Το βιβλιοπωλείο ADAGIO II ΒΙΒΛΙΟΚΑΦΕ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Παντελή Καψή


την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023, στις 20.00μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Μπότσαρη 10, Ναύπακτος).

Με τον συγγραφέα θα συνομιλεί ο Σπύρος Αθανασίου. Ο Παντελής Καψής θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

Ο Παντελής Καψής μελετά τα αίτια, τα λάθη και τις σπασμωδικές κινήσεις που οδήγησαν στην κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς.
____________________________________________________________________________________


H Ένωση Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Βατόπουλου


την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023, στις 19:00μ.μ., στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών (Νεϊγύ 17, Άνω Πατήσια).

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ιστορικός και κριτικός τέχνης Ντένης Ζαχαρόπουλος. Ο Νίκος Βατόπουλος θα μιλήσει για το βιβλίο του και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

Η Αθήνα της Κατοχής μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Από τις εφηβικές περιπέτειες στο μεγάλο πεδίο της δημόσιας Ιστορίας. Ένα από τα σπάνια γραπτά τεκμήρια γραμμένα από παιδί ή έφηβο στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’40.

Με τη συνεργασία του βιβλιοπωλείου ΕΚΘΕSIS+
____________________________________________________________________________________


Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μαγνησίας, το Μουσικό Σχολείο Βόλου, το βιβλιοπωλείο ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Κιοσσέ


την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023, στις 19.00μ.μ., στο αμφιθέατρο «Δ. Σαράτσης» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (κτήριο Παπαστράτου), στον Βόλο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρος του ΠΤΔΕ Μαρίτα Παπαρούση και η δ.φ. και διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου Αρετή Τζανετοπούλου. Συντονίζει η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μαγνησίας Βίκυ Μαντζώρου. Αποσπάσματα διαβάζουν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου. Συμμετέχουν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου με τους καθηγητές τους: Κωνσταντίνο Δεδούση (κλαρίνο), Ευάγγελο Μπαντελά (σάζι και ταμπουράς), Κωνσταντίνο Γεδίκη (λάφτα) και Νεκτάριο Δεμελή (κρουστά). Ο συγγραφέας θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Μια μικρή ιστορία ενηλικίωσης, με όλη την αθωότητα και την τραγικότητα που χαρακτηρίζουν την πιο κρίσιμη περίοδο της ζωής του ανθρώπου.
____________________________________________________________________________________


Το παιδί και η καλύτερη εκδοχή του: τρόποι ψυχικής ενδυνάμωσης
WEBINAR ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023, στις 19.00μ.μ.

Ζωντανά από την πλατφόρμα ΖΟΟΜ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Πριν από μερικά χρόνια δεν υπήρχε η ανάγκη –ή δεν δινόταν τόση σημασία– να αναγνωρίσουμε τα συναισθήματά μας, τη μοναδικότητά μας, να αποδεχτούμε ο ένας τον άλλο, να μιλήσουμε για όσα νιώθουμε και να αντιμετωπίσουμε με σεβασμό αυτά που νιώθουν και οι άλλοι γύρω μας· να στηρίξουμε, να πιστέψουμε, να ενθαρρύνουμε, να αγαπήσουμε ο ένας τον άλλο. Παλιότερα, όλα τα παραπάνω δεν υπήρχαν καν στο τραπέζι ή γίνονταν χωρίς πολλές κουβέντες – συχνά μάλιστα δεν γίνονταν καθόλου. Τα τελευταία χρόνια όμως, καθώς οι κοινωνίες μεγαλώνουν και οι φωνές πληθαίνουν, αυτά που λέγονται χρειάζονται διευκρινίσεις, παραδείγματα και σωστές κατευθύνσεις. Η λέξη ενσυναίσθηση πηγαίνει από στόμα σε στόμα, χωρίς όμως κανείς να τολμά να την εξηγήσει.

Το νέο βιβλίο του εκπαιδευτικού και συγγραφέα Μάριου Μάζαρη Καλώς ήρθες στον κόσμο που μπορείς, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, περιλαμβάνει 52 δραστηριότητες, μία για κάθε εβδομάδα του έτους, για γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς, που θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση κάθε παιδιού και θα τονώσουν τους δεσμούς της τάξης και της οικογένειας!

Με αφορμή το συγκεκριμένο βιβλίο, σας προσκαλούμε σε webinar με τον Μάριο Μάζαρη για να συζητήσετε προτάσεις και δράσεις για την ψυχική ενδυνάμωση του παιδιού και τη σύνδεσή του με τους συνομήλικούς του, αλλά και την οικογένεια, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει το παιδί την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.
Οι δράσεις που θα συζητηθούν είναι δομημένες με όσο πιο απλό τρόπο γίνεται. Με χρηστικά και καθημερινά υλικά και με εύκολες οδηγίες, είναι χωρισμένες σε τρία μέρη: τη δράση όπως θα μπορούσε να εξελιχθεί/δουλευτεί στο Νηπιαγωγείο ή στις μικρές τάξεις του Δημοτικού (Α΄, Β΄ και Γ΄), πώς θα μπορούσε να δώσει μια έξτρα δόση στις μεγάλες τάξεις του Δημοτικού (Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄) και πώς θα μπορούσε να γίνει μέρος και της καθημερινότητας ενός παιδιού στο σπίτι. Γιατί αν κάτι έχει σημασία είναι η σύνδεση του χρόνου που περνάμε στο σπίτι και του χρόνου που περνάμε στο σχολείο.
Τέλος, μέσα από προσωπικά του βιώματα και περιστατικά στην τάξη, ο Μάριος Μάζαρης θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε ότι η γνωριμία με τον εαυτό μας δεν μπορεί να περιμένει να μεγαλώσουμε ή να δώσουμε ραντεβού για να γίνει. Είναι μια διαρκής αναζήτηση, ένα συνεχές παιχνίδι, ένας ασταμάτητος τρόπος να ανακαλύψουμε τον κόσμο μας.

Το webinar θα πραγματοποιηθεί δωρεάν και ζωντανά μέσω της πλατφόρμας Zoom.
Για να παρακολουθήσετε, κάντε ΕΔΩ ή πληκτρολογήστε τους απαραίτητους κωδικούς στην πλατφόρμα:
Meeting ID: 825 6353 3133
Passcode: 804331