"Δικό μου Αίμα" της Elisabeth Noreback

Η Στέλλα Γουίντστραντ είναι ψυχολόγος, ευτυχισμένη σύζυγος και μητέρα ενός δεκατριάχρονου αγοριού. Όταν μια νεαρή γυναίκα με το όνομα Ίζαμπελ εμφανίζεται στην κλινική της για να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία, η ήρεμη ζωή της αρχίζει να καταρρέει.
Το ένστικτό της φωνάζει ότι πρόκειται για την Άλις, την κόρη της που εξαφανίστηκε με τραγικό τρόπο πριν από είκοσι χρόνια σε μια παραλία, στη διάρκεια οικογενειακών διακοπών. Όλοι πιστεύουν ότι πνίγηκε στη θάλασσα, όμως το πτώμα της δεν βρέθηκε ποτέ.
Η Στέλλα αισθάνεται δικαιωμένη που δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει ότι η κόρη της ήταν ζωντανή, αλλά όλοι γύρω της ανησυχούν ότι έχει παραισθήσεις.
Θα μπορούσε όντως να είναι αυτή η Άλις;
Η Στέλλα θα διακινδυνεύσει τα πάντα για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, αλλά στην πορεία θα πυροδοτήσει μια ανεξέλεγκτη αλυσίδα γεγονότων, θέτοντας σε κίνδυνο τον εαυτό της και όλους όσους αγαπάει.
Πού σταματάει η ελπίδα και πού ξεκινάει η παράνοια;
Ένας τρόπος υπάρχει να το ανακαλύψει, όμως αν θέλει να ξαναβρεί τη ζωή που έχασε, μπορεί να χάσει τη ζωή που έχει τώρα…

"Η γιαγιά που διέσχισε τον κόσμο με ένα ποδήλατο" του Gabri Rodenas

Η ενενηντάχρονη δόνια Μάρου ζει σε μια πόλη του Μεξικού έχοντας ως μοναδικό θησαυρό το ποδήλατό της. Ποτέ δεν έμαθε να διαβάζει, αλλά αποπνέει σοφία. Έχει περάσει δύσκολα χρόνια, γεμάτα δεινά και ταλαιπωρίες, αλλά δεν χάνει ποτέ το κουράγιο της. Όταν πληροφορείται ότι ο εγγονός που ποτέ δεν γνώρισε το έχει σκάσει από το ορφανοτροφείο όπου μεγάλωσε και βρίσκεται στην άλλη άκρη της χώρας, ξεκινάει με το ποδήλατό της ένα ταξίδι ζωής…
Αυτή η τρυφερή ιστορία αποτελεί μια πρόσκληση να ανακαλύψουμε τους θησαυρούς που έχει φυλαγμένους για εμάς η ζωή. Να αφήσουμε πίσω οτιδήποτε μας κάνει δυστυχισμένους και να αναζητήσουμε νέες, πιο συναρπαστικές εμπειρίες. Να δούμε τον κόσμο όπως πραγματικά είναι, όπως τον βλέπαμε εκείνα τα ατέλειωτα καλοκαιρινά βράδια των παιδικών μας χρόνων…
Τολμάς ν’ ανεβείς σ’ αυτό το ποδήλατο; Ένα εμπνευσμένο μυθιστόρημα για τη μαγεία των μικρών πραγμάτων, με μια εντυπωσιακή ηρωίδα που θα μπει στις καρδιές των αναγνωστών κάνοντάς τους να πιστέψουν στη μεταμορφωτική δύναμη της αγάπης. Ένα εμπνευσμένο μυθιστόρημα για τη μαγεία των μικρών πραγμάτων, με μια εντυπωσιακή ηρωίδα που θα μπει στις καρδιές των αναγνωστών κάνοντάς τους να πιστέψουν στη μεταμορφωτική δύναμη της αγάπης. Με εξαιρετική και ευχάριστη γραφή, ο συγγραφέας Gabri Rodenas προσφέρει στον αναγνώστη μια πραγματική εμπειρία αυτογνωσίας, επιτρέποντάς του να ανακτήσει τη μαγεία της ζωής. Με εξαιρετική και ευχάριστη γραφή, ο συγγραφέας Gabri Rodenas προσφέρει στον αναγνώστη μια πραγματική εμπειρία αυτογνωσίας, επιτρέποντάς του να ανακτήσει τη μαγεία της ζωής.

"Ασημένιος δρόμος" της Stina Jackson

Πριν από τρία χρόνια η κόρη του Λελ εξαφανίστηκε σε μια απομακρυσμένη περιοχή της βόρειας Σουηδίας, στον Ασημένιο Δρόμο. Έκτοτε ο Λελ περνάει τα βράδια του πίσω απ’ το τιμόνι ακολουθώντας πάντα την ίδια διαδρομή κάτω από τον ήλιο του μεσονυχτίου, ενώ ψάχνει απεγνωσμένα τη χαμένη του κόρη, τον εαυτό του και την εξιλέωση.
Στην πόλη όπου ζει ο Λελ εμφανίζονται η Μέγια και η μητέρα της. Η Μέγια έχει την ίδια ηλικία με τη χαμένη κόρη του, ένα κορίτσι στα πρόθυρα της ενηλικίωσης. Όμως, το απομονωμένο μέρος κρύβει κινδύνους για τα νεαρά κορίτσια...
Καθώς το σκοτάδι του φθινοπώρου πλησιάζει, άλλη μια νεαρή κοπέλα εξαφανίζεται και οι ζωές του Λελ και της Μέγια θα διασταυρωθούν με αναπάντεχο και τραγικό τρόπο που κανείς από τους δύο δεν θα μπορούσε να φανταστεί…

"Κερδίστε το κοινό σας" του Dale Carnegie Training

Ανακαλύψτε τα πολύτιμα μυστικά επικοινωνίας των Αμερικανών προέδρων, των διευθυνόντων συμβούλων μεγάλων εταιρειών και των επιτυχημένων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο!
Το Κερδίστε το Κοινό σας προσφέρει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να επικοινωνείτε με αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα, και να διατηρείτε αμείωτο το ενδιαφέρον ενός κοινού ενός, δέκα ή χιλίων ατόμων από την πρώτη λέξη μέχρι την τελευταία.
Θα μάθετε…
• Πώς να γνωρίσετε τον πραγματικό εαυτό σας ώστε να προβάλλετε ένα και μοναδικό αυθεντικό στιλ.
• Πώς να κερδίζετε οποιοδήποτε κοινό από το πρώτο λεπτό.
• Μια λίστα πέντε σημείων για να εξαφανίζετε το άγχος σας πριν από κάθε παρουσίαση.
• Μια αποτελεσματική τακτική για να κάνετε τους ακροατές να συμπεριφέρονται με τον τρόπο που εσείς θέλετε – λειτουργεί το ίδιο σε συνεργάτες, σε παιδιά, σε οποιονδήποτε απευθύνεστε!
• Την πασίγνωστη τεχνική Μαγική Συνταγή, μια διαδικασία τριών βημάτων που εξασφαλίζει ότι οι ακροατές σας όχι μόνο θα θυμούνται αυτά που λέτε, αλλά θα κάνουν άμεσες και θετικές αλλαγές με βάση αυτά που έμαθαν από εσάς.
• Τα μυστικά για να διαχειρίζεστε εχθρικές ή πιθανώς άβολες ερωτήσεις.
Θα εκπλαγείτε από το πόσο συχνά θα καταφεύγετε σε αυτές τις μοναδικές τεχνικές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας, ενώ θα διαπιστώσετε τον τεράστιο αντίκτυπο που θα έχουν σε κάθε τομέα της ζωής σας.

"Συναισθηματική ευδαιμονία" του Osho

Πώς συμφιλιώνουμε την ανάγκη μας να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας με την επιθυμία μας να προστατεύουμε τους άλλους;
Ο Osho, ένας από τους πιο καινοτόμους και εμπνευσμένους πνευματικούς δασκάλους της εποχής μας, προσφέρει μια πρακτική και εμπεριστατωμένη προσέγγιση. Το βιβλίο αυτό, που περιλαμβάνει νέο, ανέκδοτο υλικό, μας βοηθά να ανακαλύψουμε τα συναισθήματά μας, να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις με τρόπο που να οδηγεί στη βαθύτερη κατανόηση του εαυτού μας και των γύρω μας, και να ανταποκριθούμε στα απρόοπτα της ζωής με πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ισορροπία.
Θα ανακαλύψουμε:
• Τον αντίκτυπο του φόβου, του θυμού και της ζήλιας στη ζωή μας.
• Πώς κάποια συναισθήματα, όπως η ενοχή, η ανασφάλεια και ο φόβος, έχουν τη δύναμη να μας χειραγωγούν.
• Πώς να αποφύγουμε τις βλαβερές για την υγεία μας αντιδράσεις σε έντονα συναισθήματα.
• Πώς να μετατρέψουμε καταστροφικά συναισθήματα σε δημιουργική ενέργεια.
• Τον ρόλο της κοινωνίας και της κουλτούρας στο είδος των συναισθημάτων μας.
Η μοναδική διεισδυτική ματιά του Osho στον νου και στην καρδιά του ανθρώπου οδηγεί πολύ πέρα από τα όρια της συμβατικής ψυχολογίας. Μας διδάσκει πώς να βιώνουμε τα συναισθήματά μας στο έπακρο και να τα διαχειριζόμαστε δημιουργικά, ώστε να επιτύχουμε μια πλούσια και γεμάτη νόημα ζωή.

"Τι είναι η αγάπη" του Osho

Με τη χαρακτηριστική του αντίληψη, αλλά και με το καυστικό χιούμορ του, ο Osho μας καλεί να αντισταθούμε σε όποια παρωχημένα πρότυπα σχέσεων διδαχθήκαμε από τους γύρω μας και να ανακαλύψουμε εκ νέου τη σημασία που έχει το συναίσθημα της αγάπης για τον εαυτό μας.
Προσφέροντας απαντήσεις στα ερωτήματα τόσων και τόσων ερωτευμένων, ο Osho μοιράζεται μαζί μας νέους τρόπους αγάπης που θα αλλάξουν μια για πάντα τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους, όπως για παράδειγμα πώς μπορούμε:
• Να βιώνουμε την αγάπη χωρίς να είμαστε προσκολλημένοι σε αυτή.
• Να αφήνουμε πίσω μας κάθε προσδοκία, κανόνα και απαίτηση.
• Να απελευθερωθούμε από τον φόβο της μοναξιάς.
• Να είμαστε απόλυτα παρόντες στις διαπροσωπικές σχέσεις μας.
• Να διατηρούμε την αγάπη μας ζωντανή.
• Να γίνουμε ο σύντροφος ενός ατόμου μαζί με το οποίο θα μπορέσουμε να εξελιχθούμε και να αλλάξουμε προς το καλύτερο.
• Να εγκαταλείψουμε τον εγωισμό μας προκειμένου να μπορέσουμε να παραδοθούμε στην αγάπη.
Το βιβλίο Τι Είναι η Αγάπη θα σας εμπνεύσει να αντιληφθείτε την αγάπη με έναν νέο τρόπο και να βιώσετε τη χαρά που προσφέρει η ζωή όταν τη μοιράζεσαι.
Σε αυτό το εκπληκτικό πνευματικό έργο του, ο Osho, ένας από τους πιο επαναστατικούς διανοητές της εποχής μας, μας προκαλεί να αμφισβητήσουμε ό,τι γνωρίζαμε μέχρι στιγμής για την αγάπη και να ανοιχτούμε στη δυνατότητα μιας αγάπης φυσικής και ελεύθερης από κάθε κτητικότητα και ζήλια, η οποία έρχεται για να μας ολοκληρώσει.
Τη στιγμή που είσαι έτοιμος/η να εξερευνήσεις τον κόσμο της αγάπης, έχεις πλέον γεμίσει το μυαλό σου με τόσες ανοησίες σχετικά με τον κόσμο αυτό, ώστε δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες να καταφέρεις να βρεις το αυθεντικό και να απορρίψεις το ψεύτικο. OSHO

"Τι κάνουν η μαμά και ο μπαμπάς τη νύχτα;" των Barroux & Thierry Lenain

«Μαμά; Μπαμπά;»
«Ναι, Σοφία;»
«Τι κάνετε τα βράδια, όταν κοιμάμαι;»
«Εσύ τι νομίζεις ότι κάνουμε, Σοφία;»

"Μικρές κυρίες" των Αργυρώ Πιπίνη & Louisa May Alcott

Οι υπέροχες αδελφές Μαρτς διηγούνται την ιστορία της ζωής τους, μια ιστορία γεμάτη καλοσύνη και αυτοθυσία. Η Μεγκ, η Τζο, η Μπεθ και η Έιμι, τόσο διαφορετικές μα και τόσο αγαπημένες, αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα μαζί με τη μητέρα τους, ενώ ο αγαπημένος τους πατέρας μάχεται στον Αμερικανικό Εμφύλιο. Παρ’ όλες τις δοκιμασίες, οι Μικρές Κυρίες ωριμάζουν, μαθαίνουν από τα ελαττώματά τους και απολαμβάνουν τις ουσιαστικές στιγμές μιας δύσκολης καθημερινότητας.
Η Louisa May Alcott μιλά για το τέλος της αθωότητας, τα όνειρα που λησμονούνται, αλλά και για τον πλούτο του νου και της καρδιάς.