Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Σπυριδούλα Συγγρού: νέα, όμορφη, ορφανή στους πέντε δρόμους, φοιτήτρια της Νομικής, πρώην βουλιμική, αγωνίστρια, παλεύει με νύχια και με δόντια, για να τα βγάλει πέρα με τις δυσκολίες της ζωής. Παράλληλα ψάχνει να βρει έναν δυνατό έρωτα. «Πόσο κλισέ!» όπως θα έλεγε και η ίδια.
Βλαδίμηρος Ζαχάροφ-Ευγενικός: νέος, κούκλος, πλούσιος, καλομαθημένος, κοσμικός, υπερόπτης, γυναικάς, αρραβωνιασμένος με την τέλεια γυναίκα, δεν ψάχνει να βρει τίποτα, γιατί τα έχει χορτάσει όλα και πλήττει με τα πάντα. Το μόνο που τον απασχολεί είναι τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στην εταιρεία του, τα οποία πιστεύει πως με τον επικείμενο γάμο του θα τακτοποιηθούν.
Ο Βλαδίμηρος και η Σπυριδούλα, δυο άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους, γνωρίζονται ένα βράδυ σε κάποιο μπαρ και μαγνητίζονται ο ένας απ’ τον άλλο. Η σπίθα της έλξης που ανάβει ανάμεσά τους είναι ακαταμάχητη, όμως η πρώτη τους γνωριμία ολοκληρώνεται επεισοδιακά κι εκείνη εξαφανίζεται. Ο Βλαδίμηρος την ψάχνει, η Σπυριδούλα τον σκέφτεται, αλλά η ιστορία τους δείχνει να έχει τελειώσει πριν καν ξεκινήσει. Η μοίρα όμως έχει άλλα σχέδια για αυτούς…

Προσωπική άποψη:
"Ροζ στόρι"! Ένα βιβλίο που τιμάει τον τίτλο του στον απόλυτο βαθμό, αφού πιο ροζ και πασπαλισμένο με αστερόσκονη και περιτριγυρισμένο από συννεφάκια και ουράνια τόξα, δε γίνεται. Όπως καταλαβαίνετε, ένα βιβλίο που δεν έχει να προσφέρει και πολλά νέα πράγματα στο είδος του, αν και μεταξύ μας δεν πιστεύω πως η πλειοψηφία των αναγνωστών θα περίμενε κάτι τέτοιο. Αντίθετα, μάλλον θα περίμενε ένα ελαφρύ μυθιστόρημα σε παλ αποχρώσεις, που αφηγείται την ιστορία ενός σύγχρονου, παραμυθένιου έρωτα, απ' αυτούς που συναντάμε μόνο στις ταινίες. Και πράγματι, η κυρία Δεμίρη, ακριβώς αυτό μας προσφέρει.

Η Σπυριδούλα, μια νεαρή και φοιτήτρια της Νομικής Σχολής η οποία έχει μεγαλώσει με χίλια δυο βάσανα και που έχει μάθει ' αγωνίζεται σκληρά στη ζωή για να πετύχει τους στόχους της, αφού τίποτα δεν της χαρίστηκε ποτέ, αναζητά τον έναν, τον μοναδικό, τον απόλυτο έρωτα. Την ίσια στιγμή, ο Βλαδίμηρος, επιτυχημένος, κακομαθημένος -φυσικά!- και πλούσιος playboy με μεγάλη καριέρα και υψηλή κοινωνική θέση, έχει να λύσει μόνο ένα πρόβλημα στη ζωή του. Αυτά που έχει η εταιρεία του και ο πολύς κόσμος δε γνωρίζει. Βέβαια, δεν ανησυχείς, καθώς είναι ήδη αρραβωνιασμένος με κόρη της καλής κοινωνίας, άρα σύντομα όλα θα τελειώσουν με θετική έκβαση για εκείνον. Αλλά κάπου εκεί είναι που οι δρόμοι των δυο τους διασταυρώνονται και η έλξη αναμεταξύ τους -φυσικά!- θα είναι ακαριαία, και το σμίξιμό τους θα οδηγήσει σε ένα ξέφρενο κυνηγητό... της ευτυχίας; Μπορεί!

Ομολογώ πως έχω μία κάποια προκατάληψη με τη Γεωργία Δεμίρη. Το χιούμορ της είναι αρκετά έξω από το δικό μου, ενώ ο τρόπος γραφής της παραείναι απλοϊκός, ακόμα και γι' αυτό το ανάλαφρο κι εύπεπτο λογοτεχνικό είδος. Τουλάχιστον, αν κι εφόσον μιλήσουμε για το σύνολο του έργου της. Δεν έχω πρόβλημα με την απλότητα των ιστοριών της, ή με την έλλειψη πρωτοτυπίας αυτών, αλλά με το ότι αποδίδονται με έναν τρόπο περισσότερο περιληπτικό παρά ουσιαστικά αφηγηματικό, με αποτέλεσμα να μην εμβαθύνει στους ήρωές της και να μην αναλύει κατ' επέκτασιν, ούτε τον ψυχισμό, ούτε τα κίνητρά τους, μα ούτε και τον πυρήνα της ιστορίας της. Βέβαια, τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει ανέβει αρκετά, πράγμα που κάνει τα βιβλία της αρκετά ευκολοδιάβαστα κι ευχάριστα, αν απλά αναζητάς κάποιον τίτλο που δεν θα βάλει το μυαλό σου δε διαδικασία να δουλέψει υπερβολικά ώστε να κουραστεί.

Το "Ροζ στόρι", λοιπόν, μπορεί να μην είναι το ιδανικό βιβλίο για μένα, μπορεί το χιούμορ του να μην είναι ακριβώς του γούστου μου, αλλά είναι από τα καλύτερα δείγματα γραφής της κυρίας Δεμίρη και, σίγουρα, ένα βιβλίο που θα ικανοποιήσει τους fans της. Άλλωστε, όλοι μας θέλουμε λίγο πολύ να ζήσουμε ένα παραμύθι, ακόμα κι αν είναι ακραία ή χαζορομαντικό, κι αν όχι στην πραγματική μας ζωή, έστω μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου. Κι επειδή το καλοκαιράκι για λίγο ακόμα θα είναι εδώ, γιατί όχι... χαλαρώστε και δείτε τον έρωτα μέσα από ένα πέπλο αστερόσκονης και γκλίτερ, με μια δόση σάτιρας και σύγχρονου κυνισμού.
Βαθμολογία 7/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Sophie Kinsella
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Κατηγορία: Ελληνικη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2018
Αρ. σελίδων: 392
ISBN: 978-618-01-2684-6