Δεν είμαι και ο πλέον αντικειμενικός άνθρωπος όταν μιλάω για το "Dexter" αλλά τελοσπάντων... γιορτινές μέρες έρχονται, το αίσθημα της αγάπης πλημμυρίζει τις καρδιές μας και στην τελική, είδα 6 ολόκληρες season μαζεμένες, άρα, δεν είχα το μεσοδιάστημα της αναμονής οπότε, δικαιολογήστε με παρακαλώ, με κάθε τρόπο. 
Λοιπόν... η season έφτασε στο τέλος της και ειλικρινά, αισθάνομαι βαθιά συγχυσμένη που θα πρέπει να περιμένω, έναν ολόκληρο χρόνο προκειμένου να καταφέρω να παρακολουθήσω τηνκαι τελευταία, σύμφωνα πάντα με τα όσα είχαν δηλώσει οι παραγωγοί της σειράς τη χρονιά που μας πέρασε. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.


Η 7η SEASON ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ

Η αρχή...
Νομίζω ότι όλοι θυμόμαστε το συγκλονιστικό φινάλε της 6ης season που μας άφησε κυριολεκτικά, με το στόμα ανοιχτό, με μια καθόλου κομψή ατάκα να κρέμεται από τα χείλη μας. Και εκτός αυτού, έπρεπε να περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο για να περιστρέψουμε σε εκείνο το σημείο για να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση και που τελικά θα καταλήξει.
Η Debra λοιπόν, έχει δει τον Dexter να σκοτώνει τον Travis Marshal με τα ίδια του τα χέρια. Όπως είναι φυσικό, το σοκ για εκείνη είναι μεγάλο και ειλικρινά, είναι απορίας άξιο το πως έφαγε την δικαιολογία του Dexter και πως δεν κατάλαβε αμέσως πως κάτι περίεργο συνέβαινε με τη όλη φάση. Αλλά επειδή ήταν ταραγμένη, θα την δικαιολογήσω.
Ο Dexter καταφέρνει να την ηρεμήσει και τελικά, όχι μόνο δεν τον καρφώνει στους μπάτσους αλλά, τον βοηθάει να εξαφανίσουν κάθε αποδεικτικό στοιχείο της ενοχής του. Το φορτίο φυσικά που φέρει μετά από το συγκεκριμένο περιστατικό, στις πλάτες της η Debra, είναι μεγάλο και βασανίζεται από εσωτερικές τύψεις και σύγκρουση συναισθημάτων. Και που να 'ξερε τι θα την έβρισκε μετά...
Η αντιπαθέστατη LaGuerta, βρίσκει στην εκκλησία όπου πέθανε ο Marshal ένα σλάιντ, από εκείνα τα χαριτωμένα σουβενίρ που συνηθίζει να παίρνει ο Dexter από τα θύματά του και αμέσως, γεννιέται μέσα της η αίσθηση πως, ο Χασάπης είναι ζωντανός και η επιθυμία της να δικαιώσει το όνομα του Doakes την οδηγεί στο να ξεκινήσει μια νέα προσωπική έρευνα, γεγονός που δεν θα κάνει τα πράγματα ευκολότερα για κανέναν.
Το γεγονός αυτό, θα κάνει την Debra να προβληματιστεί, οι δικαιολογίες του Dexter δεν συνεχίζουν να την πείθουν για πολύ και αποτέλεσμα αυτού είναι να ψάξει το σπίτι του. Και μαντέψτε! Βρίσκει τα παράξενα σουβενίρ του κι εκείνος, δεν έχει άλλη επιλογή από το να παραδεχτεί ποιος είναι και τι κάνει. Και σαφέστατα η Debra παθαίνει κωλούμπρα αλλά, έπειτα από ώριμη σκέψη, αποφασίζει να τον βοηθήσει, με τον τρόπο που εκείνη θεωρεί σωστό, εμποδίζοντάς τον δηλαδή από το να συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα.

Αποκτώντας νέους εχθρούς...
Τι θα ήταν το "Dexter" αν ο ήρωάς μας, δεν είχε να αντιμετωπίσει ένα νέο εχθρό. Αυτή τη φορά, θα τον βρει στο πρόσωπο Isaak Sirko, ένα από τα μεγάλα κεφάλια της Ουκρανικής μαφίας. Φυσικά, ο λόγος που ο Isaak έχει λυσσάξει να σκοτώσει τον Dexter, δεν έχει να κάνει με τις δουλειές του αλλά με το γεγονός ότι ο τελευταίος, σκότωσε τον Victor, τον φίλο του, που αργότερα μαθαίνουμε ότι ήταν σύντροφός του. Πάει... χάλασε και η μαφία! Βέβαια ο Dexter, δεν τον σκότωσε αδικαιολόγητα καθότι ο Victor ήταν δολοφόνος, σκοτώνοντας μάλιστα στην αρχή της season τον αστυνομικό, Mike Anderson.
Στα 9 από τα 12 συνολικά επεισόδια της σειράς, ο Isaak κυνηγάει τον Dexter, εκείνος καταφέρνει να του ξεφύγει τελευταία στιγμή, τον παγιδεύει μάλιστα οδηγώντας τον πίσω από τα κάγκελα όμως ο Isaak, βρίσκει πάντα τρόπο να ξεφεύγει. Μέχρι που γίνεται η μεγάλη ανατροπή και η μαφία, που δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη από την εμμονή του Isaak, αποφασίζει να τον βγάλει από τη μέση κι εκείνος, στρέφεται στον Dexter ζητώντας τη βοήθειά του, ως αντάλλαγμα για τη ζωή του. Ο Dexter υποκύπτει, το κάνει αλλά τελικά ο Isaak, καταλήγει να βρει τον Victor στον πάτο της θάλασσας, όταν ένας από τους δικούς του τον πυροβολεί και ζητάει από τον Dex αυτή, την τελευταία χάρη.
Ίσως να αναρωτιέστε στο σημείο αυτό τι απέγινε ο Louis που οι περισσότεροι πίστεψαν ότι θα ήταν ο αντίπαλος του Dexter τη season αυτή. Ο πιτσιρικάς, δημιούργησε σίγουρα κάποια μικροπροβλήματα όμως, ας είμαστε σοβαροί... είχε το κατάλληλο status για να σταθεί απέναντι από τον Dexter; Όχι βέβαια και γι' αυτό, ευγνωμονώ τον Isaak και την παρέα του, που τον έβγαλαν από τη μέση, νωρίς-νωρίς.

New love on the block...
Στην season, τον Dexter τον έφαγε η μοναξιά. Ε... δεν χρειαζόταν λοιπόν ένα νέο θηλυκό, να εισβάλλει στη ζωή του. Και τι θηλυκό μάλιστα! Η Hannah McKay, που στα 15 της χρόνια το είχε σκάσει από το σπίτι της με τον τότε φίλο της, Wayne Randall, ο οποίος διέπραξε μια σειρά από δολοφονίες, ζει προστατευμένη από το νομικό σύστημα της χώρας, που δεν την κατηγόρησε ποτέ ως συνένοχο, αναγκάζοντάς την να περάσει ένα διάστημα σε αναμορφωτήριο αλλά, ποτέ στη φυλακή.
Όταν ο Wayne αυτοκτονεί, η Hannah εμφανίζεται για να βοηθήσει την αστυνομία στην αποκάλυψη του σημείου όπου είχαν θαφτεί, δύο από τα θύματά του. Εξετάζοντάς τα ο Dexter, συνειδητοποιεί την αλήθεια, ότι η Hannah δεν ήταν απλά μάρτυρας στους φόνους αλλά, ότι τουλάχιστον σε έναν από αυτούς, είχε υπάρξει συνεργός. Αρχίζει λοιπόν μια έρευνα γύρω από το άτομό της ανακαλύπτοντας πως η Hannah, έχει σκοτώσει περισσότερους απ' όσους θα υποψιαζόταν κανείς.
Ο Dexter την προσεγγίσει και από την πρώτη στιγμή, είναι φανερό ότι ανάμεσά τους υπάρχει χημεία και έλξη. Και όταν τελικά αποφασίζει να την οδηγήσει στο τραπέζι του, απλά δεν μπορεί να την σκοτώσει. Της κάνει κάτι άλλο αλλά δεν το λέω γιατί μας διαβάζουν και μικρά παιδιά. Τελοσπάντων! Αφού ζηλέψαμε αρρωστημένα ότι έκαναν πάνω στο δολοφονικό τραπέζι, τους παρακολουθήσαμε να επανέρχονται στην καθημερινότητά τους, θέλοντας να μείνουν ο ένας μακριά από τον άλλον. Αλλά που...
Ο Dexter και η Hannah γίνονται ζευγάρι, κάτι που όταν το ανακαλύπτει η Debra, δεν την χαροποιεί καθόλου. Δεν της φτάνει που έχει να αντιμετωπίσει το γεγονός πως ο αδερφός της είναι κατά συρροή δολοφόνος, δεν φτάνει που είναι ερωτευμένη μαζί του -κάτι που σε μια στιγμή αδυναμίας, το λέει και στον ίδιο ο οποίος παθαίνει, απανωτά εγκεφαλικά-, τον βλέπει να μπλέκει με μια γυναίκα που είναι και η ίδια δολοφόνος, ανησυχώντας πλέον για την δική του ασφάλεια στο πλευρό της.
Για τον Dexter βέβαια, όλα αυτά, είναι ψιλά γράμματα. Ναι, η Hannah μπορεί να είναι δολοφόνος αλλά, είναι και ο μοναδικός άνθρωπος που καταλαβαίνει την ανάγκη του, που μπορεί να μιλήσει μαζί του για τα πάντα, χωρίς να κρύβεται, χωρίς να υποκρίνεται πως είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Η Hannah, παρά τα μειονεκτήματά της, είναι η ιδανική γυναίκα για εκείνον και για πρώτη φορά ονειρεύεται το μέλλον του.
Η Hannah και η Debra όμως δεν πρόκειται ποτέ να τα βρούνε με τη δεύτερη, να έχει πάθει την κακιά αφρίτα και να θέλει ντε και καλά, να την χώσει πίσω από τα κάγκελα. Τι να σου κάνει και η Hannah... αποφασίζει να βγάλει από τη μέση τη Debra κάτι που όταν το ανακαλύπτει ο Dexter, τον οδηγεί με μισή καρδιά στο να την καρφώσει και με τον τρόπο του, να την οδηγήσει πίσω από τα κάγκελα. Αλλά επειδή η Hannah είναι μουσίτσα, βρίσκει τρόπο να ξεφύγει από το νόμο, αφήνοντάς μας υποσχέσεις ότι θα επιστρέψει.

Το φινάλε...
Όπως ανέφερα και πιο πάνω, αυτή η κατσίκα η LaGuerta, λύσσαξε να βρει τον Χασάπη, πεπεισμένη ότι δεν ήταν ο Doakes αλλά, κάποιος άλλος. Αρχικά οι έρευνές της αποδεικνύονται άκαρπες όμως ακόμα και αυτή η άχρηστη, άρχισε να υποψιάζεται τον Dexter, ψάχνοντας μανιωδώς στοιχεία που θα μπορούσαν να τον ενοχοποιήσουν. Φανταστείτε σε τι σημείο έφτασε για να ζητήσει μέχρι και τη βοήθεια του Tom Mattwes, με τον οποίο μισούνται θανάσιμα.
Εκείνος προσφέρεται τελικά να την βοηθήσει, όχι για την ψυχή της μάνας του αλλά, με αντάλλαγμα να επιστρέψει στο σώμα ώστε να πάρει ολόκληρη σύνταξη. Βέβαια, έπειτα από μια συζήτηση με τον Dexter και αφού βρίσκει τα κατασκευασμένα στοιχεία που ο τελευταίος δημιούργησε για να ενισχύσει το ότι ο Doakes ήταν ο Χασάπης, της λέει να τα ξεχάσει όλα και να επιστρέψει στην καθημερινότητά της. Αλλά σιγά μην το έκανε η καμπουριασμένη σκύλα!
Στα μουλωχτά, ως συνήθως, βάζει το χεράκι της ώστε να αφεθεί ελεύθερος ο Hector Estrada, ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία της μητέρας του Dexter. Και εκείνος, χαίρεται που είναι έξω από τη φυλακή γιατί θα μπορέσει να τον σκοτώσει. Όμως η LaGuerta του την έχει στημένη και μόλις την τελευταία στιγμή καταφέρνει να της ξεφύγει και να μην πέσει στο στόμα του λύκου.
Η LaGuerta εισβάλλει σπίτι του, τον συλλαμβάνει αλλά, οι αποδείξεις που έχει, δεν είναι τόσο φερέγγυες όσο νόμιζε και ο Dexter φεύγει με το κεφάλι ψηλά κι εκείνη, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Αλλά ακόμα και τότε βρίσκει τρόπο να ζορίσει την Debra, έχοντας ανακαλύψει το βίντεο όπου εκείνη παίρνει βενζίνη, δύο τετράγωνα πιο κάτω από την εκκλησία, η οποία μπουρλώτιασε, παίρνοντας τον Travis μαζί της.
Ο Dexter αποφασίζει να ξεπεράσει τα όριά του, για πρώτη φορά, να μην ακολουθήσει τον Κώδικα του Harry αλλά να κάνει έναν φόνο τελείως διαφορετικό απ' όσους έχει κάνει μέχρι σήμερα. Παγιδεύει λοιπόν την LaGuerta, θέλοντας να στήσει ένα τέτοιο σκηνικό που θα φανέρωνε ότι εκείνη και ο Estrada, αλληλοσκοτώθηκαν. Τα σχέδιά του όμως ανατρέπονται όταν κάνει την εμφάνισή της η Debra που με τούτα και με εκείνα, έχοντας να διαλέξει ανάμεσα στον αδερφό και την αρχηγό της, επιλέγει τον πρώτο, σκοτώνοντας τη δεύτερη.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ 7η SEASON;
- Μπορεί να έγινε τελευταίο αλλά, πραγματικά, κι ας με συγχωρήσετε που δεν είμαι και τόσο καλή Χριστιανή τέτοιες άγιες μέρες, χάρηκα το ότι ψόφησε επιτέλους η LaGuerta. Έχω δει κι έχω δει εμετικούς και αντιπαθητικούς χαρακτήρες αλλά αυτή βρίσκεται στο top της λίστας μου.
- Γούσταρα τρελά τον Isaak. Μπορεί να ήταν δολοφόνος, μπορεί να ήθελε να ξεκάνει τον Dexter αλλά... είχε κάτι το classic και το αριστοκρατικό πάνω του, κατανοώ τους λόγους του και δικαιολογώ απόλυτα τον θυμό του, ήταν κύριος και σεβόταν τον λόγο του. Το να βλέπεις κακούς με αξιοπρέπεια, είναι όλα τα λεφτά.
- Η Hannah! Ok, μπορεί να μπαλαμούτιαζε τον Dexter αλλά, ήταν η καλύτερη σύντροφος που βρέθηκε στο πλευρό του. Ο ορισμός της ήρεμης δύναμης! Όμορφη, γλυκιά, sexy, δολοφονική και με ακραία ένστικτα κρυμμένα κάτω από την τρυφερή επιφάνεια. Επίσης, ήταν πολύ σημαντικό ότι δεν έπρατταν μαζί φόνους γιατί κάτι τέτοιο, θα ακύρωνε την όλη φάση.
- Ο Batista είναι απόλαυση κάθε φορά. Μπορεί να μας έσπασε ελαφρώς τα νεύρα με την σύνταξη αλλά... το ύφος του απέναντι στις καταστάσεις, ειδικά όταν η LaGuerta μπήκε στο τμήμα, έχοντας φορέσει χειροπέδες στον Dexter, ήταν απλά epic.
- Μου άρεσε ιδιαίτερα η προσέγγιση των χαρακτήρων, ιδίως του Dexter και της Debra. Έρχονται αντιμέτωποι με νέες καταστάσεις, νέα δεδομένα και πρέπει να επιλέξουν τι θέλουν να κάνουν και που να ανήκουν. Ακόμα κι αν φτάσουν στα άκρα! Ο Dexter δοκιμάζει το φως, η Debra το σκοτάδι. Πού θα καταλήξει αυτό άραγε;