"Εισαγωγή στη μέρα" του Θάνου Σταθόπουλου

Στο όγδοο βιβλίο του, ο Θάνος Σταθόπουλος συνεχίζει την περιήγησή του στις συντεταγμένες του αρχείου, που περιέχει τα στοιχεία της προσωπικής μυθολογίας και της κατακερματισμένης αυτοβιογραφίας.
Πεζόμορφα κείμενα, σημειώσεις, παραθέματα, αναγνώσεις, αναφορές, επισημάνσεις, ίχνη, θραύσματα για την τύχη της μέρας, τη στιγμή και τη διάρκεια, το χρόνο, τον εαυτό και την ανθρώπινη κατάσταση.
Η Εισαγωγή στη μέρα, ίσως το πιο σιωπηλό και κατασπαραγμένο βιβλίο του Θάνου Σταθόπουλου, είναι ένας παροξυσμός για την αιωνιότητα και την ταλάντωση της μέρας.

"Το μέλλον που επιλέγουμε: Πώς θα επιβιώσουμε από την κλιματική κρίση" των Christiana Figueres & Tom Rivett-Carnac

Στο Μέλλον που επιλέγουμε η Christiana Figueres και ο Tom Rivett-Carnac –επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του ΟΗΕ στις συνομιλίες για την ιστορική Συμφωνία του Παρισιού του 2015– απευθύνουν μια προειδοποίηση, αλλά ταυτόχρονα δίνουν και μια αισιόδοξη προοπτική, σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή και το μέλλον της ανθρωπότητας.
Οι συγγραφείς παρουσιάζουν δύο πιθανά σενάρια για τον πλανήτη μας. Στο ένα περιγράφουν πώς θα είναι η ζωή στη Γη το 2050 αν δεν πετύχουμε τους κλιματικούς στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού. Στο άλλο εξηγούν πώς θα είναι να ζούμε σε έναν αναγεννητικό κόσμο με ουδέτερο ισοζύγιο διοξειδίου του άνθρακα. Υποστηρίζουν ότι η κλιματική κρίση πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, με αποφασισ
τικότητα και αισιοδοξία. Το Μέλλον που επιλέγουμε παρουσιάζει τις εναλλακτικές λύσεις που έχουμε στη διάθεσή μας και μας λέει τι μπορούν, και πρέπει, να κάνουν οι κυβερνήσεις, οι εταιρείες, αλλά και ο καθένας από εμάς, για να αποτραπεί η καταστροφή.

"Το πνεύμα των γονιών μου εξακολουθεί να ανυψώνεται μέσα στη βροχή" του Patricio Pron

Ένας νεαρός συγγραφέας επιστρέφει στην Αργεντινή για να αποχαιρετήσει τον ετοιμοθάνατο πατέρα του. Στο σπίτι των γονιών του, βρίσκει έγγραφα, χάρτες, φωτογραφίες… και ανακαλύπτει την άγνωστη ιστορία της οικογένειάς του, καθώς και το εμμονικό ενδιαφέρον του πατέρα του σχετικά με την περίεργη εξαφάνιση ενός άνδρα.
Ξαφνικά, έρχεται αντιμέτωπος με τα φαντάσματα του σκοτεινού πολιτικού παρελθόντος της Αργεντινής και με τις αναμνήσεις της οικογένειάς του από την αντίσταση ενάντια στο καταπιεστικό στρατιωτικό καθεστώς.
Τα θραύσματα της έρευνας του αφηγητή δεν αποκαλύπτουν μόνο ένα μέρος της ζωής του πατέρα του −την οποία είχε προσπαθήσει να ξεχάσει−, αλλά και την κληρονομιά μιας ολόκληρης γενιάς, γεμάτη από βαρβαρότητες και παρανομία.
Ένα τολμηρό, βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα για τα μυστικά του παρελθόντος, τον ρόλο της διαφθοράς και της συλλογικής ευθύνης· συγχρόνως, μια παγκόσμια ιστορία για όλους όσοι επέζησαν ή έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι μια ιδέα.

"Μπιζζζζ" των Ντανιέλας Σταματιάδη, Άγγελου Αγγέλου & Έμης Σίνη

ΜΠΙΖΖΖΖ…
-Μα, τώρα βρήκε να έρθει;
-Από πού ξεφύτρωσε;
-Βοήθεια, θα μας τσιμπήσει!
Το μάθημα γεωγραφίας διακόπτεται από έναν απρόσμενο εισβολέα: ένα έντομο πετάει ξαφνικά μέσα στην τάξη, φέρνοντας τα πάνω κάτω! Ο ήχος των φτερών του, αποκαλύπτει τον σπάνιο, περαστικό επισκέπτη. Μα, τι κάνει ένας μπάμπουρας στην τάξη;
Ο Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη ενώνουν την φαντασία τους με την Ντανιέλα Σταματιάδη και δημιουργούν μια υπέροχη ιστορία γεμάτη έκπληκτα, ενθουσιώδη και ανήσυχα ΜΠΙΖΖΖΖ!

"Ο Αρκουδάκος στην πιτσαρία" του Benji Davies

Σήμερα ο Αρκουδάκος είναι μάγειρας σε πιτσαρία! Ένα βιβλιαράκι με υπέροχες εικόνες και έξυπνα κινούμενα μέρη που θα κάνει τους λιλιπούτειους φίλους μας να ανακαλύψουν πώς είναι να φτιάχνεις τη ζύμη, να κόβεις τα λαχανικά και να ψήνεις την πιο νόστιμη πίτσα.
Η σειρά προσχολικών βιβλίων με ήρωα τον Αρκουδάκο αποτελείται από βιβλία μικρού σχήματος, από ανθεκτικό χαρτόνι, με κινούμενα μέρη για ατελείωτες ώρες εξερεύνησης!

"Ο Aρκουδάκος στο συνεργείο" του Benji Davies

Σήμερα χάλασε το αυτοκίνητο της οικογένειας των κουνελιών και πρέπει να καλέσουν την οδική βοήθεια! Ο Αρκουδάκος είναι έτοιμος να βοηθήσει! Ένα βιβλιαράκι με υπέροχες εικόνες και έξυπνα κινούμενα μέρη.
Η σειρά προσχολικών βιβλίων με ήρωα τον Αρκουδάκο αποτελείται από βιβλία μικρού σχήματος, από ανθεκτικό χαρτόνι, με κινούμενα μέρη για ατελείωτες ώρες εξερεύνησης!