Συνοπτική περίληψη του έργου:
Ο Nick Marshall επιτυχημένος διαφημιστής που εργάζεται σε μεγάλη διαφημιστική εταιρεία περιμένει με λαχτάρα την προαγωγή του. Ενώ πιστεύει πως την έχει στο τσεπάκι του, το αφεντικό του προσλαμβάνει για τη θέση αυτή μια νέα υπάλληλο την Darcy McGuire.
Ο Nick είναι έξαλλος και προσπαθεί να σκεφτεί τρόπους για να βγάλει απ’ τη μέση την ανταγωνίστριά του. Στο ενδιάμεσο όμως παθαίνει ένα ατύχημα κι από εκείνη τη στιγμή αρχίζει ν’ ακούει τη σκέφτονται οι γυναίκες.
Ο τρόπος σκέψης του αρχίζει ν’ αλλάζει, προσπαθεί να μπει στη γυναικεία ψυχολογία ενώ ταυτόχρονα αρχίζει να ερωτεύεται τη Darcy.

Προσωπική άποψη:
Θεωρώ πως αυτή η ταινία αντιμετωπίστηκε με δύο διαφορετικούς τρόπους από τους θεατές. Όσοι δεν ήξεραν τι ακριβώς θα δουν και ήταν προκατειλημμένοι σίγουρα θα πέρασαν ευχάριστα. Όσοι πάλι πήγαν πιστεύοντας πως θα δουν μια αμιγώς κωμική ταινία, μάλλον απογοητεύτηκαν ως ένα βαθμό αφού οι δόσεις ρομαντισμού είναι μάλλον μεγαλύτερες από τις κωμικές δόσεις.

Η ταινία απευθύνεται κυρίως στο γυναικείο κοινό που θέλει να φαντάζεται τον ιδανικό εκείνο κόσμο που οι άντρες θα τις καταλαβαίνουν απόλυτα, θα δίνουν σημασία στις ανάγκες και στα θέλω τους και θα ζουν όλοι ευτυχισμένοι. Μπορεί το παραπάνω σενάριο να διαφέρει πολύ απ’ την πραγματικότητα, είναι ικανό όμως για δύο ώρες να σε βυθίσει σ’ έναν φανταστικό κόσμο φτιαγμένο από ροδοπέταλα. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι γυναίκες που θα ήθελαν έναν άντρα που εμφανισιακά να μοιάζει με τον Gibson και ταυτόχρονα να τις καταλαβαίνει.

Η Nancy Meyers έχει εντρυφήσει στο είδος αυτών των ταινιών. Και μπορεί η ταινία να μην είναι η απόλυτα πρωτότυπη παραγωγή, όμως υπάρχουν εκείνες οι μικρολεπτομέρειες που προσδίδουν μια κάποια νοστιμιά. Το να παρακολουθείς ένα σκληρό αρσενικό να ξυρίζει τα πόδια του, να βάφεται και να προσπαθεί να φορέσει ζαρτιέρες χωρίς να είναι τραβεστί, έχει ως ένα βαθμό την πλάκα του. Μια σειρά από αστείες καταστάσεις που ευτυχώς για μας δεν περιορίζονται αποκλειστικά και μόνο στο σεξουαλικό της υπόθεσης. Θα μπορούσε βέβαια να ήταν λίγο πιο μικρό.

Ο Mel Gibson έχει αυτό που ήθελε ο ρόλος. Είναι γοητευτικός και στιβαρός! Έχει τον τρόπο εκείνο με τον οποία θα μπορούσε εύκολα να ρίξει μια γυναίκα. Το διασκεδαστικό όμως τη υπόθεσης είναι το να βλέπεις έναν τύπο σαν αυτό να πειραματίζεται με διάφορα πράγματα που για τις γυναίκες μπορεί ν’ αποτελούν την καθημερινότητά τους, για τους άντρες όμως φαντάζουν σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας κι όσο κι αν τους αρέσουν σε μια γυναίκα δε μπορούν να κατανοήσουν απόλυτα τους λόγους για τους οποίους τα κάνουν.

Η Helen Hunt έχει μια πολύ καλή παρουσία τόσο εμφανισιακά, όσο κι ερμηνευτικά. Μπορεί να μην είναι το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου, αλλά αποτελεί μια πολύ γλυκιά παρουσία που ταιριάζει με το μοτίβο της εύθραυστης κι εύκολα επηρεάσιμης Darcy που όσο κι αν θέλει να φαίνεται λύκος κατά βάθος είναι ένα πληγωμένο κουταβάκι που αναζητάει στοργή και τρυφερότητα.

Συνολικά μπορεί να μην είναι η ταινία εκείνη που αποσκοπεί καθαρά στο να προκαλέσει γέλιο, αλλά κυρίως να συγκινήσει με το ρομαντικό της ειδύλλιο, όμως όπου υπάρχουν κωμικές στιγμές, που δεν είναι και λίγες, είναι ιδιαίτερα απολαυστικές. Εύθυμη υπόθεση που ανεβάζει τη διάθεση του θεατή, ένα πρωταγωνιστικό δίδυμο που είναι αρκετά ταιριαστό κι απολαμβάνεις να το βλέπεις. Αν μη τι άλλο θα περάσετε ένα ευχάριστο δίωρο.
Βαθμολογία 7/10

Ταυτότητα ταινίας:
Ελλ. τίτλος: Αυτό Που Θέλουν Οι Γυναίκες
Είδος: Κομεντί
Σκηνοθέτης: Nancy Meyers
Πρωταγωνιστές: Mel Gibson, Helen Hunt, Valerie Perrine, Bette Midler, Marisa Tomei
Παραγωγή: 2000
Διάρκεια: 126’

Σχετικά sites που αξίζουν τον κόπο:
http://www.imdb.com/title/tt0207201/
http://en.wikipedia.org/wiki/What_Women_Want