Οι εκδόσεις Ιωλκός σας προσκαλούν στην π, το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, στις 19.00μ.μ., στο Polis Art Cafe.

Θα προλογίσει η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου.
Θα μιλήσει η εικαστικός, καθηγήτρια εικαστικών και Ιστορίας Τέχνης Πανεπιστημίου Deree Έφη Χαλυβοπούλου.
Την παρουσίαση θα κάνει ο συγγραφέας Χρήστος Δεσύλλας.
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Άννα Ψαρρά.

Η παρουσίαση θα πλαισιωθεί καλλιτεχνικά από την ερμηνεύτρια Αργυρώ Καπαρού.

Polis Art Café
Πεσμαζόγλου 5 Αίθριο Στοάς Βιβλίου
2103249588


Είσοδος ελεύθερη

Στην Αμερική ο Αλέξανδρος γνώρισε το διωγμό στα δεκαοκτώ του όταν ένα παγωμένο βράδυ του Νοέμβρη βρέθηκε στο δρόμο. Μετά από βάναυσες δυσκολίες θα κατάφερνε, όχι μόνο να βγει αλώβητος, αλλά και να πετύχει.
Μια μοιραία γνωριμία τον έσπρωξε στον κόσμο της μουσικής. Εκεί θα τον περίμεναν απίστευτες διαδρομές που θα του αποδείκνυαν ότι ήταν ένας ευλογημένος άνθρωπος, που στις πιο αντίξοες στιγμές του, μπορούσε να βρίσκει από μηχανής θεούς που θα του συμπαραστέκονταν, αναπληρώνοντας το κενό ενός ανύπαρκτου πατέρα.
Μετά από χρόνια, πριν τα 30 του, κι ένα χρόνο μετά από τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του, θα ανακάλυπτε και τη φριχτή, πικρή αλήθεια πίσω από το επίθετό του…
Ο Γαβριήλ Αλεξάνδρου στο βιογραφικό μυθιστόρημα «Χωρίς αερόσακο» ταξιδεύει τους αναγνώστες με ασφαλιστικές δικλείδες, πολύτιμες εμπειρίες, έρωτα, ακραία συναισθήματα, μεθυστικές μυρωδιές, ανεξίτηλα σημάδια, που κάνουν τη ζωή το συναρπαστικότερο ταξίδι…

Ο Γαβριήλ Αλεξάνδρου γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά έζησε και μεγάλωσε στην Αμερική.
Μετά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο Rutgers του Νιου Τζέρσεϊ, όπου κι αποφοίτησε. Έλαβε Μάστερ Φυσικοχημείας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και συνέχισε στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ. Ασχολείται με τη συγγραφή από νεαρή ηλικία. Βραβεύτηκε από τον Ελληνικό Ραδιοφωνικό Σταθμό της Νέας Υόρκης σε διαγωνισμό διηγήματος. Τα τελευταία δέκα χρόνια ζει στην Ελλάδα.
Το βιογραφικό μυθιστόρημα «Χωρίς αερόσακο» είναι το πρώτο του βιβλίο.