"Παράθυρο ανοιχτό" της Μαρίνας Πετροπούλου

Η Όλγα συνάντησε την Κάτια μετά από χρόνια.
Εκείνη τη μέρα δε φαντάστηκε πως η παλιά φιλία θα έφερνε στον δρόμο της λάθη, ενοχές, απώλειες, προδοσίες αλλά και έναν φίλο που θα σημάδευε τη ζωή της για πάντα.
Το παρελθόν όμως, που δεν ξεχνάει ποτέ, την κυνήγησε, τη μάτωσε και την έριξε ξανά στο υπαρξιακό της τέλμα.
Ο έρωτας άραγε θα καταφέρει να την οδηγήσει στην ελευθερία και στο δικαίωμα να δει μια μέρα τον κόσμο από παράθυρο ανοιχτό;

"Και οι 'θεοί' λαθεύουν" του Σταμάτη Ν. Αλαχιώτη

Μια πανέξυπνη πανεπιστημιακή καθηγήτρια, που εργαζόταν σε Βοστώνη κι Ελλάδα, ιδιοφυής και παθιασμένη, εκεί πάνω στη φούρια του ερευνητικού της πάθους, δαιμονίστηκε άξαφνα από την αψηλή ιδέα να φτιάξει, λέει, και τον κόσμο τον κακό, που πια δεν τον άντεχε. Να τον απαλλάξει τάχα από μερικούς ξεδιάντροπους αιμοβόρους βρικόλακες της εκμετάλλευσης του ανθρώπου. Κατασκεύασε, λοιπόν, ένα ασύλληπτα πρωτόγνωρο βιολογικό όπλο, που το ρύθμιζε ανάλογα με τη μοναδική γενετική ταυτότητα του κάθε “ζεβζέκη” που προγραμμάτιζε να τον αποδημήσει – κανέναν άλλο δεν έπιανε το όπλο της.
Πριν προλάβει, όμως, να το δοκιμάσει καλά καλά, πέφτει στο δόκανο μιας ανόητης ομάδας μωροφιλόδοξων μυστικών πρακτόρων του FBI με ιδιοτελή ιντερέσα, που εκμεταλλεύτηκαν τη σοφία της. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει παγκόσμιος τρόμος με τους θανάτους πολλών διεθνών αψηλών προσωπικοτήτων, και με την ίδια να μπλέκεται σε τραγικές περιπέτειες, που την έφεραν στην πόρτα ενός πρωτόγνωρου Διεθνούς Δικαστηρίου Δεοντολογίας της έρευνας, το οποίο όμως είχε άλλη άποψη για το πώς αλλάζει ο κόσμος…

"Η τέχνη του θανάτου" του Ambrose Parry

Εδιμβούργο, 1849. Και ενώ πλήθος ασθενών καταλήγουν ο ένας μετά τον άλλο σε ολόκληρη την πόλη, οι γιατροί δεν μπορούν να βρουν καμία αποτελεσματική θεραπεία. Την ίδια στιγμή, μια εκστρατεία συκοφα­ντίας πασχίζει να παρουσιάσει τον Τζέιμς Σίμσον, πρωτοπόρο στην ανακάλυψη του χλωροφορμίου, ως στυγερό δολοφόνο. Αποφασισμένοι να αποκαταστήσουν το όνομα του Σίμσον, ο νεαρός προστατευόμενός του Γουίλ Ρέιβεν και η Σάρα Φίσερ, πρώην υπηρέτριά του, αναλαμβάνουν και πάλι δράση στους επικίνδυνους δρόμους του Εδιμβούργου, με στόχο να ανακαλύψουν ποιος πραγματικά βρίσκεται πίσω από τους θανάτους. Σύντομα διαπιστώνουν ότι κανείς δεν είχε αντιληφθεί την αληθινή αιτία, γιατί απλώς είναι… αδιανόητη.

"Ο μαγικός κύκλος" της Katherine Neville

Ποταμός Σνέικ, Άινταχο, 1989: Η Άριελ Μπεν, ειδικός για τη δια-χείριση τοξικών υλικών σε έναν απομονωμένο πυρηνικό σταθμό, βλέπει την τακτοποιημένη ζωή της να καταρρέει όταν ο ξάδερφός της δολοφονείται από αγνώστους. Ο τρομερός θάνατός του την καθιστά μοναδική δικαιούχο της οικογενειακής κληρονομιάς: μιας μυστηριώδους κρύπτης με χειρόγραφα που την οδηγούν στο θανάσιμο επίκεντρο μιας διεθνούς συνωμοσίας και ενός μυστηρίου αιώνων.
Ιεροσόλυμα, Σωτήριον Έτος 32: Την τελευταία εβδομάδα της ζωής του Χριστού, ενώ ο κόσμος στέκεται στο κατώφλι ενός νέου κύκλου δύο χιλιάδων ετών, ο αυτοκράτορας Τιβέριος εργάζεται πυρετωδώς για να αποκρυπτογραφήσει τα σκόρπια στοιχεία ενός προαιώνιου γρίφου. Δεν θα είναι ο μοναδικός. Γιατί όποιος συγκεντρώσει και ερμηνεύσει αυτά τα απόκρυφα στοιχεία θα κατακτήσει τη δύναμη να ελέγχει τη μοίρα ολόκληρης της οικουμένης…
Τώρα, στο κέντρο αυτού του κύκλου αρχαίων γρίφων, βρίσκεται η μοναδική γυναίκα που μπορεί να ενώσει τα νήματα σε ένα υφάδι: η Άριελ Μπεν. Ποιες παράξενες δυνάμεις είναι θαμμένες στα χειρόγραφα; Καθώς η Άριελ διατρέχει τις ηπείρους για να αποκαλύψει τα μυστικά του οικογενειακού της παρελθόντος, αρχίζει να ξεσκεπάζει λίγο λίγο την ανατριχιαστική αλήθεια της χιλιετίας που διανύουμε.

"Μια σειρά από ατυχή γεγονότα #13- Τέλος" του Lemony Snicket

Αγαπητέ αναγνώστη,
πιθανότατα διαβάζεις το οπισθόφυλλο αυτού του βιβλίου ή το τέλος του ΤΕΛΟΥΣ. Το τέλος του ΤΕΛΟΥΣ είναι το ιδανικό σηµείο για να ξεκινήσει το ΤΕΛΟΣ, γιατί αν διαβάσεις το ΤΕΛΟΣ από την αρχή του ΤΕΛΟΥΣ µέχρι το τέλος του τέλους του ΤΕΛΟΥΣ θα φτάσεις στο τέλος του τέλους της υποµονής σου.
Αυτό το βιβλίο είναι το τελευταίο της σειράς βιβλίων µε τίτλο «Μια σειρά από ατυχή γεγονότα», και αν είχες το θάρρος να διαβάσεις τα δώδεκα προηγούµενα βιβλία, µάλλον δεν θα αντέχεις να ξανακούσεις για τόσο δυσάρεστα πράγµατα όπως µια τροµακτική καταιγίδα, ένα ύποπτο ποτό, µια αγέλη από άγρια πρόβατα, ένα τεράστιο κλουβί και ένα πραγµατικά φριχτό µυστικό για τους γονείς Μποντλέρ.
Ανέλαβα τη σπουδαία και ιερή αποστολή να ολοκληρώσω την ιστορία των ορφανών Μποντλέρ και τα κατάφερα. Προφανώς εσύ έχεις άλλες ενασχολήσεις, εποµένως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις αµέσως στην άκρη αυτό το βιβλίο για να µη σε τελειώσει το ΤΕΛΟΣ.
Με όλο τον σεβασµό µου,
Λέµονι Σνίκετ