Αφού λοιπόν αναλύσαμε εκτενώς την 1η season του "Junjou Romantica", νομίζω πως καιρός είναι να περάσουμε στον σχολιασμό της 2ης, ώστε να κλείσουμε και αυτόν τον κύκλο. Πριν από αυτό βέβαια, θα ήθελα να ενημερώσω πως όποιος έχασε το προαναφερόμενο post, μπορεί αν κι εφόσον το θέλει, να το βρει στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ:
Έπειτα από την μεγάλη επιτυχία της 1ης season, τα Studio Deen αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια 2η season, την οποία και ξεκίνησαν να προετοιμάζουν άμεσα, μετά το κλείσιμο της πρώτης αυλαίας. Η σειρά, διατήρησε ουσιαστικά τον τίτλο της, προσθέτοντας μόνο ένα "R2" στο τέλος του original τίτλου, πιο πολύ για να μπορεί το κοινό να ξεχωρίσει που τελειώνει η 1η season και που ξεκινάει η , παρά οτιδήποτε άλλο. Φυσικά, το τηλεοπτικό δίκτυο TV Hokkaido, δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη και εξασφάλισε τα δικαιώματα προβολής, ακριβώς όπως είχε κάνει και με τα προηγούμενα 12 επεισόδια, με την σειρά να βγαίνει επίσημα στον αέρα στις 12 Οκτωβρίου 2008, ενώ το τελευταίο επεισόδιο, προβλήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.

ΤΟ STORY ΤΗΣ 2ης SEASON:
Όσον αφορά τους Misaki και Akihiko, τους βρίσκουμε ακριβώς εκεί όπου τους αφήσαμε, συγκάτοικους, ζευγάρι, με τον Akihiko να πολιορκεί συνεχώς τον Misaki και με εκείνον, να εξακολουθεί να το παίζει δύσκολος, χωρίς ωστόσο να μας πείθει, για 9 επεισόδια. Θέλοντας, λοιπόν, ο εκδοτικός οίκος του Akihiko να γιορτάσει την επιτυχία του βραβείου του, οργανώνει ένα πάρτι σε γνωστό ξενοδοχείο και ξεγελώντας το ζευγάρι, καταφέρνει να τους οδηγήσει ως εκεί, πιστεύοντας αμφότεροι πως ικανοποιούν την επιθυμία του άλλου. Κατά την διάρκεια της διαδρομής του προς το ξενοδοχείο, ο Misaki βοηθάει έναν άγνωστο, μυστήριο άντρα, ο οποίος πάει προς την ίδια κατεύθυνση. Φτάνοντας εκεί, ανακαλύπτει πως ο άντρας αυτός είναι ο αδερφός του Akihiko με τον οποίο, δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις. Εξαιτίας μια φραστικής διαμάχης, ο Misaki, σηκώνει το ανάστημά του για να υπερασπιστεί τον Akihiko, καταλήγοντας να φωνάξει στον αδερφό του. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο εκδότης του Akihiko, προσεγγίσει τον Misaki, προσπαθώντας να τον κάνει να καταλάβει πως εκείνος, δεν έχει ανάγκη από κάποιο σκάνδαλο στη ζωή του και περισσότερο από ποτέ άλλοτε, ο Misaki, αναρωτιέται αν έχει πραγματικά θέση στον τόσο διαφορετικό κόσμο του συντρόφου του. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο περίπλοκα όταν ο αδερφός του Akihiko θα τον προσκαλέσει για να συζητήσουν, μια συνάντηση που θα καταλήξει σε μια ερωτική εξομολόγηση που προκαλεί την οργή του Akihiko, την έκπληξη του Misaki και παράλληλα, την απελπισία του εξαιτίας του στενού μαρκαρίσματος που δέχεται. Βέβαια, όταν θα του δοθεί η ευκαιρία να δει το πατρικό του Akihiko και να γνωρίσει το σπίτι που
μεγάλωσε, δεν θα την αφήσει να πάει χαμένη, έστω κι αν αυτό τον οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερους μπελάδες. Με όλη αυτή την ένταση, τα νεύρα του Misaki είναι τεντωμένα, η ανασφάλεια του Akihiko στο κόκκινο και όταν ο δεύτερος πάει να περιμαζέψει τον πρώτο από το σπίτι του φίλου του που τον έχει πάρει ο ύπνος, θα σκεφτεί για πρώτη φορά πως ίσως ο Misaki να εξαναγκάζεται να κάνει όσα κάνει μαζί του, μια σκέψη που ως ιδέα και μόνο τον σοκάρει, έστω κι αν ο Misaki, με τον τρόπο του και διεκδικώντας τον από τον αντίζηλό του, θα του αποδείξει πως κάνει λάθος. Για να δέσει όμως το γλυκό, ο Misaki θα γνωρίσει τυχαία και τον πατέρα του Akihiko, ο οποίος αν και φαίνεται να τον συμπαθεί, στην πορεία, θα αποδειχτεί κακό σπυρί στα πισινά του αφού θέλει να προστατέψει τους γιους του και να τους κρατήσει μακριά από την επιρροή του Misaki, πιστεύοντας πως έχει μισά αισθήματα για τον γιο του. Ένα ραντεβού, θα λειτουργήσει ως καταλύτης στην σχέση των δύο, με τον Misaki να ομολογεί στον Akihito πως τον αγαπάει, κάνοντάς τον να ανακτήσει τον έλεγχο και επιτέλους, να δείξει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και πίστη. Βέβαια, βαθιά μέσα του ο Misaki, είναι επηρεασμένος από την όλη κατάσταση, πιστεύοντας πως προκαλεί στον σύντροφό του περισσότερα προβλήματα απ' όσο φαίνεται στην επιφάνεια. Όταν ο Misaki θα βρεθεί κάτω από την πίεση του αδερφού του Akihito για ακόμα μια φορά, θα αναγκαστεί να παραδεχτεί πως τον αγαπάει και δεν μπορεί να είναι με κανέναν άλλον, γεγονός που κάνει τον έτερο να πετάει στα σύννεφα, ενώ ένα άλλο περιστατικό, θα κάνει τον πατέρα του να καταλάβει επιτέλους, τι είναι αυτό που δένει τους δυο τους, αποδεχόμενος την σχέση τους.
Περνώντας στο ζεύγος Nowaki-Hiroki, βλέπουμε την καθημερινότητά τους, μέσα από 2 επεισόδια, η οποία μοιάζει να έχει βρεθεί σε τέλμα και την ερωτική διάθεση ανάμεσά τους να έχει βαλτώσει. Ο Nowaki προσπαθεί να είναι υπομονετικός και τρυφερός, όμως ξέρει πολύ καλά πως κάτι συμβαίνει, έστω κι αν δεν μπορεί να προσδιορίσει τι ακριβώς είναι αυτό. Με τα πολλά, και έπειτα από μια τυχαία συνάντηση με τον Akihiko που οδηγεί σε ένα ξέσπασμα ζήλιας από μέρους του πρώτου, οι δυο τους θα μιλήσουν ειλικρινά και θα ξεκαθαρίσουν, τι επιζητεί ο καθένας από τη σχέση τους, με την φλόγα να αναθερμαίνεται. Στην συνέχεια, ο Hiroki, γίνεται μάρτυρας μια σκηνής που ο καθένας θα
παρεξηγούσε, γεγονός που πυροδοτεί μέσα τους κύματα έχθρας και ζήλιας ως προς το πρόσωπο του μέντορα του Nowaki στο νοσοκομείο, ο οποίος μοιάζει να τον πολιορκεί, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να εξοργίσει τον Hiroki. Όταν μάλιστα μαθαίνει από εκείνον πως ο Nowaki ψάχνει σπίτι για να μετακομίσει, τα ζιζάνια της ζήλιας και της ανασφάλειας γίνονται ακόμα πιο έντονα, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ξεπεράσει το όρια, χάνοντας την υπομονή του. Φυσικά, όλα αυτά δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ακόμα παρεξήγηση μεταξύ τους, η λύση της οποίας τους οδηγεί σε ένα νέο ξεκίνημα.
Κλείνοντας με το τελευταίο ζευγάρι στο οποίο αφιερώθηκε μόλις 1 επεισόδιο, ο Shinobu έχει απομακρυνθεί από τον Miyaki και εκείνος, όσο κι αν προσπαθεί να συγκρατηθεί, δεν μπορεί να μην καταλήξει να τρέχει πίσω από τον νεαρό, έχοντας πέσει για τα καλά στα δίχτυα του έρωτα. Ο Shinobu ωστόσο εξακολουθεί να τον αποφεύγει, φτάνοντας στο σημείο να κόψει κάθε επαφή μαζί του, τρελαίνοντας τον Miyaki, που όταν συνειδητοποιεί την πηγή του κακού, τρέχει να τον βρει και τον εξαναγκάζει να τον ακολουθήσει. Έτσι, τον οδηγεί στον τάφο της γυναίκας που σημάδεψε τη ζωή του, μπροστά στον οποίο και δηλώνει πως είναι ερωτευμένος με τον Shinobu και έτοιμος επιτέλους να προχωρήσει στη ζωή του. Ωστόσο, ο νεαρός κάθε άλλο παρά ανακουφισμένος νιώθει, φοβούμενος πως ποτέ δεν θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τη μνήμη της νεκρής γυναίκας. Ο Miyaki βέβαια, φροντίζει να διώξει κάθε αμφιβολία από το μυαλό του, συνεχίζοντας τη σχέση τους, έχοντας αφήσει πίσω παλιά σημάδια και πληγές.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ 2η SEASON:
- Όσον αφορά τις ερωτικές σκηνές, οφείλω να ομολογήσω ότι εξακολουθούν να είναι το ίδιο sexy με την 1η season, ίσως και ακόμα περισσότερο. Αναμφίβολα, υπάρχει ερωτισμός και αισθησιασμός και παρά που ο κεντρικός άξονας των σχέσεων είναι ομοφυλοφιλικός, κάθε άλλο παρά προκλητικός ή ενοχλητικός είναι.
- Αν στην 1η season το θέμα της κοινωνικής διαφοράς ανάμεσα στα ζευγάρια ήταν αισθητό, στην 2η season, είναι ακόμα περισσότερο. Η προσέγγιση και η ανάλυση της διαφοράς αυτής, σε κάθε ιστορία ξεχωριστά και πάντα στα σημεία, μας δίνει μια πλήρη εικόνα η οποία τελικά, επεξηγεί και δικαιολογεί απόλυτα τους όποιους φόβους, αγωνίες ή ανασφάλεια, αισθάνονται οι πρωταγωνιστές.
- Αν θυμάστε καλά, είχα αναφέρει πόσο διασκεδαστική ήταν η 1η season, ανάμεσα στα τόσα άλλα. Λοιπόν, εξακολουθεί να είναι διασκεδαστική στα σημεία, ωστόσο, θα έλεγα πως συνολικά τα 12 αυτά επεισόδια, διακρίνονται από έναν αέρα μεγαλύτερης σοβαρότητας. Δίνεται μεγαλύτερη
έμφαση στους εκάστοτε ψυχολογικούς και συναισθηματικούς παράγοντες που επηρεάζουν τους ήρωες και αυτό είναι ωραίο, όχι μόνο γιατί ψυχογραφικά αποδίδει άψογα, αλλά γιατί μέσα από καθημερινά άγχη και ανησυχίες, από φόβους που όλοι έχουμε βιώσει, μας επιτρέπει να ταυτιστούμε με τους ήρωες, συνειδητοποιώντας παράλληλα πως η διαφορετικότητα των επιλογών, δεν κάνει και τα συναισθήματα, τις αντιδράσεις ή τους χειρισμούς του κάθε ανθρώπου να διαφέρουν.
- Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα! Η ζήλια μπορεί να σκοτώσει τον έρωτα, να τον βοηθήσει να βγει από τον βάλτο στον οποίο βυθίζεται, έστω και χωρίς κανείς να το έχει επιδιώξει πραγματικά. Η φυσιολογική ζήλια είναι υγιής, όπως είναι υγιές το να μην φοβόμαστε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας και να τσαλακώσουμε την εικόνα μας. Και αυτό, είναι κάτι που οι ήρωές μας κάνουν, αφήνοντας πίσω το παρελθόν και κοιτώντας μπροστά.
- Άλλο ένα θέμα που θίγεται, και μάλιστα με εξαιρετικό τρόπο, είναι οι οικογενειακές σχέσεις και η πολυπλοκότητα που τις χαρακτηρίζει. Η ανταγωνιστικότητα, η ανάγκη να αποδείξουμε πως είμαστε καλύτεροι, η εσωτερικότητα που μπορεί να μας απομακρύνει, τα προσωπικά θέλω και όνειρα, είναι ζητήματα τα οποία θίγονται και παρουσιάζονται μέσα από αυτή τη season, όπως επίσης και το κατά πόσο οι γονείς έχουν δικαίωμα να επεμβαίνουν στις ζωές των παιδιών τους, άσχετα από το αν εγκρίνουν ή όχι τη ζωή τους.

ΤΟ OST ΤΗΣ 2ης SEASON:
Ακολουθώντας την επιτυχία που είχε το 1ο cd της σειράς, και χρησιμοποιώντας τους ίδους καλλιτέχνες, το 2ο cd κυκλοφόρησε στις 25 Δεκεμβρίου 2008, αποτελούμενο από μια track list 34 κομματιών παρόμοιας αισθητικής με τον προηγούμενο δίσκο, διατηρώντας το φρέσκο και νεανικό ήχο της μελωδίας, με τα 32 από αυτά να είναι καθαρά μουσικά.
Τα άλλα 2 tracks του δίσκου, δεν είναι άλλα από το opening και το ending theme της σειράς. Το πρώτο ερμηνεύουν και πάλι οι Pigstar και έχει τίτλο "Shōdō", ενώ το δεύτερο, ερμηνεύουν οι Juned και έχει τίτλο "Aioi -Aioi".

Junjou Romantica R2 Opening


Junjou Romantica R2 Full Opening Song


Junjou Romantica R2 Ending


Junjou Romantica R2 Full Ending Song