Τα βιβλιοπωλεία ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Χριστίνας Ρασιδάκη


το Σάββατο, 07 Μαρτίου 2020, στις 12.00μ.μ., στον Ευριπίδη, στην Κηφισιά (Λ. Κηφισίας 310).

Ο Σέργιος είναι ένας τεράστιος, υπέροχος ρινόκερος που λατρεύει την τζαζ. Προσπαθώντας να σταματήσει μια ορχήστρα που περνά από την περιοχή του γίνεται αιτία ενός διασκεδαστικού ατυχήματος που θα φέρει κοντά τα ζώα και τους ανθρώπους μέσα από τη μουσική.

Η Χριστίνα Ρασιδάκη σας περιμένει να σας αφηγηθεί την ιστορία, να ακούσετε μουσικές και να περάσετε ένα αλλιώτικο Σάββατο!

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

Για παιδιά από 5 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
___________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΑΡΑΒΙ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εργαστήρι μουσικοκινητικής αγωγής με αφορμή τα βιβλία της Ιρένα Τρεβιζάν

και

το Σάββατο, 07 Μαρτίου 2020, στις 12.00μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Πίνδου 39, Νέα Φιλαδέλφεια).

Μια μικρή πυγολαμπίδα περιπλανιέται στο δάσος και ψάχνει να βρει κάτι που θα την κάνει να μην αισθάνεται τόσο ασήμαντη. Ένα πουλάκι δυσκολεύεται να μάθει να πετάει και αποφασίζει να ζητήσει τη βοήθεια των υπόλοιπων ζώων της σαβάνας.

Ελάτε να ακούσουμε και να ζωντανέψουμε τις δύο ιστορίες ακούγοντας τους μαγευτικούς ήχους της φύσης. Στο τέλος του εργαστηρίου τα παιδιά θα δημιουργήσουν τη δική τους κατασκευή.

Εμψυχώνει η νηπιαγωγός, δασκάλα χορού και kids yoga instructor Φωτεινή Χούτου.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

Για παιδιά από 3 ετών
___________________________________________________________________________________


Ο IANOS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο του Πολ Μακάρτνεϊ


το Σάββατο, 07 Μαρτίου 2020, στη 13.00μ.μ., στον Παιδικό ΙΑΝΟ (Σταδίου 24, Αθήνα).

Της πυξίδας η βελόνα θα γυρίσει, περιπέτεια μαγική θα ξεκινήσει… ζουμ, μπανγκ, βζιν…. και όλα αλλάζουν.

Μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση παρακολουθούμε τις περιπέτειες του αρχηγού μαζί με τους μάγκες! Ταξιδεύουμε σε μέρη μακρινά, παίζουμε παιχνίδια κινητικά και θεατρικά και τέλος φτιάχνει ο καθένας τον δικό του παραμυθοχάρτη.

Ένα βιωματικό εργαστήριο που απελευθερώνει τη φαντασία και μας ταξιδεύει σε μαγικούς προορισμούς.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Παιδαγωγική ομάδα Απ’ουσία

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!

Για παιδιά από 4 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!
___________________________________________________________________________________


Το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick, το βιβλιοπωλείο Rivergate, η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Διδασκάλων Π.Ο.Ε.Δ. και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου διοργανώνουν την 10η Ημερίδα Παιδικής Λογοτεχνίας «Ιστορίες να ονειρεύεσαι...!» που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θέμα της είναι η δημιουργική αξιοποίηση λογοτεχνικών βιβλίων στο σχολείο.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο, 07 Μαρτίου 2020, από τις 08:30π.μ. μέχρι τις 14.00μ.μ., στον χώρο του Πανεπιστημίου Frederick (Γιάννη Φρειδερίκου 7, Λευκωσία), και περιλαμβάνει πέντε διαφορετικά εργαστήρια που εμψυχώνουν συγγραφείς και εικονογράφοι τα οποία αποτελούνται από θεωρητικό και βιωματικό μέρος και στοχεύουν στην ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών σε ζητήματα που αφορούν τρόπους προσέγγισης βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας και την παιδαγωγική αξιοποίησή τους.
Στο πλαίσιο της ημερίδας η συγγραφέας Ιωάννα Μπαμπέτα θα εμψυχώσει βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Γίνε ο ήρωας του βιβλίου».
Πως μπορούμε να ζωντανέψουμε ένα βιβλίο με τρόπο διαφορετικό;
Πώς μπορούν τα ίδια τα παιδιά –αναγνώστες (προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας)– να γίνουν ήρωες του βιβλίου και να βιώσουν τις περιπέτειες του ήρωα;
Θα δουλέψουμε με διάφορα βιβλία και θα χρησιμοποιήσουμε ποικίλες τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην τάξη από τους/τις εκπαιδευτικούς.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, συνδεθείτε με την ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών.
___________________________________________________________________________________


Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παράσταση της θεατρικής ομάδας «Μικρός Βορράς» που είναι βασισμένη στο βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου


την Κυριακή, 08 Μαρτίου 2020, στις 12.00μ.μ. και στις 17.00μ.μ., στο Καμπέρειο θέατρο (Παπαδοπούλου 11, Ιωάννινα).

«Απ΄ ό,τι κάλλη έχει άνθρωπος, τα λόγια έχουν τη χάρη να κάμουσιν κάθε καρδιάν παρηγοριά να πάρει».

Κάποια ρούχα είναι ραμμένα με μεταξωτή κλωστή, άλλα είναι μάλλινα βαριά κι άλλα σαν πέπλα ανάλαφρα. Υπάρχουν όμως και κάποια ρούχα βολικά πολύ, που είναι έτσι φτιαγμένα, ώστε να μας ζεσταίνουν τον χειμώνα και να μας δροσίζουν το καλοκαίρι. Ποιος ράφτης ξέρει να τα ράβει και πού θα τον βρούμε; Μια παράσταση για τη φωτεινή δύναμη της γλώσσας, τη ζεστασιά της αγάπης και της επικοινωνίας.

Μην τη χάσετε!

Για παιδιά από 4 ετών
Γενική είσοδος: 10€ - Προπώληση: 8€
___________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο Rivergate και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στο πλαίσιο του 8ου Μαραθωνίου Παιδικής Λογοτεχνίας «Ιστορίες να ονειρεύεσαι…» σας προσκαλούν να γνωρίσετε από κοντά τη βραβευμένη συγγραφέα Ιωάννα Μπαμπέτα την Κυριακή, 08 Μαρτίου 2020, στις 11.00π.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Πάφου 4, Λατσιά Λευκωσία).

Η Ιωάννα Μπαμπέτα θα είναι μαζί μας για να μας αφηγηθεί τις αγαπημένες της ιστορίες, να απαντήσει στις ερωτήσεις σας και να υπογράψει τα βιβλία της.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για την Ιωάννα Μπαμπέτα και δείτε τα βιβλία της που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
___________________________________________________________________________________


Η Ένωση Κρητών Αγίων Αναργύρων, το βιβλιοπωλείο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΝ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη


την Κυριακή, 08 Μαρτίου 2020, στις 19.00μ.μ., στον χώρο της Ένωσης Κρητών (Λάμπρου Κατσώνη και Μαραθώνος 8, Άγιοι Ανάργυροι).

Γίνε για άλλη μια φορά πρωταγωνιστής σε μια ακόμα απόρρητη αποστολή για να σώσεις τον κόσμο. Μαζί με τους μυστικούς Πράκτορες του Πλανήτη Ιάσονα, Ανίτα, Μπεν και Μαρί-Λουίζ, πρέπει να σταματήσεις τον υπερ-κακό Ιβάν φον Βαμπάουερ που με την κόρη του Νέρα επιδιώκουν την εξαφάνιση όλων των ζώων του πλανήτη μέσα σε 24 ώρες.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!

Για παιδιά από 7 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ