Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:

Ένα ελκυστικό προσωπείο.
Μεγαλωμένη ανάμεσα στους πιο διαβόητους εγκληματίες του Λονδίνου, σε ένα γύρισμα της ζωής η Αδελαΐδα Φράμπτον θα βρεθεί στις λαμπερές αίθουσες χορού του Μέιφερ.
Δίνοντας την εντύπωση πως πρόκειται για μια γυναίκα ασήμαντη και αδιάφορη και χρησιμοποιώντας τις ιδιαίτερες δεξιότητές της, θα βοηθήσει απρόθυμες νύφες να αποφύγουν τον γάμο, κρύβοντας ταυτόχρονα έτσι και το δικό της σκοτεινό παρελθόν.
Ένας ισχυρός δούκας.
Ο Χένρι Κάρινγκτον, δούκας του Κλέιμπορν, είναι η προσωποποίηση της τελειότητας και σίγουρα δεν έχει χρόνο για τα σκάνδαλα που προκύπτουν κάθε φορά από την Αδελαΐδα.
Η φήμη του είναι άψογη και το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται είναι μια ενοχλητική γυναίκα να ανακαλύψει την αλήθεια του παρελθόντος του ή τα μυστικά που κρατά μόνο για τον εαυτό του.
Ο τέλειος συνδυασμός.
Οι δυο τους θα ξεκινήσουν ένα περιπετειώδες ταξίδι στη Βρετανία για να σταματήσουν έναν γάμο.
Ο δούκας δεν έχει άλλη επιλογή από το να την ακολουθήσει, παρά όλους τους κακούς οιωνούς.
Η Αδελαΐδα σύντομα θα συνειδητοποιήσει πως τα φιλιά του μπορούν να κλέψουν μέχρι και τη δική της καρδιά, ενώ εκείνος είναι ικανός για τα πάντα.

Προσωπική άποψη:
Δεύτερο βιβλίο της σειράς "Hell's Belles", με την Sarah MacLean να μας συστήνει μία ιστορία που αν και δεν έχει κάτι το ιδιαίτερα πρωτότυπο, καταφέρνει με έναν παράδοξο τρόπο να φαντάζει κάπως διαφορετικό από άλλα βιβλία του είδους που ακολουθούν το μοτίβο του "από εχθροί σε εραστές", γεγονός που ίσως να οφείλεται στο πόσο αξιαγάπητοι είναι οι χαρακτήρες του και κατ' επέκτασιν, στο πόσο γλυκιά και διασκεδαστική είναι η μεταξύ τους σχέση, καθώς και ο τρόπος που αυτή εξελίσσεται μέσα από την κοινή τους περιπέτεια.

Η Αδελαΐδα και η "συμμορία" της έχουν ορκιστεί να κάνουν ό,τι μπορούν, προκειμένου να βοηθήσουν γυναίκες να ξεφύγουν από κανονισμένους γάμους στους οποίους οι ίδιες δεν έχουν συναινέσει -ίσως γιατί κυρίως να ταυτίζονται μαζί τους και να αισθάνονται πως κανείς και τίποτα δεν μπορεί να τους στερήσει την ελευθερία τους. Όμως κατά τη διάρκεια μιας "επιχείρησης" όπου όλα δεν πηγαίνουν κατά γράμμα, στον δρόμο της Αδελαΐδας θα βρεθεί ο Χένρι, δούκας του Κλέιμπορν, που είχε την ατυχία να βρεθεί τη λάθος στιγμή στο λάθος μέρος. Κι αυτό είναι η αρχή της κοινής τους περιπέτειας, την ίδια στιγμή που ο καθένας τους έχει την ανάγκη να διαφυλάξει τα δικά του μυστικά, εκεί που ο έρωτας αρχίζει να τους χτυπά την πόρτα.

Ο Χένρι είναι το είδος εκείνο του αρσενικού που αν και είναι υπερπροστατευτικός και θέλει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για τη γυναίκα που έχει στην καρδιά του, δεν γίνεται καταπιεστικός εξαιτίας αυτού. Στην προκειμένη περίπτωση, αναγνωρίζει τη δύναμη που διαθέτει η Αδελαΐδα και πως είναι σε θέση να φροντίσει τον εαυτό της, δεν την υποτιμά για να ικανοποιήσει τα δικά του θέλω, και αυτό είναι κάτι που αυτομάτως τον κάνει ακόμα πιο αρεστό στα μάτια μας και κερδίσει μια θέση στην καρδιά μας. Η Αδελαΐδα από την άλλη, όπως ήδη αναφέρθηκε, είναι μια γυναίκα που μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό της, γνωρίζει τα θέλω της και τα υπερασπίζεται, χωρίς όμως αυτό να την οδηγεί σε ακραίες φεμινιστικές συμπεριφορές, διατηρώντας μια όμορφη ισορροπία ανάμεσα στη δυναμική και στη θελκτική πλευρά της.

Η αφήγηση έχει μια κάποια δραματική νότα, η οποία σχετίζεται άμεσα με το παρελθόν της πρωταγωνίστριάς μας, όμως η συγγραφέας δεν αφήνει το στοιχείο αυτό ν' αποτελέσει τον άξονα της ιστορίας της, έτσι ώστε αυτή να μην βαρύνει περισσότερο απ' όσο πρέπει, αλλά έχοντας την απαραίτητη δόση δραματουργίας που αυτή χρειάζεται. Από 'κει κι έπειτα, θα λέγαμε πως ακολουθεί μια πιο... παιχνιδιάρικη οδό, που οδηγεί σε διασκεδαστικές στιγμές, χωρίς αυτές να γίνονται ακραία κωμικές διαταράσσοντας παντελώς τις αφηγηματικές ισορροπίες, αλλά που επιτρέπουν μια σειρά ευφυών διαλόγων, που συμβάλλον με τη σειρά τους στο χτίσιμο της χημείας ανάμεσα στους ήρωές μας και στην ομαλή εξέλιξη της μεταξύ τους σχέσης.

Η Αδελαΐδα και η παρέα της δικαιώνουν τον τίτλο τους, μα και τον τίτλο της σειράς σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, και είναι αναζωογονητικό να βλέπεις πόσο πολύ στηρίζουν ο ένας τον άλλον, τόσο σε πρακτικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο, σε κάθε πιθανή πτυχή που μπορεί να έχει το τελευταίο. Και ναι, μπορεί ώρες ώρες να επικρατεί ένα μικρό χάος στην ιστορία, όμως από εκείνα που απολαμβάνεις να διαβάζεις, γιατί σε ψυχαγωγούν και δεν σε κουράζουν, και ξέρετε κάτι... μερικές φορές αυτό είναι αρκετό και δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξη οποιουδήποτε δράματος ή κάποιας συναισθηματικής σύγκρουσης, για να υποστηριχτεί η όποια δράση. Καμιά φορά, αφήνεις την αγάπη να σε καθοδηγήσει, μέχρι να φτάσεις εκεί που πρέπει, και αυτό όχι μόνο είναι ανθρώπινο, αλλά και πολύ, πολύ αληθινό.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Sarah MacLean
Μεταφραστής: Παπαγεωργίου Ιωάννα
Εκδόσεις: Elxis
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2023
Αρ. σελίδων: 523
ISBN: 978-618-219-036-4