Το πιο ξεχωριστό Πικ Νικ της ζωής σου σε περιμένει στο Αρχαίο Στάδιο Δωδώνης στις 07 και 08 Αυγούστου 2022

Το ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival, ένας από τους πιο αγαπημένους θεσμούς στην πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης “κάνει απόδραση στη Δωδώνη” έπειτα από κάλεσμα του Φεστιβάλ της Δωδώνης και για δύο μοναδικές ημέρες αλλάζει σε ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival Dodoni, ο Αρχαίο Στάδιο γεμίζει με μουσικές, ταινίες και ... μαγεία!

Σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή, όλοι οι επισκέπτες θα συμμετέχουν στη δημιουργία ενός μεγάλου Πικ Νικ, το οποίο συνοδεύουν συναυλίες ανερχόμενων καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων της περιοχής, καθώς και προβολές ,στο ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο θερινό σινεμά, που θα φιλοξενήσει ο χώρος του Αρχαίου Σταδίου.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη καλλιτεχνική δράση, που φέτος γιορτάζει δέκα χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και η οποία συνδυάζει την τέχνη του κινηματογράφου μ’ εκείνη της μουσικής, κι ενθαρρύνει την επαφή του κοινού με την καλλιτεχνική δημιουργία. Ταυτισμένη με τη Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης, όπου παραδοσιακά υλοποιείται, η δράση καλεί αυτή τη φορά τους συμμετέχοντες στο Αρχαίο Στάδιο Δωδώνης για να να βιώσουν μ’ έναν πρωτοποριακό κι εναλλακτικό τρόπο έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, κάνοντας πικ νικ, ενώ, παράλληλα, τους δίνεται η δυνατότητα ν’ ακούσουν ό,τι πιο φρέσκο έχει να παρουσιάσει η ελληνική μουσική σκηνή αλλά και να ζήσουν την εμπειρία της παρακολούθησης ταινιών, κάτω από τον έναστρο ουρανό του υπαίθριου θερινού σινεμά.

Όσοι, λοιπόν, βρεθούν στο Αρχαιολογικό Χώρο της Δωδώνης στις 07 και 08 Αυγούστου, πέρα από τη μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργούν πάντα οι πιστοί “picnicers”, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κι ένα μοναδικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα ξεκινήσει με τις πιο φρέσκες μουσικές και θα συνεχιστεί με ταινίες μικρού μήκους από αγαπημένα φεστιβάλ και δύο από τις πιο σπουδαίες κινηματογραφικές παραγωγές του τελευταίου έτους.
 
Κυριακή, 07 Αυγούστου 2022
 
20.00μ.μ. Doors Open_/ Προσέλευση κοινού
Live Acts:
Βασίλης Λαγδάς- Loop project
Primal & Ένα τσιγάρο στα μπάμ (ιιι cinema records)
Usurum
Screening: 
Μαγνητικά Πεδία / Magnetic Fields 
 
Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022

20.00μ.μ. Doors Open_/ Προσέλευση κοινού
Live Acts:
Ασυμάζευτοι
Μπούγιο and Dirty Johnny
Screening: 
Ασπρο Πάτο /Another Round

Οι ταινίες:

Another Round
(Τόμας Βίντερμπεργκ | 2020 | Δανία | 117 min.)

Μια ομάδα καθηγητών σχολείου, τέσσερις κολλητοί φίλοι, θέλουν να δοκιμάσουν μια καινούργια προσέγγιση στη ζωή και τη δουλειά: αποφασίζουν να πίνουν σταθερά, μόνο τις εργάσιμες ώρες και να διατηρούν ένα ελαφρύ επίπεδο μέθης σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Σκοπός τους, ν' αποδείξουν, όπως ακράδαντα πίστευαν ο Χέμινγουεϊ κι ο Τσέρτσιλ, ότι μια λίγο μεγαλύτερη περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα, ανοίγει τη σκέψη στον έξω κόσμο, κάνει τα προβλήματα να φαίνονται μικρότερα και αυξάνει τη δημιουργικότητα. Ένα πείραμα που θα αποδειχθεί εξαιρετικά πετυχημένο για μερικούς, αλλά όχι τόσο πετυχημένο για άλλους.

Ένα φιλμ που αποτυπώνει τη λαχτάρα του να χάνεις τον έλεγχο, για μια στιγμή, μ' ένα ποπ, σαν αυτό που κάνει ο φελλός καθώς αποσφραγίζει το μπουκάλι που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης διεθνούς ταινίας, το βραβείο καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας και πολλά ακόμη βραβεία.

Μαγνητικά Πεδία
(Γιώργος Γούσης | 2021 | Ελλάδα | 78 min.)

Μετά την τυχαία συνάντησή τους φτάνοντας στην Κεφαλονιά, μια γυναίκα και ένας άνδρας αποφασίζουν να περιπλανηθούν μαζί στο νησί σε αναζήτηση του κατάλληλου μέρους να θάψουν ένα μεταλλικό κουτί. Ένα συγκινητικό και τρυφερό road movie με μεγάλη καρδιά, και το εξαιρετικό πρωταγωνιστικό δίδυμο της Έλενας Τοπαλίδου και του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου, η χημεία μεταξύ των οποίων είναι… μαγνητική.

Η no budget ρομαντική road movie του Γιώργου Γούση, που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στις αίθουσες αυτή τη στιγμή, κέρδισε την αγάπη και της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, θριαμβεύοντας με 5 βραβεία.
Ανάμεσά τους το μεγαλύτερο της βραδιάς, το Ίρις Καλύτερης Ταινίας Μυθοπλασίας. Τα «Μαγνητικά Πεδία» κέρδισαν ακόμα τα Ίρις Σεναρίου (το οποίο μοιράστηκαν ο Γούσης με τους δύο πρωταγωνιστές της ταινίας, Αντώνη Τσιοτσιόπουλο και Έλενα Τοπαλίδου), Α’ Γυναικείου Ρόλου (Έλενα Τοπαλίδου), Μουσικής (Λευτέρης Βολάνης) και το Ίρις Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη (Γιώργος Γούσης).
Η ταινία συνέχισε έτσι την τρελή της διαδρομή που ξεκίνησε από το τμήμα >> Film Forward του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όπου κέρδισε τον Χρυσό Αλέξανδρο, συνεχίζοντας να κερδίζει το κοινό και την κριτική...

Τα Μουσικά Σχήματα:

USURUM

"σπασμένη καρδιά χαλασμένη κονσόλα στον πόνο πως μοιάζουμε οι άνθρωποι σ' όλα"

Οι Usurum δημιουργήθηκαν το 2008 από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αλίμου. Από τότε έχουν κυκλοφορήσει 3 δίσκους (Usurum 2013, Το δίκαιο του πειρασμού 2018, Μη & Δεν 2019). Έχουν παίξει σε πολλές μουσικές σκηνές στην Αθήνα (Σταυρός του Νότου, Six Dogs, Ίλιον Plus, Baumstrasse κ.α.) και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Επίσης έχουν συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ. Έχουν συνεργαστεί τόσο δισκογραφικά όσο και επί σκηνής με πολλούς καλλιτέχνες (Μάρθα Φριντζήλα, Φοίβος Δεληβοριάς, Μαρία Παπαγεωργίου, Ματούλα Ζαμάνη κ.α.). Γράφουν τραγούδια με ελληνικό στίχο επηρεασμένοι από την τη σύγχρονη ελληνική τραγουδοποιία (Γ. Αγγελάκας, Π. Παυλίδης, Θ. Παπακωνσταντίνου) και τους Έλληνες συνθέτες (Μ. Χατζιδάκις, Λ. Πλάτωνος), την ξένη εναλλακτική σκηνή και την παράδοση.
Με ανανεωμένο ήχο και νέα σύνθεση, οι Usurum συνεχίζουν τις καλοκαιρινές τους εμφανίσεις με επόμενη στάση την Δωδώνη στις 7 Ιουλίου στο Πικ Νικ Urban Festival Dodoni Στο live θα παρουσιάσουν τραγούδια από τη μέχρι τώρα δισκογραφία τους, ενώ θα ακουστούν και νέα ακυκλοφόρητα κομμάτια τους.

Μέλη: 
Σταύρος Ρουμελιώτης: Κιθάρα, φωνή
Γιώργος Σταυρίδης: Κρουστά 
Κοσμάς Λαμπίδης: Φωνή, νέι 
Νίκος Αντωνόπουλος: κλ. κιθάρα, πλήκτρα, φωνή 
Λάμπρος Παπανικολάου: Κόντραμπάσσο
Φάνης Ζαχόπουλος: Κιθάρα, Φωνή, Πλήκτρα, Μαντολίνο
Ήχος: Κώστας Χαϊκάλης
Σχεδιασμός αφίσας: Παναγιώτης Ανδριανός πάνω σε πρωτότυπο σχέδιο του Κοσμά Λαμπίδη

Primal & Ένα τσιγάρο στα μπάμ (ιιι cinema records)

Ο μουσικός παραγωγός Ένα Τσιγάρο Στα Μπαμ ζούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι πριν από λίγους μήνες. Ήταν η πανδημία εκείνη που τον «ανάγκασε» να επιστρέψει στην Ελλάδα. Εκεί του αποδόθηκε και το παρατσούκλι Quick Cig, στα κλεφτά διαλείμματα της δουλειάς. Με το παρατσούκλι αυτό μας συστήθηκε το 2018, με ένα τραγούδι γραμμένο στα αγγλικά ("Streets Mate") στα βήματα του αγαπημένου του Weekend.Στην διάρκεια της καραντίνας παρουσίασε από την το τραγούδι του «Ροζαλία».
Η «Ροζαλία» δεν έχει καμία σχέση με τη Λιλιπούπολη,, αλλά με την αποδόμηση του "Malamente" της Rosalia, ένα καραντινάτο τραγούδι που ακουγόταν στο Brighton, από την κοπέλα του κι εκείνον εν αναμονή των πτήσεων προς Ελλάδα. Είχε κατέβει στην παραλία για να «παίξει» με τη νέα του κάμερα, όταν άρχισε να ψιθυρίζει τη μελωδική γραμμή του, τοποθετώντας του δικούς του στίχους, κι έπειτα στο home studio του. Τη σκηνή θα μοιραστεί με τον Primal που μαζί δουλεύουν κομμάτια με την παραγωγή της III Cinema Records, μια πολύ ενδιαφέρουσας εταιρία παραγωγής στην οποία συμμετέχουν.

Βασίλης Λαγδάς Loop Project

Ο Βασίλης Λαγδάς γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Έχει κάνει σπουδές στη jazz κιθάρα στην Ελλάδα και στην Ολλανδία. Εργάζεται ως κιθαρίστας σε μουσικές παραστάσεις και ηχογραφήσεις. Συνθέτει μουσική για παραστάσεις θεάτρου και χορού.
 
Το Loop project είναι μια μουσική performance που ξεκίνησε να παρουσιάζει το 2016 ως μια ανάγκη για έκφραση και αποτύπωση της δικής του αισθητικής και μουσικής αντίληψης. Παρουσιάζει πρωτότυπες συνθέσεις συνδυάζοντας πολλά είδη μουσικής, δημιουργώντας κινηματογραφικά και ατμοσφαιρικά περιβάλλοντα. Σε κάθε παρουσίαση, δημιουργείται ένα πολύ προσωπικό, καινούργιο, μουσικό περιβάλλον, με κομμάτια που χτίζονται επί σκηνής αξιοποιώντας την τεχνική του live looping, την ηλεκτρική κιθάρα και τα ηλεκτρονικά εφέ.

Ασυμάζευτοι 

Οι Ασυμαζευτοι είναι ένα μουσικό σχήμα με έδρα τα Γιάννενα και έντονη παρουσία στην ευρύτερη περιοχή και απαρτίζεται από εξαιρετικούς μουσικούς.
Από τις πρώτες νότες τους σε ταξιδεύουν από το λαϊκό αστικό τραγούδι(πειραιώτικο ,σμυρνέικο,καφέ αμάν), τα δημοτικά τραγούδια διαφόρων περιοχών της Ελλάδας καθώς και  τραγούδια από την παράδοση των λαών της Ανατολικής Μεσογείου. Βασικό συστατικό του σχήματος είναι ότι αποτελείται από φίλους που κατά καιρούς εμπλουτίζονται και ανανεώνονται από νέους μουσικούς.
Ένα μουσικό ταξίδι που ξεκίνησε από την περιοχή της Ηπείρου και θα συνεχίζεται για καιρό.

Οι Ασυμαζευτοι: 
Άγγελος Κώτσιας βιολί 
Αλέξανδρος Ντούβαλης κανονάκι, τραγούδι
Ευριπίδης Ντιναλέξης ούτι ,τραγούδι
Βαγγέλης Πεπόνης κιθάρα,τραγούδι
 
Μπούγιο and Dirty Johnny

Οι Μπούγιο & Dirty Johnny είναι ένα ιστορικό μουσικό ντουέτο  απο τα Γιάννενα.
Ξεκίνησαν το 2010 με δύο κιθάρες, μια φυσαρμόνικα να γράφουν μερικά δικά τους τραγούδια σε ελληνικό πάντα στίχο.  Απλοί, άμεσοι με μια blues αισθητική και όμορφες μελωδίες, ηχογράφησαν την πρώτη τους δουλειά το 2012,με τίτλο “Βlues και Ντέρτια” βγάζοντας το στη φόρα το 2014.
Μετά απο κάποια περίοδο αδράνειας και κάποιους πειραματισμούς με το ρεμπέτικο επιστρέφουν ξανά σαν ντουέτο με το γνωστό τους ύφος.
Σε ένα πρόγραμμα από τα παλιά τους κομμάτια αλλά και κάποια φρέσκα. 
Δυο κιθάρες, μια φυσαρμόνικα, σίγουρα μερικά λογια “σκέτα” και όλοι εμείς να τραγουδάμε μαζί τους τον “αυγερινό”...

‘έξω είν' τα φώτα όλα σβησμένα, μέσα μου φέγγει ο αυγερινός’

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σας περιμένουμε!


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
6ο Φεστιβάλ Δωδώνης
Ώρα έναρξης:
-Άνοιγμα εισόδου: 20.00μ.μ.
Δήμος Δωδώνης: 2654360149
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Δωδώνης: 2651365518

FB Event: https://www.facebook.com/events/374567721475995/?ref=newsfeed

Παρακολουθήστε όλα τα νέα του 6ου Φεστιβάλ Δωδώνης εδώ:
FB: Φεστιβάλ Δωδώνης
Instagram: https://www.instagram.com/dodonifestival/