"Αμαρόκ" του Βαγγέλη Γιαννίση

Δώδεκα χρόνια πριν, ο Φαϊζάλ Αμπντί συνελήφθη για τη δολοφονία της δεκαεξάχρονης Μάλιν στο Χέλεφορς. Ομολόγησε την ενοχή του, περιγράφοντας στους αστυνομικούς με κάθε λεπτομέρεια πώς τη σκότωσε και στη συνέχεια καταδικάστηκε. Το μυστήριο λύθηκε και οι κάτοικοι της μικρής πόλης μπόρεσαν να κοιμηθούν ξανά ήσυχοι. Μέχρι τη μέρα που η γυναίκα του Φαϊζάλ αυτοκτονεί.
Η πράξη της γεννά ερωτηματικά για την ενοχή του Φαϊζάλ στον επιθεωρητή της αστυνομίας του Έρεμπρο, Άντερς Οικονομίδη. Αρχίζει να σκαλίζει την έρευνα για τη δολοφονία του δεκαεξάχρονου κοριτσιού, η οποία θα αποκαλύψει πτυχές της ζωής του θύματος που δεν είχαν διερευνηθεί και θα προκαλέσει αναστάτωση στο εσωτερικό της αστυνομίας.

"Μαργκώ" της Άννας Γαλανού

Στον Φραγκομαχαλά της Σμύρνης ζει μια Γαλλίδα κεντήστρα, η Λίλη, με την κόρη της, Μαργκώ. Ο γάμος της δεκαεξάχρονης κοπέλας με έναν μεσήλικα, πάμπλουτο τραπεζίτη αφήνει άφωνη την αστική Σμύρνη του 1918.
Λίγο πριν την Καταστροφή του ’22, η Μαργκώ υποτάσσεται στη θέληση του συζύγου της, και μετακομίζουν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Η εξωτική Αλεξάνδρεια όμως, όπως την είχε φανταστεί, αποδεικνύεται εφιάλτης. Μέσα από μια σειρά απρόσμενων εξελίξεων, η ζωή της καταρρέει, κι έτσι το 1926, μόνη και χωρίς χρήματα, φτάνει στο Παρίσι αναζητώντας τη χαμένη μητέρα της.
Δύο άντρες θα βρεθούν στον δρόμο της, που θα τη διεκδικήσουν με πάθος. Η επιλογή της θα είναι δύσκολη και μοιραία, αναγκάζοντάς τη να παλέψει με νύχια και με δόντια για την αξιοπρέπεια και τη ζωή της.
Από τις βεγγέρες, τα καφέ αμάν και τα σουαρέ της κοσμοπολίτισσας Σμύρνης, στην κλειστή κοινωνία της Αλεξάνδρειας, στο λαμπερό Παρίσι με τους οίκους υψηλής ραπτικής και στην όμορφη Αθήνα του Μεσοπολέμου, ο αγώνας της Μαργκώ μοιάζει να μην έχει τέλος. Όμως, κάποια στιγμή, οι μάσκες πέφτουν…
Γιατί η αλήθεια έχει μόνο ένα πρόσωπο...

"Ο τρόφιμος" του Sebastian Fitzek

Ο μικρός Μαξ εξαφανίστηκε πριν από έναν χρόνο.
Μόνο ο δράστης γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη στο αγόρι. Έχει ήδη ομολογήσει δύο αποτρόπαιες δολοφονίες παιδιών, αλλά τώρα είναι φυλακισμένος στην πτέρυγα υψίστης ασφαλείας ενός ψυχιατρείου και αρνείται να μιλήσει.
Στον πατέρα του Μαξ απομένει μονάχα ένας τρόπος να μάθει επιτέλους την αλήθεια: Πρέπει να βουτήξει στα έγκατα της Κόλασης, να γίνει ο ίδιος τρόφιμος.

"Το εξπρές για τις απίθανες χώρες - Το μυστικό ταχυδρομείο των τρολ" του P.G. Bell

ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΕΙΤΕ στο ΕΞΠΡΕΣ για ΕΝΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ στην ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ!
Όταν η Σούζαν ακούει έναν εκκωφαντικό θόρυβο μέσα στη νύχτα, γλιστρά αθόρυβα στο σκοτάδι για ν’ ανακαλύψει μια παράξενη αμαξοστοιχία μέσα στο σαλόνι του σπιτιού της!
Είναι το μαγικό Εξπρές για τις Απίθανες Χώρες που μεταφέρει την αλληλογραφία του μυστικού ταχυδρομείου των τρολ από τη μία άκρη της Ένωσης Απίθανων Χωρών στην άλλη.
Το νεαρό κορίτσι επιβιβάζεται χωρίς δεύτερη σκέψη στο Εξπρές και σύντομα καλείται να φέρει σε πέρας μια δύσκολη αποστολή.
Πρέπει να παραδώσει ένα δέμα στην τρομακτική μάγισσα που κατοικεί στον Πύργο του Οψιδιανού.
Μόνο που το περιεχόμενο του δέματος έχει... άλλη άποψη και η Σούζαν θα ζήσει μια απίστευτη περιπέτεια, όπου η μοίρα του πρίγκιπα Φρέντερικ κι ενός ολόκληρου παράλληλου κόσμου βρίσκεται στα χέρια της.

"Η άλλη σταχτοπούτα" της Jennifer Donnelly

Για όποιον ένιωσε έστω μία φορά στη ζωή του ότι δεν είναι αρκετός…
H Ιζαμπέλ θα έπρεπε να πλέει σε πελάγη ευτυχίας· ετοιμάζεται να κερδίσει έναν γοητευτικό πρίγκιπα. Μόνο που δεν είναι το όμορφο κορίτσι που έχασε το γυάλινο γοβάκι του και κατέκτησε την καρδιά του.
Είναι η άσχημη, ετεροθαλής αδελφή που έκοψε τα δάχτυλα του ποδιού της για να χωρέσει στο παπούτσι της Σταχτοπούτας…
Ο κόσμος συνωμοτεί με χιλιάδες τρόπους για να μας πείσει ότι δεν είμαστε αρκετοί, ότι κάτι μας λείπει, ότι η ζωή δεν είναι παρά ένα μεγάλο, ατελείωτο πάρτι σε μια παραλία και εμείς δεν έχουμε προσκληθεί.
Σκοτεινά δάση; Ποια σκοτεινά δάση; Λύκοι; Ποιοι λύκοι; Μην ­ανησυχείτε γι’ αυτά. Απλώς αγοράστε αυτό, φορέστε εκείνο, και θα συμπεριληφθείτε και εσείς στη λίστα των προσκεκλημένων.
Θα είστε Αρεστοί, Αγαπητοί, Ευτυχισμένοι. Τα παραμύθια μας λένε την αλήθεια. Μας αποκαλύπτουν κάτι βαθύ και ουσιαστικό – πως τα δάση είναι αληθινά, σκοτεινά και γεμάτα λύκους. Πως θα υπάρξουν φορές που θα χαθούμε και εμείς στα βάθη τους.
Αλλά αυτά τα παραμύθια μας λένε επίσης πως είμαστε ό,τι χρειάζεται να είμαστε, πως έχουμε ό,τι χρειάζεται να έχουμε –κότσια, μυαλό, ίσως και μια τσέπη γεμάτη ψίχουλα– για να βρούμε τον δρόμο του γυρισμού.
Θυμίζοντας τις πιο σκοτεινές, παλαιότερες εκδοχές της ιστορίας της Σταχτοπούτας, η Jennifer Donnelly μας δείχνει ότι η εμφάνιση είναι κάτι το υποκειμενικό και με τη μοναδική της γραφή στέλνει έναν παραγκωνισμένο χαρακτήρα σε ένα ταξίδι λύτρωσης, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια της ομορφιάς.

"Ένα μάθημα διαλογισμού: 21 ημέρες για τη συνειδητότητα" του Osho

Χωρίς τον διαλογισμό, δεν θα μάθετε τα μυστικά της ζωής, θα τη γνωρίσετε μόνο επιφανειακά.
OSHO
Το υπερδραστήριο μυαλό του 21ου αιώνα δυσκολεύεται όταν προσπαθεί να χαλαρώσει και να βυθιστεί σε μια εμπειρία σιω­πής και συνειδητότητας. Για να αντιμετωπίσει, λοιπόν, τις προκλήσεις του σύγχρονου μυαλού, ο Osho, ένας από τους πιο πρωτοποριακούς στοχαστές της εποχής μας, ανέπτυξε νέες τεχνικές διαλογισμού. Κάθε μέρα μαθαίνουμε μια νέα πλευρά της διαλογιστικής ζωής, που ακολουθείται από μια απλή τεχνική πρακτικού διαλογισμού και συνειδητοποίησης. Έπειτα από κάθε εμπειρία, μπορούμε να αναλογιστούμε το συνοδευτικό απόσπασμα της ημέρας ή να χρησιμοποιήσουμε τον χώρο που προσφέρεται για σημειώσεις.
Κατά την εφαρμογή των τεχνικών, ο Osho μοιράζεται μαζί μας τις μοναδικές γνώσεις του για την αγάπη, τον θυμό, τη χαλάρωση και πολλά ακόμη θέματα, με σκοπό να μας καθοδηγήσει προς ένα τοπίο εσωτερικής αποδοχής, χαράς και ενσυνειδητότητας.
Από αρχάριους που λαχταρούν να βρουν τη γαλήνη μέχρι εκείνους που απλώς θέλουν να βελτιώσουν την πρακτική τους, ο οδηγός διαλογισμού του Osho μπορεί να διδάξει τους πάντες ώστε να καταφέρουν να διαχωριστούν από το μυαλό τους, με σκοπό τη μεταμόρφωση της συνειδητότητας, που επιφέρει μια νέα κατανόηση ως προς το τι σημαίνει να είναι κάποιος σε επαγρύπνηση και να ανταποκρίνεται σε οτιδήποτε του φέρνει η ζωή.
Το βιβλίο Ένα Μάθημα Διαλογισμού μας παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να ανακτήσουμε τη διαλογιστική φύση με την οποία ερχόμαστε στον κόσμο αλλά χάνουμε με την πάροδο του χρόνου, καθώς μυούμαστε στις νόρμες που επιβάλλει η κοινωνία.

"Δεν θα δω τον κόσμο ξανά" του Ahmet Altan

Η μοίρα που αφηγήθηκα στο μυθιστόρημά μου έγινε η δική μου τώρα...
Σαν καταραμένος μάντης, πρόβλεψα το μέλλον μου χρόνια πριν, δίχως να ξέρω πως ήταν το δικό μου… Έγκλειστος σ’ ένα κελί τέσσερα μέτρα μακρύ, φυλακισμένος βάσει παράλογων, καφκικών κατηγοριών, ο μυθιστοριογράφος Ahmet Altan είναι ένας από τους πολλούς συγγραφείς που διώχθηκαν από το καταπιεστικό καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε τούτα τα εξαιρετικά απομνημονεύματα, γραμμένα στο κελί του στη φυλακή, ο Altan στοχάζεται την ποινή του, μια ζωή που περιορίστηκε σε ένα καγκελόφραχτο προαύλιο.
Ελπίδα και παρηγοριά γεννά ο νους ενός συγγραφέα ακόμα και στο πιο σκοτεινό μέρος.

"Ολίβια: Μυστικό τετράδιο - No 5: Το μυστήριο των χαμένων αβγών" των Meredith Costain & Danielle McDonald

Έχω τόσo πολλά σούπερ-φανταστικά και ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ πράγματα να περιγράψω… θα σας τα πω ΌΛΑ!
Σχεδίασα ένα απίθανο κοτέτσι για να φιλοξενήσω τρεις από τις πιο όμορφες κοτούλες!
Τι παράξενο, όμως! Από τότε που μετακόμισαν, οι κότες μου έπαψαν να κάνουν αβγά. Το ίδιο και οι κότες των φίλων μου.
Βοήθεια! Πρέπει να λύσουμε σύντομα το μυστήριο με τα χαμένα αβγά...
Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να ρίξω φως σ’ αυτή την περίεργη υπόθεση!
ΟΛΙΒΙΑ

"Ολίβια: Μυστικό τετράδιο - No 6: Αγώνες ανακύκλωσης" των Meredith Costain & Danielle McDonald

Έχω τόσo πολλά σούπερ-φανταστικά και ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ πράγματα να περιγράψω… θα σας τα πω ΌΛΑ!
Το σχολείο μας οργανώνει έναν φοβερό Αγώνα Ανακύκλωσης!
Όλοι θα φτιάξουμε χαρτο-κουταυτοκίνητα για να κάνουμε αγώνες!
Αλλά... γιατί δεν φτιάχνει και η Μέλανι το δικό της αυτοκινητάκι; Δείχνει λίγο στενοχωρημένη...
Κάτι μου λέει ότι χρειάζεται ένα χεράκι βοήθειας.
Ματίλντα και Ολίβια έτοιμες για δράση!
ΟΛΙΒΙΑ

"Μαθαίνω τα Πάντα - No 1: Ωκεανός" της Jen Green

ΜΙΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΟ ΠΝΕΥΜΑ!
ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
Έχετε ακούσει ποτέ να μιλούν για τον Γαλάζιο Πλανήτη; Είναι ο πλανήτης όπου ζούμε όλοι! Πάνω από τα δύο τρίτα της επιφάνειας της Γης καλύπτονται από νερό, κυρίως από το αλμυρό νερό των θαλασσών και των ωκεανών. Ετοιμαστείτε να καταδυθείτε στον βυθό τους και να τους εξερευνήσετε μέσα από συναρπαστικές αποστολές.

"Μαθαίνω τα Πάντα - No 2: Θεωρία & Επιστήμη" του Mike Goldsmith

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΟ ΠΝΕΥΜΑ!
ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
Οι ιδιοφυείς ιδέες αποτελούσαν ανέκαθεν κινητήρια δύναμη της επιστήμης. Σε αυτό το βιβλίο, 30 από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις διατυπώνονται με συνοπτικό, κατανοητό τρόπο και με εκπληκτική εικονογράφηση. Δείτε γιατί η επιστήμη πρωταγωνιστεί στη ζωή μας και μάθετε τις πιο σημαντικές θεωρίες μέσα από συναρπαστικές αποστολές.

"Μαθαίνω τα Πάντα - No 3: Ανθρώπινο σώμα" της Anna Claybourne

ΤΑ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΟ ΠΝΕΥΜΑ!
ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
Το ανθρώπινο σώμα είναι μια εκπληκτική, αλλά εξαιρετικά πολύπλοκη μηχανή. Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζονται τα δομικά στοιχεία, τα όργανα και οι εκπληκτικές ικανότητες του ανθρώπινου σώματος. Ανακαλύψτε μόνοι σας πώς λειτουργεί το θαυμαστό σώμα σας μέσα από συναρπαστικές αποστολές!

"Πώς χάνεται μια πατρίδα" της Ece Temelkuran

Δεν θα μπορούσε να συμβεί εδώ.
Η Ece Temelkuran άκουσε λογικούς ανθρώπους στη Βρετανία να προφέρουν αυτά τα λόγια τη βραδιά του δημοψηφίσματος για το Brexit.
Άκουσε λογικούς ανθρώπους στην Αμερική να τα λένε τη νύχτα που o Τραμπ εκλεγόταν υπό την ιαχή «Χτίσε το τείχος».
Άκουσε λογικούς ανθρώπους στην Τουρκία να τα λένε όσο ο Ερντογάν έστηνε εκλογές, ξανάχτιζε την οικονομία πάνω στην ευνοιοκρατία και βάφτιζε τρομοκράτες τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Το Πώς Χάνεται μια Πατρίδα είναι μια έκκληση γεμάτη πάθος, μια προειδοποίηση προς όλο τον κόσμο ότι ο λαϊκισμός και ο εθνικισμός διαβρώνουν τα θεμέλια της δημοκρατίας. Η βραβευμένη δημοσιογράφος και συγγραφέας Ece Temelkuran εντοπίζει τις πρώτες προειδοποιητικές ενδείξεις ενός φαινομένου το οποίο εκδηλώνεται σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να προσδιορίσει μια παγκόσμια τάση και να οπλίσει τον αναγνώστη με τα μέσα για να την εκθεμελιώσει.
Προτείνοντας εναλλακτικές, παγκόσμιες απαντήσεις στα πιεστικά πολιτικά ζητήματα της εποχής μας, η Temelkuran διερευνά την ύπουλη ιδέα του «πραγματικού λαού», τη νηπιοποίηση της γλώσσας και του δημόσιου λόγου, τον τρόπο με τον οποίο το γέλιο μπορεί να αποδειχθεί ψεύτικος φίλος και τους κινδύνους που γεννά η υποτίμηση του αντιπάλου. Πλέκει απομνημονεύματα, ιστορία και οξυδερκή επιχειρήματα σε μια επείγουσα και εύγλωττη υπεράσπιση της δημοκρατίας.
Οι λογικοί δεν μπορούν πια να παρηγορούνται με τη σκέψη ότι «δεν θα μπορούσε να συμβεί εδώ». Συμβαίνει. Και σύντομα μπορεί να είναι πάρα πολύ αργά.

"Το βιβλίο της κατανόησης - Χάραξε τον δικό σου δρόμο προς την ελευθερία" του Osho

Μπορεί κανείς να γνωρίζει ποιος πραγματικά είναι;
Οι ζωές μας έχουν σκοπό ή βρεθήκαμε τυχαία εδώ;
Το μονοπάτι προς την ελευθερία είναι γεμάτο ερωτήματα και αβεβαιότητα. Στο έργο του Το Βιβλίο της Κατανόησης, ο Osho, ένας από τους πιο πρωτοποριακούς στοχαστές της εποχής μας, μας προκαλεί να κατανοήσουμε τον κόσμο και τον εαυτό μας με έναν ριζοσπαστικό τρόπο. Το πρώτο βήμα προς την κατανόηση, όπως μας λέει, είναι να αμφισβητήσουμε και να εκφράσουμε τις αμφιβολίες μας για όσα έχουμε διδαχθεί να πιστεύουμε.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας δεχόμαστε τις λεγόμενες αλήθειες από αμέτρητα άτομα – πεποιθήσεις και αντιλήψεις που μάθαμε να αποδεχόμαστε χωρίς να χρησιμοποιούμε τη λογική μας. Μόνο μέσω της αμφισβήτησης των πεποιθήσεων, των υποθέσεων και των προκαταλήψεών μας θα αρχίσουμε να αποκαλύπτουμε τη δική μας μοναδική φωνή και να συμφιλιώνουμε τους διχασμούς που υπάρχουν μέσα μας αλλά και έξω από εμάς.
Μόλις ανακαλύψουμε τον αυθεντικό εαυτό μας, μπορούμε να αγκαλιάσουμε όλες τις πτυχές της ανθρώπινης εμπειρίας – από τις γήινες ιδιότητες του ανθρώπου που αγαπά τις απολαύσεις και χαρακτηρίζουν τον Ζορμπά μέχρι τις σιωπηλές ιδιότητες του Βούδα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ολοκληρωθούμε και να ζήσουμε με ακεραιότητα, ικανοί να αντεπεξέλθουμε με δημιουργικότητα και συμπόνια στους θρησκευτικούς, πολιτικούς και πολιτισμικούς διχασμούς που μαστίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες.
Σε αυτό το ριζοσπαστικό έργο του, ο Osho εντοπίζει, χαλαρώνει και εντέλει μας βοηθά να λύσουμε τους κόμπους του φόβου και των παρανοήσεων που μας περιορίζουν, αφήνοντάς μας ελεύθερους να ανακαλύψουμε και να χαράξουμε τον δικό μας ατομικό δρόμο προς την ελευθερία.

"Σκοτώνοντας τα SS" των Bill O'Reilly & Martin Dugard

Μια ιστορία τόσο τρομακτική, που θα μπορούσε να είναι ένα καλογραμμένο θρίλερ…
Μια ιστορία που δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ…
Με το πέρας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και μόλις αποκαλύφθηκαν τα αποτρόπαια εγκλήματα του Τρίτου Ράιχ, οι ναζί εγκληματίες επιχείρησαν να δραπετεύσουν από τη Γερμανία. Κάποιοι συνελήφθησαν αμέσως, όπως ο διαβόητος αρχηγός των SS Χάινριχ Χίμλερ. Ωστόσο, κάποιοι διέφυγαν τη σύλληψη μέσω μιας πολυδαίδαλης οργάνωσης των ναζί, που τους παρείχε κάλυψη. Ανάμεσα στους εγκληματίες πολέμου ήταν και ο Γιόζεφ Μένγκελε, ο Άγγελος του Θανάτου, ο οποίος είχε διαπράξει τα φρικαλέα ιατρικά πειράματα στο Άουσβιτς, ο Μάρτιν Μπόρμαν, ο στυγνός προσωπικός γραμματέας του Χίτλερ, ο Κλάους Μπάρμπι, ο βάναυσος Χασάπης της Λυών, καθώς και ο πλέον αποτρόπαιος ναζί Άντολφ Άιχμαν.
Το Σκοτώνοντας τα SS είναι ένα έπος κατασκοπείας που διεξήχθη από αυτόκλητους και μη αποφασισμένους κυνηγούς των ναζί. Μέσα σε μερικές δεκαετίες, οι κυνηγοί των ναζί όργωσαν τον κόσμο προκειμένου να εντοπίσουν τους φυγάδες των SS και να τους οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης, κάτι που ενίοτε ισοδυναμούσε με τον θάνατό τους.
Το βιβλίο αυτό ξυπνά πολλά και ανάμεικτα συναισθήματα. Θα σας κατακλύσει το αίσθημα του δικαίου αλλά και της αδικίας, θα νιώσετε έκπληξη, θυμό, τρόμο και αγωνία για όλα όσα συνέβησαν και εξακολουθούν να συμβαίνουν από τα τέλη της δεκαετίας του ’30 μέχρι και σήμερα.