Qui vive - Σε επιφυλακή
Δραματικό θρίλερ
Διάρκεια: 83'

Η περίληψη:
Ο Cherif, που στα 30 του έχει επιστρέψει στο σπίτι των γονιών του, πασχίζει να περάσει τις εξετάσεις για νοσηλευτής. Την ίδια ώρα, εργάζεται ως σεκιουριτάς για να τα φέρει βόλτα. Ενώ περνά τις γραπτές εξετάσεις, συναντά μια κοπέλα που τον ελκύει, την Jenny. Στο Μολ όμως όπου εργάζεται, έχει μπελάδες με τους νέους που την αράζουν εκεί. Για να τη γλυτώσει από αυτούς, τους προσφέρει μια κρυφή πληροφορία για διανομή χρημάτων. Κατά τη νύχτα της παράδοσης, όμως, η ζωή του θα μπει σε τεράστιο κίνδυνο.



En chance til - Η δεύτερη αλήθεια
Δραματική
Διάρκεια: 105'

Η περίληψη:
Ο Andreas κι ο Simon είναι ντετέκτιβ και κολλητοί φίλοι, αλλά ακολουθούν διαφορετικά μονοπάτια στη ζωή. Ο Andreas έχει κατασταλάξει με μια όμορφη γυναίκα και γιο, ενώ ο Simon χώρισε και περνάει τον χρόνο του πίνοντας σε μπαρ. Όλα αλλάζουν όταν τους καλούν να διευθετήσουν μια φιλονικία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι ναρκομανών. Παρότι μοιάζει με δουλειά ρουτίνας, ο Andreas βρίσκει το μωρό τους μέσα στην ντουλάπα. Οι ισορροπίες πλέον έχουν χαθεί. 



McFarland, USA - Πρωταθλητές με ψυχή
Δραματική
Διάρκεια: 129'

Η περίληψη:
Το McFarland είναι μια οικονομικά δοκιμασμένη πόλη της Καλιφόρνιας, καταμεσής της πλούσιας αγροτικά Σέντραλ Βάλεϊ. Σε ένα σχολείο της πόλης, μια ομάδα αρχάριων δρομέων του σχολείου Λατίνων βρίσκεται υπό την προπονητική πρόνοια του νεοφερμένου Jim White. Ο προπονητής αρχίζει να διακρίνει την ικανότητα τους στο τρέξιμο και οι αρχικές τους κόντρες βρίσκουν νέο κώδικα επικοινωνίας. Τα φυσικά τους προσόντα και η δύναμη τους ως μία ομάδα θα τους φέρει σε έναν αγώνα που διασχίζει ολόκληρη τη χώρα. Την ίδια στιγμή, ο Jim συνειδητοποιεί ότι αυτός και η οικογένεια του βρήκαν επιτέλους ένα νέο μέρος που μπορούν να ονομάσουν σπίτι και μαζί με την ομάδα του θα βάλει πλώρη για τη δική τους μερίδα στο αμερικανικό όνειρο.



Cymbeline - Αναρχία
Αστυνομική
Διαρκειά: 97'

Η περίληψη:
Σε μια εποχή όπου εξουσιάζουν διεφθαρμένοι αστυνομικοί και μια συμμορία μηχανόβιων εμπόρων ναρκωτικών, αναπτύσσεται ο έρωτας της Imogen και του Posthumus. Μια αγάπη, όμως, που έχει αβέβαιο μέλλον, αντίθετη με τις επιταγές αυτών που τους ελέγχουν και τις συνθήκες που απαιτούν αμείλικτη εκδίκηση.



Lurk - Παραμονεύοντας
Θρίλερ
Διάρκεια: 87'

Η περίληψη:
Μια νύχτα με καταιγίδα, η Ann είναι μόνη στη μονοκατοικία της. Κάποιος θα μπει μέσα. Η τρομαγμένη Ann, θα παλέψει με το περίεργο αλλά και γοητευτικό αυτό πλάσμα και στο τέλος θα έρθει σε σύγκρουση με τον άντρα της αλλά και με ότι αγάπησε και πίστεψε!



Jiao you - Αδέσποτα σκυλιά
Δραματική
Διάρκεια: 138'

Η περίληψη:
Ένας άντρας στα 40 του, άνεργος, ζει με τα δύο παιδιά του σε φτωχική συνοικία της Ταϊπέι. Η σύζυγος τον έχει εγκαταλείψει και μην έχοντας εργασία, δεν είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες της οικογένειας του. Στο εμπορικό κέντρο όπου συνοδεύει συχνά τα παιδιά του, συναντά την Χιάο Λου, με την οποία συνδέονται στενά τα δύο παιδιά. Αρχικά, η γυναίκα καλύπτει με στοργή το κενό του άντρα, αλλά η μνήμη της πρώην συζύγου έρχεται και γίνεται αφόρητη.



The age of Adaline - Το μυστικό της Ανταλάιν
Φαντασίας
Διάρκεια: 110'

Η περίληψη:
Η Adaline γεννήθηκε καθώς έμπαινε ο 20ός αιώνας. Μια παγωμένη νύχτα, ένα ατύχημα τη φορτώνει με ένα τρομερό μυστικό κι αναγκάζεται να ζει μια απομονωμένη ζωή: δεν μπορεί να γεράσει. Μετά από χρόνια μοναξιάς, θα βρεθεί ο ένας που ίσως είναι άξιος να την κάνει να χάσει την αθανασία της.



Tracers - Η συμμορία του parkour
Δράσης
Διάρκεια: 94'

Η περίληψη:
Ο Cam είναι ένας νεαρός διανομέας με ποδήλατο που οργώνει τους δρόμους της Νέας Υόρκης. Όλα θα ήταν ήρεμα, αν δεν χρωστούσε χρήματα στη μαφία. Όταν πέφτει με το ποδήλατο του πάνω στην όμορφη Nikki, ο Cam θα ξελογιαστεί άμεσα τόσο με αυτήν, όσο και τον κόσμο του παρκούρ που θα του συστήσει.



La rancon de la gloire - Το τίμημα της δόξας
Δραμεντί
Διάρκεια: 114'

Η περίληψη:
Τέλη της δεκαετίας του 1970. Στις ακτές της λίμνης της Γενεύης κείτεται η μικρή ελβετική πόλη Vevei. Ο 40χρονος βέλγος μικροαπατεώνας Eddy αποφυλακίζεται και συναντιέται με τον φίλο του, Osman. Οι δυο τους κάνουν τη εξής συμφωνία: ο Osman θα παρέχει στέγη στον φίλο του, αλλά ο τελευταίος πρέπει να προσέχει την επτάχρονη κόρη του Osman, τη , για όσο καιρό είναι η μητέρα της στο νοσοκομείο. Φτάνουν τα Χριστούγεννα και η φτώχια έχει κάνει τον Eddy κάπως πικρόχολο. Τότε ανακοινώνεται από την τηλεόραση ο θάνατος του Τσάρλι Τσάπλιν, μαζί και η τεράστια έκταση της περιουσίας που αφήνει πίσω του. Ο Eddy ξεκινάει ονειροπολώντας και καταλήγει με μια μεγάλη ιδέα: τι θα γινόταν αν έκλεβε τη σωρό του ηθοποιού και ζητούσε λύτρα από την οικογένεια του;



La danza de la realidad - Ο χορός της πραγματικότητας
Βιογραφική
Διάρκεια: 130'

Η περίληψη:
Η ταινία είναι μια ματιά στην παιδική ηλικία του Alejandro Jodorowsky στη Χιλή. Μεγάλωσε σε μια φτωχική συνοικία, αλλά η εργασία του πατέρα του, ως πωλητής γυναικείων εσωρούχων, προεξόφλησε μια πιο άνετη από τους συμπολίτες του ζωή. Μάλιστα, επειδή ο μικρός Alejandro θεωρείται ότι είναι πιο προνομιούχος από τους συμμαθητές του, αρνείται το κολατσιό που του δίνουν στο σχολείο.



Παράδοξη πατρίδα - Paradoxical fatherland
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 56'

Η περίληψη:
Την περίοδο της γερμανικής κατοχής, ο Στάθης ήταν μόλις οκτώ ετών. Μια μέρα, οι ναζί επιτέθηκαν στο χωριό του και έκαψαν ζωντανούς συνολικά 353 κατοίκους. Ανάμεσά τους ήταν η 28χρονη μητέρα του, η γιαγιά του και τα τέσσερά του αδέλφια ηλικίας από ενάμιση έως δέκα ετών. Ο ίδιος κατάφερε να γλιτώσει μαζί με τον πατέρα του. Την περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου, ο πατέρας του καταδικάζεται σε θάνατο... Λίγο πριν εκτελεστεί, γράφει ένα γράμμα και δίνει εντολή στον γιο του να σπουδάσει. Ο Στάθης καταφεύγει στη Γερμανία και καταφέρνει να γίνει οδοντίατρος. Λόγω της αντιδικτατορικής του δράσης, αναγκάζεται να ζητήσει πολιτικό άσυλο στη... Γερμανία. Δημιουργεί οικογένεια με πέντε παιδιά –όπως και ο πατέρας του– και τους δίνει τα ονόματα των αδικοχαμένων αδελφών του...