"Η χαμένη κόρη" της Lucinda Riley

Θα ψάξουν σε όλο τον κόσμο για να τη βρουν…
Μετά την αποκάλυψη του Γκίοργκ Χόφμαν ότι μπορεί να έχει εντοπίσει τη χαμένη αδελφή, η Μαία και η Άλι ανακαλύπτουν ότι το μόνο στοιχείο που έχουν είναι μια διεύθυνση ενός αμπελώνα στη Νέα Ζηλανδία, καθώς και ένα σχέδιο ενός ασυνήθιστου σμαραγδένιου δαχτυλιδιού σε σχήμα αστεριού. Επειδή η ΚεΚε, που ζει στην Αυστραλία, είναι πιο κοντά σε αυτόν τον αμπελώνα, τη στέλνουν να τον ερευνήσει με τη σύντροφό της, την Κρισί. Έτσι ξεκινά ένας αγώνας ενάντια στον χρόνο για να βρουν τη Χαμένη Κόρη.
Είναι ένας αγώνας που τις ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, καθώς η Μέρι ΜακΝτούγκαλ, η γυναίκα που έχει το σμαραγδένιο δαχτυλίδι και μπορεί να επιβεβαιώσει εάν η κόρη της, η Μέρι-Κέιτ, είναι η Χαμένη Κόρη, έχει ξεκινήσει τον γύρο του κόσμου μετά τον θάνατο του συζύγου της και, όπως φαίνεται, δεν θέλει να βρεθεί…
Η Χαμένη Κόρη, η έβδομη συναρπαστική ιστορία της σειράς Οι Κόρες των Αστεριών, φέρνει στην επιφάνεια μια ιστορία αγάπης, δύναμης και θυσίας, που ξεκίνησε πριν από εκατό χρόνια για να κλείσει τον κύκλο της με ένα επικό φινάλε… Ανακαλύψτε τον εαυτό σας στην καρδιά της ιστορίας!

"Βωβός θάνατος" του Volker Kutscher

Μάρτιος 1930: Ο κινηματογράφος βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγής. Οι ομιλούσες ταινίες κερδίζουν έδαφος και πολλοί παραγωγοί, ιδιοκτήτες αιθουσών και αστέρια των βωβών ταινιών παραγκωνίζονται.
Η διάσημη ηθοποιός Μπέτι Βίντερ τραυματίζεται θανάσιμα από έναν προβολέα κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ομιλούσας ταινίας. Αρχικά φαίνεται ως δυστύχημα, όμως ο αστυνόμος Γκέρεον Ρατ ανακαλύπτει στοιχεία που παραπέμπουν σε δολοφονία. Καθώς οι συνάδελφοί του υποψιάζονται έναν τεχνικό φωτισμού ο οποίος αγνοείται, οι έρευνες του Ρατ τον οδηγούν σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση και σύντομα βρίσκεται να ακολουθεί τον δικό του δρόμο.
Αποφεύγοντας τον προϊστάμενό του, που τον θέλει εκτός υπόθεσης, η ζωή του Ρατ περιπλέκεται ακόμα περισσότερο όταν ο πατέρας του του ζητά να βοηθήσει τον δήμαρχο της Κολονίας, Κόνραντ Αντενάουερ, σε μια υπόθεση εκβιασμού και η πρώην σύντροφός του, η Τσάρλι, προσπαθεί να αναθερμάνει τη σχέση τους – και όλα αυτά καθώς η ένταση μεταξύ ναζί και κομμουνιστών κλιμακώνεται σε βίαιες συγκρούσεις.
Αυτό είναι το δεύτερο βιβλίο με ήρωα τον αστυνόμο Γκέρεον Ρατ, πάνω στο οποίο έχει βασιστεί η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά Babylon Berlin. Ο Γερμανός συγγραφέας Volker Kutscher αποτυπώνει με δεξιοτεχνία το έγκλημα και τη διαφθορά σε ένα Βερολίνο του 1930 που παρακμάζει στη σκιά του ναζισμού.

"Άλλες γυναίκες φοράνε τα φουστάνια σου" του Λάκη Λαζόπουλου

Όσο τα πράγματα δυσκόλευαν, οι μέρες που είχαμε περάσει όμορφα έμοιαζαν σαν πολύτιμοι λίθοι στο περιδέραιο που μας είχε χαρίσει ο χρόνος. Η αισιοδοξία είχε ντυθεί καρναβάλι και δεν έλεγε να βγάλει τα αποκριάτικα. Είναι μια βιωματική ιστορία. Όλα είναι αληθινά. Πώς η ζωή ενός ανθρώπου που δεν ξέρεις φωτίζει τη ζωή ενός ανθρώπου που νομίζεις ότι ξέρεις.
Πόσα δάκρυα είναι κρυμμένα πίσω από ένα γέλιο. Βραδιές, ταξίδια, παραστάσεις, χειροκροτήματα, γέλια, ανάσες, απιστίες, γιατροί- σωτήρες που εμφανίζονται από το πουθενά σε μια διαδρομή που σου κόβει την ανάσα. Ακριβώς όπως μια μελωδία λίγο πριν γίνει το μουσικό μοτίβο της πιο σκληρής σκηνής!
Ακριβώς όπως ένα σκοινί γίνεται απότομα θηλιά.
Όλα ήταν αλήθεια και ψέματα μαζί.
Ένα σχιζοφρενικό ασανσέρ συναισθημάτων.
Μέχρι εκείνο το καλοκαίρι που έμεινε μόνο η αλήθεια να σε κοιτάει κατάματα. Και εκείνη είχε πια φύγει.
Έμειναν μόνο τα γράμματά της να μιλούν για όλα τα ανείπωτα μιας ζωής.
Και τα φουστάνια της, που άλλες γυναίκες πια θα φοράνε.
Η πάλη με τον καρκίνο είναι μια πάλη με ένα θηρίο που δεν μπορείς να του κάνεις τον μάγκα. Μία ελπίδα έχεις μόνο. Να σε λυπηθεί το θηρίο και να σε αφήσει.
Μια αφήγηση στην οποία η φωνή του αντηχεί σε κάθε γραμμή. Μια ιστορία που δίνει το σκληρότερο μάθημα ζωής. Η στιγμή που όλοι φοβόμαστε.
Πώς θα είναι αυτή η στιγμή; σκέφτηκα. Άναψε πράσινο, σκούπισα τα δάκρυα βιαστικά, όπως συνήθιζα να κάνω τον τελευταίο πολύ καιρό, και έβαλα το χαμόγελο επάνω μου, σαν ξένο ρούχο.
Καιρός πολύς που ένιωθα ότι είμαι κάτι σαν άγαλμα, που επειδή οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει να με βλέπουν χαμογελαστό, δεν θα έπρεπε εγώ σε καμία περίπτωση να πειράξω τη σχεδόν μαρμάρινη όψη μου, χαραγμένη από μια άλλη συναισθηματική μου πλευρά. Τα δάκρυα δεν υπάκουσαν παρ’ όλα αυτά και έκαναν μια ανθρώπινη βόλτα στο πρόσωπό μου, με χίλιες δυο προφυλάξεις, ώστε να μη με δουν από τα διπλανά αυτοκίνητα.
Ο Λάκης Λαζόπουλος γίνεται διάφανος, μοιράζεται τις αναμνήσεις μιας ολόκληρης ζωής με έναν άνθρωπο που αγάπησε βαθιά και μαζί μας αναψηλαφεί το χρονικό της καταραμένης ασθένειας. Με τα χέρια του σκάβει στην ψυχή του για όλα όσα δεν είπε. Για την παραδοχή και την εξομολόγηση για αυτά που έκανε και κανείς δεν έμαθε. Για τη ζωή που συνέχεια ξεφεύγει από το άγγιγμά μας. Για τα παιχνίδια του μυαλού. Για τον έρωτα.
Τι είναι έρωτας;
Έρωτας είναι δυο άλογα που σέρνουν ένα κάρο μαζί και έτσι τρέχει γρήγορα το κάρο.
Κι αγάπη τι είναι;
Αγάπη είναι όταν φύγουν τα άλογα και πρέπει να κουβαλήσετε το κάρο οι δυο σας, μόνοι σας.
Λοιπόν, το κουβαλήσαμε μαζί το κάρο. Ίσως η ίδια κουράστηκε, αλλά τώρα με βλέπει να κουβαλάω μόνος μου το κάρο της αγάπης μας.

"Η άλλη Χιονάτη" της Jennifer Donnelly

Μια φορά κι έναν καιρό, ένα κορίτσι με το όνομα Σόφι πήγε στο δάσος με τον κυνηγό της βασίλισσας. Τα χείλη της είχαν το χρώμα των ώριμων κερασιών, το δέρμα της ήταν απαλό σαν φρέσκο χιόνι, τα μαλλιά της ήταν μαύρα σαν τη νύχτα. Όταν σταμάτησαν να ξεκουραστούν, ο κυνηγός έβγαλε το μαχαίρι του και πήρε την καρδιά της.
Δεν ήταν έκπληξη για τη Σόφι. Είχε ακούσει τις φήμες, τους ψιθύρους γύρω της. Έλεγαν ότι παραήταν ευγενική και καλοσυνάτη για να κυβερνήσει? θα ήταν καταστροφή μια τέτοια βασίλισσα. Και η Σόφι τούς πίστευε. ­Πίστευε ό,τι είχε ακούσει για τον εαυτό της, όλες τις δηλητηριώδεις λέξεις που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να αποτρέψουν τα κορίτσια όπως αυτή να αποκτήσουν δύναμη.
Η Σόφι, όμως, θα αποδείξει ότι ακόμα και η πιο σκοτεινή μαγεία δεν μπορεί να σβήσει τη φωτιά που καίει μέσα σε κάθε κορίτσι. Και ότι η μεγαλύτερη δύναμη είναι η καλοσύνη.
Μπορούν να σας απαριθμήσουν όλες τις αδυναμίες σας, αλλά δεν μπορούν να σας κάνουν να τις πιστέψετε. Μόνο εσείς μπορείτε να το κάνετε αυτό.

"Το μυστικό του Dior" της Natasha Lester

Ένα βεστιάριο με δημιουργίες του Ντιόρ, ένα μυστικό κρυμμένο για εξήντα πέντε χρόνια και τρεις γυναίκες δεμένες για πάντα μέσα από τη δίνη του πολέμου.
Αγγλία, 1939. Η δυναμική πιλότος Σκάι Πενρόουζ κατατάσσεται για να συνδράμει με τις δικές της δυνάμεις στον πόλεμο κι έτσι θα συναντήσει την αποξενωμένη αδελφή της, τη Λίμπερτι, αλλά και την αδελφή ψυχή από τα παιδικά της χρόνια, τον Νίκολας Κρόφορντ, ο οποίος είναι πλέον αρραβωνιασμένος με την αινιγματική Γαλλίδα Μαργκό Ζουρντάν.
Παρίσι, 1947. Ο σχεδιαστής Κριστιάν Ντιόρ αποκαλύπτει την εκκεντρική πρώτη του κολεξιόν σε έναν κόσμο εξαντλημένο από τον πόλεμο και τη θλίψη. Ονομάζει το πρώτο του άρωμα Μις Ντιόρ, ως φόρο τιμής στην αδελφή του Κατρίν, η οποία μαχόταν για τη Γαλλική Αντίσταση.
Σήμερα. Η Αυστραλή συντηρήτρια έργων μόδας Κατ Ζουρντάν ανακαλύπτει ένα μυστικό βεστιάριο γεμάτο με ανεκτίμητες δημιουργίες του Ντιόρ, στην εγκαταλειμμένη αγροικία της γιαγιάς της. Καθώς εμβαθύνει στο μυστήριο, η Κατ αρχίζει να αμφιβάλλει για όλα όσα πίστευε ότι ήξερε για την αγαπημένη της γιαγιά. Μια ανείπωτη προδοσία θα συνυφάνει τις μοίρες όλων τους.
Το Μυστικό του Dior είναι μια ιστορία που μένει αξέχαστη, για το πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν οι άνθρωποι για να προστατέψουν ο ένας τον άλλον και για μια αγάπη που, κόντρα σε όλα, κρατάει για μια ζωή.

"Η τελευταία πτήση" της Julie Clark

Η Κλερ έχει μια τέλεια ζωή. Είναι παντρεμένη με τον γόνο μιας πανίσχυρης δυναστείας στον χώρο της πολιτικής και ζει σ’ ένα κομψό και πολυτελές σπίτι στο Μανχάταν με δεκαμελές προσωπικό. Οι μέρες της είναι προγραμματισμένες στην εντέλεια και το μέλλον της διαγράφεται λαμπρό.
Φαινομενικά…
Ο τέλειος σύζυγός της έχει έναν χαρακτήρα οξύθυμο και δεν το ’χει σε τίποτα να βάζει το προσωπικό του να παρακολουθεί κάθε κίνηση της Κλερ, για να είναι σίγουρος ότι βρίσκεται πάντα κάτω από τον έλεγχό του. Ωστόσο δεν ξέρει αυτό που η Κλερ προετοιμάζει εδώ και μήνες:
Την εξαφάνισή της…
Μια τυχαία συνάντηση στο μπαρ ενός αεροδρομίου θα τη φέρει κοντά με την Εύα, μια γυναίκα η οποία μοιάζει να βρίσκεται σε εξίσου απελπιστική κατάσταση. Την τελευταία στιγμή θα αποφασίσουν να ανταλλάξουν αεροπορικά εισιτήρια – η Κλερ θα πάρει την πτήση της Εύας για το Όκλαντ και η Εύα θα ταξιδέψει στο Πουέρτο Ρίκο σαν Κλερ, προκειμένου να μπορέσει η καθεμία τους να κάνει μια νέα αρχή σε κάποιο μέρος μακρινό.
Όμως, η μοίρα έχει άλλα σχέδια…
Το αεροπλάνο που πηγαίνει στο Πουέρτο Ρίκο συντρίβεται και η Κλερ συνειδητοποιεί ότι πλέον δεν έχει αποκτήσει απλώς ένα προβάδισμα αλλά μια καινούρια ζωή. Αποκομμένη από όλους, δίχως περιθώρια επιλογής και ενώ από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η είδηση του θανάτου της να βάλει φωτιά στα ΜΜΕ, η Κλερ οικειοποιείται την ταυτότητα της Εύας και, μαζί με αυτή, τα μυστικά που πάλευε με νύχια και δόντια να κρατήσει κρυμμένα.
Οι λάτρεις του σασπένς θα αγαπήσουν την Τελευταία Πτήση, την ιστορία δύο –μόνων και τρομοκρατημένων– γυναικών που έρχονται αντιμέτωπες με μια οδυνηρή και βασανιστική απόφαση η οποία θα αλλάξει για πάντα την πορεία της ζωής και των δυο τους.

"Στον καναπέ - η ιστορία μιας θεραπείας" της Philippa Perry

Στο βιβλίο Στον καναπέ: η ιστορία μιας θεραπείας , η Philippa Perry στρέφει την οξυδερκή ματιά της στη δύναμη της ψυχοθεραπείας. Η καθηλωτική αυτή περιπτωσιολογική μελέτη ψυχοθεραπείας με τη μορφή εικονογραφημένης ιστορίας εξερευνά γλαφυρά τις θεραπευτικές συνεδρίες διάρκειας ενός έτους με έναν ασθενή, εξετάζοντας παράλληλα ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων, οπτικών και τεχνικών.
Αν και επιφανειακά μοιάζει με μια απλή ιστορία, η αφήγηση αυτών των μυθοπλαστικών συνεδριών γίνεται χωρίς αναστολές, με ειλικρίνεια, οξυδέρκεια και χιούμορ, προκειμένου να δείξει πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ψυχοθεραπεία για την επίτευξη μιας ριζικής και μόνιμης αλλαγής.
Αστείο και ειλικρινές, είναι ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την ανθρώπινη ψυχή και αποτελεί πηγή απαραίτητων γνώσεων για κάθε μελλοντικό ψυχοθεραπευτή.
Ένα είναι σίγουρο: το βιβλίο Στον καναπέ: η ιστορία μιας θεραπείας θα κερδίσει τους αναγνώστες που θα ήθελαν να μάθουν πώς λειτουργεί η ψυχοθεραπεία τόσο από τη σκοπιά του θεραπευόμενου όσο και του θεραπευτή.
Μια φρέσκια προσέγγιση, εικονογραφημένη από τη συγγραφέα και εικονογράφο Flo Perry (How to Have Feminist Sex), συνοδευόμενη από συνοπτικές και διαφωτιστικές υποσημειώσεις.

"Κιντσούγκι - η ομορφιά της ατέλειας" της Andrea Lohndorf

Το Kintsugi, που σημαίνει «χρυσή ένωση», είναι μια παλιά ιαπωνική τεχνική που έχει αναχθεί σε τέχνη. Ξεκίνησε από την ανάγκη επιδιόρθωσης σπασμένων πορσελάνινων αντικειμένων. Με τη χρήση χρυσού για τη συγκόλληση των κομματιών, το επισκευασμένο αντικείμενο ήταν αισθητικά άψογο και συχνά πιο πολύτιμο από το αρχικό.
Το κιντσούγκι, όμως, είναι κάτι περισσότερο από ένα χειροτέχνημα· είναι μια ποιητική μεταφορά για όσα περνούν οι άνθρωποι όταν η ζωή τους «γίνεται θρύψαλα», όταν βιώνουν μια επώδυνη κρίση ή μια απώλεια και μετά προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να φτιάξουν μια νέα ζωή που, χάρη στη μετουσίωση του πόνου, μπορεί να είναι πιο πλήρης από τη ζωή που έχασαν. Γι’ αυτό είναι τόσο δυνατή η μεταφορά αυτή – επειδή ένα απλό «χειροτέχνημα» μοιάζει να εκπληρώνει ένα αρχέγονο όνειρο των ανθρώπων: Να ωριμάζουν και να δυναμώνουν μέσα από τις πληγές και τις ήττες τους, αντί να σπάνε, και να νιώθουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση, αγάπη για τον εαυτό τους, τους άλλους και τη ζωή.
Η συγγραφέας μάς δείχνει πώς μπορούμε να εμπνευστούμε από το κιντσούγκι, ώστε να βγούμε από τις κρίσεις της ζωής μας όχι μόνο αλώβητοι αλλά και πιο δυνατοί, εκτιμώντας τα ψεγάδια μας και δίνοντας σημασία στα ουσιαστικά πράγματα.

"Κράτα την ουσία!" των Ryan Nicodemus & Joshua Fields Millburn

Με την πρώτη ματιά, κάποιος ίσως πιστέψει πως αυτό που του προτείνει ο μινιμαλισμός είναι απλώς και μόνο να απαλλαγεί από τα υλικά αγαθά του. Να τα ξεφορτωθεί. Να τα απορρίψει.
Αυτό, όμως, είναι λάθος.
Μέσα από τα 12 αλληλένδετα κεφάλαια του βιβλίου, μαθαίνουμε πως ο μινιμαλισμός δεν εστιάζει στο να έχουμε λιγότερα. Αντίθετα, εστιάζει στο να κάνουμε χώρο για περισσότερα: περισσότερο χρόνο, περισσότερο πάθος, περισσότερη συναισθηματική υγεία, περισσότερη δράση, περισσότερες εμπειρίες, περισσότερη εξέλιξη, περισσότερη συνεισφορά, περισσότερη ικανοποίηση και, τελικά, περισσότερη ελευθερία..
Και παρότι όλοι υιοθετούν τον μινιμαλισμό με διαφορετικό τρόπο, αργά ή γρήγορα διαπιστώνουν πως κάθε μονοπάτι οδηγεί στον ίδιο προορισμό: μια ζωή με περισσότερο νόημα.
O Joshua και ο Ryan άφησαν τα περισσότερα από τα υλικά αγαθά τους στην ηλικία των τριάντα ετών για να ακολουθήσουν έναν πιο ουσιαστικό τρόπο ζωής. Το Κράτα την Ουσία! περιγράφει τους πρώτους εννιά μήνες του ταξιδιού τους στον μινιμαλισμό. Εσύ, τι περιττό αφαίρεσες σήμερα από τη ζωή σου; 1. ... 2. ... 3. ... 4. ...

"Ζήσε χωρίς φόβο" του Osho

«Να είσαι δημιουργικός. Να είσαι συνηθισμένος».
Ο χρυσός κανόνας της ζωής είναι ότι δεν υπάρχουν χρυσοί κανόνες.
Η σοφία του Osho, ενός από τους πιο αγαπημένους πνευματικούς δασκάλους της εποχής μας, συνδέεται με απλότητα και ευθύτητα με τη σύγχρονη καθημερινότητά μας. Σήμερα, τρεις δεκαετίες μετά τον θάνατό του το 1990, η διδασκαλία του αφορά ακόμα ευρύτερο κοινό. Σε αυτή τη σημαντική συλλογή, συνδυάζει τη διαχρονική σοφία του Βουδισμού με τις εμπνευσμένες απόψεις του και δίνει τη δική του ερμηνεία σε θέματα όπως η Πίστη, η Ευθύνη, οι Σχέσεις, η Αγαθοεργία και η δύναμη της Ενσυναίσθησης.

"Ταξιδιωτικό πρακτορείο - No 1: Οι παράξενοι κόσμοι" της L.D. Lapinski

Κάθε βαλίτσα θα σας μεταφέρει και σ’ έναν διαφορετικό κόσμο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να την ανοίξετε…
Η δωδεκάχρονη Φλικ Χάντσον ενθουσιάζεται όταν δέχεται πρόσκληση να γίνει μέλος της Λέσχης των Παράξενων Κόσμων. Σύντομα, όμως, διαπιστώνει ότι μάλλον κάτι ύποπτο συμβαίνει στο μαγικό πολυσύμπαν.
Χιονοθύελλες ξεσπούν μες στην καρδιά του καλοκαιριού, ολόκληροι δρόμοι πόλεων εξαφανίζονται, ενώ μια βαλίτσα την ταξιδεύει σ’ έναν εντελώς έρημο κόσμο. Για ν’ ανακαλύψει τι συμβαίνει, η Φλικ θα παραβεί κάθε κανόνα της Λέσχης.
Θα καταφέρει με έναν μαγικό τρόπο να διορθώσει τα πράγματα προτού όλοι οι κόσμοι εξαφανιστούν ολοκληρωτικά;
ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΓΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ!

"Μεγάλες Ιδέες για Μικρούς Φιλόσοφους - No 3: Η ισότητα - Σιμόν ντε Μποβουάρ" των Duane Armitage & Maureen McQuerry

«Τι είναι η ισότητα;»
Η Σιμόν ντε Μποβουάρ ήταν μια Γαλλίδα φιλόσοφος που πίστευε ότι, αν τα κορίτσια και τα αγόρια μπορούσαν να κάνουν ό,τι ήθελαν και αντιμετωπίζονταν με τον ίδιο τρόπο, θα ήταν πιο ευτυχισμένα.
Με απλά λόγια τα παιδιά ανακαλύπτουν βασικές αρχές της φιλοσοφίας.

"Μεγάλες Ιδέες για Μικρούς Φιλόσοφους - No 4: Η φαντασία - Καρτέσιος" των Duane Armitage & Maureen McQuerry

«Πού μπορεί να φτάσει η φαντασία;»
Ο Καρτέσιος ήταν ένας Γάλλος μαθηματικός και φιλόσοφος που πίστευε ότι η φαντασία μας εκφράζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και αυτό μας κάνει μοναδικούς.
Με απλά λόγια τα παιδιά ανακαλύπτουν βασικές αρχές της φιλοσοφίας.