Penguins of Madagascar - Οι πιγκουίνοι της Μαδαγασκάρης
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 92'

Η περίληψη:
Οι τέσσερις πιγκουίνοι που πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια αντικατασκοπία, ο Skipper, ο Kowalski, ο Rico κι ο Στρατιώτης, πρέπει να ενώσουν δυνάμεις με ένα οργανισμό κατασκοπίας, τον North Wind, με αρχηγό τον πράκτορα Classified, και να βρεθούν στα πέρατα της Γης πολεμώντας τον διαβολικό Δρ Octavius Brine που έχει ως μόνο σκοπό την παγκόσμια κυριαρχία.



Horrible bosses 2 - Αφεντικά για σκότωμα 2
Κωμωδία
Διάρκεια: 108'

Η περίληψη:
Έχοντας βαρεθεί να δίνουν λογαριασμό σε προϊστάμενους, ο Nick, ο Dale και ο Kurt αποφασίζουν να γίνουν αφεντικά των εαυτών τους, ανοίγοντας τη δική τους επιχείρηση. Ένας επιτήδειος επενδυτής αποσύρει όμως ξαφνικά την οικονομική του υποστήριξη, αφήνοντας τους στα κρύα του λουτρού. Εξαπατημένοι, απογοητευμένοι και χωρίς νομική βοήθεια, οι τρεις επίδοξοι επιχειρηματίες σχεδιάζουν να απαγάγουν τον ενήλικο γιο του επενδυτή για να τον εκβιάσουν ώστε να ανακτήσουν τον έλεγχο της εταιρείας τους.



Ouija - Ouija: Πίνακας πνευμάτων
Τρόμου
Διάρκεια: 89'

Η περίληψη:
Μετά την αυτοκτονία της καλύτερής της φίλης, η Laine και η παρέα της αποφασίζουν να παίξουν το σκοταδιστικό παιχνίδι γουίτζα , στην προσπάθεια τους να επικοινωνήσουν με το πνεύμα της νεκρής φίλης τους ώστε να την αποχαιρετήσουν. Όσο πιο πολύ εμβαθύνουν στα μυστικά του σπιτιού της νεκρής, μέσω της επικοινωνίας τους με ένα πνεύμα που αρχικά θεωρούν πως είναι το δικό της, όλο και περισσότερα σκοτεινά μυστικά αποκαλύπτονται που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.



Samba
Κωμωδία
Διάρκεια: 120'

Η περίληψη:
Ο Samba είναι ένας σεναγαλέζος μετανάστης που πριν 10 χρόνια εγκαταστάθηκε στη Γαλλία, κάνοντας ό,τι δουλειά βρεθεί. Όταν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο απέλασης, έρχεται κοντά στην προϊσταμένη του τμήματος Alice, η οποία έχει περάσει μια άσχημη κατάσταση. Ο μεν πασχίζει να βρει τα αναγκαία χαρτιά, η δε να φέρει τη ζωή της σε τάξη, μέχρι που η μοίρα αποφασίζει αλλιώς.



Πρόμαχος
Δραματική
Διάρκεια: 103'

Η περίληψη:
Μια ομάδα ελλήνων δικηγόρων ξεκινούν δικαστικό αγώνα για την επιστροφή των περίφημων μνημείων. Το πρώτο βήμα γίνεται στη Βρετανία, όπου το δικαστήριο ακούει τα επιχειρήματα των μηνυτών, ωστόσο αποφαίνεται ότι δεν μπορεί να εκδικάσει μια υπόθεση του 19ου αιώνα εν έτει 2014. Στη συνέχεια, η ομάδα καταφεύγει στο Δικαστήριο της Χάγης.



A blast - Η έκρηξη
Δραμαρική
Διάρκεια: 83'

Η περίληψη:
Η Μαρία τρέχει στην εθνική οδό. Πίσω της φωτιά και μια τσάντα γεμάτη λεφτά. Μπροστά της, ο ατέλειωτος δρόμος. Μόλις μια μέρα πριν, ήταν μια στοργική μητέρα, ερωτευμένη σύζυγος, υπεύθυνη κόρη. Σήμερα έχει επαναστατήσει. Και είναι αποφασισμένη να σαρώσει στο πέρασμά της ό,τι αγάπησε ποτέ.



Le meraviglie - Τα θαύματα
Δραματική
Διάρκεια: 110'

Η περίληψη:
Η 14χρονη Gelsomina ζει στην εξοχή της Ούμπρια με τη «γλυκιά» δυσλειτουργική της οικογένεια. Ο απομονωμένος της μικρόκοσμος θα διαταραχτεί για τα καλά από τον ερχομό του Martin, ενός γερμανού κατάδικου που βρίσκεται σε πρόγραμμα κοινωνικής αποκατάστασης.



Drive hard
Δράσης
Διάρκεια: 92'

Η περίληψη:
Ο Peter Roberts είναι ένας πρώην οδηγός αγώνων ταχύτητας και πλέον εκπαιδευτής για πρωτάρηδες οδηγούς. Κι ενώ όλα δείχνουν ότι θα μείνει κολλημένος στο μεροκάματο, όλα αλλάζουν όταν ο Simon Keller τον απαγάγει για να δραπετεύσει μετά από μια ληστεία εννιά εκατομμυρίων δολαρίων. Κι ενώ διασχίζουν τα αυστραλιανά παράλια, τόσο η αστυνομία, όσο και η μαφία είναι στο κατόπι τους.



Palikari: Ο Λούης Τίκας και η Σφαγή του Λάντλοου - Palikari: Louis Tikas and the Ludlow Massacre
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 92'

Η περίληψη:
Η σφαγή του Λάντλοου και η δολοφονία του έλληνα μετανάστη και συνδικαλιστή Λούη Τίκα (Ηλία Σπαντιδάκη) αποτελεί μία από τις κομβικές στιγμές του αμερικάνικου εργατικού κινήματος και ενώνει, έναν ολόκληρο αιώνα μετά, τις ΗΠΑ του 1914 με τις εργατικές και μεταναστευτικές διεκδικήσεις της Ελλάδας του 2014. Η Λαμπρινή Θωμά κι ο Νίκος Βεντούρας αναζήτησαν τις μνήμες, την ιστορία και την κληρονομιά του Λούη Τίκα και του Λάντλοου στο Κολοράντο και μίλησαν με κορυφαίους ιστορικούς, καλλιτέχνες κι απογόνους ανθρακωρύχων, καταγράφοντας τα σημάδια που άφησε στο σώμα της εργατικής Αμερικής μια τραγωδία που πολλοί προσπάθησαν να ξεχαστεί.