"Μαζί | Ensemble" των Στέλιου Παρλιάρου & Jean-Marie Hoffmann

Ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, οι δρόμοι του γνωστού ζαχαροπλάστη και του σεφ της γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα συναντήθηκαν και από την πρώτη κιόλας γνωριμία τους ο Στέλιος Παρλιάρος και ο Jean-Marie Hoffmann κατάλαβαν πόσο πολλά είναι αυτά που τους ενώνουν. Δυο άνθρωποι με το ίδιο πάθος γι’ αυτό που κάνουν, τον ίδιο ενθουσιασμό για τη ζωή, την ίδια ανάγκη να γεννούν νέες ιδέες. Κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα να δημιουργήσουν από κοινού ένα βιβλίο!
Το βιβλίο απευθύνεται σε Έλληνες που αγαπούν τη γαλλική κουζίνα, σε Γάλλους που θέλουν να ανακαλύψουν την ελληνική μαγειρική, αλλά και σε όποιον αγαπά την κουλτούρα της γαστρονομίας. Ο Στέλιος και ο Jean-Marie έφτιαξαν από 30 εντυπωσιακές συνταγές ο καθένας, οι οποίες συνδυάζουν τεχνικές και προϊόντα από τις δύο χώρες. Βγήκαν μαζί για ψώνια, επέλεξαν υλικά, μαγείρεψαν, έστησαν τα πιάτα. Και συνειδητοποίησαν πόσο ενδιαφέρον είναι το αποτέλεσμα όταν ποντάρεις στο ΜΑΖΙ!
Στις σελίδες του ξεχωριστού αυτού βιβλίου, ο Στέλιος Παρλιάρος και ο Jean-Marie Hoffmann ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με τη γαστρονομία στην Ελλάδα και στη Γαλλία, εντοπίζουν τις διαφορές ανάμεσα στις δύο κουλτούρες, μοιράζονται τα αγαπημένα τους υλικά, αποκαλύπτουν τον τρόπο που διαμόρφωσαν τη δική τους ταυτότητα στη ζαχαροπλαστική και μαγειρική αντίστοιχα. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από καθημερινές στιγμές των δύο πρωταγωνιστών πλαισιώνει αυτή την ξεχωριστή έκδοση.