Αφού αναλύσαμε εκτενώς την σειρά yaoi, "Junjou Romantica", είπα να περάσουμε σε μια ακόμα σειρά ανάλογου περιεχομένου, την οποία και έχει δημιουργήσει η ίδια καλλιτέχνης, το "Sekai-Ichi Hatsukoi". Και αν μου επιτρέπετε, οφείλω να ομολογήσω πως είναι ακόμα καλύτερη από την πρώτη, τόσο ως προς τον σχεδιασμό, όσο και ως προς την διαχείριση της θεματολογίας της, η οποία, αν και πολύ συγκεκριμένη, έχει προσεγγισθεί με πολύ προσοχή στην λεπτομέρεια, στο συναίσθημα, αλλά πάνω απ' όλα, στην ψυχογράφηση των χαρακτήρων.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ:
Η Shungiku Nakamura, έπειτα από την επιτυχία και την ανταπόκριση που είχε από το κοινό η σειρά της, "Junjou Romantica", αποφάσισε να προχωρήσει σε μια νέα yaoi σειρά το 2007, η οποία και ξεκίνησε να δημοσιεύεται ανά κεφάλαιο στο περιοδικό "The Ruby". Από τον Ιούλιο του 2009 όμως, μέχρι και σήμερα, τα δικαιώματα της έκδοσης περιοδικού μεταφέρθηκαν στο "Asuka Ciel", το οποίο εξέδιδε και το "Junjou Romantica", πράγμα που μας κάνει να απορούμε γιατί δεν ανέλαβε το project ευθύς εξαρχής. Το 2008 λοιπόν, και σε συνεργασία με τον εκδοτικό της, Kadokawa Shoten, ξεκίνησαν να εκδίδουν την σειρά σε τεύχη, με σκοπό στην αρχή να είναι 6 στο σύνολο, με το 1ο να βγαίνει στην αγορά την 1η Ιουλίου 2008. Ωστόσο, και εξαιτίας της απήχησής της, πήρε το πράσινο φως προκειμένου να συνεχίσει, μετρώντας μέχρι σήμερα 8 τεύχη, χωρίς το project να έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Το περίεργο είναι πως ενώ στις 31 Μαΐου 2011, η Tokyopop Blue Manga απέκτησε τα δικαιώματα της σειράς για την αγγλική γλώσσα, μόνο το 1ο τεύχος έχει κυκλοφορήσει μεταφρασμένο, δεδομένου ότι η Blu Manga ανέστειλε την λειτουργία της, ενώ την ίδια στιγμή, στη Γερμανία, κυκλοφορούν τα 6 πρώτα στην γλώσσα της χώρας.

ΤΟ ANIME:
Τα Studio DEEN, αναλαμβάνουν για μια ακόμη φορά την παραγωγή του έργου της δημιουργού, με την Chiaki Kon να αναλαμβάνει την σκηνοθεσία και την Rika Nakase το σενάριο. Αντί όμως να βγάλουν την σειρά απευθείας στον αέρα, επέλεξαν πρώτα να προχωρήσουν σε ένα ova με τίτλο, "Sekai-ichi Hatsukoi: No love's like to the first", το οποίο κυκλοφόρησε στις 22 Μαρτίου 2011. Αυτή τη φορά, η σειρά, η οποία και διατήρησε τον πρωτότυπο τίτλο του manga, προβλήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο TV Saitama, με την 1η season να ξεκινάει να προβάλλεται στις 09 Απριλίου 2011 και να ολοκληρώνει τον κύκλο της έπειτα από 12 επεισόδια στις 25 Ιουνίου 2011. Όπως συνέβη και με το "Junjou Romantica", η σειρά, απέσπασε πολύ καλά νούμερα και έτσι, πήρε το πράσινο φως για να προχωρήσει στη 2η season που ακολούθησε λίγους μήνες μετά, ολοκληρώνοντας μια ιστορία που αν δεν είχε προχωρήσει, θα έμενε πραγματικά ημιτελής. Και μπορεί η σειρά να μην μεταγλωττίστηκε στα αγγλικά, όμως, όπως έγινε και με το "Junjou Romantica", η Kadokawa Pictures USA, κυκλοφόρησε στην Αμερική τα dvd's με τα συνολικά 24 επεισόδια της σειράς, διατηρώντας την ιαπωνική γλώσσα, βάζοντας ωστόσο αγγλικούς υπότιτλους και χρησιμοποιώντας την ακριβή μετάφραση του αυθεντικού τίτλου που είναι, "The World's Greatest First Love: Onodera Ritsu's Affair".

Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ:
Διατηρώντας τον ομοφυλοφιλικό έρωτα ως βασικό άξονα της ιστορίας της, η Shungiku Nakamura, μας παρουσιάζει μία ακόμα ιστορία στην οποία κι εμπλέκονται 3 διαφορετικά ζευγάρια, τα οποία όμως, με κάποιον τρόπο, συνδέονται μεταξύ τους. Φυσικά, το ένα από τα τρία έχει μεγαλύτερο ρόλο, κατά συνέπεια, μεγαλύτερη έκταση κειμένου. Και οι τρεις όμως ιστορίες, όπως μαρτυρά και ο τίτλος της σειράς, έχουν να κάνουν για τον πρώτο έρωτα, την πρώτη αγάπη στη ζωή κάποιου και με ποιες συνθήκες αυτός μπορεί να έρθει, να χαθεί, να ξαναβρεθεί, να εκφραστεί, αλλά και να διατηρηθεί. Και οι ιστορίες αυτές, χωρίζονται στις εξής ενότητες:
- The Case of Onodera Ritsu & The Case of Takana Masamune, οι οποίες αποτελούν και το βασικό σκέλος της κεντρικής ιστορίας της σειράς με πρωταγωνιστικό ζευγάρι τους Ritsu Onodera και Masamune Takano.
- The Case of Yoshino Chiaki & The Case of Hatori Yoshiyuki, οι οποίες στο manga, ίσως να μην είναι οι αμέσως επόμενες σε έκταση στο manga, σε αντίθεση με το anime, με πρωταγωνιστές τους Chiaki Yoshino και Yoshiyuki Hatori.
- The Case of Kisa Shouta & The Case of Yukina Kou,  οι οποίες αφορούν την ιστορία των Shōta Kisa και Kō Yukina.
Ουσιαστικά, αν υπάρχει μια σχετική διαφοροποίηση στη δομή της συγκεκριμένης σειράς, είναι ότι τα εκάστοτε μέρη της ιστορίας, μας δίνονται και από τις δύο πλευρές, κάτι όμως που διαφοροποιεί αρκετά το anime από το manga, ενώ κατά περιπτώσεις, έχουμε short story και τρίτων προσώπων.

ΤΟ STORY ΤΗΣ 1ης SEASON:
Όπως προανέφερα, η 1η season, αποτελείται από 12 επεισόδια τα οποία και αντιστοιχούν, μόλις στα πρώτα 2 τεύχη της σειράς manga. Τα 7 επεισόδια από αυτά, έχουν να κάνουν με τους Onodera και Takano. Ο πρώτος, γιος διάσημου ιδιοκτήτη μεγάλου εκδοτικού, αποφασίζει να αναζητήσει την τύχη του μακριά από την οικογενειακή επιχείρηση, προκειμένου να αποδείξει την αξία του και ότι δεν ευνοείται λόγω του ονόματός του. Όταν όμως τον προσλαμβάνουν σε έναν μεγάλο εκδοτικό, απογοητεύεται μαθαίνοντας πως δεν θα βρίσκεται στο τμήμα λογοτεχνίας, αλλά στο τμήμα των manga, για τα οποία όχι μόνο δεν έχει ιδέα, αλλά δεν ικανοποιούν τα standards του. Σαν να μην έφτανε αυτό, το κλίμα στο γραφείο είναι απελπιστικό ενώ το αφεντικό του, δεν είναι ο άνθρωπος που θα έλεγες πως συμπαθείς με την πρώτη ματιά. Σχεδόν από την πρώτη στιγμή, ο Takano, έχει την αίσθηση πως από κάπου γνωρίζονται με τον Onodera και πολύ σύντομα συνειδητοποιεί πως εκείνος, είναι ο πρώτος του έρωτας, όταν ακόμα ήταν τελειόφοιτος του λυκείου. Ο Onodera όμως, δεν μοιάζει να το έχει συνειδητοποιήσει και όταν το μαθαίνει, δεν μπορεί να μην σοκαριστεί με τον έναν να ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον για τον χωρισμό που όπως φαίνεται, είναι μια τεράστια παρεξήγηση της νιότης. Ο Takano ορκίζεται πως θα κάνει τον Onodera να του πει ξανά σ' αγαπώ, ενώ εκείνος με την σειρά του, προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του πως δεν θα ξαναπέσει ποτέ στα χέρια του. Όμως στην πραγματικότητα, τα
αισθήματά του για εκείνον ποτέ δεν έσβησαν και το να βρίσκεται μαζί του καθημερινά στη δουλειά, με τον Takano να τον πιέζει και να τον στριμώχνει σε κάθε ευκαιρία, αλλά και με το να τον έχει συμπτωματικά γείτονα, δεν βοηθάει καθόλου την κατάσταση. Και παρά που ο Takano τον υποστηρίζει στην δουλειά, παρά που μαθαίνει πως εκείνος, πέρασε μια πολύ άσχημη περίοδο μετά τον χωρισμό τους που τον πλήγωσε ανεπανόρθωτα, χωρίς ποτέ να τον ξεχάσει, οι πληγές που έχει ο ίδιος από την σχέση τους, είναι πολύ μεγάλες, μακροχρόνιες κι επώδυνες, για να τον αφήσουν να ανοιχτεί και να ρίξει τις άμυνές του, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν οι στιγμές εκείνες που ο πόθος ξεπερνάει την λογική και κυριεύει μυαλό, σώμα και νου. Παράλληλα, έχει να αντιμετωπίσει δύο ακόμα θέματα. Έναν ερωτικό αντίζηλο που όχι μόνο δεν τον θέλει κοντά στον Takano, αλλά δεν μπορεί να του συγχωρήσει πως στο παρελθόν τον πλήγωσε, καθώς και το αν πραγματικά θέλει να κάνει κάτι ώστε να απομακρυνθεί από το τμήμα που η εταιρεία τον διόρισε, εγκαταλείποντας τα manga για την λογοτεχνία που ήταν το όνειρό του, ή αν πρέπει να διαμορφώσει το όνειρό του ώστε να αποδείξει πως μπορεί να είναι πραγματικά καλός και να αναδείξει το καλό, ό,τι και να κάνει.
Τα 3 επεισόδια της 1ης season, αφορούν την σχέση των Chiaki Yoshino και Yoshiyuki Hatori, παιδικών φίλων και νυν συνεργατών, με τον πρώτο να είναι διάσημος συγγραφέας manga τα οποία και υπογράφει με γυναικείο ψευδώνυμο, ενώ ο δεύτερος, εργάζεται στο εκδοτικό που εκδίδει τα manga του πρώτου και μάλιστα, είναι και ο επιμελητής του. Όπως αντιλαμβάνεστε, η σχέση τους είναι περίπλοκη καθότι, εκτός του φιλικού στοιχείου, υπάρχει εκείνο του επαγγελματικού και όταν αυτά τα δύο εμπλέκονται, υπάρχουν κάποια όρια. Μαζί όμως με τον Chiaki δουλεύει ένας ακόμα παιδικός του φίλος, ο Yū Yanase, ο οποίος και ανήκει στο επιτελείο των σχεδιαστών και που δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις με τον Hatori, κάτι που φέρνει συχνά τον πρώτο σε δύσκολη θέση. Από μια παρεξήγηση, ο Chiaki, θα νομίζει πως οι δυο τους φίλοι έχουν ερωτική σχέση, γεγονός που θα τον αναστατώσει χωρίς να μπορεί να εξηγήσει το γιατί. Όταν ο Hatori θα τον προσεγγίσει ερωτικά, εκείνος, όχι μόνο δεν θα τον διώξει, αλλά αντίθετα, έχοντας ξεκαθαρίσει τα συναισθήματά
του και πως τίποτα δεν τρέχει ανάμεσα στον Hatori και τον Yū, θα του ζητήσει να προσπαθήσουν να είναι μαζί, όπως και το να μην τον εγκαταλείψει επαγγελματικά, πιστεύοντας πως μπορούν να τα καταφέρουν. Βέβαια, έχουν πολλά θέματα να λύσουν, με τον Chiaki να προσπαθεί να ταυτιστεί με το νέο πρότυπο ζωής του και με το να ζηλεύει τον Hatori, όπως κι εκείνος με τη σειρά του, που ζηλεύει την σχέση του με τον που συνεχώς τον προκαλεί. Όταν όμως ο Chiaki καλείται να επιλέξει ανάμεσα στους δύο, έστω κι όχι ερωτικά, η απάντηση για το ποιον πρέπει να διαλέξει είναι απόλυτα εμφανής και μη αμφισβητήσιμη. Βέβαια, πρέπει να αναφέρουμε πως το story του anime, δεν ακολουθεί ακριβώς το story του manga, που είναι μικρότερο σε έκταση και ίσως, λιγότερο ενδιαφέρον από αυτό που μας δίνεται τηλεοπτικά.
Τέλος, τα 2 επεισόδια που απομένουν, αφορούν τους Shōta Kisa και Kō Yukina. Ο πρώτος, είναι επιμελητής στον εκδοτικό όπου εργάζονται και οι προαναφερόμενοι, τριαντάρης, ο οποίος ενδιαφέρεται για άντρες εξαιτίας της εμφάνισής τους και μόνο, αλλά με τους οποίους, δεν μπορεί να δεθεί συναισθηματικά με αποτέλεσμα, να κάνει σχέσεις της μιας βραδιάς. Όμως, η έλξη που νιώθει για τον Yukina, ο οποίος εργάζεται ως πωλητής manga σε σχετικό κατάστημα, μοιάζει διαφορετική. Περνάει ώρες στο μαγαζί προκειμένου να μπορεί να τον βλέπει ωστόσο, βλέποντας πόσο δημοφιλής είναι με τις κοπέλες, δεν τολμάει να του μιλήσει, παρά μονάχα όταν ο εργοδότης του βρεθεί τυχαία στον ίδιο χώρο και τους συστήσει. Λίγο αργότερα, συναντιούνται τυχαία σε ένα καφέ και εκεί, ένα φιλί, θα είναι η αρχή. Ο Kisa αποφεύγει τον Yukina όσο μπορεί, την ίδια ώρα που ο δεύτερος, ενθουσιασμένος από το γεγονός πως ο πρώτος είναι επιμελητής όλων των αγαπημένων του manga, προωθεί την τελευταία του δουλειά με σκοπό να την κάνει best seller. Όταν συναντιούνται τελικά, ο Yukina εξομολογείται τα συναισθήματά του στον Kisa, ο οποίος, όσο κι αν τρομάζει εξαιτίας αυτού που νιώθει, αποφασίζει να αφεθεί σε αυτό το πρωτόγνωρο συναίσθημα που μόνο ο έρωτας και η πρώτη αγάπη μπορούν να σου προκαλέσουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η SEASON:
- Βασικά, αν κάτι μου αρέσει πάρα πολύ στην συγκεκριμένη σειρά, είναι το main theme της. Η πρώτη αγάπη, η οποία μάλιστα, δίνεται μέσα από 3 διαφορετικά πλαίσια. Ναι μεν ο άξονας είναι ίδιος, ωστόσο, η βάση όπου τοποθετείται σε κάθε μία από τις περιπτώσεις, είναι ξεχωριστός. Στην πρώτη ιστορία, μιλάμε για μια πρώτη αγάπη που έληξε άδικα και που τώρα, διεκδικεί μια δεύτερη ευκαιρία. Στην δεύτερη, για μια αγάπη που υπήρχε χρόνια και που πλέον, δεν είναι διατεθειμένη να καταπιεστεί άλλο, αλλά αντίθετα, είναι πρόθυμη να ρισκάρει. Στην τρίτη, είναι μια αγάπη που ήρθε ξαφνικά για να γεννήσει συναισθήματα τα οποία, δεν ξέρεις ότι υπάρχουν μέχρι να τα νιώσεις, συναισθήματα που θα σε κάνουν να αλλάξεις αυτό που ήσουν.
- Επίσης, οφείλω να αναφέρω πως το σχέδιο στην προκειμένη περίπτωση, είναι ακόμα πιο
καλοδουλεμένο από την προηγούμενη σειρά της συγγραφέως που μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη. Οι κινήσεις των πρωταγωνιστών είναι πιο φυσικές, εκφραστικά έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες και γενικότερα, έχει δοθεί μεγαλύτερη προσοχή σε κάποιες μικρές λεπτομέρειες οι οποίες όμως, κάνουν την διαφορά.
- Συγκριτικά πάλι με την άλλη μεταφορά σειράς της συγγραφέως, στην συγκεκριμένη σειρά, οι ερωτικές σκηνές, κρύβουν σεξουαλικά
υπονοούμενα, αλλά όσον αφορά την εικόνα, δεν μας δίνουν τίποτα. Κι ενώ θα περίμενα αυτό να με ενοχλήσει σε έναν βαθμό, ή έστω να με αφήσει με ένα αίσθημα ανικανοποίητου, σαν να μου λείπει κάτι, αυτό, δεν συμβαίνει. Οι εν λόγω σκηνές είναι τόσο καλοδουλεμένες, γεμάτες συναίσθημα, που χωρίς να μας δίνουν τίποτα το ιδιαίτερο, καταλήγουν να είναι άκρως αισθησιακές.
- Δίνεται μεγάλη έμφαση στο ρομαντικό στοιχείο του story, αλλά παρ' όλα ταύτα, το ίδιο το σενάριο, καταφέρνει να αποφύγει τις δακρύβρεχτες φιοριτούρες ή τις περιττές φλυαρίες, επιτρέποντας σε σωστά μετρημένα διαστήματα σιωπής, να προκαλέσουν την απαραίτητη ένταση και στις όποιες εξομολογήσεις, να προσφέρουν το κατάλληλο βάθος συναισθημάτων και ψυχολογικής, νοητικής, αισθηματικής έντασης.
- Άλλο ένα θετικό στοιχείο της ιστορίας είναι πως, όσον αφορά το main story, η λύση, δεν έρχεται
εύκολα. Ναι μεν μπορεί ο Onodera να έχει κάποιες στιγμές αδυναμίας ωστόσο, δεν δέχεται τον Takano στη ζωή του έτσι εύκολα. Είναι μια απόδειξη πως ακόμα κι αν έχουμε παρεξηγήσει κάποια πράγματα, αν κι εφόσον μας έχουν πληγώσει και μας έχουν σημαδέψει, ίσως να μην είμαστε σε θέση να τα ξεπεράσουμε, όχι εύκολα τουλάχιστον. Τοποθετημένο σε αυτή τη διάσταση, το story, φαντάζει πιο ρεαλιστικό.
- Καμία ιστορία δεν αδικείται ως προς την απόδοσή της, άσχετα από το πόσα επεισόδια της αντιστοιχούν. Και οι 3 έχουν ενδιαφέρον, και για τις 3 θέλουμε να μάθουμε τι θα συμβεί παρακάτω, και με τους δύο πρωταγωνιστές κάθε μίας ιστορίας ταυτιζόμαστε και δενόμαστε.

ΤΟ OST ΤΗΣ 1ης SEASON:
Εντάξει... αν κάτι έχει επίσης εξαιρετικό η σειρά, είναι η μουσική της επένδυση, η οποία κυμαίνεται στα ίδια ρομαντικά, συγκινητικά και τρυφερά πλαίσια, όπως και το ίδιο το story της. Είναι βέβαιο πως έχει γίνει εξαιρετικά καλή δουλειά, αφού, κάθε μελωδία, ταιριάζει απόλυτα στην στιγμή που ντύνει τηλεοπτικά, εκφράζοντας ακριβώς το συναίσθημα που πρέπει, με το πιάνο και τα πνευστά, κατ' εξοχήν φλογέρα, να κυριαρχούν έναντι των υπόλοιπων οργάνων. Η track list του ost, σε μουσική σύνθεση του  Hijiri Anze, αποτελείται από 37 κομμάτια σύνολο, 35 εκ των οποίων είναι καθαρά ορχηστρικά. Τα άλλα 2, δεν είναι άλλα από το opening και το ending theme της season. Το πρώτο, έχει τίτλο "Sekai de Ichiban Koishiteru" και το ερμηνεύει ο Shuhei Kita, ενώ το δεύτερο, που είναι εξαιρετικό, έχει τίτλο "Ashita Boku wa Kimi ni Ai ni Iku" και το ερμηνεύουν οι Wakaba.

Sekai-ichi Hatsukoi Opening



Sekai-ichi Hatsukoi Full Opening Song



Sekai-ichi Hatsukoi Ending



Sekai-ichi Hatsukoi Full Ending Song