Η ηθοποιός Elizabeth Peña, "έφυγε" την Τρίτη που μας πέρασε, κατά την διάρκεια της νοσηλείας της στο Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες, έπειτα από μία σύντομη περιπέτεια με την υγεία της, χωρίς ωστόσο να δοθούν στη δημοσιότητα τα αίτια του θανάτου της.
Γεννημένη σε μια οικογένεια με καλλιτεχνικές ανησυχίες -ο πατέρας της ήταν γνωστός σεναριογράφος, ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης ενώ η μητέρα της παραγωγός- δεν θα μπορούσε να μην κολλήσει το μικρόβιο, εκδηλώνοντας από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής της την αγάπη της για την υποκριτική.
Ξεκινώντας την καριέρα της στην εφηβεία της, ξεχώρισε μέσα από την συμμετοχή της σε ταινίες όπως το "La Bamba", το "Down and Out in Beverly Hills", το "Jacob’s Ladder" και το "Rush Hour".
Η Peña, όμως, είχε συμμετάσχει και σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές, με πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση την δεκαετία του '80 στο "I Married Dora". Άλλες γνωστές σειρές στις οποίες συμμετείχε ήταν τα "L.A. Law", "Dream On", "Resurrection Blvd" και "Modern Family", όπου υποδύθηκε τη μητέρα της Sofia Vergara.
Οι πιο πρόσφατες δουλειές της ήταν το "The Incredibles", το "Justice League" αλλά και το "American Dad", όπου και δάνεισε την φωνή της, αλλά και η συμμετοχή της στο τηλεοπτικό δράμα "Matador".
Ήταν παντρεμένη από το 1994 με τον Hans Rolla, με τον οποίο είχε αποκτήσει δύο παιδιά, μία κόρη και έναν γιο.