"Κλειδί Δεκαεπτά" του Marc Raabe

Μια νεκρή με μαύρα φτερά κρέμεται φρικτά κακοποιημένη από τον τρούλο του καθεδρικού ναού του Βερολίνου. Πρόκειται για τη διάσημη ιερέα του ναού, Δρ Μπριγκίτε Ρις. Ένα κλειδί αιωρείται κρεμασμένο από τον λαιμό της. Στη λαβή του είναι χαραγμένος ο αριθμός 17. Ο Τομ Μπάμπιλον από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση θέλει να του αναθέσουν την υπόθεση πάση θυσία, μια και η μικρή του αδερφή, η Βιόλα, εξαφανίστηκε πριν από πολλά χρόνια με αυτό το κλειδί. Του την αναθέτουν, αλλά μαζί με μια ανεπιθύμητη συνεργάτιδα. Η ψυχολόγος Σίτα Γιόχανς δεν αργεί να αναρωτηθεί ποιος έχει περισσότερα να κρύψει σε αυτή την υπόθεση: ο Τομ ή ο ανελέητος δολοφόνος που δεν τους αφήνει να πάρουν ανάσα;

"Για μια ανάσα" του Ferzan Ozpetek

Ο Φερζάν Όζπετεκ δίνει ζωή σε μια καθηλωτική ιστορία, που μπλέκει παλιές και νέες αλήθειες μεταφέροντας τον αναγνώστη από το σήμερα στα τέλη της δεκαετίας του ’70 κι από τη Ρώμη στην Κωνσταντινούπολη.
Είναι Κυριακή πρωί, στα τέλη του Ιουνίου, και ο Σέρτζιο με την Τζοβάνα έχουν καλέσει σε γεύμα στο διαμέρισμά τους δύο ζευγάρια αγαπημένων φίλων. Κάνουν τις τελευταίες ετοιμασίες περιμένοντας τους καλεσμένους τους, όταν μια άγνωστη εμφανίζεται στην πόρτα τους. Το βλέμμα της φαίνεται χαμένο, σαν να γυρεύει κάποιον. Εξηγεί ότι ζούσε εκεί πριν από πολλά χρόνια και ότι ήρθε από την Κωνσταντινούπολη.
Το όνομά της είναι Έλσα Κόρτι και έχει στην τσάντα της ένα πακέτο από παλιά γράμματα που κανείς δεν έχει ανοίξει ποτέ και που κρύβουν ένα τρομερό μυστικό. Ποια είναι αυτή η παράξενη γυναίκα;
Ποιο μυστήριο είναι κρυμμένο πέρα από το παράθυρο της κουζίνας που η Έλσα κοιτάζει επίμονα; Ένα ανομολόγητο παρελθόν αναδύεται, ικανό να ραγίσει τη φαινομενικά ήσυχη και σχεδόν μονότονη ζωή του Σέρτζιο και της Τζοβάνα, σημαδεύοντάς τους για πάντα.

"Προ-πειθώ" του Robert Cialdini

Το βιβλίο Προ-πειθώ, με υλικό από πρόσφατες έρευνες και βασισμένο σε μελέτες πραγματικών περιπτώσεων, αποτελεί ένα πολύτιμο οδηγό για πείσετε το κοινό ας αποτελεσματικά.
Ο καθηγητής Ρόμπερτ Τσαλντίνι μεταμόρφωσε τη σκέψη μας αναφορικά με την τέχνη της πειθούς και τώρα μας προσφέρει μια νέα θεωρία για την τέχνη του πώς να κάνετε τον κόσμο να βλέπει μέσα από το δικό σας πρίσμα. Αποκαλύπτει ότι το κλειδί δεν βρίσκεται στο ίδιο το μήνυμα, αλλά στην κρίσιμη στιγμή πριν από την παράδοση του μηνύματος. Η αλλαγή της στάσης, των πεποιθήσεων ή των εμπειριών ενός ακροατή δεν είναι απαραίτητη, υποστηρίζει ο συγγραφέας –το μόνο που απαιτείται είναι να επαναπροσανατολίσετε το επίκεντρο της προσοχής του κοινού πριν από μια σχετική ενέργεια.

"Εθνική εικόνα και οικονομική ανάπτυξη" του Δρ Ανδρέα Μήλιου

Μια μελέτη που αναδεικνύει με σαφή και περιεκτικό τρόπο τον κομβικό ρόλο της εθνικής εικόνας στη συνολική οικονομική διαδικασία ανάπτυξης των χωρών.
Η νέα πλανητική τάξη ανέδειξε την οικονομική ανάπτυξη σε μοναδική πρόκληση. Οι χώρες ανταγωνίζονται μεταξύ τους, προκειμένου να αυξήσουν την αξία της εθνικής εικόνας και της φήμης τους, με τελικό σκοπό την απόκτηση κάποιου κυριαρχικού συγκριτικού πλεονεκτήματος. Στο βιβλίο αναδεικνύεται με σαφή και περιεκτικό τρόπο ο κομβικός ρόλος της εθνικής εικόνας στη συνολική οικονομική διαδικασία ανάπτυξης των χωρών ως ακαταμάχητο κεφαλαιουχικό δημόσιο αγαθό που αυξάνει την αξία τους και ως στρατηγικό εργαλείο μόχλευσης και πολλαπλασιαστής οικονομικής και διεθνοπολιτικής ισχύος. Η εθνική εικόνα εξετάζεται ως νοηματική κατασκευή που συντίθεται από τα γνωσιακά, αντιληπτικά, συναισθηματικά και συμπεριφορικά στοιχεία των εγχώριων και ξένων ακροατηρίων, τα οποία αντλούνται από τα δομικά συστατικά της εθνικής ταυτότητας.
Το βιβλίο συμπυκνώνει τις διαχρονικές απόψεις των σημαντικότερων σύγχρονων Ελλήνων και Φιλελλήνων διανοητών και αγωνιστών του 1821 για την ταυτότητα του Νεοέλληνα και την εικόνα της νεότερης Ελλάδας και προτείνει δομικές λύσεις αναβάθμισης της τελευταίας. Είναι ένα βιβλίο για την εθνική ταυτότητα και εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας που στοχεύει στον εμπλουτισμό της εθνικής αυτογνωσίας και της εθνικής αυτοπεποίθησης και σημαδεύει το μέλλον.
Το βιβλίο δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα:
  • Πώς συνδέεται η εθνική εικόνα με την εθνική ταυτότητα;
  • Ποια είναι τα στοιχεία και τα κριτήρια που προσδίδουν ελκυστικότητα και στιβαρότητα σε μια εθνική εικόνα;
  • Με ποιες μεθόδους μετράται η αξία της εικόνας των χωρών;
  • Πώς αξιολογείται η εθνική εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας από Έλληνες και ξένους;
  • Έχει προοπτικές βελτίωσης η εικόνα της Ελλάδας και εάν ναι ποιες είναι αυτές;

"Η μέρα που ο Αγκαθούλης συνάντησε το Φίδι" της Μαριέλας Μ. Μαργαρίτη

Μια ιστορία με ιδιαίτερα μηνύματα, που θυμίζει τους Μύθους του Αισώπου, και με ήρωες μικρά ζώα και παιδιά που βιώνουν παρέα απίστευτες περιπέτειες.
Σε ένα δάσος συναντιούνται μια μέρα τυχαία ο σκαντζόχοιρος Αγκαθούλης και η Μιράντα. Ο Αγκαθούλης πληγώνει δίχως να το θέλει με τα αγκάθια του το δάχτυλο της Μιράντας κι εκείνη θυμώνει πολύ. Όμως λίγο αργότερα που εμφανίζεται το Φίδι η Πανδώρα, η Μιράντα συνειδητοποιεί πως αυτά τα αγκάθια είναι η ασπίδα προστασίας όχι μόνο του Αγκαθούλη αλλά και ολόκληρης της παρέας και πως τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται.

"Η ιστορία μιας τρύπας" της Kelly Canby

Μια αστεία και πρωτότυπη ιστορία που ενισχύει την παρατηρητικότητα των μικρών παιδιών με διασκεδαστικό τρόπο.
Μια μέρα ο Τσάρλι βρίσκει μια τρύπα.
Μια τρύπα ολοδική του! Τη μαζεύει χαρούμενος και τη βάζει στην τσέπη του.
Αλλά… για μισό λεπτό! Δεν μπορεί να μείνει στην τσέπη του.
Τι θα γίνει με την τρύπα;
H ασπρόμαυρη εικονογράφηση με τις νέον δυναμικές λεπτομέρειες αναδεικνύει αυτή την ιστορία που προκαλεί σκέψεις και συζητήσεις σχετικά με την ανοχή και την αποδοχή.

"Πες τα λόγια σου, Μαξ!" της Μαρίας Ρουσάκη

Ο Μαξ, το μαύρο πρόβατο, αρνείται να κάνει ό,τι του λένε.
Από την καταξιωμένη συγγραφέα Μαρία Ρουσάκη μια νέα σειρά βιβλίων με πρωταγωνιστή τον Μαξ, ένα νεαρό μαύρο πρόβατο που αρνείται να κάνει ό,τι του λένε, σε εικονογράφηση της Λέλας Στρούτση.
Ο Μαξ, το μαύρο πρόβατο, διστάζει να μιλήσει.
Μα, γιατί να μιλά; Ο Μαξ δεν μιλούσε συχνά. Δεν του άρεσε η πάρλα. Ούτε το μπίρι μπίρι. Προτιμούσε την ησυχία από τη συνεχόμενη φλυαρία. Βέβαια αυτό δεν σήμαινε ότι δεν περνούσε καλά. Απλώς ήθελε κάποια λόγια να μένουν σιγανά. Κρατούσε τις λέξεις μέσα του, μες στις σκέψεις του, για να μη δραπετεύουν μακριά. Κάποιοι τον έλεγαν «ντροπαλό». Ώσπου βρήκε τη γλύκα των λέξεων σε ρόλο πρωταγωνιστικό.

"Πού είμαστε;" των Laura Ertimo & Sanna Pellicioni

Ο ΠΛΟΠ μας ταξιδεύει στα μυστικά που κρύβουν το διάστημα και ο κόσμος μας. Ο ξεναγός της ιστορίας παρατηρεί τον κόσμο με την περιέργεια ενός παιδιού. Από το διάστημα, το ανθρώπινο DNA, στον κόσμο των ατόμων και των σωματιδίων. Ένα βιβλίο γνώσεων για μικρά παιδιά, με ιδιαίτερη εικονογράφηση σαν παιδική ζωγραφιά που δημιουργεί οικειότητα στο παιδί ενώ παράλληλα του προσφέρει βασικές γνώσεις για τον κόσμο και το σύμπαν με πολύ απλά λόγια.