"Η τριλογία της Βικτόρια Μπέργμαν: Οι εντολές της Πυθίας (Βιβλίο III)" του Erik Axl Sund

Η Βικτόρια Μπέργμαν επιχειρεί μιαν ιδιόμορφη αυτό-ψυχοθεραπεία προκειμένου να διαχειριστεί τα σκόρπια θραύσματα της προσωπικότητάς της. Καθώς το εγχείρημα πλησιάζει σε ένα κάποιο τέλος, μόνο οι πιο ισχυρές από τις πολλαπλές ταυτότητές της θα επιβιώσουν: το Κορίτσι-Κοράκι, ο Υπνοβάτης, και το Ερπετό. Έτσι, η Βικτόρια μπορεί να επιστρέψει σε μια σειρά από συμβάντα του παρελθόντος, και να τα κοιτάξει ξανά, σε ένα φως τελείως διαφορετικό.
Οι εντολές της Πυθίας δεν είναι παρά μια σειρά ανελέητων κανόνων που έχουν καταρτίσει οι ηγέτες της μυστικής σέκτας «Διασπορά της Σιγκτούνα».
Καθώς η ψυχική υγεία της Βικτόρια Μπέργμαν βελτιώνεται, η Σοφία Ζέτερλουντ είναι σε θέση να βοηθήσει ουσιαστικά την ερωμένη της, την ντετέτκιβ Ζανέτ Σίλμπεργ, και να της δώσει χρήσιμα στοιχεία ώστε να εκπληρώσει την αποστολή της. Διότι η Ζανέτ βρίσκεται, τώρα, στα ίχνη των αντρών οι οποίοι σφράγισαν με έναν τρόπο ολέθριο τη ζωή και τη μοίρα όχι μόνο της Βικτόρια, αλλά και της κόρης της, Μαντλέν.
Οι Εντολές της Πυθίας ολοκληρώνουν την Τριλογία της Βικτόρια Μπέργμαν, με ένα δραματικό και ανατριχιαστικό φινάλε που θα λάβει χώρα σε ένα από τα πιο περιβόητα μνημεία της ναζιστικής κτηνωδίας, στο Μπάμπι Γιαρ της Ουκρανίας. Ακόμη και σήμερα, η δικαιοσύνη δεν έχει αποδοθεί.

"Μην πιστεύεις στην αλήθεια" της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη

Ήταν μονάχα δεκαέξι χρονών όταν έμεινε έγκυος. Κατά λάθος. Όσο κι αν την πίεσαν να κάνει έκτρωση, εκείνη τα έβαλε με θεούς και δαίμονες για να καταφέρει να κρατήσει το μωρό της, για να καταφέρει να το γεννήσει. Μόνο που το αγοράκι της γεννήθηκε νεκρό.
Παντρεύτηκε, γιατί έτσι έπρεπε. Τον άντρα που ήθελαν οι γονείς της. Ο γάμος της ήταν αποτυχημένος. Χρόνια αργότερα ο άντρας της τα έφτιαξε με μια μικρούλα. Της ζήτησε διαζύγιο. Αφοσιώθηκε στην καριέρα της, έγινε πετυχημένη συγγραφέας, ένα βιβλίο της έγινε σίριαλ. Και τότε, για πρώτη φορά στη ζωή της, ερωτεύτηκε. Παράφορα. Έναν άντρα μικρότερό της.
Λάθος της.
Γιατί προδόθηκε για δεύτερη φορά. Κι όταν κατάφερε και πάλι να σταθεί στα πόδια της, τότε ήταν που έμαθε όλη την αλήθεια. Μια αλήθεια φρικτή, ανελέητη, μια αλήθεια που ήταν αδύνατον να την πιστέψει. Γιατί αν την πίστευε…  

"Σάος: Παντομίμα φαντασμάτων" του Γιάννη Καλπούζου

Το νησί ύστερα από έναν τρομερό σεισμό βυθίζεται προοδευτικά. Οι άνθρωποι ανεβαίνουν ολοένα ψηλότερα για να σωθούν.
Η κανονικότητα της ζωής του Παρασκευά, της αγαπημένης του εγγονής Θαρρενής, μα και όλων των κατοίκων ανατρέπεται απότομα. Έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο, τον φόβο, την απόγνωση και τον θάνατο, ενώ θ' αναμετρηθούν με ανομολόγητα μυστικά, πόθους και πάθη.
Στην ανάβαση προς το βουνό Σάος περιπλέκονται μια αινιγματική διαθήκη, πολιτικοί-καρικατούρες, βιαστές και δολοφόνοι, ηγέτες-νάνοι, καθημερινοί άνθρωποι-γίγαντες, το καθήκον, η αλληλεγγύη και ο φιλοτομαρισμός, η μετάλλαξη των χαρακτήρων σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, ο έρωτας που φυτρώνει σαν λουλούδι στη ραγισματιά της ασφάλτου, ο πλούτος και η φτώχεια των ψυχών, η ηθική και συναισθηματική κατάπτωση, η αποκτήνωση, η ελπίδα, το ίδιο το νησί, που θα μπορούσε να είναι η Ελλάδα ή ο κόσμος ολόκληρος.

"Το διαμαντένιο άλφα" της Νόρας Πυλόρωφ

Πινακοθήκη γυναικείων χαρακτήρων το μυθιστόρημα, όπου σταδιακά ξεδιπλώνεται το χρονικό μιας αστικής οικογένειας διά στόματος των γυναικών της, που αναλαμβάνουν τον μίτο της αφήγησης σ’ έναν λαβύρινθο διαρκών ανατροπών. Αταίριαστοι γάμοι, παράνομοι έρωτες, σχέσεις βίας και εξουσίας, παιχνίδια εξαπάτησης, αμαρτίες που μεταφέρει το αίμα από τη μια γενιά στην άλλη. Τα θύματα γίνονται θύτες, η οργή δυναμιτίζει την επίπλαστη οικογενειακή ισορροπία. Παγιδευμένες σε σκοτεινά οικογενειακά μυστικά, οι ηρωίδες κατατρέχονται από τα λάθη και τα πάθη τους, παλεύουν να ξεφύγουν από τα αδιέξοδά τους και να πολεμήσουν το Κακό με όποιους τρόπους τούς προσφέρει η γυναικεία τους φύση∙ με τον ερωτισμό, τη θηλυκότητά τους, με τους ιστούς εκδίκησης που υφαίνουν.
Συνδετικός κρίκος των οκτώ γυναικών το άλφα, το αρχικό γράμμα του ονόματός τους και το διαμαντένιο δαχτυλίδι που περνάει από γενιά σε γενιά. Κοινός τόπος και σκηνικό μαζί το κόκκινο σαλόνι, κολαστήριο ψυχών και πεδίο βολής της οικογένειας, γίνεται μάρτυρας αποκαλύψεων, εκρήξεων και βιαιότητας. Γιατί το παρελθόν διεισδύει από αόρατες ρωγμές…
Σφυρηλατημένο με μαεστρία και απίστευτη δραματικότητα, Το διαμαντένιο Άλφα αναδεικνύει τον αγώνα της γυναίκας να υπάρξει, να αυτονομηθεί και να αντιταχθεί στην ανδρική παρουσία και στους κοινωνικούς συμβιβασμούς.

"Ατλαντίδα: Η γέννηση του θρύλου" του T.A. Barron

Σε μια χώρα μαγική, την Ελεγκάντια, ένα νεαρό αγόρι, ο Πρόμι, προσπαθεί να επιβιώσει κλέβοντας πίτες, κέικ και γλυκά. Δεν του περνάει από το μυαλό ότι ο τόπος του είναι ένα πιόνι, το μέρος όπου εδώ και αιώνες μαίνεται ένας πόλεμος ανάμεσα στο καλό και στο κακό. Κουβαλώντας τα δικά του μυστικά, ο Πρόμι συναντά ένα γενναίο κορίτσι, την Ατλάντα. Οι δυο τους ορκίζονται να σώσουν τη χώρα τους –και ο ένας τον άλλον– με κάθε τίμημα. Ωστόσο, δεν μπορούν να φανταστούν ότι ο όρκος τους θα οδηγήσει στη γέννηση της Ατλαντίδας, ενός νησιού αποκομμένου από τον υπόλοιπο κόσμο, όπου κυριαρχεί η απόλυτη μαγεία.
Ο Τ. Α. Μπάρον, δεξιοτέχνης της φαντασίας και της περιπέτειας, πλάθει μια ιστορία που δεν έχει ειπωθεί ποτέ στο παρελθόν για τη γέννηση της μυθικής Ατλαντίδας.



"Ο παγανιστής άρχοντας" του Bernard Cornwell

Στην αυγή του δέκατου αιώνα, η Αγγλία βρίσκεται σε αναταραχή. Ο Άλφρεντ ο Μέγας είναι νεκρός και βασιλιάς είναι πλέον ο γιος του. Το Ουέσεξ συνεχίζει να υφίσταται, αλλά η ειρήνη είναι επισφαλής. Οι Δανοί στον Βορρά, με αρχηγό τον Κνουτ τον Μακρυσπάθη, είναι έτοιμοι να επιτεθούν και δε θα υποχωρήσουν έως ότου το σμαραγδένιο στέμμα γίνει δικό τους.
Ο Ούτρεντ, ο κάποτε κραταιός πολεμιστής του Άλφρεντ, έχει χάσει πλέον την εύνοια του βασιλιά και πρέπει να ηγηθεί μιας ομάδας απόκληρων στον Βορρά ώστε να ανακτήσει τον οίκο της οικογένειάς του, το απόρθητο οχυρό της Νορθουμβρίας, το Μπέμπανμπεργκ.
Η σύρραξη είναι προ των πυλών. Τα σαξονικά βασίλεια θα βυθιστούν στη δίνη της αιματηρότερης μάχης με του Δανούς, μιας μάχης που θα δει συμμαχίες να αλλάζουν και θα καθορίσει τη μοίρα κάθε βασιλιά αλλά και ολόκληρου του αγγλικού έθνους. Το έβδομο μέρος της σειράς «Σαξονικά Χρονικά».  

"Τα πρόσωπα του Όλιβερ" της Liz Nugent

Ο Όλιβερ Ράιαν έχει την τέλεια ζωή. Είναι όμορφος, είναι επιτυχημένος και έχει παντρευτεί την υπέροχη και ταλαντούχα Άλις, που εικονογραφεί τα βραβευμένα του παιδικά βιβλία και του είναι απόλυτα αφοσιωμένη. Η ζωή τους είναι πραγματικά προνομιούχα, αξιοζήλευτη… Ώσπου ένα βράδυ, ο Όλιβερ επιτίθεται στην Άλις και την αφήνει σε κώμα.
Ενώ όλοι προσπαθούν να εξηγήσουν αυτή την ανείπωτα βίαιη πράξη, ο Όλιβερ αφηγείται την ιστορία του. Το ίδιο κάνουν κι όσοι διασταυρώθηκαν μαζί του μέσα στα χρόνια. Και αυτό που αποκαλύπτεται είναι μια ιστορία ντροπής, φθόνου, απίστευτης εξαπάτησης και αριστοτεχνικής χειραγώγησης.
Μόνο ο Όλιβερ γνωρίζει μέχρι πού μπορεί να φτάσει για να αποκτήσει τη ζωή που πιστεύει ότι αξίζει. Το παρελθόν, όμως, βρίσκει πάντα τρόπο να επιστρέφει ακριβώς όταν δεν το περιμένουμε και σίγουρα όταν δεν το θέλουμε…