"Μίνι Φιλοσοφία" του Jonny Thomson

Γιατί αρέσει στους ανθρώπους να βλέπουν ταινίες τρόμου;
Πρέπει να ποντάρουμε στο ότι υπάρχει Θεός; Γιατί η απόλαυση είναι καλύτερη από τον πόνο;
Ο Jonny Thomson, καθηγητής Φιλοσοφίας στην Οξφόρδη, με απλά λόγια, σαφήνεια και χιούμορ, παρουσιάζει τις απαντήσεις που έδωσαν τα πιο δυνατά μυαλά της ανθρωπότητας σε ερωτήματα σαν κι αυτά, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Δυόμισι χιλιάδες χρόνια φιλοσοφίας μέσα από 150 σύντομα κεφάλαια, που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε πώς είδε κάθε διανοητής τον κόσμο – και κυρίως να βελτιώσουμε τη δική μας σκέψη και κοσμοθεωρία.
Ένας μικρός οδηγός στο μεγάλο ταξίδι της ανθρώπινης σκέψης, από τον Αριστοτέλη στον Σίγκμουντ Φρόιντ και από τον Σουν Τζου στον Καρλ Μαρξ, τη Χάνα Άρεντ και τον Ζαν Πολ Σαρτρ.
Η φιλοσοφία πρέπει να είναι προσιτή, πρέπει να είναι πρακτική, πρέπει να είναι εύληπτη και κατανοητή. Αλλά πάνω απ’ όλα πρέπει να είναι ευχάριστη.
Αυτό το βιβλίο απευθύνεται σε όσους έχουν ακουστά τον Πλάτωνα, τον Ντεκάρτ ή την Ντε Μποβουάρ, αλλά δεν έχουν παρά μια αόριστη εικόνα για τις ιδέες τους.
Αυτό το βιβλίο απευθύνεται σε όποιον θέλει να μάθει τι είναι στην ουσία ο δομισμός, η φαινομενολογία ή ο υπαρξισμός χωρίς να πρέπει να χαθεί σε τόμους φιλοσοφίας με πυκνά νοήματα που θα τον κάνουν να μπερδευτεί ακόμα περισσότερο.

"Δεν υπάρχουν άτακτα παιδιά!" της Kate Silverton

Θέλετε να μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε τις εκρήξεις θυμού και το κλάμα των παιδιών σας, πώς να δίνετε τέλος στους καβγάδες ανάμεσα στα αδέρφια μέσα σε δευτερόλεπτα και πώς να θέσετε τις βάσεις για την καλή ψυχική υγεία των παιδιών σας;
Στο Δεν υπάρχουν άτακτα παιδιά!
Η μητέρα, δημοσιογράφος και παιδοψυχολόγος Kate Silverton μοιράζεται μια πρωτοποριακή νέα προσέγγιση για την ανατροφή των παιδιών, βοηθώντας έτσι να αντιμετωπίσετε εύκολα και διασκεδαστικά την καθημερινότητα της οικογένειάς σας.
Οι μοναδικές στρατηγικές της συγγραφέως, τα παραδείγματα που παρουσιάζει και οι απλές τεχνικές της θα σας επιτρέψουν να διαχειριστείτε εύκολα τις δύσκολες καθημερινές προκλήσεις και θα σας βοηθήσει να απολαύσετε έναν ενισχυμένο δεσμό με το παιδί σας, τόσο τώρα όσο και στα επόμενα χρόνια.
Βασισμένος στις πρόσφατες ανακαλύψεις της επιστήμης, αυτός ο ελκυστικός, εύληπτος και τρυφερός οδηγός για γονείς θα επαναπροσδιορίσει και θα εμπλουτίσει τον τρόπο που βλέπετε και μεγαλώνετε τα μικρά σας, καθώς πρεσβεύει πως κάτω των πέντε ετών κανένα παιδί δεν μπορεί να είναι άτακτο.

"1922 - Η χρονιά που άλλαξε τον κόσμο" του Nick Rennison

Το 1922 ήταν μια χρονιά μεγάλης αναταραχής.
Τα γεγονότα που συνέβησαν τότε καθόρισαν όλον τον υπόλοιπο εικοστό αιώνα και σε πολλές περιπτώσεις συνεχίζουν να μας επηρεάζουν ακόμα και σήμερα, εκατό ολόκληρα χρόνια μετά.
Η Οθωμανική Αυτοκρατορία κατέρρευσε έπειτα από έξι αιώνες. H Βρετανική Αυτοκρατορία άρχισε να κλυδωνίζεται, από την Ιρλανδία μέχρι την Ινδία.
Νέα κράτη και νέες πολιτικές εμφανίστηκαν. Ιδρύθηκε η Σοβιετική Ένωση, ενώ η Ιταλία του Μουσολίνι έγινε το πρώτο φασιστικό κράτος.
Και η Ελλάδα βυθίστηκε στο πένθος με τη Μικρασιατική Καταστροφή…
Ο τάφος του Τουταγχαμών ήρθε στο φως, η χρήση της ινσουλίνης προκάλεσε επανάσταση στην ιατρική. Και στο Μόναχο ένας νεαρός δημαγωγός ονόματι Αδόλφος Χίτλερ μπήκε για λίγο στη φυλακή…
Το βιβλίο του Nick Rennison ζωντανεύει ξανά αυτή τη σημαδιακή χρονιά, μια χρονιά που άλλαξε τον κόσμο.
Μας δίνει μια ιδέα για το πώς ήταν οι ζωές των ανθρώπων τότε –τι τραγουδούσαν, ποιες διασημότητες θαύμαζαν, τι φοβούνταν, τι ονειρεύονταν– και παράλληλα ξεδιπλώνει μπροστά μας τα γεγονότα που κλόνισαν την καθημερινότητά τους και έθεσαν τις βάσεις για την κοσμογονία που θα ακολουθούσε στον πολυτάραχο εικοστό αιώνα.
Το 1922 δεν είναι μια ξεθωριασμένη φωτογραφία εποχής.
Είναι η δική μας ζωή – λίγο πριν γίνει δική μας.
Σύμφωνα με τη διάσημη ρήση του Βρετανού συγγραφέα Leslie Poles Hartley, «το παρελθόν είναι μια ξένη χώρα. Εκεί κάνουν τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο».
Έναν αιώνα μετά, τα γεγονότα του 1922 εξακολουθούν να ασκούν πολλές και ποικίλες επιδράσεις.
Ο Nick Rennison παρουσιάζει με τρόπο διαφωτιστικό και διασκεδαστικό συνάμα στιγμιότυπα ενός παρελθόντος που είναι απίστευτο πόσες ομοιότητες έχει με το σήμερα.

"5 λεπτά θεραπεία" της Sarah Crosby

Τι σημαίνει να είσαι ο εαυτός σου;
Τι σημαίνει να είσαι αυθεντικός;
Η ψυχοθεραπεύτρια Sarah Crosby μας βοηθά να βρούμε τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, προσφέροντας πληροφορίες για την κατανόηση του εαυτού μας και των στόχων μας και οδηγίες για να αλλάξουμε όσα μας βασανίζουν.
Κανείς δεν μπορεί να μας πει ποιοι είμαστε πραγματικά – μόνο εμείς οι ίδιοι το γνωρίζουμε.
Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο βήμα για να κατανοήσουμε όσα διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα μας και όσα μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητά μας.
Κάθε κεφάλαιο εξετάζει μια διαφορετική πτυχή της ζωής μας: τη δημιουργία σημαντικών σχέσεων, τη φροντίδα του εαυτού, την κατανόηση των αντιδράσεών μας, το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την απώλεια, το άγχος, τη μοναξιά.
Το 5 λεπτά θεραπεία δεν είναι μόνο ένας θεραπευτικός οδηγός, αλλά ένα ουσιαστικό ταξίδι αυτοανακάλυψης, μια αποτελεσματική πηγή ενόρασης και στήριξης, που μας καλεί να γνωρίσουμε ξανά από την αρχή τον εαυτό μας.
Εάν αποφεύγετε σκόπιμα να ασχοληθείτε με τη σχέση που έχετε με τον εαυτό σας, μπορεί να επαναλαμβάνετε μοτίβα που υποσυνείδητα έχετε μάθει ή κληρονομήσει.
Ενδεχομένως στο παρελθόν αυτά τα μοτίβα να ήταν απαραίτητα και χρήσιμα, αλλά, με την πάροδο του χρόνου και λόγω υπερβολικής χρήσης, μπορεί, αντί να σας βοηθούν, να καταλήγουν τροχοπέδη…
Η σχέση σας με τον εαυτό σας συχνά αντανακλά τον τρόπο που λειτουργείτε στις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Το να νιώθετε καλά για το ποιοι είστε θα επηρεάσει κάθε άλλη σχέση στη ζωή σας.
Για τον λόγο αυτό, η καλλιέργεια της αυτογνωσίας είναι στην πραγματικότητα μια ανιδιοτελής πράξη!

"Δηλώσεις επιτυχίας" των Jack Canfield & Ram Ganglani

Στον σύγχρονο κόσμο, όπου όλα πλέον κινούνται με ταχύτητα αστραπής, μερικές φορές αφήνουμε τη ζωή να μας οδηγήσει στα δικά της μονοπάτια, αντί να πάρουμε τα ηνία και να χαράξουμε τη δική μας πορεία.
Άλλες φορές, πάλι, υποφέρουμε από την πληθώρα των πληροφοριών και αδυνατούμε να ελέγξουμε συνειδητά τις σκέψεις μας, επιτρέποντας έτσι στην αρνητικότητα να κυριαρχήσει.
Για εμάς που θέλουμε να ξεπεράσουμε όσα μας κρατούν πίσω και να ξεκολλήσουμε από τη μετριότητα, ο Jack Canfield με αυτό το βιβλίο δείχνει πώς οι θετικές δηλώσεις μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας.
Ο συγγραφέας, με τη βοήθεια των Kelly Johnson και Ram Ganglani, εξηγεί τι σημαίνουν οι θετικές δηλώσεις, γιατί είναι τόσο αποτελεσματικές και πώς μπορούμε να εντάξουμε αβίαστα την πρακτική αυτή στη ζωή μας.
Επιλέγοντας τα πιο αποτελεσματικά διδάγματα από το best seller βιβλίο του Η Επιτυχία βήμα βήμα, ο Canfield καλύπτει όλους τους τομείς της ζωής, από την οικονομική ευημερία και τις δημιουργικές αναζητήσεις, μέχρι την καριέρα και τις ευτυχισμένες σχέσεις. Οι Δηλώσεις Επιτυχίας αποκαλύπτουν:
*Πώς να διατηρήσετε τον έλεγχο της ζωής σας χωρίς να αφήνετε τα γεγονότα να σας παρασύρουν
*Πώς να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη της συνειδητής σκέψης για να δημιουργήσετε την πραγματικότητα που θέλετε
*Πώς να προσδιορίσετε τα αληθινά σας πάθη, ώστε να κατευθύνετε τις δηλώσεις σας σε συγκεκριμένους στόχους, όχι σε αφηρημένες ιδέες ή στο όραμα κάποιου άλλου
*Πώς να αξιοποιήσετε τη θετική ενέργεια για να προσελκύσετε αυτό που θέλετε στη ζωή σας μέσω του Νόμου της Έλξης

"Stories από την εφηβεία" της Sylvie Misslin

Τι συμβαίνει το σώμα μου;
Πώς μαθαίνω να κάνω έρωτα;
Γιατί τα συναιθήματά μου είναι σαν τρενάκι του λούνα παρκ;
Είναι επικίνδυνα τα σόσιαλ;
Ποια είναι η εικόνα του εαυτού μου την εφηβεία;
Αυτό το βιβλίο θα σε βοηθήσει να σκεφτείς πολλά ζητήματα της ζωής και να βρεις απαντήσεις στα ερωτήματά σου.
Τα απλά, κατανοητά κείμενα με τις έγκυρες πληροφορίες και τη χιουμοριστική εικονογράφηση θα λύσουν ακόμα και τις πιο απίθανες απορίες σου και θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις μια σειρά από θέματα που σου προκαλούν αμηχανία, όπως οι διαφορές ανάμεσα στα φύλα, η αντισύλληψη, η σεξουαλικότητα και η συναίνεση, τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, οι διατροφικές διαταραχές και η φροντίδα του σώματος, οι φίλοι και το διαδίκτυο.

"Θαυμαστοί ωκεανοί" της Jess French

Οι ωκεανοί είναι ένα από τα πιο μυστηριώδη μέρη του πλανήτη.
Από τα καβούρια γέτι της αβύσσου ως τους κοραλλιογενείς υφάλους, ο ωκεανός είναι γεμάτος παράξενες, όμορφες εικόνες.
Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου, θα κολυμπήσετε με μέδουσες, θα περιπλανηθείτε σ’ ένα λιβάδι ποσειδωνίας και θα ξιφομαχήσετε με φάλαινες μονόκερους!
Ανακαλύψτε τα μυστικά που κρύβονται στα παράξενα και μυστηριώδη βάθη των θαυμαστών ωκεανών!
 
"Η πριγκίπισσα με τη μαύρη μάσκα - No 7: Η μάχη του μπάνιου" των Shannon Hale & Dean Hale

Ποιος είπε ότι οι πριγκίπισσες δεν φοράνε μαύρα;
Η Πριγκίπισσα με τη Μαύρη Μάσκα μυρίζεται… προβλήματα!
Ένα σύννεφο φριχτής μυρωδιάς έχει απλωθεί στο λιβάδι με τις κατσίκες και ταξιδεύει προς όλα τα βασίλεια!
Ευτυχώς, καταφτάνουν και άλλες ηρωίδες για να βοηθήσουν την Πριγκίπισσα με τη Μαύρη Μάσκα και τον Εκδικητή Βοσκό.
Αλλά πώς νικάς ένα σύννεφο φριχτής μυρωδιάς;

"Πέντε δέκα δεκαπέντε" του Chris Naylor-Ballesteros

Πέντε Δέκα Δεκαπέντε…
Το κρυφτό είναι το αγαπημένο τους παιχνίδι.
Ο Μπερτ νομίζει ότι βρίσκει τις καλύτερες κρυψώνες – αλλά όχι!
Συνέχεια ο Φρανκ τον ξετρυπώνει...
Έτσι εκείνος κερδίζει κάθε φορά.
Σε κάθε παιχνίδι.
Κερδίζει πάντα.
Μερικές φορές, όμως, ο Φρανκ σκέφτεται ότι αγαπάει το κρυφτό… αλλά αγαπάει τον φίλο του περισσότερο!
Και θέλει να του δώσει μια ευκαιρία…