Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Πριν από έξι χρόνια, η δεκαοκτάχρονη λαίδη Ιζαμπέλα Σκράντον σκανδάλισε όλο το Λονδίνο, γιατί κλέφτηκε με τον διαβόητο και άσωτο λόρδο Μακ Μακένζι.
Έπειτα από τρία ταραχώδη χρόνια γάμου, σκανδάλισε για άλλη μια φορά το Λονδίνο, εγκαταλείποντάς τον.
Τώρα ο Μακ εμφανίστηκε ξανά, εξίσου χαρισματικός και με έναν μόνο στόχο: να σαγηνεύσει την Ιζαμπέλα και να τη φέρει πίσω στη ζωή του και στο κρεβάτι του, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φερθεί σαν πραγματικός κύριος.
Όταν, όμως, η Ιζαμπέλα ανταποκρίνεται στην πρόκληση και δέχεται να ποζάρει γυμνή για τους ερωτικούς πίνακές του, αποκαλύπτεται η λαχτάρα της για τον διεφθαρμένο λόρδο και συνειδητοποιεί ότι είναι ανίκανη να αντισταθεί στις επιδέξιες πινελιές του.
Κάποιος, όμως, τους παρακολουθεί από κοντά – επικίνδυνα κοντά.
Ο πανέξυπνος πλαστογράφος, που έχει βάλει στόχο τους πίνακες του Μακ, ποθεί και την ίδια την Ιζαμπέλα. Αποφασίζοντας να την προστατεύσει, ο Μακ ορκίζεται να μη φύγει ποτέ από το πλευρό της, είτε το θέλει η ανεξάρτητη και περήφανη λαίδη του είτε όχι.

Προσωπική άποψη:
Η οικογένεια Μακένζι επανέρχεται σε νέες περιπέτειες, αποδεικνύοντάς μας πως εκτός από το όνομα διαθέτει και τη χάρη. Ποια χάρη; Μα, φυσικά, του να είναι άκρως γοητευτική και να κερδίζει αυτό που πραγματικά θέλει και ποθεί, ακόμα κι αν οι πιθανότητες δεν φαντάζουν να είναι υπέρ της. Αυτή τη φορά, στο δεύτερο βιβλίο της σειράς της Jennifer Ashley, έχουμε να κάνουμε με ένα ρομαντικό δράμα εποχής στο οποίο, ο πρωταγωνιστής μας, δεν καλείται να κερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του, όχι αφού το έκανε αρκετά χρόνια πριν και μάλιστα την στεφανώθηκε με δόξα και τιμή, αλλά να την φέρει πίσω στο σπίτι τους, και στο κρεβάτι του, αφού εκείνη δεν άντεξε τον ασταθή χαρακτήρα του και τον εγκατέλειψε.

Η Ιζαμπέλα είναι μια γυναίκα δυναμική και που κόντρα σε όλα τα στερεότυπα της εποχής που ζει, ξέρει να διεκδικεί αυτό που θέλει, μα και αυτό που θεωρεί πως πραγματικά της αξίζει. Στην ηλικία των δεκαοχτώ χρόνων δεν διστάζει να κλεφτεί, με τον πλέον προκλητικό τρόπο, με τον λόρδο Μακ Μακένζι, ο οποίος δεν είχε και το καλύτερο όνομα στο Λονδίνο. Και μόλις τρία χρόνια μετά, με την ίδια πυγμή και αδιαφορία απέναντι στα σχόλια του κόσμου, δεν δίστασε να τον εγκαταλείψει, αφού θεωρούσε πως εκείνος δεν συμπεριφερόταν όπως άρμοζε, όχι μόνο κοινωνικά, αλλά κυρίως ως σύζυγος. Οι αποφάσεις της Ιζαμπέλα σκιαγραφούν το προφίλ μιας ηρωίδας που δεν συναντάμε πολύ συχνά σε μυθιστορήματα του είδους, και που δεν υποχωρεί μπροστά στις όποιες κοινωνικές συμβάσεις απαιτούν από αυτήν να είναι υποτακτική και να σκύβει το κεφάλι μπροστά στα θέλω του συζύγου της. Έχει και η ίδια τα δικά της θέλω και δεν διστάζει λεπτό να τα υπερασπιστεί, ακόμα κι αν λιώνει από επιθυμία για τον άντρα της, πράγμα που δεν μπορείς να μην θαυμάσεις.

Στον αντίποδα βρίσκεται ο Μακ, ο ορισμός του σκανδαλώδους γοητευτικού άντρα που κάθε γυναίκα θα μπορούσε με περισσή ευκολία να πέσει θύμα της γοητείας του και να παραδοθεί ολοκληρωτικά σε αυτήν. Όλες, εκτός από την ίδια του τη γυναίκα! Και ο Μακ συνειδητοποιεί πως όχι μόνο δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εκείνη, αλλά πως είναι πραγματικά πρόθυμος, έπειτα από τόσο καιρό μακριά της, να κάνει μια ουσιαστική προσπάθεια ν' αλλάξει και να σταθεί στο πλευρό της όχι ως ο άντρας που εκείνη θέλει, αλλά ως ο άντρας που της αξίζει. Και αν είναι δύσκολο να την πείσει πως αυτό πράγματι ισχύει, η πληθωρική, γεμάτη χιούμορ, αυτοπεποίθηση και σαρκασμό προσωπικότητά του, σε συνδυασμό με την παθιασμένη και τρυφερή πλευρά του καλλιτέχνη που σιγοκαίει μέσα του, είναι αρκετή για να μπορέσει να παίξει το παιχνίδι που απαιτείται προκειμένου να φτάσει στον στόχο του. Το μόνο που έχει να κάνει, είναι να τραβήξει το σωστό φύλλο τη σωστή στιγμή.

Έχουμε να κάνουμε, λοιπόν, με μία καθαρά συζυγική σχέση και την εξέλιξη αυτής, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των ιστοριών της κατηγορίας που μας ταξιδεύουν μέχρι να φτάσουμε στο σημείο της ολοκλήρωσης του έρωτα των πρωταγωνιστών, με τον γάμο ν' αποτελεί την αυλαία στο τέλος ενός ιδανικού παραμυθιού. Στην προκειμένη, όμως, μπορούμε να δούμε το μετά, που δεν είναι πάντοτε τόσο τέλειο και ιδανικό, κάτι απόλυτα ρεαλιστικό, που η Ashley αποδίδει πολύ όμορφα και με εξαιρετική αληθοφάνεια, αποδεικνύοντας πως η πραγματική ζωή και το παραμύθι μπορούν να συνυπάρξουν και πως μια σχέση δεν χρειάζεται να είναι ιδανική ή τέλεια για να είναι η σωστή για εμάς. Το τέλειο είναι ανέφικτο, ίσως και βαρετό, και η γοητεία βρίσκεται στο να προσπαθούμε να ξεπερνάμε τους σκοπέλους της ζωής, παραμένοντας πιστοί ο ένας στον άλλον και στα συναισθήματά μας, ακόμα κι αν οι δρόμοι μας χωρίσουν, για τον οποιονδήποτε λόγο.

Παράλληλα, και πέραν της ερωτικής ιστορίας, η συγγραφέας έχει μπλέξει στην αφήγησή της έναν ακόμα χαρακτήρα, άκρως σκοτεινό και με καθόλου καλές προθέσεις, που δίνει μια άλλη διάσταση στην όλη ιστορία και την κάνει να ξεφεύγει, σε έναν βαθμό, από τα τετριμμένα. Κι αν κι αρχικά μπορεί η συμμετοχή του στην ιστορία αυτή να μην φαντάζει τόσο σημαντική, απειλητική, ή ακόμα κι ενδιαφέρουσα, με έναν πολύ έξυπνο και διόλου αναμενόμενο τρόπο, η Ashley το φέρνει εκεί που θέλει ώστε όχι μόνο να πετύχει την σωστή ανατροπή τη σωστή στιγμή, αλλά να μας αποδείξει πόσο σημαντικό ρόλο παίζει, τελικά, όλο αυτό στη σχέση ανάμεσα στην Ιζαμπέλα και στον Μακ. Γιατί, πιστέψτε με, παίζει μεγάλο ρόλο και αυτό ανεβάζει την γοητεία του βιβλίου ακόμα περισσότερο, και αναμφίβολα θα το απολαύσετε κι εσείς.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Jennifer Ashley
Μεταφραστής: Τουλούπη Ελένη
Εκδόσεις: Elxis
Κατηγορία: Ξένη Πεζογραφία
Έτος Έκδοσης: 2018
Αρ. σελίδων: 352
ISBN: 978-618-5229-88-7