Θα αναρωτιέστε, γιατί κάνω μια τέτοια ανάρτηση, ένα μήνα σχεδόν, μετά την γιορτή των Χριστουγέννων. Σωστή η απορία σας, εν μέρη, αφού το χαρμόσυνο κλίμα των ημερών πέρασε, λανθασμένη από την άλλη γιατί, όσοι έχετε μικρά παιδιά, ξέρετε πολύ καλά πως, αν κολλήσουν με κάτι, δεν ξεκολλάνε, ούτε με διαλυτικό. Έτσι και ο γιος μου με τον οποίο, αυτές τις μέρες, διαβάσαμε αρκετά Χριστουγεννιάτικα παραμύθια, τα οποία μου επιβάλλει να τα διαβάζουμε κάθε μέρα, παρά που του εξηγώ ότι τα Χριστούγεννα πέρασαν και θα έρθουν ξανά του χρόνου. Γι' αυτό λοιπόν, σας παρουσιάζω τα χαριτωμένα βασανάκια μου, που αποτελούν, πολύ καλές επιλογές για τους γονείς, αν κι εφόσον ενδιαφέρονται.

Κάνε Μια Ευχή!
Το θέμα: Όλα τα ζωάκια στην Ονειρούπολη γνωρίζουν την ιστορία της Ασημένιας Αλεπούς, που εκπληρώνει τις χριστουγεννιάτικες ευχές! Τι θα της ζητήσουν αυτά τα Χριστούγεννα; Και εκείνη; Θα πραγματοποιήσει άραγε τις ευχές τους; Άλλαξε τις εικόνες, ώστε να αποκαλυφθεί η ευχή που κάνει το κάθε ζωάκι, κάνε και εσύ μια ευχή και γιόρτασε μαζί τους το αληθινό μήνυμα των Χριστουγέννων!
Η άποψη: Απευθυνόμενο σε παιδάκια, κυρίως μικρής ηλικίας, το "Κάνε Μια Ευχή!" είναι ένα πολύ όμορφο και δημιουργικό παραμύθι, με συμπαθητικά σχέδια και μηνύματα. Στις λιγοστές του σελίδες, ξεδιπλώνεται μια χαρούμενη ιστορία, με τις ευχές όλων των ζώων του δάσους να πραγματοποιούνται μαγικά και άλλο τόσο μαγικά, να αποκαλύπτεται ο τρόπος, πίσω από καλά κρυμμένες, αναδιπλούμενες εικόνες. Τα παιδιά αισθάνονται ότι συμμετέχουν στην εξέλιξη της ιστορίας, ότι εξερευνούν και ανακαλύπτουν και τελικά, αντιλαμβάνονται πως, αν είσαι καλός, θα σε βρουν καλά τα πράγματα για τα οποία, πρέπει να είσαι ευγνώμων και να θες να τα ανταποδώσεις.

Αστερίωνας... Ο Αστερισμός Των Χριστουγέννων:
Το θέμα: Μια φορά και έναν καιρό, εκεί ψηλά στον ουρανό, ένα αστέρι περιμένει με αγωνία τα Χριστούγεννα. Πώς θα καταφέρει, όμως, να τραβήξει την προσοχή των ανθρώπων που δεν κοιτούν πια τον ουρανό; Η μεγάλη αστροπαρέα καταστρώνει αστέρινο σχέδιο, για να βοηθήσει τον Αστερίωνα να ξαναβρεί τη λάμψη του και τα Χριστούγεννα τη λαμπερή τους μαγεία. Θα τα καταφέρουν;
Η άποψη: Εικονογραφημένο παραμύθι σε κείμενο Δόξας Κωτσαλίδου και εικονογράφηση Βανέσσας Ιωάννου που σε μαγεύει από την πρώτη κι όλας σελίδα. Λυρικά, ποιητικά σχεδόν κείμενα, συνοδευόμενα από μαγικές εικόνες, υπέροχα χρώματα και μια ιστορία που αγγίζει τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Ενδείκνυται για παιδιά όχι μόνο μικρής, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας, θυμίζοντάς τους την σημασία της γέννησης του θεανθρώπου αλλά, περνώντας τους μηνύματα συμπαράστασης, φιλίας, αλληλεγγύης και κοινής προσπάθειας για έναν κοινό, καλό στόχο αλλά και πως, δεν πρέπει να χανόμαστε στην καθημερινότητα, να πάψουμε να ελπίζουμε και να ονειρευόμαστε, εκτιμώντας ακόμα  και τα μικρότερα πράγματα.

Το Σκιάχτρο Τα Χριστούγεννα:
Το θέμα: Από την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη ένας παράξενος βόρειος άνεμος στριφογύριζε στη κοιλάδα. Μια αδιόρατη απειλή πλανιόταν στον αέρα και όλα ήταν φοβισμένα από ένα αόρατο κακό που έμελλε να έρθει. Μόνο ένα τυφλό κοτσύφι τριγυρνούσε και μουρμούριζε ακατανόητες προφητείες. Το σκιάχτρο στεκόταν ακίνητο στη θέση του μέσα σε τούτη την ερημιά...
Η άποψη: Το εν λόγω βιβλίο απευθύνεται, σαφέστατα, σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας. Είναι ένα υπέροχο ανάγνωσμα, σε κείμενα Χρήστου Καφτεράνη και εικονογράφηση Θανάση Καραμήτα, μαγευτικό και ταξιδιάρικο το οποίο όμως, είναι ποιητικό, αλληγορικό και γεμάτο συμβολισμούς που ένα προνήπιο, ίσως να μην είναι σε θέση να αντιληφθεί  όχι πλήρως τουλάχιστον. Τα μηνύματά του; Η ελπίδα στο όνειρο και πως η πίστη σε αυτό, σε συνδυασμό με τις προσπάθειές μας, μπορούν να οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.