"Στον κήπο του μεσονυχτίου: Βιβλίο 1 - Ιστορίες της Στέπας" της Catherynne M. Valente

Μια φορά στο τόσο, εμφανίζεται ένα βιβλίο που μας θυμίζει τη μαγεία με την οποία μπορούν να μας σαγηνεύσουν οι ιστορίες, να μας καταπλήξουν, να μας ψυχαγωγήσουν και να μας διαφωτίσουν.
Κρυμμένο μέσα σε έναν κήπο, ένα μοναχικό κορίτσι υφαίνει ιστορίες για να ζεστάνει έναν περίεργο πρίγκιπα: ασυνήθιστα κατορθώματα και αδιανόητα πεπρωμένα, τα οποία πλέκονται μεταξύ τους και επιστρέφουν στην αρχή, για να ανταμώσουν στο υφαντό της φωνής της. Γραμμένη κυκλικά γύρω από τα βλέφαρά της σαν τατουάζ, καθεμία ιστορία αποτελεί ένα κομμάτι του παζλ της κρυφής ιστορίας του ίδιου του κοριτσιού. Και τι ιστορίες είναι αυτές που διηγείται! Ιστορίες με μάγισσες που αλλάζουν μορφή και άγριες καβαλάρισσες, ιστορίες με ερωδιούς-βασιλιάδες και πριγκίπισσες-τέρατα, ιστορίες με θεούς-φίδια, σκύλους-μοναχούς, και ζωντανά αστέρια. Kάθε ιστορία πιο παράξενη και πιο φανταστική από την προηγούμενη. Από την κακόθυμη «γοργόνα» μέχρι το σχολαστικό Θηρίο, τίποτα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνεται σε αυτές τις ιστορίες που αλλάζουν διαρκώς ακόμα, και κυρίως, ο αφηγητής τους.
Η μαγευτική λυρική φαντασία της Βαλέντε χαρίζει μια νέα, συναρπαστική εκδοχή των απερίγραπτων μύθων και σκοτεινών παραμυθιών που πλάθουν τα όνειρά μας. Και τη στιγμή που νομίζεις πως έχεις φτάσει στο τέλος, συνειδητοποιείς ότι η περιπέτεια έχει μόλις αρχίσει.

"Ο Εφιάλτης του Σπουκ" του Joseph Delaney

Ο Σπουκ ανέκαθεν αποτελούσε πύργο ακλόνητο, καθώς πολεμούσε το σκότος για να προστατεύσει την Κομητεία – και όχι μόνο. Όμως τα πράγματα αλλάζουν. Η ανεκτίμητη βιβλιοθήκη του έχει γίνει στάχτη. Η Κοκαλιάρα Λίζι, η ισχυρότερη εχθρός του, έχει δραπετεύσει από τα δεσμά της. Επιπλέον, ο Τομ βλέπει για πρώτη φορά το δάσκαλό του να αποτυγχάνει· μάλιστα, όχι μία φορά αλλά δύο.
Τούτες οι μέρες είναι ζοφερές, μα οι νύχτες είναι ζοφερότερες. Με τα όνειρά του να τον βασανίζουν, ο Σπουκ έχει ένα προαίσθημα ότι η Λίζι θα γίνει πραγματικά πανίσχυρη, και πλέον οι φόβοι του μοιάζουν να επαληθεύονται.
Στο μεταξύ, ο Τομ και η Άλις είναι δέσμιοι ενός δοχείου με αίμα, ως απόρροια μιας συμφωνίας σκοτεινής μαγείας με τον Δαίμονα… Όλα αυτά είναι σκέτοι εφιάλτες. Θα ζήσει ο Σπουκ για να δει το φως της μέρας; Είναι έτοιμος ο μαθητευόμενός του να αντιμετωπίσει μόνος του το σκότος;