Συνοπτική περίληψη του έργου:
Η Carrie, η Charlotte και η Μiranda απολαμβάνουν τα εύκολα και τα δύσκολα του εγγάμου βίου.
Η αιώνια εργένισσα Samantha ενώ περνάει την εμμηνόπαυση, αναλαμβάνει την προώθηση ενός μεγάλου ξενοδοχείου στο Άμπου Ντάμπι.
Φυσικά, δεν πάει μόνη της εκεί, αλλά με τις τρεις πιστές της φίλες όπου θα μπλεχτούν σε νέες περιπέτειες.

Προσωπική άποψη:
Έχοντας δει κάποιος την πρώτη ταινία βασισμένη στην τηλεοπτική σειρά "Sex & The City", μπορούσε εύκολα να είναι προετοιμασμένος γι' αυτό που θα ακολουθούσε με μια δεύτερη. Όταν η πρώτη έμοιαζε από ένα σημείο και μετά να στερείται ουσίας, έχοντας ένα υποτυπώδες σενάριο, ήταν φυσικό επόμενο να συμβεί ακόμα πιο έντονα με την δεύτερη καθώς το σενάριό της είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί αν κάτι αγαπούσαμε στην σειρά ήταν ο δυναμισμός και η μοναδικότητα της κάθε προσωπικότητας των τεσσάρων γυναικών αλλά, και ο κόσμος που τους περιέβαλλε. Όταν όλη η προσοχή στρέφεται στο δεύτερο σκέλος παραγκωνίζοντας επιδεικτικά το πρώτο, η μαγεία χάνεται όπως και κάθε καλή διάθεση.

Ναι, όλοι μας το γνωρίζουμε πως το "Sex & The City" ως ιδέα είναι ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα μόδας και συμβουλών σχετικά με την γυναικεία ψυχολογία, κατ' εξοχήν από γυναίκες για γυναίκες, πασπαλημένα με μπόλικη χρυσόσκονη και γκλάμουρ ιδέες αλλά, και με μια διάθεση ψευτοφιλοσοφίας και κάποια δηθενίστικη προσπάθεια ανάδειξης του σύγχρονου φεμινισμού. Αυτό θα μπορούσε να μην είναι κακό, όπως δεν ήταν στην τηλεοπτική σειρά, όπως δεν ήταν σε τόσο μεγάλο βαθμό στην πρώτη ταινία. Τι φταίει λοιπόν; Για μια ακόμη φορά το σενάριο το οποίο δεν είναι απλά κενό ιδεών αλλά, προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο στηριζόμενη πάνω σε σοβαρά θέματα τα οποία προσπαθεί να αποδώσει ανεπιτυχώς με μια πιο ελεύθερη ματιά.

Οι τέσσερεις πρωταγωνίστριες όταν τις αφήσαμε τελευταία φορά ήταν δυναμικές, επιτυχημένες, λαμπερές. Τώρα η κάθε μία και για δικούς της, διαφορετικούς λόγους, μοιάζει χαμένη σε ένα νέο σύμπαν που δεν της ταιριάζει, θαμπώνοντας έτσι την λάμψη της και αποδυναμώνοντας τον εσωτερισμό της. Σύμφωνοι, τα χρόνια περνάνε, μεγαλώνουν, ωριμάζουν και αλλοιώνονται όμως, όταν η αλλοίωση αυτή καταφέρνει να διαπεράσει τα κύταρρα του δέρματός τους φτάνοντας μέχρι το μεδούλι της ψυχής του, τις κάνει να μοιάζουν εντελώς διαφορετικές και άχρωμες, κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται απόλυτα και μοναδικά με την εξωτερική τους εμφάνιση. Αυτό το ανεχόμαστε και το σεβόμαστε, την αλλοτρίωση της προσωπικότητας όμως όχι.

Ο Michael Patrick King είναι ο βασικός υπαίτιος για όλα τα προβλήματα της ταινίας. Όχι, σκηνοθετικά δεν έχω να προσάψω κάτι ιδιαίτερο, έστω και αν η τηλεοπτική του διάθεση δεν χάνεται αφού, διαχειρίζεται τα γκλάμουρ στοιχεία ακριβώς όπως χρειάζεται, αναδεικνύοντας τη μόδα και όσα την συνοδεύουν. Αυτό όμως για το οποίο μπορώ να τον κατηγορήσω είναι η έλλειψη ιδεών και φαντασίας, στοιχεία που αν δεν τα έχεις, δεν προχωράς την παραγωγή μιας ταινίας. Αλλά ξέχασα, είναι πολύ δύσκολο να αντισταθείς στα ζεστά εκατομμύρια που οι σπόνσορες είναι διαθετημένοι να προσφέρουν για να διαφημιστεί λαμπερά και ένδοξα το όνομα ή η φίρμα τους.

Η Sarah Jessica Parker επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά ότι μόνο ως Carrie μπορούμε να την φανταστούμε καθώς τα υποκριτικά της προσόντα είναι περιορισμένα ενώ η Kristin Davis είναι για λύπηση ως απελπισμένη Charlotte. Αν κάποιες περισώζονται αυτές είναι η Cynthia Nixon ως Miranda σε μια νέα, ανανεωμένη και πιο ευχάριστη εκδοχή και η Kim Cattrall ως Samantha σε κατάσταση κρίσης λόγω εμμηνόπαυσης, η οποία είναι η πιο ευλογημένη μεν, καθώς έχει τις καλύτερες ατάκες σε όλη την ταινία αλλά και η πιο φορωμένη δε, καθώς όλο το κωμικό και διασκεδαστικό στοιχείο δυνατοτήτων πέφτει βαρύ στους ώμους της.

Μέσα σε όλα του στραβά, το "Sex And The City 2" έχει και κάτι καλό. Δεν θα σας κάνει να βαρεθείτε ή να πλήξετε όσο το πρώτο. Αν κάποια στιγμή στην διάρκεια προβολής του πρώτου αναρωτηθήκατε πότε θα τελειώσει, αυτό δεν θα συμβεί εδώ. Μπορεί να μην υπάρχει καθόλου νόημα και ουσία όμως, δεν υπάρχει πλήξη και μιζέρια, στοιχεία που θα σας κάνουν να φτάσετε ευχάριστα μέχρι το τέλος, ακόμα και αν ξεχάσετε τι παρακολουθήσατε, όχι μέρες, αλλά ώρες μετά το τέλος της προβολής. Συμβουλή προς τους παραγωγούς, να ανανεώσουν τις ιδέες τους ή να αλλάξουν κατεύθυνση.
Βαθμολογία 4/10

Ταυτότητα ταινίας:
Ελλ. τίτλος: Sex And The City 2
Είδος: Κομεντί
Σκηνοθέτης: Michael Patrick King
Πρωταγωνιστές: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon, Chris Noth, David Eigenberg, Evan Handler, Jason Lewis, Mario Cantone, Miley Cyrus, Penelope Cruz, Max Ryan, Liza Minnelli, Raza Jaffrey
Παραγωγή: 2010
Διάρκεια: 146'

Επίσημο site:
http://www.sexandthecitymovie.com/