έναν παράξενο όρο: O Πουαρό πρέπει να κρατήσει κρυφό από την υπόλοιπη οικογένεια Ντέβονπορτ τον πραγματικό λόγο της παρουσίας του εκεί.
Στο λεωφορείο, μια ολοφάνερα αναστατωμένη γυναίκα ζητάει απεγνωσμένα να αποβιβαστεί, επιμένοντας ότι θα δολοφονηθεί αν παραμείνει στη θέση της. Αλλάζει θέση και το υπόλοιπο ταξίδι συνεχίζεται χωρίς άλλα απρόοπτα. Ο Πουαρό όμως έχει κακό προαίσθημα και οι φόβοι του δεν θα αργήσουν να επιβεβαιωθούν? στο σπίτι των Ντέβονπορτ ανακαλύπτεται ακόμα ένα πτώμα, με ένα μακάβριο σημείωμα που γράφει: Κάθισες σε μια θέση που δεν έπρεπε ποτέ σου να καθίσεις...
Άραγε αυτός ο νέος φόνος, καθώς και το παράξενο περιστατικό στο λεωφορείο αποτελούν στοιχεία που θα οδηγήσουν στη λύση της δολοφονίας του Φρανκ Ντέβονπορτ; Θα μπορέσει ο Πουαρό να βρει έγκαιρα τον πραγματικό δολοφόνο ώστε να σώσει μια αθώα γυναίκα από την κρεμάλα;

"Όπα! Εγώ αποφασίζω;" του Peter Economy

Ένας μέντορας μάνατζμεντ σε βιβλίο!
Το βιβλίο Όπα! Εγώ αποφασίζω; είναι γεμάτο χρήσιμες πληροφορίες, συμβουλές και λίστες οργάνωσης καθηκόντων τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε φιλοδοξεί να γίνει πετυχημένος μάνατζερ, είτε βρίσκεται στην αρχή της καριέρας του είτε θέλει να «φρεσκάρει» τις γνώσεις του, όσο πεπειραμένος κι αν είναι.
Με αυτό το βιβλίο στα χέρια τους οι νέοι μάνατζερ και διευθυντές θα είναι σε θέση να γνωρίζουν πάντα την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν, ανεξάρτητα από το σημείο στο οποίο βρίσκονται αυτή τη στιγμή. Παρουσιάζει σημαντικές δεξιότητες τις οποίες πρέπει να κατανοήσουν, να εξασκήσουν και τελικά να κατακτήσουν, όπως:
• Την οργάνωση ομάδων και τη μεταξύ τους συνεργασία
• Τη δημιουργία ευχάριστης και αποδοτικής εταιρικής κουλτούρας
• Την ηγετική στάση σε ό,τι αφορά αλλαγές στην οργάνωση
• Την επιλογή εξαιρετικών υπαλλήλων
• Την εκπαίδευση και την καθοδήγηση (coaching & mentoring)
• Την ανάθεση εργασιών
• Την αποτελεσματική επικοινωνία
• Τη διαχείριση των απολύσεων
Είτε έχετε μόλις προσληφθεί ως μάνατζερ, είτε είστε έμπειρος ηγέτης, είτε ελπίζετε σε προαγωγή, το Όπα! Εγώ αποφασίζω; είναι ο μέντορας που χρειάζεστε!

"Οι νόμοι της ανθρώπινης φύσης" του Robert Greene

Είμαστε κοινωνικά όντα. Οι ζωές μας εξαρτώνται από τις σχέσεις μας με τους συνανθρώπους μας. Το να γνωρίζουμε γιατί δρουν οι γύρω μας με έναν συγκεκριμένο τρόπο μας δίνει μια μοναδική δεξιότητα, χωρίς την οποία όλα τα άλλα ταλέντα μας δεν αξιοποιούνται στο έπακρο.
Αντλώντας παραδείγματα από ιστορικές προσωπικότητες, όπως ο Περικλής, η βασίλισσα Ελισάβετ Α΄, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και πολλές άλλες, ο Robert Greene μας δείχνει τον τρόπο να αποστασιοποιηθούμε από τα συναισθήματά μας και να αποκτήσουμε αυτοέλεγχο. Να αναπτύξουμε ενσυναίσθηση και διορατικότητα και να καταφέρουμε να διακρίνουμε τι κρύβεται πίσω από τις μάσκες των συνανθρώπων μας. Να ξεφύγουμε από τη ζώνη της άνεσής μας, ώστε να πραγματοποιήσουμε τον βασικό, ουσιαστικό στόχο της ζωής μας. Είτε πρόκειται για την επαγγελματική ή την προσωπική μας ζωή είτε για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, Οι Νόμοι της Ανθρώπινης Φύσης προσφέρουν ευφυείς τακτικές επιτυχίας. Ο Robert Greene έχει βοηθήσει εκατομμύρια αναγνώστες αποστάζοντας την αρχαία σοφία, γνώση και φιλοσοφία σε προσβάσιμα βιβλία για όσους αναζητούν δύναμη, βελτίωση και κατανόηση.

"Περί θνητότητας - Στοχασμοί για το τέλος της ζωής" των Σενέκα & James S. Romm

Διαχρονική σοφία περί θανάτου από τον διακεκριμένο Στωικό φιλόσοφο Σενέκα.
«Χρειάζεται μια ολόκληρη ζωή για να μάθεις πώς να πεθάνεις», έγραψε ο Ρωμαίος Στωικός φιλόσοφος Σενέκας (4 π.Χ.-65 μ.Χ.). Συμβούλευε μάλιστα τους αναγνώστες του να «μελετούν πάντα τον θάνατο» και, ακολουθώντας ο ίδιος τη συμβουλή του, επανερχόταν στα γραπτά του ξανά και ξανά σε αυτό το θέμα, χωρίς ωστόσο να του αφιερώσει ποτέ ένα ολοκληρωμένο έργο.
Το Περί Θνητότητας συγκεντρώνει για πρώτη φορά σε έναν τόμο όλους τους σημαντικούς στοχασμούς του Σενέκα περί θανάτου. Μέσα από το συγκεκριμένο έργο, αποκαλύπτεται ένας προκλητικός στοχαστής, ένας συγκλονιστικός συγγραφέας που μιλάει με απαράμιλλη αμεσότητα για την ανάγκη να αποδεχτούμε τον θάνατο.
Ο Σενέκας πίστευε ότι η ζωή είναι ένα ταξίδι προς τον θάνατο, για το οποίο πρέπει να προετοιμαζόμαστε καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου μας. Τονίζει την οικουμενικότητα του θανάτου, τη σπουδαιότητά του ως τελευταίου κεφαλαίου της ζωής και τη δυνατότητά του να μας απελευθερώσει από τον πόνο, τη δουλεία ή την πολιτική καταπίεση.
Με βάση τα πρωτότυπα κείμενα του Σενέκα, το Περί Θνητότητας περιλαμβάνει μια διαφωτιστική εισαγωγή, σημειώσεις, καθώς και έναν επίλογο με την περιγραφή από τον Τάκιτο της θλιβερής αυτοκτονίας του Σενέκα.

"Μια καμηλοπάρδαλη με λαιμουδένιο... λαιμό!" του Jory John

Είμαι ο Έντουαρντ και έχω έναν λαιμουδένιο… λαιμό!
Είναι πολύ μακρύς.
Πολύ ευλύγιστος.
Πολύ στενός.
Πολύ λεπτός.
Με καφετιές κηλίδες.
Έχω τον πιο μακρύ λαιμό που έχετε δει ποτέ σας, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτε γι’ αυτό.
Πιστέψτε με, έχω προσπαθήσει…
Ανασηκώνω τους ώμους… Σκύβω… Καμπουριάζω… Μαζεύομαι…
Ό,τι κι αν κάνω, όμως, ο λαιμός μου είναι εδώ, είναι εκεί, είναι παντού!
Και αυτός είναι ο Σάιρους, που από μικρός ονειρευόταν να έχει έναν λαιμό σαν τον δικό μου… λαιμουδένιο! Μια χαρούμενη ιστορία για την αυτοεκτίμηση, τη διαφορετικότητα και τη φιλία.

"Μικρή Ιστορία της Μοντέρνας Τέχνης" του Δημοσθένη Δαββέτα

Ακούμε συχνά γύρω μας φράσεις όπως «αυτός είναι μοντέρνος», «ντύνεται μοντέρνα», «έχει μοντέρνα συμπεριφορά», ή ακόμα για έναν πίνακα, «αυτό είναι μοντέρνα ζωγραφική».
Τελικά, όμως, τι σημαίνει ο όρος «μοντέρνος»;
Η απάντηση θα μας απασχολήσει σ’ αυτό το βιβλίο. Αλλά πριν ξεκινήσουμε, πρέπει να τονίσουμε κάτι: Εδώ θα μιλήσουμε για το μοντέρνο στην τέχνη, δηλαδή για τη μοντέρνα τέχνη.
Και λέγοντας τέχνη, στην περίπτωσή μας, εννοούμε τις Καλές Τέχνες, ό,τι έχει σχέση με ζωγραφική, γλυπτική, σχέδιο, εγκαταστάσεις (installations), performances, δηλαδή ό,τι έχει σχέση με τις εικαστικές δράσεις και εκφράσεις.
Με βάση λοιπόν τα ανωτέρω, ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι είναι η μοντέρνα τέχνη και ποια η προέλευση του όρου.

"Μικρή Ιστορία της Μόδας" του Δημοσθένη Δαββέτα

Ακούμε συχνά να γίνεται λόγος για μόδα γύρω μας. Η φράση «είναι της μόδας» μας κάνει να καταλάβουμε ότι η χρήση του όρου αφορά οτιδήποτε έχει σχέση γενικώς με το σήμερα (π.χ. «το Παρίσι είναι προορισμός της μόδας φέτος» ή «αυτό το εστιατόριο είναι της μόδας τώρα» κ.λπ.), αλλά και με τα ίδια τα ρούχα που θα φορέσουμε.
Τελικά, όμως, τι σημαίνει η λέξη «μόδα»;
Η λέξη «μόδα» προέρχεται από τη λατινική γλώσσα. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ζωντανό, το καινούριο, το σήμερα. Αυτό το καινούριο κάποια στιγμή ωριμάζει, διαδίδεται σε γενική κλίμακα και, αφού κάνει τον κύκλο του, σβήνει για να δώσει τη θέση του στο επόμενο. Και η πορεία της μόδας δεν έχει τέλος…
Σε αυτό το βιβλίο θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τον ρόλο της μόδας στην αναζήτηση του διαφορετικού, του καινούριου, αυτού που θα μας κάνει να παίξουμε με την εικόνα του εαυτού μας, που θα μας κάνει να νιώσουμε «μοναδικοί», και τελικά να βρούμε, έστω και οριακά, μια μορφή ευχαρίστησης.

"Ο προφήτης" του Kahlil Gibran

Όταν σας γνέφει η Αγάπη, ακολουθήστε την, ακόμα κι αν τα μονοπάτια της είναι τραχιά κι απόκρημνα.
Και μη σας περάσει από τον νου ότι μπορείτε να ορίσετε τη ρότα της αγάπης, διότι, αν βρει ότι αξίζετε, εκείνη ορίζει τη δική σας ρότα.
Μια εικονογραφημένη ανθολόγηση από το διαχρονικό έργο του σπουδαίου φιλοσόφου και ποιητή Xαλίλ Γκιμπράν.
Μιλά για την αγάπη, την προσφορά, για τα παιδιά, για τη χαρά και τη λύπη, για την ελευθερία με θεία λόγια που εξυψώνουν τον άνθρωπο και την ψυχή του.

"Συλλογή Μικρά Αστέρια - No 1: Καληνύχτα, Σ'αγαπώ" της Κατρίνας Τσάνταλη

Κάποτε ήτανε μικρή και μάθαινε ποιηματάκια για να τα λέει με χαρά τώρα στα εγγονάκια.
Τι κι αν μεγάλη έγινε… Τα χρόνια ήταν πολλά και το μυαλό όλο ξέχναγε μα όχι η καρδιά…
Ένα βιβλίο για την αγάπη που τρυπώνει στις καρδιές από γενιά σε γενιά.

"Συλλογή Μικρά Αστέρια - No 2: Ο Ιπποπόκαμπος" της Κατρίνας Τσάνταλη

Πιστεύω σε μένα… αξίζω πολλά.
Όλα τα όνειρά μου θα βγουν αληθινά.
Αν ξέρω τι θέλω σ’ αυτή τη ζωή και αγάπη σε μένα να δίνω πολλή.
Ένα βιβλίο για την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση.

"Συλλογή Μικρά Αστέρια - No 3: Το μικρό κοτοπουλάκι" της Κατρίνας Τσάνταλη

Είμαστε μια αγκαλιά, ενωμένοι μια γροθιά.
Κοίτα τι σε περιμένει… μια οικογένεια αγαπημένη!
Είμαστε, σου λέμε, εδώ στο δικό σου το πλευρό μέχρι εσύ πια να μπορείς στο σπιτάκι μας να ’ρθείς!
Ένα βιβλίο για τη δύναμη της αγάπης στα πιο μικρά μωρά.