Η κόρη του Ρέμπραντ - Rembrandt`s Daughter
Κωμωδία
Διάρκεια:

Η περίληψη:
Η αφρόκρεμα της αθηναϊκής κοινωνίας παρευρίσκεται για ένα βράδυ στη δεξίωση ενός συλλέκτη έργων τέχνης, ο οποίος φημολογείται πως έχει στην κατοχή του έναν ανεκτίμητης αξίας πίνακα του Ρέμπραντ. Ένας κριτικός έργων τέχνης έρχεται στη δεξίωση με σκοπό να ανακαλύψει τον πίνακα και να διαπιστώσει τη γνησιότητα του, αλλά η συνέχεια είναι γεμάτη από ευτράπελα.



El boton de nacar - Το μαργαριταρένιο κουμπί
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 82'

Η περίληψη:
Οι ωκεανοί εμπεριέχουν την ιστορία του πλανήτη. Η θάλασσα κρατάει όλες τις φωνές της γης, αλλά κι όσες προέρχονται από το διάστημα. Το νερό λαμβάνει ωθήσεις από τα αστέρια και τις μεταδίδει στους ζώντες οργανισμούς. Αυτό το νερό, ως φυσικό σύνορο της Χιλής, κρατάει και το μυστικό δύο μυστηριωδών κουμπιών που βρέθηκαν στον πάτο της θάλασσας. Η ταινία αναλύει αυτά τα ύδατα, ένα αρχιπέλαγος υπερφυσικού τοπίου και μεγάλης ιστορίας.



The program - Το πρόγραμμα
Βιογραφική
Διάρκεια: 103'

Η περίληψη:
Η υποψία ενός ιρλανδού αθλητικού δημοσιογράφου ότι οι νίκες του ποδηλάτη Lance Armstrong στον Γύρο της Γαλλίας, οφείλονται στη χρήση απαγορευμένων ουσιών, τον οδηγεί σε μια έρευνα που θα αποκαλύψει ένα μεγάλο σκάνδαλο που θα εκθέσει ανεπανόρθωτα τον διάσημο αθλητή.



Goosebumps - Ανατριχίλες
Κωμωδία φαντασίας
Διάρκεια: 103'

Η περίληψη:
Αφού μετακομίζει σε μια μικρή πόλη, ο νεαρός Zach Cooper γνωρίζει τη Hannah, τη νέα του γειτόνισσα. Ο πατέρας της Hannah, ο R.L. Stine, συγγραφέας των «Goosebumps», τυχαίνει να κρατάει όλα τα φαντάσματα και τα τέρατα από τις ιστορίες του κλειδωμένα μέσα στα βιβλία. Αλλά ο Zach θα καταφέρει άθελα του να τα βγάλει όλα έξω και ο χαμός έχεις μόλις ξεκινήσει. Τώρα, οι τρεις τους ενώνουν δυνάμεις να καταφέρουν να τα βάλουν πίσω στα βιβλία, πριν είναι πολύ αργά.



Nahid - Η Ιστορία της Nahid
Δραματική
Διάρκεια: 105'

Η περίληψη:
Η Nahid, μια νεαρή διαζευγμένη γυναίκα, ζει με τον γιο της σε μια μικρή πόλη στο Ιράν, όταν ερωτεύεται έναν άνδρα που θέλει να την παντρευτεί. Ενώ σύμφωνα με τους ιρανικούς κανόνες σε περίπτωση διαζυγίου την επιμέλεια του παιδιού έχει ο πατέρας, εκείνος την παραχωρεί στη Nahid, με τον όρο ότι δεν θα ξαναπαντρευτεί. Προσπαθώντας να διατηρήσει την κηδεμονία του παιδιού της, αλλά κι εκείνον που αγαπά, αναγκάζεται να σκεφτεί τον προσωρινό γάμο (Sighe) ως διέξοδο. Παρά το γεγονός ότι η πράξη αυτή είναι νόμιμη, δεν έχει την αποδοχή της κοινωνίας. Ποια μπορεί να είναι η λύση στο πρόβλημά της;




By the sea - Δίπλα στη θάλασσα (2015)
Δραματική
Διάρκεια: 132'

Η περίληψη:
Γαλλία, μέσα της δεκαετίας του 1970. Η Vanessa, μια πρώην χορεύτρια, και ο σύζυγος της, Roland, ένας αμερικανός συγγραφέας, ταξιδεύουν στα εξοχικά της χώρας και καταλήγουν σε ένα ήσυχο και γραφικό παραθαλάσσιο θέρετρο. Ο γάμος τους είναι φανερό ότι περνάει κρίση. Αλλά καθώς περνούν οι ημέρες πλάι σε άλλους τουρίστες, όπως οι νεόνυμφοι Lea και Francois, ή ντόπιους, όπως ο ιδιοκτήτης της καφετέριας, ο Michel, και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, ο Patrice, τα άλυτα μεταξύ τους προβλήματα μοιάζουν σιγά-σιγά να λειαίνονται.



L' arbitro - Ο διαιτητής
Κωμωδία
Διάρκεια: 96'

Η περίληψη:
Η Ατλέτικο Παραμπίλε είναι η χειρότερη ποδοσφαιρική ομάδα στο χειρότερο παράρτημα της Ιταλίας: την τρίτη κατηγορία της Σαρδηνίας. Οι παίκτες της είναι ατάλαντοι, υπέρβαροι ή ανήλικοι και ο προπονητής τους τυφλός! Ελάχιστοι παρακολουθούν τους αγώνες τους, με τις κατσίκες συχνά να υπερτερούν των θεατών στις κερκίδες. Όμως, η τύχη της ομάδας μοιάζει να αλλάζει με την επιστροφή ενός νεαρού ντόπιου παίκτη που επαναπατρίζεται έπειτα από μια σύντομη περιπέτεια στα γήπεδα της Αργεντινής. Καθώς η ομάδα αρχίζει να κερδίζει τον έναν αγώνα μετά τον άλλον, ακόμα και οι πρωταθλητές της κατηγορίας και μεγαλύτεροί εχθροί τους, Μόντεκράστου, αρχίζουν να ανησυχούν. Και η μοίρα θέλει τον μεγάλο τους αγώνα να τελείται υπό τη διαιτησία του Κρουσιάνι, ενός αστέρα που κατέληξε ανάμεσα στους τελευταίους των τελευταίων, όταν ένα σκάνδαλο διαφθοράς τερμάτισε άδοξα τη διεθνή του καριέρα.



Ψ - Psy
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 67'

Η περίληψη:
Μια διεισδυτική ματιά στο χώρο της ψυχικής υγείας μέσα από εξομολογήσεις προσώπων που έχουν βιώσει ψυχικές ασθένειες. «Ψ», για το ψυχικό σθένος, την ψυχή αλλά και το πλέγμα των «ειδικών» και μη, που αποκλείουν, εγκλείουν, ονοματίζουν, συνταγογραφούν, ελέγχουν… Μικρές αφηγήσεις, μεγάλων εμπειριών. Άνθρωποι που μιλάνε για εκείνα που οι υπόλοιποι θεωρούν αποκλεισμένη γλώσσα, τρέλα, οδύνη, ασθένεια, αδικία. Μαρτυρίες, από τις οποίες αναδύονται, προσωπικά, κοινωνικά, φιλοσοφικά και ηθικά ζητήματα, που συνήθως έχουμε την τάση να προσπερνάμε, αναζητώντας μια παρασκευαστή και επιθυμητή κανονικότητα.