Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Υρία», ο Δήμος Πάρου, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου, η κοινότητα Λευκών Πάρου και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στο 2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου «Λευκές αναγνώσεις», που θα πραγματοποιηθεί στην Πάρο από τις 15 έως τις 19 Ιουλίου 2021.

Την Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021, στις 19.00μ.μ., στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκών Πάρου η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου σας περιμένει με το νέο της βιβλίο ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.

Με αφετηρία το βιβλίο και με καρτέλες ερωτήσεων, παίζουμε ένα παιχνίδι που απαντά σε πολύ βασικά ερωτήματα τα οποία προκύπτουν στα παιδιά που δεν έχουν διδαχθεί ακόμη την Ελληνική Επανάσταση. Τι σημαίνει τελικά Επανάσταση; Ποιοι επαναστάτησαν πριν από 200 χρόνια και εναντίον ποιων; Τι ζητούσαν; Τι υπήρχε στον χώρο που σήμερα λέγεται Ελλάδα; Πόσο μεγάλη ήταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία; Και τι σημαίνει «αυτοκρατορία»; Σε τι διέφερε ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας από τον Σουλτάνο; Ποιοι ήταν οι Έλληνες που επαναστάτησαν; Μιλούσαν με τον ίδιο τρόπο που μιλάμε εμείς σήμερα; Και πού ακριβώς ζούσαν; Γιατί δεν επαναστάτησαν πιο νωρίς στα 400 χρόνια που ζούσαν κάτω από την κυριαρχία του Σουλτάνου; Ελάτε να παίξουμε, να φανταστούμε, να σκεφτούμε, να συζητήσουμε… επαναστατικά!

Μην το χάσετε!
Για παιδιά από 7 ετών

Με την υποστήριξη, την αιγίδα και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού, την αιγίδα του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ) και την κάλυψη του κοινωνικού δικτύου Bookia.