Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Η Άναμπελ Γουίνσλοου βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Έχει μόλις φτάσει στο Λονδίνο για την πρώτη της σεζόν και τυχαίνει να τη φλερτάρει ανοιχτά ο ευκατάστατος κόμης του Νιούμπερι, που, αν και ανώτερος κοινωνικά, η κακή φήμη του, οι τρόποι και –προπάντων– η ηλικία του δεν προμηνύουν τίποτα καλό. Προφανώς η Άναμπελ δεν θέλει να τον παντρευτεί, αισθάνεται όμως ότι οι επιλογές της είναι εξαιρετικά περιορισμένες, καθώς ο πατέρας της πέθανε πρόσφατα αφήνοντας εκείνη και τα εφτά αδέρφια της χωρίς πεντάρα.
Κι εκεί που ο θαλερός κόμης στενεύει σιγά σιγά τον κλοιό, η Άναμπελ γνωρίζει τον εξοχότατο Σεμπάστιαν Γκρέι, ανιψιό του κόμη, που οποιοσδήποτε θα παραδεχόταν ότι είναι άκρως γοητευτικός (και άκρως νεαρός). Καθώς είναι πάνω από τις δυνάμεις της, η Άναμπελ αρχίζει να παίζει σε διπλό ταμπλό, χειροτερεύοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Πρέπει να ακολουθήσει την καρδιά της για να είναι με τον άνθρωπο που αγαπά ή είναι καλύτερο να επιλέξει τον μισητό κόμη, ώστε να μπορέσει να βοηθήσει την οικογένειά της και τα αδέρφια της να συνεχίσουν τις σπουδές τους;
Η Άναμπελ Γουίνσλοου βρίσκεται πράγματι σε πολύ δύσκολη θέση. Όμως για όλα υπάρχει λύση, που μερικές φορές μπορεί να κρύβεται και ακριβώς μπροστά σου! 

Προσωπική άποψη:
Ο Ιούλης έχει μπει για τα καλά, η θερμοκρασία έχει ανέβει στα ύψη και αισίως -κι ευτυχώς, παράλληλα, γιατί είμαι μεγάλη γυναίκα, δεν μπορώ να ανεβάζω πολύ υψηλές θερμοκρασίες τέτοια εποχή- έφτασα να διαβάσω το τελευταίο βιβλίο των εκδόσεων Elxis για το φετινό καλοκαίρι. Ο λόγος, για το τρίτο βιβλίο της σειράς "Οικογένεια Μπέβελστοκ", που φέρει την υπογραφεί της ιδιαίτερα αγαπημένης μου Julia Quinn, το οποίο κινείται περίπου στα ίδια επίπεδα με τα δύο προηγούμενα βιβλία της σειράς, τόσο ως προς την ευρύτερη προσέγγιση του θέματος με το οποίο καταπιάνεται, όσο και με την ανάπτυξη αυτού, ολοκληρώνοντας την τριλογία αυτή μένοντας απόλυτα πιστό στο ύφος και στον χαρακτήρα του.

Ο κεντρικός πυρήνας της ιστορίας είναι αρκετά συνηθισμένος, με την πρωταγωνίστριά μας, την Άναμπελ, να έχει βρεθεί με ένα τεράστιο βάρος στις πλάτες της μετά τον θάνατο του πατέρα της ο οποίος, εκτός από ένα καλό όνομα και εφτά αδέρφια για να φροντίζει, δεν της άφησε τίποτα άλλο. Έτσι, η Άναμπελ, είναι αναγκασμένη να βρει έναν πλούσιο γαμπρό που θα μπορέσει να εξασφαλίσει σε εκείνη και τα αδέρφια της μια καλή ζωή και μια καλή θέση στην υψηλή κοινωνία. Και με τις επιλογές της να είναι πολύ περιορισμένες και τον χρόνο να την πιέζει επικίνδυνα, φαίνεται να τον βρίσκει στο πρόσωπο του κόμη του Νιούμπερι, ενός άντρα που εκτός από λεφτά και τίτλο έχει και μια πολύ κακή φήμη, όσον αφορά τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του, κάτι που δεν αργεί να διαπιστώσει και η ίδια. Και πραγματικά, ο χαρακτήρας αυτός είναι από τους πλέον αντιπαθείς που έχω συναντήσει στο είδος, με την Quinn να φροντίζει να βεβαιωθεί πως θα τον σιχαθούμε, ενισχύοντας γλαφυρά τον λόγο του σε κάθε δυνατή ευκαιρία.

Όπως είναι λογικό, η Άναμπελ νιώθει να πνίγεται μέσα στην επιλογή της αυτή που, ωστόσο, φαντάζει μονόδρομος, μέχρι τη στιγμή τουλάχιστον που θα γνωρίσει τον Σεμπάστιαν Γκρέι, ανιψιό του κόμη, πολύ μικρότερο σε ηλικία και σαφέστατα πολύ πιο γοητευτικό. Η καρδιά της θα χτυπήσει για πρώτη φορά σε ρυθμούς που ούτε καν φανταζόταν και το αμφίδρομο ενδιαφέρον του Σεμπάστιαν την φέρνει κάθε στιγμή όλο και πιο κοντά στο μεγαλύτερο δίλημμα της ζωής της. Να ακολουθήσει αυτό που λέει η καρδιά της ή αυτό που φωνάζει η λογική της, προκειμένου να μπορέσει να στηρίξει τα αδέρφια της, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να θυσιάσει τον εαυτό της και να μην ζήσει ποτέ την αγάπη. Ξέρω, ως δίλημμα δεν κερδίζει βραβείο πρωτοτυπίας, αλλά, τουλάχιστον, πρέπει να παραδεχθούμε πως η Quinn δίνει το δικό της στίγμα αξιοποιώντας τον πλέον κλασσικό κεντρικό άξονα ιστοριών αυτού του είδους με τον δικό της χαρακτηριστικό τρόπο.

Αυτό που σίγουρα θα λατρέψει κανείς στο βιβλίο αυτό είναι ο Σεμπάστιαν. Αυτή, από την άλλη, που θα του προκαλέσει ανάμεικτα συναισθήματα, είναι η Άναμπελ. Όχι επειδή το παίζει δίπορτο, αλλά γιατί της λείπει το πάθος και η δυναμική που θα ήθελα προσωπικά να δω σε μια ηρωίδα της εποχής εκείνης, αντιμέτωπη με μια ανάλογη κατάσταση. Είναι λίγο πιο υποταγμένη στη μοίρα της απ' όσο θα την ήθελα, αλλά όπως προείπα αυτό είναι μια καθαρά προσωπική εκτίμηση. Από 'κει και πέρα, το "Όλα όσα αγαπώ σε σένα", περισσότερο από μια ρομαντική ιστορία αγάπης, είναι μια ιστορία μέσα απ' την οποία οι ήρωες καλούνται να αναζητήσουν τον πραγματικό τους εαυτό, να παραδεχθούν τα θέλω τους και να βρουν την εσωτερική δύναμη που χρειάζεται για να τα διεκδικήσουν και στο τέλος ίσως αυτό να είναι που μας μένει περισσότερο, μα και που έχει μεγαλύτερη αξία.
Βαθμολογία 8,5/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Julia Quinn
Μεταφραστής: Τουλούπη Ελένη
Εκδόσεις: Elxis
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2019
Αρ. σελίδων: 360
ISBN: 978-618-5394-14-1