Δημιουργία της Amagi Reno, που κυκλοφόρησε το 2009 από τις εκδόσεις Libre Shuppan, οι οποίες και συμπεριέλαβαν την συγκεκριμένη ιστορία στο περιοδικό τους "Be x Boy GOLD", το "Musuko ga Osewa ni Nattemasu!" είναι ένα one shot manga μόλις 34 σελίδων το οποίο, για να είμαι ειλικρινής, μπήκα στη διαδικασία να διαβάσω επειδή νόμιζα πως πρόκειται για side story του manga της ίδιας, "Oni ni Hatsujou", που έχουμε παρουσιάσει παλαιότερα στο blog. Για την παρανόηση αυτή, δεν ευθύνομαι εγώ η ίδια καθώς, αν μπείτε να ρίξετε μια ματιά, είμαι σίγουρη πως οι χαρακτήρες των δύο αυτών manga θα σας φανούν τόσο ίδιοι που αν δεν διαβάσετε την περίληψη, δεν θα καταλάβετε πως πρόκειται για δύο ξεχωριστές ιστορίες.

Αυτή η ιστορία, λοιπόν, αφορά τους Oyamada Shinji και Sasahara Eiichi. Ο πρώτος, είναι ένα διαζευγμένος άντρας ο οποίος έχει υπό την κηδεμονία του τον ανήλικο γιο του, που πηγαίνει στο νηπιαγωγείο. Ο δεύτερος, είναι ο δάσκαλος κι επιβλέπον του μικρού στο νηπιαγωγείο και παράλληλα, μικρότερος ηλικιακά από τον Shinji. Οι δυο τους κάνουν ένα one night stand έπειτα από μια βραδιά με αρκετό αλκοόλ, χωρίς να συζητήσουν το περιστατικό στην πορεία, αφήνοντας το όποιο θέμα μπορεί να υπάρχει μεταξύ τους μετέωρο. Ο Sasahara μοιάζει να είναι αποστασιοποιημένος και να διατηρεί φιλικές μεν, αποστάσεις δε, και ο Shinji που ουσιαστικά έχει πάθει εμμονή μαζί του αφότου έκαναν sex, δεν μπορεί να εξηγήσει την συμπεριφορά του, αλλά ούτε και ξέρει πως να χειριστεί την κατάσταση.

Το σχέδιο της Amagi Reno είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά και είναι πολύ εύκολο το να αναγνωρίσεις τη δουλειά της ανάμεσα σε άλλες. Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση, αυτό έχει κάποια αρνητικά στοιχεία αφού όπως ήδη προανέφερα, οι συγκεκριμένοι πρωταγωνιστές μοιάζουν πάρα πολύ με κάποιους άλλους, από μια διαφορετική ιστορία της, προκαλώντας μας μια κάποια σύγχυση. Δεν είναι κακό να υπάρχουν ομοιότητες και κοινά χαρακτηριστικά ανάμεσα σε manga του ίδιου δημιουργού. Άλλωστε, είναι ένα πάρα πολύ συχνό φαινόμενο και κάτι που στις καλλιτεχνικές δημιουργίες αυτής της μορφής, προσδίδει μια ξεχωριστή ταυτότητα αναγνώρισης. Αυτό που εγώ θα ήθελα από την mangaka είναι να εξελίσσεται λίγο περισσότερο, ή έστω να αντιστρέφει ορισμένα στοιχεία και χαρακτηριστικά, ώστε να γίνεται πιο άμεσα και εύκολα αντιληπτή η όποια διαφορά στο εκάστοτε concept. 

Σε ότι αφορά την ιστορία, τώρα, δεν θα λέγαμε πως παίρνει βραβείο πρωτοτυπίας. Η ιδέα του διαζευγμένου άντρα που ξαφνικά αλλάζει προτιμήσεις στην σεξουαλική του ζωή, είναι κάτι που έχει φορεθεί αρκετά και μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις όπου μιλάμε για ένα πλήρες και ολοκληρωμένο manga, έχει αποτυπωθεί με πολύ καλύτερο τρόπο. Κακά τα ψέματα, η ανάλυση και ανάπτυξη του όποιου θέματος, είναι πολύ καλύτερη και προτιμότερη από την συνοπτική αποτύπωσή του. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει πως η ανάγνωσή του είναι δυσάρεστη, το αντίθετο, ειδικά αφού μιλάμε για ένα τόσο μικρό one shot, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να κερδίσει μια υψηλή θέση ανάμεσα στις προτιμήσεις μας. Αν το είχε αναπτύξει καλύτερα στην συναισθηματική του βάση, μπορεί τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, ωστόσο, το να μιλάμε με υποθέσεις είναι μάλλον άσκοπο και ανούσιο.