"Γράμμα στους Μάκαρες" του Δημήτρη Μούχα

Πολυεπίπεδη και πολυσύνθετη η ποίηση του Δημήτρη Μούχα που περιλαμβάνεται στο βιβλίο του «Γράμμα στους Μάκαρες» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως. Πατώντας στέρεα σε δύσβατες περιοχές του στοχασμού και των συναισθημάτων, μετουσιώνει σε στίχους το απαύγασμα του πνευματικού του μόχθου. Ο Δημήτρης Μούχας τοποθετεί τις έννοιες σε τάξη και δίνει τη δική του ερμηνεία για τον σκοπό του ανθρώπου κατά τη διάρκεια της ζωής του, τις ηθικές αξίες και το εσώτερον. Αυτό είναι κυρίως που τον απασχολεί, το εσώτερον, τα στοιχεία που συνθέτουν στην ολότητά της την ύπαρξή μας και την ενώνουν με το Όλον.






"Οι τελευταίοι εραστές" του Αλέξανδρου Δαμουλιάνου

Τρεις ενότητες ποιημάτων συνθέτουν την ποιητική συλλογή του Αλέξανδρου Δαμουλιάνου «Οι τελευταίοι εραστές» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως. Κοινό στοιχείο τους, ο έρωτας, ο σωματικός και πνευματικός έρωτας, η ένωση δύο υποστάσεων σε μία, που πάντα κρύβει απώλεια και πόνο, αλλά και πάντα αποκαλύπτει αναγέννηση και δημιουργία. Μεστά και ταυτόχρονα λυρικά τα ποιήματα του Αλέξανδρου Δαμουλιάνου, δίνουν μία ολοκληρωμένη άποψη για τον έρωτα, βασική παράμετρο της ανθρώπινης υπάρξεως και της ζωής.







"Ιστορίες του Καγάντο (Βιβλίο Α'): Ο όρκος του μάγου" του Βασίλη Κρουστάλη

Ένας μυστηριώδης μάγος, ο Άλαντορ, συγκεντρώνει μια ομάδα από πολύ διαφορετικά μεταξύ τους άτομα, για να ταξιδέψουν στον κόσμο του Καγάντο και να αποκτήσουν τρία σπάνια υλικά. Στόχος του μάγου να κατασκευάσει ένα μαγικό σπαθί, το μόνο όπλο που μπορεί να εξολοθρεύσει τον ανίκητο δράκο που φυλάει έναν αμύθητο θησαυρό.
Το ταξίδι τους κάθε άλλο παρά εύκολο είναι. Δύο επικίνδυνοι εκτελεστές βρίσκονται στα χνάρια ενός από τους συντρόφους του μάγου, σκορπίζοντας παντού τον θάνατο, ενώ ο βασιλιάς των ερυθρόδερμων ορκ μετά από μια μάχη τραυματίζεται σοβαρά. Αυτό θα προκαλέσει μια σειρά από γεγονότα που θα αλλάξουν μια για πάντα το μέλλον του Καγάντο.
Θα βγουν ο μάγος και η ομάδα του αλώβητοι από τις μάχες;
Θα καταφέρουν να υπερβούν τα δυσθεώρητα εμπόδια και να πετύχουν τον στόχο τους;