Όπως, ίσως, θα έχετε ήδη πληροφορηθεί, η αγαπημένη μας Καίτη Οικονόμου δεν βρίσκεται πλέον μαζί μας. Έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, δεν κατάφερε να παραμείνει στη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της, αλλά και όλους εκείνους τους αναγνώστες που αγάπησαν το έργο της και την ακολουθούσαν πιστά όλα αυτά τα χρόνια.
Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αθήνα την οποία δεν εγκατέλειψε ποτέ, η Καίτη Οικονόμου έζησε μια ευτυχισμένη και δημιουργική ζωή, αποκτώντας δύο υπέροχους γιους για τους οποίους δεν έχανε ευκαιρία, όταν της δινόταν, να δηλώνει πόσο πολύ αγαπούσε αλλά και πόσο περήφανη ήταν για εκείνους.
Ξεκίνησε την καριέρα της ως μεταφράστρια το 1987, αποτελώντας μέχρι σήμερα μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στο χώρο αυτό. Όσοι είναι fans του "Harry Potter" θα γνωρίζουν πολύ καλά πως η ίδια υπογράφει την μετάφραση αυτού του τόσο σπουδαίου και σημαντικού λογοτεχνικού έργου, και του τόσο δύσκολου συνάμα, κάνοντας τους περισσότερους να ισχυρίζονται πως κανένας δεν θα τα είχε καταφέρει καλύτερα από εκείνη.
Η συγγραφική της πορεία ξεκίνησε το 2006 όπου σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ωκεανίδα, κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα για να ακολουθήσουν ακόμα τρία υπό την σφραγίδα του εκδοτικού. Το 2010, η Καίτη Οικονόμου, πήρε μεταγραφή στις εκδόσεις Ψυχογιός, με τον οποίο κυκλοφόρησε τέσσερα βιβλία.

Τα βιβλία της Καίτης Οικονόμου είναι τα ακόλουθα:
Ο κήπος με τις μουριές, εκδ. Ωκεανίδα, 2006
Το σκουλαρίκι της τύχης, εκδ. Ωκεανίδα, 2007
Μου το είπε ένας άγγελος, εκδ. Ωκεανίδα, 2008
Δράκος στο χιόνι, εκδ. Ωκεανίδα, 2009
Λευκή ορχιδέα, εκδ. Ψυχογιός, 2010
To φθινόπωρο της μάγισσας, εκδ. Ψυχογιός, 2011
Έρωτας πόλεμος, εκδ. Ψυχογιός, 2012
Η καρδιά θυμάται , εκδ. Ψυχογιός, 2012

Αν κάτι έκανε την Καίτη Οικονόμου να ξεχωρίζει από άλλους συγγραφείς της γενιάς της ήταν πως πέραν από μια εξαιρετική συγγραφέας και μεταφράστρια, υπήρξε ένας σπουδαίος, τρυφερός και δοτικός άνθρωπος. Ένας άνθρωπος από αυτούς που σπανίζουν στο χώρο της λογοτεχνίας και που αναμφίβολα θα αφήσει μεγάλο κενό πίσω του.

Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί αύριο, ημέρα Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2014 και ώρα 16.00μ.μ. στο νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων.