Αν και γενικά προσπαθώ να το αποφεύγω, καμιά φορά δεν μπορώ να παρασυρθώ από τα λεγόμενα doujinshi manga τα οποία, επί της ουσίας, είναι fanmade manga, εμπνευσμένα από την ιστορία και τους χαρακτήρες κανονικών manga, τα οποία, συνήθως, είναι κάποιος πιο... ενήλικα θα λέγαμε και περιλαμβάνουν αρκετές έως πολλές, πάρα πολλές σκηνές sex, κάτι που προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου, αρκεί να υπάρχει κι ένα ενδιαφέρον story που θα οδηγήσει εκεί. Μια πολύ καλή περίπτωση τέτοιου manga, είναι το "Tiger & Bunny dj - Candy Man" της Asia Watanabe, εμπνευσμένο από την sci-fi σειρά "Tiger and Bunny" του Masakazu Katsura, το οποίο η δημιουργός έχει χωρίσει σε 4 τεύχη -που πρακτικά είναι 4 κεφάλαια σε κανονικό manga-, 260 σελίδων σύνολο, το οποίο και κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το 2011.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ MANGA:
Κρατώντας σε έναν βαθμό τη δομή του original manga, κυρίως προς κάποια βασικά χαρακτηριστικά των πρωταγωνιστών, σε πολλαπλά επίπεδα, το story line έχει ως εξής... Οι Tiger και Bunny εργάζονται μαζί, είναι φίλοι και συνάδελφοι, αλλά μεταξύ τους, φαίνεται να υπάρχει κάτι περισσότερο. Ο Tiger, ξεκάθαρα τον θέλει, ωστόσο, μοιάζει σαν να μην του δίνεται ποτέ μια καλή ευκαιρία ώστε να την αρπάξει. Βέβαια, ο ίδιος, είναι από τους ανθρώπους εκείνους που θεωρητικά, δεν ερωτεύονται και δεν αφήνουν τον εαυτό τους να παρασυρθεί από το συναίσθημα, αναλώνοντας τον εαυτό και τη ζωή του κάνοντας περιστασιακό sex με όποιον του γυαλίσει και είναι πρόθυμος να περάσει μαι νύχτα πάθους μαζί του. Βέβαια, όλο αυτό, προέρχεται από το γεγονός πως δεν μπορεί να ξεπεράσει τον θάνατο της γυναίκας του, ο οποίος έχει αφήσει βαθιά σημάδια στην ψυχή του. Από την άλλη, ο Bunny, ανησυχεί καθώς δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει και πως να εκφράσει τα συναισθήματά του. Όχι μόνο είναι η πρώτη φορά που ερωτεύεται, αλλά το ότι ο Tiger είναι και πολύ πιο έμπειρος από εκείνον, αλλά και μεγαλύτερος ηλικιακά, φαίνεται να τον δυσκολεύει ακόμα περισσότερο. Και μέσα σε όλα αυτά, έρχεται να μπλεχτεί και ο Keith, επίσης φίλος και συνάδελφός τους, με τον οποίο ο Tiger, αφελέστατα, έκανε sex μαζί του, περιπλέκοντας τις σχέσεις ανάμεσα στους τρεις ακόμα περισσότερο, ειδικά δε τη σχέση του ίδιου με τον Bunny.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ:
- Μπορεί να μην έχω ξαναδιαβάσει δουλειά της Asia Watabane, ωστόσο, δεδομένου ότι έχω διαβάσει το πρώτο τεύχος του αυθεντικού manga πάνω στο οποίο βασίστηκε η ιδέα της, μπορώ να δηλώσω πως έχει καταφέρει να διατηρήσει αρκετά από τα στοιχεία της πρωτότυπης ιστορίας, χωρίς όμως να τα αντιγράφει με αρνητικό τρόπο, αντιθέτως, καταφέρνει να τα κάνει δικά της και σχεδόν ξεχνάς πως το manga αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα fan fiction.
- Ένα από τα θετικά χαρακτηριστικά των fan fictions, είναι πως σε μεγάλο βαθμό, αποτελούνται από μεγάλα κεφάλαια κάτι που καθιστά το αποτέλεσμα απολαυστικό και χορταστικό. Μια τέτοια περίπτωση είναι και το συγκεκριμένο που διαβάζεις, διαβάζεις και δεν τελειώνεις. Έτσι δίνεται χώρος και χρόνος, τόσο για να εξελιχθεί η ίδια η ιστορία, όσο και οι διαπροσωπικές σχέσεις ανάμεσα στους εμπλεκόμενους.
- Το art είναι ιδιαίτερα καλό, ωστόσο, έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις. Αν και η δημιουργός διαχειρίζεται πολύ καλά τις γραμμές των σωμάτων και είναι πολύ παραστατική, δίνοντας έμφαση ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια όταν η προσοχή στρέφεται στην κίνηση ή στις σεξουαλικές σκηνές, που είναι ομολογουμένως καυτές και εξαιρετικά ακριβείς στην απεικόνισή τους, θεωρώ πως έχει κάποια μικρά θέματα όσον αφορά τις εκφράσεις προσώπου. Χρησιμοποιεί περισσότερες γκριμάτσες απ' όσες πρέπει, κάτι που με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ίσως το κάνει για ευκολία. Στις σκηνές του sex π.χ. η απεικόνιση των προσώπων είναι όπως πρέπει, εκφραστικές και ικανές να μεταδώσουν το συναίσθημα. Στους άλλους χρόνους του story, θεωρώ πως δεν το επιτυγχάνει πάντα και πως ίσως ήθελε λίγη περισσότερη προσοχή.
- Κι επειδή δεν είναι μόνο το σχέδιο στο οποίο πρέπει να αναφερθούμε, ας πάμε και στο σενάριο της ιστορίας το οποίο μου άρεσε πολύ. Είναι αρκετά ρεαλιστικό, έχει αρκετές στιγμές που σε κάνουν να γελάσεις με πάσα ειλικρίνεια, καλή προσέγγιση του συναισθήματος και κυρίως, εξαιρετική σεξουαλική ένταση, αλλά και αποτύπωση αυτής, τόσο στην εικόνα, όσο και στο κείμενο. Ναι μεν είναι αρκετά hardcore, αλλά δεδομένου του είδους, πρέπει να ξέρεις ή αν όχι να ξέρεις, να φαντάζεσαι τι μπορεί να σε περιμένει.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ:
Υποθέτω πως οι fans των doujinshi manga, που δεν είναι και λίγοι, θα έχουν ήδη εντοπίσει το συγκεκριμένο αλλά δεν πειράζει, εγώ θα πω μια σύνοψη. Είναι ένα manga του είδους που έχει ιδιαίτερα υψηλά τα standards του, τόσο σχεδιαστικά, όσο και σε δημιουργία πλοκής. Διατηρώντας κάποια βασικά στοιχεία της πρωτότυπης πλοκής, αλλά και του art, η συγγραφέας δημιουργεί μια ιστορία την οποία και κατακτά, κάνοντάς την δική της, έστω κι αν η έμπνευση πηγάζει από αλλού. Sexy και προκλητικό, εξαιρετικά παραστατικό με έμφαση στην λεπτομέρεια, αλλά χωρίς να γίνεται αηδιαστικό ή πρόστυχο, θα ικανοποιήσει τα πιο απαιτητικά γούστα που επιζητούν το κάτι πιο ώριμο ή και πιο kinky, χωρίς ωστόσο να αλλοιώνεται η έννοια του συναισθήματος που στην τελικά, κινεί κατά κόρον τις ιστορίες αυτές. Προσωπικά το απόλαυσα, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, και μάλλον θα αναζητήσω κι άλλα έργα της συγκεκριμένης καλλιτέχνιδος.