"Ιστορίες του Αρχαίου Κόσμου και της Επανάστασης" του Απόστολου Γκέτσου

Ένα βιβλίο διαφορετικό από τα προηγούμενα του συγγραφέα. Τα ιστορικά διηγήματα που κρατάτε στα χέρια σας ταξιδεύουν μέσα στον χρόνο, ξεκινούν από τη Μυκηναϊκή Ελλάδα, διασχίζουν την περίοδο των Περσικών πολέμων, περνάνε από την κλασική και την ελληνιστική περίοδο, το πρώιμο και το ύστερο Βυζάντιο και καταλήγουν στην προεπαναστατημένη και την επαναστατημένη Ελλάδα.
Ο αναγνώστης θα ταξιδέψει με τον μυθικό ήρωα Ηρακλή, θα ταυτιστεί με τη σθεναρή αντίσταση και νικηφόρα για τους Έλληνες κατάληξη εναντίον της πανίσχυρης Περσικής αυτοκρατορίας και θα κεντριστεί από την αντιπαράθεση μεταξύ Δημοσθένη και Ισοκράτη και την εξιστόρηση του Θεσσαλού ιππέα που συμμετείχε στην εκστρατεία του Αλέξανδρου.
Διασχίζοντας τις εποχές, θα δούμε το όραμα του Ιουλιανού και τη σωφροσύνη του Ιωάννη Βατάτζη.
Το ταξίδι τελειώνει με το πραγματικό περιστατικό λίγο πριν την επανάσταση και τις αναμνήσεις ενός πολεμιστή μέχρι την ανεξαρτησία της Ελλάδας.
Ιστορίες δοσμένες με ψυχή και συναίσθημα αλλά και με απόλυτο σεβασμό στα ιστορικά γεγονότα και τους χαρακτήρες των ιστορικών προσώπων.
Η ιστορία παντρεύεται με τη μυθοπλασία με τρόπο μοναδικό και με αποτελέσματα εξαιρετικά.
Ένα βιβλίο που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον, όχι μόνο όσων αρέσκονται σε τέτοιου είδους αναγνώσματα αλλά και όλων όσων επιλέξουν να το διαβάσουν.