"Ακροβάτες του χρόνου" του Πολυχρόνη Κουτσάκη

1933 - Ο Λεώ και η Ειρήνη είναι δύο έφηβοι που κουβαλούν από ένα φοβερό μυστικό ο καθένας. Μέσα στα επόμενα χρόνια, θα δημιουργήσουν μαζί ένα πολύ μεγαλύτερο μυστικό: πίσω από τις πιο ερωτικές, τις πιο τρομακτικές, τις πιο αστείες, τις πιο περιπετειώδεις και τις πιο θλιβερές στιγμές που σημάδεψαν τον εικοστό αιώνα, βρίσκονταν όλοι κι όλοι δύο άνθρωποι. Αυτή είναι η ιστορία τους. Η ιστορία του πιο μεγάλου έρωτα που γεννήθηκε ποτέ και των ανθρώπων που συνάντησαν τους δύο ερωτευμένους και άλλαξαν πορεία ζωής. Μερικοί απ’ αυτούς ήταν: Οι ιδρυτές του μαγικού τσίρκου Σκοτ. Οι δημιουργοί του Σούπερμαν, Τζο Σούστερ και Τζέρι Σίγκελ. Ένας γέρος που δεν έτρωγε τα μπισκότα του. Μια πονόψυχη νεαρή μαγείρισσα. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο Πάμπλο Πικάσσο και ο Ανρί Ματίς, ο Μάρκος Βαμβακάρης, η Άγκαθα Κρίστι, ο «άγγελος του θανάτου» Τζόζεφ Μένγκελε, ο παρ’ ολίγον δολοφόνος του Χίτλερ, Γκέοργκ Έσλερ, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο Τάσος Λειβαδίτης, ο διάσημος ψυχίατρος Καρλ Γιουνγκ.
2018 - Ο Λεωνίδας και η Αφροδίτη είναι ένα ερωτευμένο ζευγάρι εφήβων που δεν μπορούν με τίποτα να τα βρουν με τους γονείς τους και δυσκολεύονται να τα βρουν μεταξύ τους. Οι απαντήσεις που ψάχνουν ίσως βρίσκονται μέσα στην απίθανη ιστορία του παππού και της γιαγιάς του Λεωνίδα.

"Όλος ο κόσμος στα χέρια σου" της Jennifer Niven

Tη Λίμπυ Στράουτ όλοι τη γνωρίζουν! Είναι το κορίτσι που έγινε κάποτε γνωστό ως «Η Πιο Χοντρή Έφηβη Της Αμερικής». Κανείς όμως δεν έχει κάνει τον κόπο να δει πέρα από τα κιλά της. Μετά τον θάνατο της μητέρας της, η Λίμπυ κλείστηκε στο σπίτι της προσπαθώντας να διαχειριστεί τη θλίψη της αλλά και να δει τι θα κάνει με τον εύθραυστο πατέρα της. Τώρα, όμως, νιώθει έτοιμη για το λύκειο, για καινούριες φιλίες, για τον έρωτα και για κάθε ευκαιρία που έχει να της προσφέρει η ζωή.
Όσο για τον Τζακ Μάσλιν, κι αυτόν τον γνωρίζουν όλοι! Ή έτσι νομίζουν τουλάχιστον, γιατί ο Τζακ έχει ένα καλά κρυμμένο μυστικό: δεν μπορεί να αναγνωρίσει ούτε τα πιο οικεία του πρόσωπα. Μπορεί λοιπόν να καταφέρνει να ξαναφτιάξει και να επαναπρογραμματίσει οποιοδήποτε μηχάνημα, αλλά δεν καταφέρνει να κατανοήσει τη λειτουργία του ίδιου του του μυαλού…
Όταν η Λίμπυ και ο Τζακ μπλέκονται σε ένα σκληρό εφηβικό παιχνίδι, καταλήγουν στην ομάδα συμβουλευτικής του σχολείου. Η Λίμπυ είναι θυμωμένη με τον Τζακ και ο Τζακ είναι θυμωμένος με τη Λίμπυ. Όμως όσο περισσότερο χρόνο περνάνε μαζί, τόσο λιγότερη μοναξιά νιώθουν γιατί, μερικές φορές, όταν γνωρίζεις κάποιον, μπορεί να αλλάξει ο κόσμος. Ο δικός σου και του άλλου.

"Ο αδερφός" του Joakim Pander

Η Γιασμίν Άτζαμ αφήνει τη ζωή που έχει μόλις κατακτήσει στη Νέα Υόρκη και επιστρέφει στη Στοκχόλμη, σε αναζήτηση της αλήθειας για την εξαφάνιση του αδερφού της. Ο κόσμος λέει πως ο Φαντί ριζοσπαστικοποιήθηκε και πέθανε πολεμώντας για τον ISIS στη Συρία. Η Γιασμίν σύντομα θα βρεθεί μπλεγμένη σε ένα επικίνδυνο δίχτυ, έναν περίπλοκο κόσμο υποταγής και βίας που απλώνεται πολύ πιο πέρα από τις συμμορίες στους δρόμους της παιδικής της ηλικίας.
Η Κλάρα Βαλντέν έχει πιάσει δουλειά σε ένα ερευνητικό ινστιτούτο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Λονδίνο και συντάσσει μία έκθεση για τις πιθανές συνέπειες από την ιδιωτικοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων. Όταν της κλέβουν τον υπολογιστή και την ίδια στιγμή ένας συνάδελφός της δολοφονείται στο μετρό, η Κλάρα αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι έχει ακούσια μπει σε επικίνδυνα νερά...
Οι δρόμοι της Κλάρα και της Γιασμίν θα διασταυρωθούν και η πλήρης εικόνα, αυτή μιας κοινωνίας ανατριχιαστικά οικείας σε όλους μας, που κρύβει ένα αδυσώπητο πρόσωπο, έτοιμο για όλα προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς του, θα αρχίσει να σχηματίζεται...
Καίριο και καταιγιστικό, το βιβλίο του Ζάντερ μετατρέπει τα πιο καυτά πολιτικά θέματα της εποχής μας σε ένα αριστοτεχνικό θρίλερ αντάξιο του Τζον Λε Καρέ.

"Πυρ και μανία. Στον Λευκό Οίκο του Ντόναλντ Τραμπ" του Michael Wolff

Στο βιβλίο αυτό, που άναψε μεγάλη φωτιά στην Αμερική και του οποίου την έκδοση τον Ιανουάριο του 2018 προσπάθησε λυσσαλέα να εμποδίσει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο δημοσιογράφος Μάικλ Γουλφ πιάνει το νήμα από την αρχή και αφηγείται με γνώση, οξυδέρκεια και αφηγηματική δεινότητα την ιστορία του πώς ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και το χρονικό του βίου και της πολιτείας του ως Προέδρου μέχρι σήμερα. Όλοι, σχεδόν όλοι, ακόμα και οι θαυμαστές του Αμερικανού Προέδρου, παραδέχονται ότι εξεπλάγησαν με την εκλογή του στο αξίωμα. Ο Ντόναλντ Τραμπ, μεγιστάνας της αγοράς ακινήτων και παρουσιαστής ριάλιτι σόου, ήταν αλλόκοτος υποψήφιος και έγινε εξίσου αλλόκοτος Πρόεδρος. Ο δημοσιογράφος Μάικλ Γουλφ παρακολούθησε την προεκλογική εκστρατεία του καθώς και την καθημερινή ζωή στον Λευκό Οίκο από την ημέρα της εκλογής του: συζήτησε με εκατοντάδες ανθρώπους και υπήρξε αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας εκατοντάδων καθημερινών σκηνών. Ο Πρόεδρος και το περιβάλλον του δεν ήξεραν τι θα κατέγραφε και το πώς θα το κατέγραφε: με την είδηση της έκδοσης του Fire and Fury, έγιναν κυριολεκτικά πυρ και μανία. Ο μικρόκοσμος του Τραμπ αντανακλούσε, όπως θα περίμενε κανείς, τον χαρακτήρα και το ποιόν του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ. Εξάλλου, ο Μάικλ Γουλφ δεν τοποθετεί κανέναν στο απυρόβλητο. Το βιβλίο διαβάζεται σαν μυθιστόρημα· η ανάλυση του φαινομένου Τραμπ —το πώς ένας άνθρωπος με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, χωρίς ήθος, χωρίς μόρφωση, χωρίς πολιτική πείρα, αναδείχτηκε Πρόεδρος των ΗΠΑ— συνδυάζεται με την ανθρώπινη κωμωδία. Με πωλήσεις που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο στην Αμερική και μεταφράσεις σε περισσότερες από 45 γλώσσες, το Fire and Fury (Πυρ και μανία) έχει ήδη κερδίσει μια θέση στην Ιστορία.