...

Σάββατο, Ιουνίου 20, 2015


Ο James Salter, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Αμερικανόυς συγγραφείς, μολονότι δημοσίευσε μόλις έξι μυθιστορήματα στην 60χρονη καριέρα του, άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή σε ηλικία 90 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος εκδότης του.
Ο συγγραφέας, που ζούσε στο Μπριτζχάμπτον της Νέας Υόρκης, πέθανε ενώ έκανε γυμναστική, διευκρίνισε ο Olivier Cohen, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.
Ο Salter γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου 1925 στη Νέα Υόρκη και το πραγματικό του όνομα ήταν James Arnold Horowitz. Φοίτησε στην περίφημη στρατιωτική ακαδημία του Γουέστ Πόιντ και μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο υπηρέτησε στο Πεντάγωνο. Άρχισε να γράφει όταν στάλθηκε με μετάθεση στη Γαλλία και στη συνέχεια, μετά τη δημοσίευση του πρώτου μυθιστορήματός του, παραιτήθηκε από τον στρατό και αφοσιώθηκε πλήρως στη συγγραφή.
Το πρώτο του μυθιστόρημα, οι "Κυνηγοί", εκδόθηκε το 1956 στις ΗΠΑ και περιείχε πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία. Σ' αυτό ο Salter αφηγείται την καθημερινότητα των πιλότων των μαχητικών αεροσκαφών κατά τον πόλεμο της Κορέας. Το βιβλίο του μεταφέρθηκε αργότερα στον κινηματογράφο, σε μια ταινία με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Μίτσαμ.
Ο Salter είχε τιμηθεί με το βραβείο PEN/Faulkner το 1988 για τη συλλογή διηγημάτων "Αμέρικαν Εξπρές" και με το βραβείο της Αμερικανικής Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών για το σύνολο του έργου του. Το τελευταίου του μυθιστόρημα, με τίτλο "Αυτό ειν' όλο", εκδόθηκε το 2014.

(Πηγή άρθρου: topontiki.gr)

Posted on Σάββατο, Ιουνίου 20, 2015 by Γιώτα Παπαδημακοπούλου

No comments


Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα
Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Τεχνόπολις Γκάζι TK: 11854
Κυριακή 21/06/2015 στις 12:00μ.μ.


Η Λένα Μαντά στην 29η Έκθεση Βιβλίου
Πασαλιμάνι, Ακτή Μητσοπούλου (περίπτερο 70-72) TK: 18543
Κυριακή 21/06/2015 στις 20:00μ.μ.


Η Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη στη Δράμα
καφέ ΕΛΕΥθΕΡΙΑ (Βενιζέλου και Κουντουριώτου 1, Δράμα) TK: 66100
Κυριακή 21/06/2015 στις 20:00μ.μ.

Posted on Σάββατο, Ιουνίου 20, 2015 by Γιώτα Παπαδημακοπούλου

No comments


Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοπωλείο "Λέξις" έχουν τη χαρά και την τιμή, να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Πρίναρη-Καρκαβατσάκη που θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Ηρακλείου στην αίθουσα Καστελλάκη, την Τρίτη 23 Ιουνίου 2015 και ώρα 20.00μ.μ.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η φιλόλογος Ευγενία Περυσινάκη και τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Γωγώ Σωτηρίου.

Posted on Σάββατο, Ιουνίου 20, 2015 by Γιώτα Παπαδημακοπούλου

No comments


Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 και ώρα 20.00μ.μ.-22.00μ.μ, η συγγραφέας Γιώτα Παπαδημακοπούλου θα βρίσκεται στο περίπτερό μας και θα σας περιμένει σε μια συνάντηση με αφορμή το νέο της βιβλίο που ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ με τίτλο, "Όταν ξέρεις ν' αγαπάς", στην 29η Έκθεση Βιβλίου Πειραιά στο Πασαλιμάνι.

Θα μας βρείτε στο περίπτερο 22, μαζί με τις Εκδόσεις Eurobooks.

Posted on Σάββατο, Ιουνίου 20, 2015 by Γιώτα Παπαδημακοπούλου

No comments

Παρασκευή, Ιουνίου 19, 2015

"Baby blue" του Πολυχρόνη Κουτσάκη

Ένα πανέμορφο τυφλό κορίτσι με εκπληκτικές ταχυδακτυλουργικές δεξιότητες και ο θετός πατέρας της παίζουν στους δρόμους της Αθήνας ένα σκετς του Σαρλό και μένουν στον λόφο του Φιλοπάππου. Όταν θα γίνουν στόχος αδίστακτων εκτελεστών, ένας ισχυρός άνθρωπος του δρόμου αποφασίζει να προστατέψει το κορίτσι και παίρνει ένα τηλέφωνο. Το τηλέφωνο το σηκώνει ο Στράτος Γαζής, ο καλύτερος επαγγελματίας φροντιστής στην Αθήνα - σιχαίνεται να τον λένε δολοφόνο. O Στράτος αντιμετωπίζει μια πολύ μεγάλη κρίση στη σχέση του με τη Μαρία, τον έρωτα της ζωής του, που είναι έγκυος και έχει αμφιβολίες αν μπορεί να κρατήσει το παιδί, με τους κινδύνους που συνοδεύουν τη ζωή που έχουν επιλέξει. Αλλά όσο περισσότερο ο Στράτος γνωρίζει τη Νάστια, τόσο νιώθει πως πρέπει να προστατέψει αυτό το κορίτσι, πως πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να την κρατήσει ζωντανή. Την ίδια ώρα, ο κολλητός φίλος και ερωτικός αντίζηλος του Στράτου, ο Κώστας Δράγκας, νούμερο ένα αστυνομικός του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, έχει μόλις αναλάβει μια υπόθεση που σιχαίνεται και, ως συνήθως, έχει ξεκινήσει πόλεμο με όλα τα μέσα ενημέρωσης που δεν μπορούν να του πάρουν κουβέντα. Αυτό που οι δύο φίλοι δε γνωρίζουν είναι ότι οι υποθέσεις τους συνδέονται. Ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα πίσω από τους κυνηγούς της Νάστιας είναι μεγαλύτερα απ’ όσο μπορούν να φανταστούν. Ότι η λύση του μυστηρίου ίσως να βρίσκεται καλά κρυμμένη στην υπόθεση μιας διάσημης ταινίας. Και ότι, όταν τελειώσει αυτή η ιστορία, τίποτα στην προσωπική τους ζωή δε θα είναι πια το ίδιο.

"Ερωτικά εγκλήματα" των Σώτη Τριανταφύλλου, Μαρία Μήτσορ, Τεύκρος Μιχαηλίδης, Ελένη Γιαννακάκη, Κώστα Καβανόζη, Γιάννη Ατζακά, Χρίστου Κυθρεώτη, Χρήστου Οικονόμου

Οκτώ συγγραφείς αφηγούνται εγκλήµατα πάθους, εξιχνιάζουν ιστορίες ερωτικής απόγνωσης. Ο Γιάννης Ατζακάς, η Ελένη Γιαννακάκη, ο Κώστας Καβανόζης, ο Χρίστος Κυθρεώτης, η Μαρία Μήτσορα, ο Τεύκρος Μιχαηλίδης, ο Χρήστος Οικονόµου και η ΣώτηΤριανταφύλλου γράφουν από ένα διήγηµα όπου η ερωτογραφία διασταυρώνεται µε τη noir γραφή, κλίνοντας άλλοτε προς τον σκληρό ρεαλισµό ή την παραµυθητική αφήγηση, άλλοτε προς τη σκο­τεινή παρωδία ή την αλλόκοτη περιπέτεια κι άλλοτε προς την υπερβατική πρόζα ή την κοινωνική σάτιρα.
Όταν η ερωτική παραφορά οδηγεί τους ήρωες στη ρίζα του κακού, στη ρίζα της ύπαρξης...


"Θεωρία του βαδίσματος" του Honoré de Balzac

Η Θεωρία του βαδίσματος, θεωρία και σχόλιο μαζί, είναι μια τολμηρή διείσδυση του Ονορέ ντε Μπαλζάκ στα ερωτήματα και στην ψυχολογία της επιστήμης, καθώς και μια περιπαικτική καταγραφή όσων χαρακτηρίζουν το πνεύμα και τα ήθη του Παρισιού τη δεκαετία του 1830. Το ειρωνικό αυτό εγχειρίδιο πραγματεύεται πολλές από τις σκέψεις που ανέκαθεν απασχολούσαν τον Μπαλζάκ και τις οποίες βρίσκουμε διάσπαρτες στα φιλοσοφικά του έργα: σκέψεις σχετικά με την κίνηση, την ανάλωση της ζωτικής ενέργειας, τις σχέσεις ανάμεσα στην εσωτερική υπόσταση του ανθρώπου και τις εξωτερικές του αντιδράσεις, τη μακροβιότητα, τη φιλοσοφία των καθημερινών του κινήσεων.




"Ακτίνα φωτός" του Andrea Camilleri

Αγωνία κυριαρχεί στις εναλλασσόμενες υποθέσεις του μυθιστορήματος. Ο αστυνόμος Μονταλμπάνο νιώθει έναν ακαθόριστο φόβο. Η ανάμνηση ενός ονείρου τού προκαλεί δυσφορία, προλήψεις, σκοτεινά προαισθήματα. Μια παράπλευρη σκέψη προσπαθεί ν’ αποκτήσει ξεκάθαρη μορφή και συνεχίζει να υφίσταται στην πραγματικότητα ως ύποπτη συνενοχή? κι έχει ως αφετηρία τις συμπτώσεις με το άθλιο όνειρο που μετέτρεψε ένα κομμάτι άγονης κι έρημης γης σε ανοικτό νεκροτομείο με κλειστό φέρετρο και πτώμα που περιμένει ν’ αναγνωριστεί, κάτω από ένα κίτρινο φως και ψυχοσωματικές επιδράσεις. Ακόμη και οι συνηθισμένες ασυναρτησίες του Καταρέλλα εκφράζονται στο όνειρο μέσα από φράσεις στα λατινικά.
Στην πορεία της η έρευνα, προκειμένου να διαλευκάνει υποθέσεις ένοπλης επίθεσης και βιασμού, λαθρεμπορίου όπλων και απατεώνων που εξάγουν κλεμμένα έργα τέχνης, συναντάει και μπλέκεται με γυναίκες που έχουν φλογερό ταμπεραμέντο, ενώ ο αστυνόμος, εκτεθειμένος στη σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων και των παράνομων παιχνιδιών του μυαλού, βρίσκεται σε στάση αναμονής. Τελικά, κάτι που δεν είναι τελείως ξεκάθαρο θα βγει από το παρασκήνιο και θ’ αποκαλυφθεί.

Posted on Παρασκευή, Ιουνίου 19, 2015 by Γιώτα Παπαδημακοπούλου

No comments


Η Σόφη Θεοδωρίδου στο 34ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης
34ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης (Νέα παραλία) TK: 54636
Σάββατο 20/06/2015 στις 20:00μ.μ.


Η Δήμητρα Ιωάννου στην 29η Έκθεση Βιβλίου
Πασαλιμάνι, Ακτή Μητσοπούλου (περίπτερο 70-72) TK: 18543
Σάββατο 20/06/2015 στις 20:00μ.μ.


Η Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη στην Ξάνθη
Βιβλιοπωλείο ΔΥΟ (Βενιζέλου 29, Ξάνθη, τηλ.: 25410-27777) TK: 67100
Σάββατο 20/06/2015 στις 20:00μ.μ.


Η Λένα Μαντά στην Άνοιξη
Βιβλιοπωλείο Έαρ (Λ. Μαραθώνος 79 & Ναυαρίνου, Άνοιξη, τηλ.: 210-6218751) TK: 14569
Σάββατο 20/06/2015 στις 12:00μ.μ.


Ο Χρήστος Δημόπουλος στο Μενίδι
Βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΟΡΑΜΑ (Πάρνηθος & Αριστοτέλους, Αχαρναί, τηλ.: 210-2464144) TK: 13672
Σάββατο 20/06/2015 στις 12:00μ.μ.


Η Αθηνά Πάνου στο Χαλάνδρι
Α.Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι TK: 15232
Σάββατο 20/06/2015 στις 12:00μ.μ.

Posted on Παρασκευή, Ιουνίου 19, 2015 by Γιώτα Παπαδημακοπούλου

No comments


Οι εκδόσεις Momentum σας προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων του Κώστα Ζαφειρίου «Η Μάγισσα του Μπιλθόρ» και οι «Οι Γιοι της Αριζάν», την Κυριακή 21 Ιουνίου στις 19.30μ.μ. στο MONK Grapes and Spirits, (Καρόρη 4, 210-3211117), στην Αθήνα.
 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Ευθυμία Δεσποτάκη και ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Βαγγέλης Γαροφάλλου.
 

Αποσπάσματα από τα βιβλία θα διαβάσει ο ηθοποιός Χρυσοβαλάντης Κωστόπουλος.

Posted on Παρασκευή, Ιουνίου 19, 2015 by Γιώτα Παπαδημακοπούλου

No comments


Οι εκδόσεις Μίνωας και το Public Ιωαννίνων σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος "Ψηλά τα χέρια, σ’ αγαπώ" της Ιωάννας Νοταρά, συγγραφέως του best seller "Μια συγγνώμη για την Εύα".

Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, στις 19:00μ.μ., στον χώρο του καταστήματος (Πυρσινέλλα 4 & Γ. Μελανίδη, τηλ.: 26510-70087).

Για το βιβλίο θα μιλήσει η δημοσιογράφος Σοφία Τσέπα.

Posted on Παρασκευή, Ιουνίου 19, 2015 by Γιώτα Παπαδημακοπούλου

No comments

Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2015


Η Λένα Μαντά στο Μαρκόπουλο
Βιβλιοπωλείο ΓΝΩΣΗ (Ερμού 24Α, Μαρκόπουλο, τηλ.: 2299-049588) TK: 19003
Παρασκευή 19/06/2015 στις 19:30μ.μ.


Η Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη στην Καβάλα
Μαρκίζα Espresso Music Bar (Παύλου Μελά 13, Καβάλα). TK: 65500
Παρασκευή 19/06/2015 στις 20:00μ.μ.


Η Μαρία Τζιρίτα στην 29η Έκθεση Βιβλίου
Πασαλιμάνι, Ακτή Μητσοπούλου (περίπτερο 70-72) TK: 18543
Παρασκευή 19/06/2015 στις 20:00μ.μ.


Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα
AVENUE Mall Athens (Κηφισίας 41-47) TK: 15125
Παρασκευή 19/06/2015 στις 20:30μ.μ.

Posted on Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2015 by Γιώτα Παπαδημακοπούλου

No comments


Οι εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ προσφέρουν στο "Το Μεγαλείο Των Τεχνών" και τους αναγνώστες του 3 αντίτυπα του μυθιστορήματος της Ευαγγελίας Ευσταθίου, "Οι δεσμώτες των σκιών" και 3 αντίτυπα του μυθιστορήματος της Ελένης Φωτίου, "Ο λύχνος της ανατολής". 

Για να συμμετάσχετε στην κλήρωση, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:
- Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook:
- Προσκαλέστε στη σελίδα μας όσους περισσότερους φίλους σας μπορείτε. 
- Κάντε like στις σελίδες των εκδόσεων Λιβάνης στο Facebook:
https://www.facebook.com/www.livanis.gr
- Πατήστε like ή αφήστε comment στη σχετική με τον διαγωνισμό ανάρτηση, την οποία θα βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook.
- Να κάνετε δημόσια κοινοποίηση της προαναφερόμενης ανάρτησης.
- Όσοι νέοι χρήστες κάνουν εγγραφή στο κανάλι μας στο Twitter θα έχουν μία επιπλέον συμμετοχή:
 https://twitter.com/Megaleio_Texnwn

Η κλήρωση ξεκινάει σήμερα, 18/06/2015 και λήγει 23/06/2015. Οι νικητές θα ανακοινωθούν μέσα από την σελίδα μας στο Facebook αλλά και μέσω του site, με σχετική ανάρτηση, όπως και για την παραλαβή των δώρων τους.

Καλή επιτυχία σε όλους...

Posted on Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2015 by Γιώτα Παπαδημακοπούλου

2 comments


Έχουμε τους νικητές της κλήρωσής μας όπου κερδίζουν από ένα αντίτυπο του μυθιστορήματος του George R.R. Martin, Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ.

Τα ονόματα των νικητών είναι τα εξής και θα πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί μας ώστε να ενημερωθούν για την παραλαβή του δώρου τους: 

Stella Giapa 
Eirini Agapi Baglantzi

* Οι νικητές πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί μας εντός 48 ωρών διαφορετικά, τα δώρα τους, δίνονται σε επιλαχόντες. 

Συγχαρητήρια σε όλους και ευχαριστούμε πολύ τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για τη δωρεά τους στο site μας και τους αναγνώστες τους.

Μείνετε συντονισμένοι γιατί έρχονται και άλλες, νέες κληρώσεις...

Posted on Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2015 by Γιώτα Παπαδημακοπούλου

No comments


Μετά από ενάμιση χρόνο σχέσης και τον κρυφό τους αρραβώνα που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι τον Δεκέμβριο που μας πέρασε, φαίνεται πως η Charlize Theron αποφάσισε να δώσει τέλος στη σχέση της με τον Sean Penn. Μπορεί οι δυο τους να βρέθηκαν πρόσφατα στις Κάννες για την πρεμιέρα του «Mad Max: Fury Road» αλλά και στη Βιέννη μόλις πριν ένα μήνα όμως, όπως φημολογείται, μαύρα σύννεφα είχαν κάνει την εμφάνισή τους στη σχέση τους εδώ και καιρό. Φυσικά, κανείς δεν γνωρίζει λεπτομέρειες, ενώ το ίδιο το ζευγάρι δεν έχει βγει να επιβεβαιώσει τις φήμες, που όσο περνάνε οι ώρες οργιάζουν, αφού και οι δυο τους δεν δίσταζαν να δηλώνουν τον έρωτά τους χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα για τον απόλυτο της ζωής τους.

Posted on Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2015 by Γιώτα Παπαδημακοπούλου

No comments

Αγαπητές φίλες, έχουμε χαρμόσυνα νέα για εσάς τα οποία ξέρω πως τα περιμένατε πως και πως. Οι εκδόσεις Κεστός, στις 25 Ιουνίου, κυκλοφορούν το 6ο βιβλίο της πετυχημένης σειράς της Christina Lauren, "Beautiful Bastard", ενώ μέχρι το τέλος του 2015 θα έχουν κυκλοφορήσει και τα επόμενα δύο βιβλία της σειράς, "Όμορφη λατρεία" και το "Μυστικό".


"Όμορφο ξεκίνημα" της Christina Lauren 

Ο γαμπρός; Ένα όμορφο κάθαρμα… 
Η νύφη; Μια όμορφη σκύλα… 
Μια καυτή σχέση στο γραφείο εξελίχθηκε σε παντοτινό έρωτα!

Μετά το Όμορφο Κάθαρμα, την Όμορφη Σκύλα, τον Όμορφο Ξένο, την Όμορφη Αμαρτία και τον Όμορφο Παίκτη, το Όμορφο Ξεκίνημα έρχεται να εμπλουτίσει τη σειρά μπεστ-σέλερ που έχει κάνει παγκόσμια αίσθηση!
Οι ήρωες που λατρέψατε είναι πάλι εδώ και διψούν για νέες τολμηρές περιπέτειες… Ετοιμαστείτε, λοιπόν, για ένα ακόμα μυθιστόρημα γεμάτο καυτό ερωτισμό.

Η μέρα του γάμου πλησιάζει για τη Χλόη Μιλς και τον Μπένετ Ράιαν. Η Χλόη, εξουθενωμένη και αγχωμένη με τις προετοιμασίες της τελευταίας στιγμής, φλερτάρει με την ιδέα να το σκάσουν για να παντρευτούν στο Λας Βέγκας.
Από τη μεριά του, ο Μπένετ έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του: τον ανησυχεί τόσο πολύ η επίδραση που έχει πάνω του το κορμί της Χλόης, που αποφασίζει να επιβάλει έναν κανόνα αποχής από το σεξ μέχρι τη νύχτα του γάμου. Φυσικά, το μόνο που θα καταφέρει με αυτόν τον κανόνα είναι να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα για τον ίδιο…
Καθώς οι παρανοϊκοί συγγενείς καταφθάνουν για τη μεγάλη μέρα –με ελάχιστους απ’ αυτούς να προσπαθούν πραγματικά να βοηθήσουν– οι φλογεροί εραστές θα διαπιστώσουν ότι τα πάντα είναι μια δοκιμασία. Είναι ποτέ δυνατόν ένα ζευγάρι που τσακώνεται διαρκώς να αντέξει τόσο ώστε να φτάσει να ανταλλάξει βέρες –και όχι μόνο βρισιές;...

Posted on Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2015 by Γιώτα Παπαδημακοπούλου

No comments


Το ΟΞΥΓΟΝΟ προσκαλεί τους μικρούς του φίλους
σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Ιωάννας Μπαμπέτα


το Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015, στις 12:30μ.μ.,
στον χώρο του ΟΞΥΓΟΝΟΥ (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη).

Τι κι αν έχετε ξεμείνει στην πόλη το καλοκαίρι;
Τι κι αν όλοι οι φίλοι σας λείπουν διακοπές και νιώθετε μόνοι;
Τι κι αν οι διακοπές σας περιορίζονται στα λίγα τετραγωνικά μιας βεράντας;
Όσο βαρετό και αν ακούγεται αυτό, όλα ξαφνικά μπορεί να ανατραπούν!
Ελάτε να παρακολουθήσουμε την ιστορία του μικρού Δημήτρη
που δε θα πάει φέτος διακοπές, αλλά δεν το βάζει κάτω
καθώς κάνει μια καινούρια φίλη που και αυτή επίσης δε θα πάει διακοπές.
Ελάτε να δούμε πώς με την κατάλληλη παρέα
ακόμα και οι διακοπές στην πόλη
μπορεί να γίνουν το καλύτερο πράγμα που μπορεί να σου συμβεί!

Την εκδήλωση εμψυχώνει η ηθοποιός Σοφία Βούλγαρη.

Για παιδιά από 7 ετών

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: info@oxygono-metaixmio.gr

Posted on Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2015 by Γιώτα Παπαδημακοπούλου

No comments

Playing it cool - Σφυρίζοντας για τον έρωτα
Κομεντί
Διάρκεια: 94'

Η περίληψη:
Ένας άντρας αφηγείται την ιστορία ενός ανεκπλήρωτου έρωτα. Αρχικά, ο άντρας που έχει εγκαταλείψει κάθε εμπιστοσύνη ως προς τον έρωτα, βρίσκεται σε φιλανθρωπική εκδήλωση κι εκεί γνωρίζει μια όμορφη αλλά παντρεμένη κοπέλα, στην οποία προσποιείται τον φιλάνθρωπο. Η προσποίηση συνεχίζεται με το κάνει τον πλανωτικό της φίλο, καθώς προσπαθεί να την κερδίσει από έναν τύπο που δεν του αρέσουν τα ραντεβού και της αφήνει ελεύθερο χώρο.



The rewrite - Καθηγητής με το ζόρι
Κομεντί
Διάρκεια: 106'

Η περίληψη:
Ο Keith Michaels είναι ένας ξοφλημένος βρετανός σεναριογράφος, που είχε πάρει το Όσκαρ σεναρίου το 1998. Από τότε, πήρε διαζύγιο και ξέμεινε τελείως από λεφτά. Έτσι, αφήνει το Χόλιγουντ και καταλήγει να διδάσκει σενάριο στην άλλη άκρη των Η.Π.Α. Στην τάξη του είναι και μια ανύπαντρη μητέρα, η Χόλι Κάρπεντερ, και ο έρωτας θα του χτυπήσει την πόρτα.



Λύσσα κακιά
Κωμωδία

Η περίληψη:
Η καθημερινότητα σημερινών νέων που σπουδάζουν σε μια Δραματική Σχολή. Ξανθιές με εξάψεις και όνειρα, καθηγητές με λεξοτανίλ στη τσέπη, μπάρμαν με συνείδηση, και όλα αυτά εν μέσω οντισιόν, πρόβες, χορευτικά (κάθε λογής), σε μια τυχαία σχολή για επίδοξους movie-stars.



Entourage
Κωμωδία
Διάρκεια: 104'

Η περίληψη:
Η κινηματογραφικός αστέρας Vincent Chase, παρέα με τους κολλητούς Eric, Turtle και Johnny επιστρέφουν στις δουλειές με τον πρώην σούπερ πράκτορα και νυν ιδιοκτήτη στούντιο Ari Gold. Κάποιες από τις φιλοδοξίες τους έχουν αλλάξει, αλλά ο μεταξύ τους δεσμός παραμένει ισχυρός καθώς βάζουν πλώρη να κατακτήσουν τον αδηφάγο κόσμο του Χόλιγουντ. 



Spy
Κωμική περιπέτεια
Διάρκεια: 120'

Η περίληψη:
Η Susan Cooper είναι μια σεμνή αναλύτρια της CIA και ο εγκέφαλος πίσω από τις πλέον επικίνδυνες αποστολές της υπηρεσίας. Δεν μπαίνει ποτέ μέσα στη φωτιά και αναλόγως δεν είναι αυτή που παίρνει τα παράσημα. Όταν, όμως, ο συνεργάτης της και ένας από τους κορυφαίους πράκτορες βρίσκονται σε κίνδυνο, παίρνει την ευθύνη να γίνει μυστική πράκτορας και να διεισδύσει στον κόσμο ενός φονικού εμπόρου όπλων, γλυτώνοντας τον πλανήτη από όλεθρο. 



La isla minima - Το μικρό νησί
Θρίλερ
Διάρκεια: 105'

Η περίληψη:
Ισπανικός Νότος, 1980. Μια σειρά από βάναυσες δολοφονίες έφηβων κοριτσιών σε μια απομονωμένη πόλη φέρνει κοντά δύο παντελώς ανόμοιους χαρακτήρες, δύο ντετέκτιβ του τμήματος ανθρωποκτονιών που στέλνονται από τη Μαδρίτη για να ερευνήσουν τις υποθέσεις. Ο Juan και ο Pedro θα πρέπει να παραμερίσουν τις διαφωνίες τους προκειμένου να βρουν τον δολοφόνο που για χρόνια τρομοκρατεί τη μικρή κοινότητα , η οποία κρύβει πολλά σκοτεινά μυστικά.  



Posted on Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2015 by Γιώτα Παπαδημακοπούλου

No comments

Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015


Η Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη στις Σέρρες
καφέ ΑΙΓΛΗ (Χατζηιακώβου 8, Σέρρες, τηλ.: 2321-401849). TK: 62100
Πέμπτη 18/06/2015 στις 20:30μ.μ.
 
 
Ο Γιώργος Μανιάτης στην 29η Έκθεση Βιβλίου
Πασαλιμάνι, Ακτή Μητσοπούλου (περίπτερο 70-72) TK: 18543
Πέμπτη 18/06/2015 στις 20:00μ.μ.


Η Λένα Μαντά στο Μαρούσι
Βιβλιοπωλείο ΠΟΘΗΤΟΣ (28ης Οκτωβρίου 9, Μαρούσι, τηλ.: 210-8068892) TK: 15124
Πέμπτη 18/06/2015 στις 19:30μ.μ.


Η Νικόλ Άννα Μανιάτη στη Λευκωσία
Βιβλιοπωλεία ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ (Οδός Περικλέους 63, Στρόβολος, Λευκωσία, τηλ: 22870172 / 77777650) TK: 0
Πέμπτη 18/06/2015 στις 18:30μ.μ.

Posted on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015 by Γιώτα Παπαδημακοπούλου

No comments

Πρόσκληση σε μία Συνάντηση με τον Joseph Knobel Freud στο Free Thinking Zone


Posted on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015 by Γιώτα Παπαδημακοπούλου

No comments

"Αν αυτό δεν είναι ωραίο, τότε τι είναι; Συμβουλές στους νέους" του Kurt Vonnegut

Ο Κερτ Βόννεγκατ, ένας από τους σηµαντικότερους Αµερικανούς συγγραφείς της εποχής µας, υπήρξε επίσης διάσηµοςοµιλητής σε τελετές αποφοίτησης των αµερικανικώνπανεπιστηµίων. Ο ίδιος δεν πήρε ποτέ πτυχίο και στα λόγια του προς τις εκάστοτε τάξεις των τελειόφοιτων υπάρχει πάντα η χαρά, αλλά και ένα είδος αυτοσαρκασµού και λεπτής ειρωνείας, ενός ανθρώπου που µιλάει ως σοφός για ένα επίτευγµα το οποίο ο ίδιος δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να απολαύσει για λογαριασµό του.
«Ο θείος µου ο Άλεξ, που τώρα βρίσκεται εκεί ψηλά στον Παράδεισο» λέει στους νέους που έχει απέναντί του ο δηλωµένοςουµανιστήςΒόννεγκατ «στεκόταν ιδιαίτερα σ’ ένα ελάττωµα που έχουµε πολλοί άνθρωποι, το γεγονός ότι τόσο σπάνια δίνουµεσηµασία στις ευτυχισµένεςστιγµές µας την ώρα που τις ζούµε. Ο ίδιος έκανε ό,τι καλύτερο µπορούσε για να τους δίνει τη δέουσα σηµασία. Μπορεί να πίναµελεµονάδα στη σκιά µιας µηλιάς το καλοκαίρι και ο θείος Άλεξ να διέκοπτε την κουβέντα για να πει “Αν αυτό δεν είναι ωραίο, τότε τι είναι;”».
Το Αν αυτό δεν είναι ωραίο, τότε τι είναι; περιλαµβάνει εννέα οµιλίες του ΚερτΒόννεγκατ –επτά από πανεπιστήµια, µία από την Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών της Ιντιάνα και µία από την απονοµή του Βραβείου Καρλ Σάντµπεργκ– σε επιµέλεια του Νταν Γουέικφιλντ, µυθιστοριογράφου και στενού φίλου του Βόννεγκατ.

"Τι είναι Ιστορία;" του E. H. Carr

Το "Τι είναι Ιστορία;" του Ε. Χ. Καρ περιλαµβάνει έξι παραδόσεις του στο Κέιµπριτζ το 1961. Στα κείµενα αυτά προσεγγίζονται θέµατα-κλειδιά για κάθε ιστορικό, όπως «Η κοινωνία και το άτοµο», «Η αιτιότητα στην Ιστορία», «Ο ιστορικός και τα γεγονότα» κ.ά. Ο ιστορικός καλείται «να αφηγηθεί τα γεγονότα όπως πράγµατι έγιναν» (wieeseigentlichgewesen). Η φράση αυτή του Ράνκε, ενός από τους κορυφαίους ιστορικούς του 19ου αιώνα, έχει «στοιχειώσει» γενιές και γενιές ιστορικών και κυρίως όσους αναζητούν και διεκδικούν µε πάθος την «αντικειµενικότητα». Και όµως, κατά τον Καρ –και όχι µόνο–, «γεγονότα» είναι, τελικά, εκείνα που ο ιστορικός επιλέγει να αναδείξει και να µελετήσει, εξού και η διάκριση σε «ιστορικά γεγονότα» και απλώς «γεγονότα του παρελθόντος». «Ιστορία σηµαίνειερµηνεία» έλεγε ο Καρ, µε την προσέγγισή του αυτή να µην απέχει πολύ από την αιρετική όσο και ρηξικέλευθη ρήση του Νίτσε: «Δεν υπάρχουν γεγονότα· µόνο ερµηνείες». Όπως ο ίδιος ο Καρ γράφει χαρακτηριστικά: «Η πεποίθηση ότι ένας σκληρός πυρήνας ιστορικών γεγονότων υπάρχει αντικειµενικά και ανεξάρτητα από την ερµηνεία του ιστορικού είναι µια τερατώδης πλάνη, την οποία ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να εκριζώσουµε».

"Οι κερασιές θ' ανθίσουν και φέτος" του Μενέλαου Λουντέμη

Δύο στενοί φίλοι, ο Ευγένης Βενετός και ο Άρης Βεργωλής, µοιράζονται τη φτώχεια και την απελπισία και φουντώνουν από αγανάκτηση για την αδικία που κυβερνάει αυτό τον κόσµο, προσπαθώντας να την εξηγήσουν ο καθένας απ’ τη µεριά του. Κάποτε θα συναντήσουν τυχαία -ή µήπως όχι;- τον γερο-Ραµατά. Αυτός, στον παλιό καφενέ του, θα γίνει ο πατέρας τους, συντροφεύοντάς τους καθώς θα έρχονται αντιµέτωποι µε τις επιλογές τους. Ώσπου µια µέρα θα πέσει στα χέρια τους το βιβλίο της Φούγιας, Για λίγο ουρανό, που χωρίς να το περιµένουν θ’ αλλάξει τελικά τη ζωή τους.







Posted on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015 by Γιώτα Παπαδημακοπούλου

No comments


Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση
με αφορμή το βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη


το Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015, στις 19.00μ.μ.,
στον χώρο εκδηλώσεων της Έκθεσης Βιβλίου Πειραιά στο Πασαλιμάνι.

Τολμάς να γίνεις πράκτορας του πλανήτη
και να αναλάβεις μια άκρως απόρρητη αποστολή για να σώσεις τον κόσμο;
Θα καταφέρεις να εξιχνιάσεις
τα μυστικά της τρομερής σούπας πλαστικών;
Θα μπορέσεις να εξουδετερώσεις πονηρά βαμπίρ ενέργειας;

Έλα να το ανακαλύψουμε μαζί με τη συγγραφέα Ελένη Ανδρεάδη
σε μια μυστική συνάντηση εκπαιδευόμενων πρακτόρων,
όπου μπορεί να συμβούν τα πάντα!

Για παιδιά από 7 ετών

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Posted on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015 by Γιώτα Παπαδημακοπούλου

No comments


Η Λέσχη Ανάγνωσης Γερακίου Λακωνίας και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
σας προσκαλούν στην παρουσίαση
του βιβλίου της Πασχαλίας Τραυλού


το Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015, στις 20.00μ.μ.,
στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών
στο Γεράκι Λακωνίας.

Η Πασχαλία Τραυλού θα συνομιλήσει με το κοινό,
θα απαντήσει σε ερωτήσεις
και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Posted on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015 by Γιώτα Παπαδημακοπούλου

No comments

Τρίτη, Ιουνίου 16, 2015


Η Νικόλ Άννα Μανιάτη στην Πάφο
Βιβλιοπωλεία ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ (Τεπελενίου 17, Πάφος, τηλ: 22870133 / 77777650) TK: 0
Τετάρτη 17/06/2015 στις 18:30μ.μ.


Η Σόφη Θεοδωρίδου στη Θεσσαλονίκη
Καφέ Ζώγια -Βιβλίο Τσάι και Συμπάθεια (Αλ. Σβώλου 54, τηλ.: 2310-243459) TK: 54624
Τετάρτη 17/06/2015 στις 20:00μ.μ.


Η Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη στον Εύοσμο
Bιβλιοπωλείο BOOKS & TOYS (25ης Μαρτίου 93, Ν. Πολιτεία Ευόσμου, τηλ.: 2310-747090) TK: 56224
Τετάρτη 17/06/2015 στις 20:00μ.μ.


Η Πένυ Παπαδάκη στην 29η Έκθεση Βιβλίου
Πασαλιμάνι, Ακτή Μητσοπούλου (περίπτερο 70-72) TK: 18543
Τετάρτη 17/06/2015 στις 20:00μ.μ.


Η Λένα Μαντά στη Λάρισα
Καφέ ΚΛΙΜΑΞ (Ηφαίστου 2 & Βενιζέλου, Λάρισα, τηλ.: 2410-251108). TK: 41222
Τετάρτη 17/06/2015 στις 19:30μ.μ.

Posted on Τρίτη, Ιουνίου 16, 2015 by Γιώτα Παπαδημακοπούλου

No comments