Η Έλλη Πασπαλά και ο Vassilikos συνεχίζουν τις κοινές εμφανίσεις με ένα live στο Passport την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015.

Οι πορείες τους συναντιούνται συχνά τα τελευταία χρόνια. Φέτος το χειμώνα θα συναντηθούν ξανά, σε μια προγραμματισμένη σειρά εμφανίσεων που θα τους ενώσει για άλλη μια φορά κάτω από τα ίδια φώτα.

Η Έλλη Πασπαλά και ο Vassilikos, εκτός από φίλοι και σημαντικοί ερμηνευτές, ανακάλυψαν ότι μοιράζονται και κοινές μουσικές προτιμήσεις. Την αφοπλιστική ειλικρίνεια  της Joni Mitchell, την ονειρική μαγεία του Henri Mancini, την σκοτεινή, υπόγεια μουσική του Τom Waits, τις μοναδικές μελωδίες των The Beatles και φυσικά τη βαθύτατη λαϊκή ευγένεια του Βασίλη Τσιτσάνη και την αξεπέραστη γοητεία του κόσμου του Μάνου Χατζιδάκι.

Η Πασπαλά υπήρξε άλλωστε από τα αγαπημένα παιδιά του Μάνου Χατζιδάκι, αφού η δισκογραφική τους συνάντηση ξεκίνησε παλιότερα και από την εποχή του Σείριου και  συνεχίστηκε και αργότερα με τη συμμετοχή της στην ηχογράφηση σπουδαίων έργων του. Ο Vassilikos μπορεί να μην πρόλαβε μια τέτοια συνεργασία, τον «συνάντησε» όμως αργότερα, όταν διασκεύασε εξαιρετικά τα Reflections, μαζί με τους Raining Pleasure.

Η νέα τους συνάντηση τους βρίσκει πιο ώριμους και γεμάτους έμπνευση, για ένα μοναδικό ταξίδι μέσα από απρόβλεπτες μουσικές στάσεις, σε τραγούδια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου. Οι ζωές τους άλλωστε μοιράζονται στο «εδώ» και στο «εκεί».

Η Έλλη Πασπαλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στις ΗΠΑ αλλά επέλεξε να ζει στην Ελλάδα, ενώ ο Vassilikos γεννήθηκε εδώ αλλά επέλεξε να ζει και να δημιουργεί στην Ευρώπη, με τελευταίο, σημερινό σταθμό το Λονδίνο.

Αυτές οι προσωπικές διαδρομές καταγράφονται και μέσα από μουσικές επιλογές, «ντόπιες» και «αλλοδαπές», που σχηματίζουν ένα απρόβλεπτο και σαγηνευτικό μουσικό πρόγραμμα.

Στο πλάι τους, δύο σημαντικοί Έλληνες μουσικοί: Ο σαξοφωνίστας και συνθέτης David Lynch και ο πιανίστας και συνθέτης Τάκης Φαραζής. Παλιοί συνεργάτες της Πασπαλά και οι δύο, οι οποίοι έχουν στιγματίσει τη μουσική της πορεία και εξέλιξη.

Η τετράδα δούλεψε πάνω σε αγαπημένα της τραγούδια και έρχεται να μας τα παρουσιάσει σε μια σειρά εμφανίσεων στον Σταυρό του Νότου.
Μια απρόοπτη συνάντηση με διαδραστικό χαρακτήρα, όπου βρίσκουμε την Έλλη, εκτός από το τραγούδι, στο πιάνο και τα κρουστά και τον Vassilikos στο τραγούδι, την κιθάρα, το μπάσο, αλλά και τα τύμπανα.