"Το ξίφος" της Ευαγγελίας Ευσταθίου

1537. Την ηµέρα που ο Χαΐρεντίν Μπαρµπαρόσα και οι πειρατές του σκορπούν τον θάνατο στους κατοίκους της Παλαιοχώρας των Κυθήρων, κανείς δεν αντιλαµβάνεται τη φονική επίθεση ενός άντρα στην έγκυο ερωµένη του. Ένα ξιφίδιο που κάποτε κράτησαν µεγάλοι πολέµαρχοι και βασιλιάδες καρφώνεται στα σπλάχνα της, ανοίγοντας έναν ατέλειωτο αιµατηρό κύκλο µέσα στους αιώνες.
2020. Δύο από τους κορυφαίους κυνηγούς θησαυρών στον κόσµο, ο Ραούλ και η Σιένα, οι επονοµαζόµενοι Λύκος και Σελήνη, προσλαµβάνονται από δύο διαφορετικούς συλλέκτες έργων τέχνης για να βρουν το φονικό ξίφος. Καθώς ξεχύνονται στο κυνήγι του, αποκαλύπτεται η ιστορία του και η βαριά κατάρα που κουβαλάει. Κι ενώ η ανεύρεσή του µοιάζει άλυτος γρίφος, µια απροσδόκητη φωνή από το παρελθόν γίνεται κλειδί στα χέρια της Σιένα, οδηγώντας τον Ραούλ στον µονόδροµο της συµµαχίας µαζί της. Σε µια περιπέτεια που κόβει την ανάσα, από την Ελλάδα στην Ιταλία και πάλι πίσω, οι δυο ήρωες από κυνηγοί γίνονται κυνηγηµένοι. Mε τον θάνατο να καραδοκεί σε κάθε τους βήµα, το πάθος που γεννιέται ανάµεσά τους γίνεται πότε τροχοπέδη και πότε φωτεινός φάρος στον δρόµο τους. Κι όσο βυθίζονται στη δίνη αυτής της αναζήτησης, φαντάζει όλο και πιο ακατόρθωτο για τη Σελήνη να απλώσει γαλήνια το φως στον ουρανό της και για τον Λύκο να κάνει τραγούδι το ουρλιαχτό του.

"Τα κρυφά μονοπάτια των ματιών σου" της Μαργαρίτας Σκιαδά

Η Μαριάνθη επιστρέφει µετά από χρόνια στο νησί της, για να κάνει µια νέα αρχή. Η ζωγραφική την ταξιδεύει. Στη µοναχική ζωή της µπαίνει σαν στρόβιλος ο Ορφέας. Μια απρόσµενη συνάντηση που θα τη γεµίσει. Η απόσταση που τους χωρίζει όµως θα σταθεί εµπόδιο στη ζωή τους.
Ταξιδεύει για τη Ρώµη. Τα ζωγραφικά της έργα έχουν κάνει αίσθηση και καλείται σε µια διεθνή έκθεση ζωγραφικής. Η φυγή είναι διέξοδος. Ο διάσηµος φωτογράφος Ροµπέρτο Ρούσο µαγεύεται από την οµορφιά και τα έργα της. Προσφέρεται να γίνει ο ξεναγός της σε αυτή την πόλη που είναι υπαίθριο µουσείο. Μέσα από τα δικά του µάτια θα γνωρίσει έναν άλλο κόσµο.
Θα κατορθώσει ο Ροµπέρτο να την κάνει να αγαπήσει ξανά; Θα την αφήσει ο Ορφέας να τον ξεχάσει και να προχωρήσει; Έτσι κι αλλιώς η ζωή είναι από µόνη της παράτολµη, γεµάτη ερωτηµατικά και αµφιβολίες.
Η Μαριάνθη δε θα έλεγε ψέµατα στον εαυτό της, ήταν φορές που ο Ορφέας τρύπωνε στις σκέψεις της διεκδικώντας ένα µέρος της ευτυχίας της. Το παρελθόν δεν µπορείς να το διαγράψεις. Κάτι που έζησες και σου άφησε αναµνήσεις δε γίνεται να το σβήσεις. Καµιά φορά, αυτά τα πισωγυρίσµατα του µυαλού µπορούν να σε µπλοκάρουν και µόνο η φωνή της λογικής έχει τη δύναµη να σε ξεκολλήσει. Να σου φωνάξει πως ό,τι τελείωσε τελείωσε και δε γυρνάµε πάλι εκεί. Είναι σαν ν’ αφήνεις τον καφέ σου να κρυώσει, δεν έχει πια την ίδια γεύση. Ποιος θέλει άλλωστε να πίνει κάτι που στα χείλη του µοιάζει άγευστο και παγωµένο;

"Ο θάνατος της Άννας Βαρβάκη" του Μάνου Τασάκου

Πόσο µπορεί να διαβρώσει η απληστία; Πόσο µακριά µπορεί να φτάσει κανείς στον βωµό του χρήµατος; Ο Ίων Λεπτουργός, ένας παροπλισµένος και απογοητευµένος µεσόκοπος άνδρας, θα εµπλακεί σε µια σκοτεινή υπόθεση, όπου κυριαρχούν η απληστία, η διαπλοκή αλλά και οι ενοχές και η επιθυµία για εξιλέωση...
Η επανεξέταση της αυτοκτονίας της κόρης µιας από τις ισχυρότερες οικογένειες της χώρας, δεκατρία χρόνια µετά, θα φέρει στο επίκεντρο ανοµολόγητα µυστικά και ανόσιες πράξεις, οδηγώντας κλιµακωτά στην αποκάλυψη του βρόµικου ρόλου των πρωταγωνιστών του δράµατος. Ο Λεπτουργός θα κληθεί να γίνει ο ερασιτέχνης ντετέκτιβ που θα βοηθήσει να απονεµηθεί δικαιοσύνη, τόσο για τους ζωντανούς όσο και για τους νεκρούς.
Στον πάτο της στοίβας υπήρχε ένας φάκελος της ίδιας ποιότητας, µα η ετικέτα του ήταν πιο αναλυτική: Για την αυτοκτονία της Άννας Βαρβάκη: Υπόθεση κλειστή µε απόφαση δικαστηρίου. Ο φάκελος άρχιζε µε αποκόµµατα εφηµερίδων, έδειχνε να συνεχίζει µε πολύ λεπτοµερείς συνοµιλίες µε συγγενείς της Βαρβάκη, κάτι αποκόµµατα εισιτηρίων, εκνευριστικά άσχετα, µια φωτογραφία από ένα κλασικό µεσοαστικό διαµέρισµα και ένα αντίγραφο από ιατροδικαστική έκθεση. Καθαρό και σαφές. Απόλυτο και τελεσίδικο. Κακώσεις που δικαιολογούνται από πτώση. Θάνατος. Ταφή. Στο τέλος, στον φάκελο, σε φόντο µαύρο, όπως στις ταινίες, και κάτω από τα λιγοστά αυτά παλιόχαρτα, άσπρα φύλλα. Σκέτα, κρύα και αποκρουστικά άσπρα φύλλα. Τα ανασήκωσε αφηρηµένα. Μόνο στο τελευταίο υπήρχε ζωγραφισµένη µια φατσούλα, άτεχνη, παιδική, και από κάτω οι λέξεις: Θου βου, Ίωνα, Θου βου...

"Κλέμμενος κόσμος" της Ευαγγελίας Γιάννου

Ένα βράδυ ο Ανδρέας Μαρδίρης δέχεται το µεγαλύτερο πλήγµα στην ήδη δύσκολη ζωή του. Στον στάβλο του κτήµατος βρίσκονται δολοφονηµένοι ο πατέρας και η σύζυγός του, χωρίς κανένας να γνωρίζει τον δράστη και τα αίτια του εγκλήµατος.
Μοναδικός µάρτυρας η Θάλεια, το µικρό κορίτσι που κρατούσε συντροφιά στην ξενόφερτη γυναίκα του, το οποίο όµως αδυνατεί να παραθέσει τα γεγονότα.
Δώδεκα χρόνια µετά, η Θάλεια νοσεί βαριά κι αυτός αποφασίζει να τη βοηθήσει µε κάθε τρόπο, ελπίζοντας να βρει απαντήσεις στα ερωτήµατα του παρελθόντος. Την ίδια στιγµή άλλο ένα άσχηµο γεγονός έρχεται να προστεθεί, καθιστώντας και τον ίδιο ένοχο και υπόδικο.
Καθώς ξετυλίγεται το κουβάρι που συνθέτει και συνδέει τα εγκλήµατα, καινούριες αποκαλύψεις και οµολογίες έρχονται να προστεθούν κι όλα παίρνουν απρόσµενη τροπή.

"Το όνειρο" της Μάγιας Μποντζώρλου

Ο διάσηµος ζωγράφος Τζορντάνο, από πλούσια και αριστοκρατική οικογένεια, επιστρέφει στο αγαπηµένο του νησί. Εκεί συναντά και πάλι τους παλιούς του φίλους και την παλιά του σύντροφο, τη Δάφνη.
Όλα κυλούν ήρεµα, έως τη µέρα που, µετά από µια ξαφνική καταιγίδα, βρίσκει σε µια ερηµική ακτή, µισοπεθαµένη, µια νεαρή γυναίκα. Από την πρώτη στιγµή η άγνωστη τον µαγνητίζει ανεξήγητα. Στο δεξί της χέρι έχει ένα παράξενο σηµάδι σε σχήµα άγκυρας. Στην προσπάθειά του να τη σώσει, ο ζωγράφος φεύγει για βοήθεια. Όταν επιστρέφει, εκείνη έχει εξαφανιστεί. Ο Τζορντάνο αρχίζει να την ψάχνει παντού.
Η έρευνά του θα τον µπλέξει στα δίχτυα του µυστηρίου. Οι πληροφορίες που συγκεντρώνει τον οδηγούν σε µια γυναίκα που είναι σαν σωσίας της και φέρεται να έχει αυτοκτονήσει αρκετά χρόνια πριν. Ο Τζορντάνο νιώθει πως ένας αόρατος δολοφόνος βρίσκεται στο κατόπι του...
Ένα ψυχολογικό θρίλερ που θα σας καθηλώσει.