Οι Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου παρουσιάζουν το βιβλίο του Κώστα Βούγλαρη "Το εμφύλιο σώμα, πολυφωνική μεταμυθοπλασία", την Δευτέρα 01 Δεκεμβρίου, στις 20.00μ.μ., στο Polis Art Café.

Ομιλητές:
Τζίνα Πολίτη
Αριστείδης Μπαλτάς
Κώστας Βούλγαρης
Θα διαβάσει η Ρούλα Αλαβέρα

Polis Art Café
Πεσμαζόγλου 5 Αίθριο Στοάς Βιβλίου
2103249588

Είσοδος ελεύθερη

Μια λογοτεχνική αφηγηματική σύνθεση που εστιάζει στις οριακές στιγμές, εκεί όπου οι αντίρροπες δυνάμεις έρχονται στο προσκήνιο και οι έριδές τους συνταράσσουν το σώμα του μύθου, της ιστορίας και των ιδεών.
Εμφύλιες αντιθέσεις και συγκρούσεις, Αρκάδων και Λακεδαιμονίων, Τεγέας και Μαντινείας, Αριστοκρατών και Δημοκρατικών, Αρχαιότητας και Χριστιανισμού, Βυζαντινών και Καθολικών, Διαφωτισμού και Ρομαντισμού μέσα στην επανάσταση του 1821, «επίσημης» και «λαϊκής» Λογοτεχνίας στον μεσοπόλεμο, Αριστεράς και Δεξιάς την περίοδο 1944-1949, Μοντέρνου και Μεταμοντέρνου στις μέρες μας, Λογοτεχνίας και Ιστορίας...
Γραμμένο με την τεχνική της μεταμυθοπλασίας, το Εμφύλιο σώμα του Κώστα Βούλγαρη αντλεί απ’ όλα τα προηγούμενα βιβλία του (Τα άλογα της Αρκαδίας, Ο Καρτέσιος στην Τρίπολη, Στο όνειρο πάντα η Πελοπόννησο...) και φέρνει σε πρώτο πλάνο, δηλαδή μέσα στο λογοτεχνικό κείμενο, τις ίδιες τις φωνές της ιστορίας, την κάθε μία με τη δικιά της γλώσσα, με τη δικιά της αλήθεια.
Ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο, μια αναζήτηση «εκείνων που μας χωρίζουν», με στόχο την ανάδειξη των αντιθέσεων που κινούν την ιστορία και στοιχειώνουν τη δικιά μας ζωή.

Ο Κώστας Βούλγαρης γεννήθηκε το 1958 στα Δολιανά Αρκαδίας. Είναι πεζογράφος
και κριτικός λογοτεχνίας. Από το 2002 επιμελείται τις «Αναγνώσεις», το ένθετο βιβλίου και ιδεών της κυριακάτικης Αυγής.