"Το δάκρυ του έρωτα" των Λία Ζώτου & Θοδωρή Καραγεωργίου

Μια αναπάντεχη κληρονομιά οδηγεί τον Τόμας Λεοντίδη από τις ανέσεις του διαμερίσματός του στο Λονδίνο στην εξοχή της νότιας Γαλλίας. Ένα χοντρό δερματόδετο τετράδιο, με το όνομά του γραμμένο στο εξώφυλλο, θα του φανερώσει πως το παρελθόν της οικογένειάς του έχει γραφτεί με το πιο μαύρο μελάνι…
Μάης, 1914. Ένας άνδρας κάνει την καρδιά του πέτρα και ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την αγαπημένη του πατρίδα, τον Πόντο, με σκοπό να εισχωρήσει στο εσωτερικό της Ελλάδας. Θα καταφέρει, όμως, να σώσει τα παιδιά και την αγαπημένη του γυναίκα;
Μάρτης, 1963. Ένας κακός οιωνός πλανάται πάνω από τον συννεφιασμένο ουρανό της Δράμας, ένα προξενιό θα φέρει δύο αδέρφια αντιμέτωπα για τη διεκδίκηση της ίδιας γυναίκας.
Σεπτέμβρης, 1974. Ένα φονικό θα στιγματίσει τη ζωή όλων για πάντα!
Με φόντο τους ατελείωτους αμπελώνες και τα οινοποιεία, τους γευσιγνώστες και το μεθυστικό άρωμα του κατακόκκινου κρασιού, ξεδιπλώνεται μια ιστορία γεμάτη αγάπη, πάθος, εκδίκηση, δάκρυα και έρωτα!

"Η αντανάκλαση του χρόνου: Το όνειρο" του Γιώργου Ν. Μανιάτη

Η Άννα Σταμέλου, μετά την άγρια δολοφονική επίθεση σε βάρος της, παλεύει με τους δαίμονες που τη βασανίζουν. Η μητέρα της, η Ελπίδα, εμπλέκεται άθελά της στον σκοτεινό κόσμο των μυστικών υπηρεσιών, ενώ τα αδέλφια της, Σωκράτης και Θέμος, διαγράφουν εντυπωσιακές πορείες στους χώρους του εφοπλισμού και του Τύπου την περίοδο που κορυφώνεται το ελληνικό πολιτικό δράμα της δεκαετίας του ’60. Η οικογένεια Σταμέλου προσπαθεί να ξορκίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος αλλά πίσω από κάθε επιτυχία κρύβεται ένα αντίτιμο που αποζητά την αποπληρωμή του…
Στα χρόνια μετά την Απελευθέρωση, από την παραγκούπολη του Πολυγώνου ως τα σκοτεινά παρασκήνια της εξουσίας και του χρήματος, οι ήρωες του βιβλίου πορεύονται, άλλοτε σκυφτοί και τρομαγμένοι και άλλοτε αυτάρκεις και αισιόδοξοι, γεύονται τη ζωή και τον έρωτα και παλεύουν ενάντια στους ανέμους των «πολέμων»: όχι μόνον των αιματηρών, αλλά και εκείνων που διεξάγονται υπόκωφα, και με άλλα μέσα, στο εσωτερικό των κοινωνιών.
Το συγκλονιστικό οδοιπορικό μιας ξεχωριστής οικογένειας στην Ελλάδα του εικοστού αιώνα.

"Το τέλος της αλυσίδας" του Fredrik T. Olsson

Επί χρόνια ο Βίλιαμ υποψιαζόταν ότι οι καταστροφές που προκαλούνται από ανθρώπινους παράγοντες και οι τρομοκρατικές πράξεις θα μπορούσαν να προβλεφθούν. Η εμμονή του με την αποκωδικοποίηση του DNA της ανθρώπινης συμπεριφοράς κατέστρεψε την καριέρα του και τον γάμο του. Και τώρα είναι μόνος.
Και ξαφνικά, μια μέρα εξαφανίζεται.
Έτσι απλά. Οι Αρχές δε δίνουν σημασία στην Κριστίνα, την πρώην γυναίκα του, που υποψιάζεται εγκληματική ενέργεια. Κι όμως, έχει δίκιο. Ο Βίλιαμ έχει απαχθεί από μια μυστική οργάνωση που πιστεύει ότι κρατάει στα χέρια του το τελευταίο κομμάτι του παζλ που τόσο χρόνια ερευνούσε. Ποιος και γιατί κρύβεται πίσω από την οργάνωση; Μπορεί ο Βίλιαμ να βρει τη λύση πριν να είναι αργά;
Μια κινηματογραφική περιπέτεια που οδηγεί τον αναγνώστη από τους δρόμους του Βερολίνου και της Στοκχόλμης σ’ ένα κάστρο στις Άλπεις, για έναν κώδικα που απειλεί την ανθρωπότητα και τον μοναδικό άνθρωπο που ξέρει πώς να τον σπάσει.

"Πως να γίνεις δημοφιλής: Η ιστορία μιας αληθινής ξενέρωτης" της Maya Van Wagenen

Είναι δυνατόν τα ρόλεϊ, οι κορσέδες, η βαζελίνη και μια σειρά πέρλες να κάνουν ένα ντροπαλό κορίτσι να βγει από το καβούκι του; Η Μάγια Βαν Γουάγκενεν πρόκειται να το μάθει πολύ σύντομα.
Η Μάγια δεν ήταν ποτέ δημοφιλής. Μάλλον ανήκε κάπου στον πάτο της κοινωνικής ιεραρχίας, «στο χαμηλότερο επίπεδο ανθρώπων στο σχολείο που δεν πληρώνονται για να είναι εκεί». Προτού ξεκινήσει την Τρίτη Γυμνασίου, όμως, αποφασίζει να κάνει ένα διαφορετικό κοινωνικό πείραμα: να ακολουθήσει για όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς έναν οδηγό της δεκαετίας του ’50 με θέμα «Πώς να γίνεις δημοφιλής», γραμμένο από την Μπέτι Κορνέλ, πρώην έφηβο μοντέλο.
Τα αποτελέσματα είναι ξεκαρδιστικά, συχνά στενόχωρα αλλά γεμάτα εκπλήξεις. Με χιούμορ και χάρη, το ταξίδι της Μάγια θα προσφέρει στους αναγνώστες όλων των ηλικιών ένα μάθημα αυτοπεποίθησης και θα τους βοηθήσει να καταλάβουν τι πραγματικά σημαίνει να είσαι δημοφιλής.

"Φύλλο μηδέν" του Umberto Eco

Ένα συνονθύλευμα δημοσιογράφων μιας καθημερινής εφημερίδας που δε νοιάζεται τόσο για την πληροφορία όσο για εκβιασμούς, λασπολογίες και φτηνές ιστορίες.
Ένας παρανοϊκός συντάκτης που αναβιώνει πενήντα χρόνια Ιστορίας υπό το φως μιας σατανικής πλεκτάνης με επίκεντρο το πτώμα ενός ψευτο-Μουσολίνι σε αποσύνθεση.
Στις σκιές παραμονεύει η μυστική δεξιά Επιχείρηση Gladio, η μασονική Στοά P2, η υποτιθέμενη δολοφονία του Πάπα Ιωάννη Παύλου Ι, το πραξικόπημα του πρίγκιπα Τζούνιο Βαλέριο Μποργκέζε, η CIA, και είκοσι χρόνια σφαγής και συγκάλυψης.
Μια χλιαρή ιστορία αγάπης ανάμεσα σε έναν αποτυχημένο αφανή συγγραφέα και ένα ενοχλητικό κορίτσι το οποίο, για να βοηθήσει την οικογένειά του, έχει παρατήσει το πανεπιστήμιο και ασχολείται με τα ροζ κουτσομπολιά.
Ένα τέλειο εγχειρίδιο κακής δημοσιογραφίας, όπου ο αναγνώστης αρχίζει σιγά σιγά να αναρωτιέται αν πρόκειται για μυθοπλασία ή πιστή αποτύπωση της πραγματικότητας.
Μια ιστορία που εκτυλίσσεται το 1992 –χρονιά που προοιωνίστηκε πολλά μυστήρια και απερισκεψίες των επόμενων είκοσι ετών– ακριβώς τη στιγμή που οι δύο πρωταγωνιστές νόμιζαν ότι ο εφιάλτης είχε τελειώσει.
Ένα πικρό και γκροτέσκο επεισόδιο που λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη κατά την περίοδο μετά τη λήξη του πολέμου και φτάνει μέχρι το σήμερα – ένα επεισόδιο που θα κάνει τον αναγνώστη να αισθανθεί τόσο χαμένος όσο και οι δύο πρωταγωνιστές.