"Αρχίζει με εμάς" της Colleen Hoover

Πριν Τελειώσει με εμάς, ξεκίνησε με τον Άτλας…
Η Colleen Hoover αφηγείται την πολυαναμενόμενη ιστορία του Άτλας και της Λίλι, που ξεκινάει αμέσως μετά το τέλος του μοναδικού Τελειώνει με εμάς.
Η Λίλι και ο πρώην σύζυγός της, ο Ράιλ, έχουν μόλις αρχίσει να προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα μετά το διαζύγιό τους και στην κοινή ανατροφή της κόρης τους, όταν η Λίλι συναντά απρόσμενα τον πρώτο της έρωτα, τον Άτλας.
Έχουν περάσει δύο χρόνια από το διαζύγιό της και η Λίλι νιώθει για πρώτη φορά έτοιμη να ερωτευτεί ξανά. Όλα δείχνουν πως ο χρόνος είναι με το μέρος τους. Χωρίς δεύτερες σκέψεις, δέχεται όταν ο Άτλας της ζητάει να βγουν ραντεβού.
O ενθουσιασμός της δεν κρατάει πολύ, καθώς, παρόλο που με τον Ράιλ έχουν χωρίσει, νιώθει ακόμα την ανάσα του πάνω της.
Ο Ράιλ εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της ζωής της και να επιμένει να βρίσκεται σε αυτή. Και με βεβαιότητα δεν θέλει τον Άτλας στη ζωή της πρώην γυναίκας και της κόρης του.

"Η γενιά του Ανέμου - No 1: Ο σκληρόκαρδος πρίγκιπας" της Holly Black

ΑΚΟΝΙΣΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΣΟΥ.
ΦΥΛΑΞΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ.
Η Τζουντ ήταν επτά ετών όταν δολοφονήθηκαν οι γονείς της και αυτή με τις δύο αδελφές της πήγαν χωρίς τη θέλησή τους να ζήσουν στη Νεραϊδοχώρα.
Δέκα χρόνια αργότερα, το μόνο που επιθυμεί είναι να ανήκει εκεί, παρόλο που είναι θνητή. Πολλά όμως από τα πλάσματα του αλλόκοσμου μισούν τους θνητούς.
Και περισσότερο από όλους, ο πρίγκιπας Κάρνταν.
Για να κερδίσει μια θέση στην Αυλή, πρέπει να τον αψηφήσει και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες.
Η Τζουντ μπλέκεται όλο και περισσότερο στις μηχανορραφίες και τις απάτες του παλατιού, και ανακαλύπτει τη σημασία της πραγματικής δύναμης.
Καθώς όμως η προδοσία απειλεί να πνίξει στη βία τη Μεγάλη Αυλή, η Τζουντ θα χρειαστεί να κάνει μια επικίνδυνη συμμαχία για να σώσει τις αδελφές της και την ίδια τη Νεραϊδοχώρα.

"Ως τα πέρατα της γης - No 1: Μύησις ταξιδευτού" του William Golding

Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας «Ως τα πέρατα της γης» από τον William Golding. Ένα πλοίο σαλπάρει από την Αγγλία για την Αυστραλία. Είναι τα πρώτα χρόνια του 19ου αιώνα και το ταξίδι από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη είναι μακρύ και δύσκολο.
Ο νεαρός Έντμουντ Τάλμποτ, για να περάσει την ώρα του, κρατά ένα ημερολόγιο που προορίζεται να διαβαστεί από τον νονό του στην Αγγλία. Άλλοτε με χιούμορ κι άλλοτε απαξιωτικά, περιγράφει τις εντάσεις που σιγοβράζουν ανάμεσα σε αξιωματικούς, ναύτες, στρατιώτες και μετανάστες που στοιβάζονται όλοι πάνω στο παλιό πλοίο.
Ώσπου ένας μοναχικός ταξιδιώτης, ο αιδεσιμότατος Κόλεϊ, προκαλεί την έχθρα των ναυτών. Μια ανομολόγητη πράξη τον βυθίζει στην «κόλαση του αυτοεξευτελισμού» και η ντροπή αποδεικνύεται μια δύναμη πιο καταστροφική και ανελέητη κι από τη θάλασσα…
Ο νομπελίστας William Golding δημιουργεί στο κατάστρωμα του πλοίου μια μικρογραφία της αγγλικής κοινωνίας της εποχής, με τις ταξικές διακρίσεις και την ηθική υποκρισία της. Ένα βιβλίο οξυδερκές και επίκαιρο και ταυτόχρονα ένας ύμνος στη θάλασσα και στα μακρινά ταξίδια, που απέσπασε το βραβείο Booker το 1980.

"Η παράνυφος" της Carson McCullers

Ο κόσμος φαινόταν να πεθαίνει κάθε απομεσήμερο κι όλα βάλτωναν.
Αυτό το αργό, καυτό καλοκαίρι τίποτα δεν συμβαίνει στη μικρή πόλη της Φράνκι.
Η πλήξη κι ένα παράξενο αίσθημα ότι δεν ανήκει πουθενά τη βαραίνουν.
Κάθεται ώρες ατέλειωτες και συζητάει με τη μαύρη υπηρέτρια του σπιτιού και τον μικρό της ξάδελφο για να σπρώξει τον χρόνο.
Ώσπου, σαν κεραυνός εν αιθρία, φτάνει η είδηση πως ο αδελφός της, ο Τζάρβις, θα παντρευτεί την επόμενη Κυριακή!
Η φαντασία της Φράνκι οργιάζει.
Ονειρεύεται πως έχει έναν σπουδαίο ρόλο στον γάμο, κάνει σχέδια, φτάνει να πιστέψει ότι οι νιόπαντροι θα την πάρουν μαζί τους στον μήνα του μέλιτος, θα ταξιδέψει, θα δει τον κόσμο.
Αλλά η μέρα του γάμου –και της απότομης προσγείωσης– δεν αργεί…
Η Carson McCullers, η ποιήτρια των αταίριαστων και των μοναχικών, συνθέτει μια αξέχαστη ηρωίδα στο κατώφλι της εφηβείας.
Σε εκείνη τη στιγμή της ζωής που, εξόριστος από τον κόσμο των παιδιών και αμύητος στον κόσμο των ενηλίκων, θέλεις να ανήκεις κάπου, με την ίδια λαχτάρα που θέλεις να ανοίξεις τα φτερά σου και να πετάξεις για πάντα μακριά.
Ένα οξυδερκές μυθιστόρημα, με την υπογραφή μιας από τις σημαντικότερες Αμερικανίδες συγγραφείς του 20ού αιώνα, που μεταφέρθηκε επίσης γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία στο θέατρο και στον κινηματογράφο.

"Φονικό σουίνγκ" του Ray Celestin

Μια νεαρή νοσοκόμα, η Κέρι Γκοντέ, ταξιδεύει στην Πόλη των Αγγέλων και αναζητάει απεγνωσμένα τον αδελφό της που αγνοείται.
Ένας κατά συρροή δολοφόνος τρομοκρατεί την πόλη επιλέγοντας τυχαία τα θύματά του, και τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Κέρι είναι λιγοστά μα πολύτιμα.
Η Άιντα Γιανγκ, ιδιωτική ερευνήτρια, αναγκάζεται άθελά της να συνδράμει τις έρευνες της αστυνομίας όταν μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται δολοφονημένη στο δωμάτιο ενός μοτέλ.
Παρόλο που η Άιντα δεν έχει συναντήσει ποτέ το θύμα, το όνομά της εντοπίζεται στη σκηνή του εγκλήματος.
Στο μεταξύ, ο διαμεσολαβητής της Μαφίας, Ντάντε Σανφελίπε, έχει αγοράσει με τις οικονομίες μιας ζωής έναν αμπελώνα στη Νάπα Βάλεϊ.
Ωστόσο, προτού εγκαταλείψει την πόλη, πρέπει να βρει έναν άντρα που αποφυλακίστηκε πρόσφατα κι έκτοτε έχουν χαθεί τα ίχνη του.
Ο Λούις Άρμστρονγκ, στενός φίλος της Άιντα, καταφθάνει στην πόλη ακριβώς τη στιγμή που οι έρευνες φέρνουν στην επιφάνεια μυστηριώδη στοιχεία που αφορούν την ταυτότητα του δολοφόνου.
Και ο Ντάντε πρέπει να διασχίσει ένα επικίνδυνο μονοπάτι για να κάνει το καθήκον του, που θα τον φέρει αντιμέτωπο με ένα μυστικό που οι συνωμότες θα κάνουν τα πάντα για να το προστατεύσουν…
Η αστυνομική τετραλογία του Ray Celestin ολοκληρώνεται με το Φονικό σουίνγκ, ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα που μιλάει για συνωμοσίες, δολοφονίες και παράνοια, σκιαγραφώντας το μοναδικό πορτρέτο μιας πόλης όπου η ζωή βιώνεται στα άκρα.

"Σπίθα στο σκοτάδι" της Stacy Willingham

Όταν η Χλόη Ντέιβις ήταν δώδεκα ετών, έξι έφηβες εξαφανίστηκαν στη μικρή πόλη της Λουιζιάνα όπου ζούσε.
Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ο πατέρας της είχε συλληφθεί ως κατά συρροή δολοφόνος και είχε μπει στη φυλακή.
Η Χλόη και η υπόλοιπη οικογένειά της αφέθηκαν να παλέψουν με την αλήθεια και να προσπαθήσουν να προχωρήσουν μπροστά, αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες.
Τώρα, είκοσι χρόνια μετά, η Χλόη είναι ψυχολόγος με ιδιωτικό γραφείο στο Μπατόν Ρουζ και ετοιμάζεται να παντρευτεί.
Έχει, επιτέλους, μια εύθραυστη αίσθηση ευτυχίας, που δούλεψε σκληρά για να την αποκτήσει.
Μερικές φορές, όμως, αισθάνεται ότι δεν έχει τον έλεγχο της ζωής της, όπως οι προβληματικοί πελάτες της.
Και όταν μια νεαρή ασθενής της χάνεται, και μετά μία ακόμα κοπέλα, το τρομακτικό καλοκαίρι της εφηβείας της επιστρέφει.
Είναι άραγε παρανοϊκή, βλέπει παραλληλισμούς που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν, ή για δεύτερη φορά στη ζωή της πρόκειται να ξεσκεπάσει έναν δολοφόνο;

"Μαμά, κοίτα, χωρίς χέρια" της Έλενα Ακρίτα

«Μαμά, κοίτα, χωρίς χέρια!» φώναξε το κοριτσάκι κι έπεσε από το ποδήλατο. Ξανασηκώθηκε κι έπεσε ξανά. Και ξανά και ξανά. Μέχρι που πέταξε τις βοηθητικές ρόδες και συνέχισε τον δρόμο του.
Έτσι έζησα.
Με γρατζουνισμένα γόνατα πορεύτηκα, μεγάλωσα, πένθησα τους αγαπημένους μου, ερωτεύτηκα, γέλασα πολύ, αγάπησα πολύ, δούλεψα σκληρά, πάλεψα χρόνια ολόκληρα με τους δαίμονές μου. Οι απώλειες των παιδικών χρόνων, ο πρόωρος θάνατος του πατέρα μου, η φυλάκιση της μάνας μου στη Χούντα, τα κλάματα και τα τραύματα των παιδικών μου χρόνων με οδήγησαν στην κατάθλιψη, στις άγρυπνες νύχτες και στα υπνωτικά χάπια.
Το βιβλίο αυτό ξεδιπλώνει τις σκοτεινές σελίδες πίσω από μια φαινομενικά λαμπερή ζωή. Πολλές φορές ξεκίνησα κι άλλες τόσες σταμάτησα να το γράφω. Ή θα τα πω όλα ή τίποτα – αποφάσισα. Όσα έκρυψα, όσα φοβήθηκα, για όσα ντράπηκα, θα τα εξομολογηθώ όλα.
«Μαμά, κοίτα, χωρίς χέρια!» Έτσι συνεχίζω και σήμερα πάνω στο ξεβαμμένο μου ποδήλατο. Κι όπου με βγάλει... Δεν ξέρω αν κρατάτε στα χέρια σας ένα καλό ή ένα κακό βιβλίο. Ξέρω μονάχα πως αυτή η εξομολόγηση είναι ό,τι πιο γενναίο έχω κάνει στην ασήμαντη ζωή μου.
Έλενα

"Ο Δαρβίνος και ο Αϊνστάιν δεν ήταν μόνοι: Μια παγκόσμια ιστορία της επιστήμης" του James Poskett

Όλοι γνωρίζουμε ότι η σύγχρονη επιστήμη γεννήθηκε στην Ευρώπη από τη φωτισμένη σκέψη ανθρώπων όπως ο Κοπέρνικος, ο Νεύτωνας, ο Δαρβίνος και ο Αϊνστάιν.
Λάθος. Ή, τουλάχιστον, ανακριβές. Η επιστήμη δεν ήταν ποτέ αποκλειστικά ευρωπαϊκή υπόθεση.
Ο Κοπέρνικος χρησιμοποίησε μαθηματικές τεχνικές που παραδίδονταν σε αραβικά και περσικά κείμενα, ο Νεύτωνας διατύπωσε τους νόμους της κίνησης βασισμένος σε αστρονομικές παρατηρήσεις που είχαν γίνει στην Ασία και στην Αφρική, ενώ ο Αϊνστάιν, εντρυφώντας στην κβαντική μηχανική, εμπνεύστηκε από τον Ινδό φυσικό Σατιέντρα Ναθ Μπόζε.
Ο Δαρβίνος και ο Αϊνστάιν δεν ήταν μόνοι ξεπερνά τα όρια της Ευρώπης, εξετάζοντας τις επιστημονικές ανακαλύψεις σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης και διατυπώνοντας την άποψη ότι η ιστορία της επιστήμης είναι μια ιστορία παγκόσμιας ανταλλαγής ιδεών.
Αμφισβητώντας τις παγιωμένες αντιλήψεις μας, ο James Poskett φωτίζει με την έρευνά του σπουδαίους επιστήμονες που αγνοήθηκαν από την ιστορία, όπως ο Γκράμαν Κουάσι, ο Αφρικανός βοτανολόγος του 17ου αιώνα που ανακάλυψε μια θεραπεία για την ελονοσία, ή ο Κινέζος φυσικός του 20ού αιώνα Τσάο Τσονγκ Γιάο, που ανακάλυψε την αντιύλη (αν και το Νόμπελ απέσπασε Αμερικανός συνάδελφός του).
Ένα συναρπαστικό βιβλίο που μας καλεί να δούμε όλα όσα ξέρουμε με άλλο μάτι και κάνει το μακρύ ταξίδι της επιστήμης μέσα στους αιώνες πιο ποικιλόχρωμο, ζωντανό και ενδιαφέρον από ποτέ.

"Ο κόσμος του Heartstopper" της Alice Oseman

Ένα αγόρι γνωρίζει ένα αγόρι.
Τα δυο αγόρια γίνονται φίλοι.
Τα δυο αγόρια ερωτεύονται.
Ζήστε μια χρονιά… γεμάτη heartstopper στιγμές!
Αυτό το βιβλίο ζωντανεύει το σύμπαν του Νικ και του Τσάρλι με ΕΓΧΡΩΜΕΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ και πλούσιο, αποκλειστικό υλικό από την Alice Oseman!
Το βιβλίο επίσης περιέχει:
*ΝΕΟ mini-comic με την ΤΑΡΑ και την ΝΤΑΡΣΙ
*Η εικονογράφηση του HEARTSTOPPER
*Πώς δημιούργησε η Alice το HEARTSTOPPER
*Σχεδιάστε τον ΝΙΚ και τον ΤΣΑΡΛΙ
*Προφίλ και trivia

"Όταν οι καλοί άνθρωποι σκέφτονται λάθος" των Steven Nadler & Lawrence Shapiro

Πώς η φιλοσοφία μπορεί να γίνει ένα ισχυρό αντίδοτο στη σύγχρονη επιδημία του ανορθολογισμού.
Υπάρχει μια επιδημία λανθασμένης σκέψης στον κόσμο σήμερα. Ανησυχητικά πολλοί άνθρωποι ασπάζονται τρελές, ακόμη και επικίνδυνες ιδέες.
Πιστεύουν ότι τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό, απορρίπτουν ως απάτη την ομόφωνη θέση της επιστημονικής κοινότητας για την υπερθέρμανση του πλανήτη, αποδίδουν τη διάδοση του COVID-19 στο δίκτυο 5G.
Η λανθασμένη σκέψη, όμως, οδηγεί και σε λάθος πράξεις, όπως η κατάληψη του Καπιτωλίου στις ΗΠΑ από ένα έξαλλο πλήθος, για παράδειγμα. Ο Steven Nadler και ο Lawrence Shapiro υποστηρίζουν ότι το καλύτερο αντίδοτο στη λανθασμένη σκέψη είναι η σοφία, η διορατικότητα και η μέθοδος που μας παρέχει η φιλοσοφία.
Με απλό και συναρπαστικό τρόπο παρουσιάζουν τις βασικές αρχές της λογικής, που μπορούν να μας κάνουν πιο ορθά σκεπτόμενους και πιο υπεύθυνους πολίτες.

"Πώς ακούμε το σύμπαν" της Patricia Valdez

Κάποτε, στο μακρινό σύμπαν, δύο μαύρες τρύπες συγκρούστηκαν φτιάχνοντας μια μεγαλύτερη μαύρη τρύπα.
Η ενέργεια που απελευθερώθηκε δημιούργησε κυματισμούς στον χωρόχρονο.
Μετά από ένα δισεκατομμύριο χρόνια οι κυματισμοί αυτοί έφτασαν στη Γη και στο μηχάνημα LIGO.
Η Γκαμπριέλα Γκονζάλες και η ομάδα της απέδειξαν ότι άκουσαν τα βαρυτικά κύματα και ότι η θεωρία του Αϊνστάιν είναι σωστή. 
 
"Μπορώ να πάω διακοπές στη σελήνη;" της Moira Butterfield

Μπορώ να πάω διακοπές στη Σελήνη;
Από τι είναι φτιαγμένος ο κόσμος;
Τι υπάρχει στο διάστημα;
Γιατί ο ουρανός σκοτεινιάζει τη νύχτα;
Γιατί είναι αλμυρή η θάλασσα;
Σε τι χρησιμεύουν τα λουλούδια;
Aπαντήσεις στις ερωτήσεις των παιδιών για τη φύση, τον πλανήτη μας, το διάστημα, τα καιρικά φαινόμενα, τα φυτά και τα ζώα.
Όλες οι πιθανές και οι πιο ευφάνταστες απορίες βρίσκουν τις απαντήσεις τους μέσα από σύντομα, κατανοητά κείμενα με χιουμοριστική εικονογράφηση.
Αυτό το βιβλίο μπορεί να γίνει ένα παιχνίδι γνώσεων για μικρούς και μεγάλους!

"Τα βιβλία δεν είναι για φάγωμα" της Carlie Sorosiak

Ο Λεοπόλδος, ένας ευγενικός βιβλιοπώλης, φροντίζει κάθε μέρα τους φίλους του και τους προτείνει όμορφα βιβλία.
Ωστόσο, ένας ιδιόρρυθμος πελάτης συνηθίζει αντί να διαβάζει τα βιβλία… να τα τρώει!
Θα καταφέρει ο Λεοπόλδος να βρει γι’ αυτόν ένα βιβλίο που θα γεμίσει τη φαντασία του… και όχι το στομάχι του;
 
"Τα συμμαθητάκια - No 19: Φοίβη Τριφύλλη - Β2 εναντίον Μαύρης Ατυχίας!" της Sonia Elisabetta Corvaglia

Καλώς σήρθατε στο σχολείο της Φτερνιζούπολης!
Ο διευθυντής του Δημοτικού, ο φοβερός και τρομερός Φοίβος Φοβέρας, για πρώτη φορά στα χρονικά, είναι με το χαμόγελο στα χείλη.
Και ο λόγος είναι απλός… Φέτος, επιτέλους, δεν θα κάνει μάθημα στα απίθανα Συμμαθητάκια του Β2· της πιο θεότρελης τάξης όλων των εποχών!
Εκρήξεις, μαύρες γάτες, σπασμένοι καθρέφτες… Αυτή τη φορά το Β2 βρίσκεται αντιμέτωπο με τη φοβερή επίθεση της Μαύρης Ατυχίας!
Πάλι καλά που μια καινούρια μαθήτρια καθοδηγεί τα συμμαθητάκια.
Η Φοίβη Τριφύλλη είναι ειδική στα γούρια, στα φυλαχτά, σε οτιδήποτε διώχνει μακριά τη γρουσουζιά. Μόνο που έτσι απορροφημένοι όπως είναι όλοι με τις δουλειές που έχουν αναλάβει, δεν παίρνουν είδηση πως πλησιάζει η επικίνδυνη Τρίτη και 13.

"Μερικές ερωτήσεις για τα δέντρα" της Toni Yuly

Τα μικρά δέντρα ονειρεύονται να γίνουν μεγάλα;
Τα πιο ψηλά δέντρα νιώθουν μόνα τους;
Σε ποιο μέρος του δέντρου βρίσκεται η καρδιά;
Η παιδική περιέργεια σε ένα βιβλίο γεμάτο αθωότητα και θαυμασμό για τον κόσμο μας.