Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:

ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ…
Η Άλι είναι σε κατάσταση κρίσης. Η αποφοίτησή της πλησιάζει απειλητικά και ακόμη δεν έχει ιδέα τι θα κάνει μετά τις σπουδές της. Και το χειρότερο, προσπαθεί να γιατρέψει τη ραγισμένη της καρδιά αφού η μακροχρόνια σχέση της μόλις τελείωσε. Σίγουρα το ευκαιριακό σεξ δεν είναι η λύση στο πρόβλημά της, πώς όμως να αντισταθεί στον κούκλο σταρ του χόκεϊ Ντιν Ντι Λαουρέντις; Αλλά μόνο για μία φορά, γιατί ακόμη και αν το μέλλον της είναι αβέβαιο, για κανένα λόγο δε θα περιλαμβάνει τον βασιλιά των one night stand.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΠΙΔΕΞΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ.
Ο Ντιν πάντα παίρνει αυτό που θέλει. Κορίτσια, βαθμούς, κορίτσια, αναγνώριση, κορίτσια. Είναι γυναικάς και ακόμη δεν έχει συναντήσει γυναίκα που να έχει ανοσία στη γοητεία του. Μέχρι την Άλι. Για μία νύχτα, η δυναμική ξανθιά ταρακούνησε ολόκληρο τον κόσμο του – και τώρα θέλει να το πάνε φιλικά; Όχι. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, μέχρι να πει αυτός ότι τελείωσε. Αλλά όταν έρχονται συνταρακτικές αλλαγές στη ζωή του, αρχίζει να αναρωτιέται εάν ίσως έχει έρθει η ώρα να αρχίσει να δίνει την προσοχή του στον έρωτα και όχι στο… σκορ.
Το τρίτο βιβλίο της μπεστ σέλερ σειράς Off-Campus όπου πρωταγωνιστούν παίκτες μιας ομάδας χόκεϊ και τα κορίτσια που θα τους κάνουν να παραμιλούν.

Προσωπική άποψη:
Το τρίτο βιβλίο της σειράς "Off-campus" είναι εδώ και έτοιμο να μας αποδείξει για μια ακόμα φορά γιατί η Elle Kennedy θεωρείται μία απ' τις καλύτερες συγγραφείς στο είδος της, καταφέρνοντας με κάθε νέο της βιβλίο -ακόμα και με εκείνα που ίσως να μας αρέσουν μεν, να μην κάνουν την καρδιά μας χτυπούν ξέφρενα δε- να μας κρατάει καθηλωμένους, αγωνιώντας για όλα όσα πρόκειται ν' ακολουθήσουν στην πορεία αυτού, όχι τόσο για να δούμε το που αυτά θα καταλήξουν, πράγμα λίγο πολύ προβλέψιμο, αλλά για το πως θα οδηγηθούν ως εκεί, για το οποίο ποτέ δεν μπορείς να είσαι βέβαιος, όχι όταν μια ιστορία φέρει τη δική της υπογραφή.

Ο Ντιν έχει ό,τι θα μπορούσε να ζητήσει κάθε νεαρός στην ηλικία του. Έχει λεφτά, καλούς βαθμούς, αναγνωρισιμότητα λόγω της θέσης του στην ομάδα χόκεϊ του κολεγίου του, είναι όμορφος και όλα τα κορίτσια πέφτουν στα πόδια του, με το τελευταίο ν' αποτελεί και τον βασικό λόγο που του έχει... βγει το όνομα, ανάμεσα στα άλλα μέλη της ομάδας του και όχι μόνο. Κάνει μόνο περιστασιακές σχέσεις, δεν πιστεύει στη μονιμότητα και θεωρεί πως καμία γυναίκα δεν μπορεί να του αντισταθεί. Μέχρι που η Άλις, η καλύτερη φίλη της Χάνα, μπαίνει στη ζωή του για να φέρει τα πάνω κάτω, κάνοντάς τον για πρώτη φορά να σκεφτεί πως ίσως να μην έχει σημασία η ποσότητα στον έρωτα, αλλά η ουσία αυτού, αρκεί να έχεις βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για να τον ζήσεις μαζί του.

Η Άλι είναι ένα κορίτσι ζωντανό, ζωηρό και αστείο, που έχει πολύ ξεκάθαρους στόχους και σχέδια για τη ζωή της. Σχέδια που σίγουρα δεν περιλαμβάνουν περιστασιακό σεξ και μια σχέση χωρίς δεσμεύσεις. Ωστόσο, έρχεται εκείνη η στιγμή στη ζωή της που συνειδητοποιεί πως τα λεπτά μας όρια μπορούν να ξεπεραστούν, παρά την όποια αναποφασιστικότητά μας που αφορούν επιμέρους παράγοντες των εκάστοτε συνθηκών, αρκεί να θέσουμε τους κανόνες μας και να είμαστε διατεθειμένοι να τους ακολουθήσουμε, όσο κι αν μπαίνουμε στον πειρασμό να τους παραβούμε. Και ο Ντιν θ' αποτελέσει τον δικό της πειρασμό, αλλά ταυτόχρονα θα την κάνει να ξεπεράσει τις αναστολές και τις εσωτερικές τις φοβίες, όπως και για εκείνον, η Άλι, θ' αποτελέσει το έναυσμα για ν' ανοίξει την καρδιά του και να αφεθεί σε κάτι πέρα από την σαρκική ηδονή.

Η Kennedy, εκτός από ένα ακόμα εξαιρετικά καλογραμμένο κείμενο, μας προσφέρει μια ιστορία που ο έρωτας δεν είναι κεραυνοβόλος, αλλά που χτίζεται κι εξελίσσεται βήμα βήμα, όπως ακριβώς εξελίσσονται και οι χαρακτήρες μας μέσα από τη μεταξύ τους σχέση. Είναι πολύ όμορφος και οικείος ο τρόπος που σταδιακά ερωτεύονται, πολύ ρεαλιστικός και ανθρώπινος, και το έντονο χιουμοριστικό στοιχείο, που εμπεριέχεται κυρίως στους μεταξύ τους διαλόγους και στις ατάκες που εκτοξεύουν ο ένας στον άλλον, σε έναν άτυπο αγώνα κυριαρχίας κι επιβολής, συμβάλλουν στο ν' αποδίδεται η σχέση τους και η πορεία αυτής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με μια διάθεση ωριμότητας κι ανάδειξης της αυτοπραγμάτωσής μας μέσα απ' την αλληλεπίδρασή μας με εκείνους που μπορούν να μας κάνουν να δούμε κι άλλες, ίσως και τις καλύτερες, πτυχές του εαυτού μας.

Δεν ξέρω αν "Το σκορ" είναι το καλύτερο βιβλίο της σειράς -μάλλον δεν είναι-, αλλά σίγουρα είναι το πιο διασκεδαστικό αυτής, τουλάχιστον μέχρι το σημείο όπου βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, καθώς και το πιο ρεαλιστικό, τόσο ως προς το κεντρικό του θέμα, όσο και ως προς το πως έχει επιλέξει να το προσεγγίσει η συγγραφέας. Είναι φρέσκο, σύγχρονο, νεανικό, μιλάει στις καρδιές των γυναικών του σήμερα, που δεν θέλουν να παραδοθούν απόλυτα σε έναν άντρα, αλλά να έχουν τον έλεγχο, όχι απαραίτητα της σχέσης τους μαζί τους, αλλά του ίδιου τους του εαυτού στη σχέση αυτή, έτσι ώστε να μην χαθούν μέσα της. Και ξέρετε κάτι... αυτό είναι τέλειο και απολαυστικό να το διαβάζεις, μα και εύκολο να ταυτιστείς με τη φιλοσοφία και τη στάση αυτή και γιατί όχι, ίσως και να εμπνευστείς.
Βαθμολογία 9,5/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Elle Kennedy
Μεταφραστής: Θεοδώρου Κλαίρη
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2024
Αρ. σελίδων: 456
ISBN: 978-618-01-5489-4