Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας παρουσιάζει με μεγάλο σεβασμό μια βραδιά αφιέρωμα στον φίλο του Έλληνα ποιητή, στιχουργό και πεζογράφο Μάνο Ελευθερίου, με αφορμή την πρόσφατη συνεργασία τους στην τελευταία ομότιτλη δισκογραφική δουλειά του συνθέτη, αλλά και την πολυετή σχέση τους από την οποία δημιουργήθηκαν δεκάδες τραγούδια.

Σάββατο 15 Αυγούστου 2015. Μια βραδιά στον “Πολιτιστικό χώρο Μάνος Ελευθερίου”, γεμάτη υπέροχα τραγούδια γραμμένα από τον Μάνο Ελευθερίου, σημαντικές στιγμές μιας πορείας πολλών χρόνων. Εκτός από τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, θα ερμηνεύσουν στίχους που αγαπήθηκαν και έχουν αφήσει το ίχνος τους στο ελληνικό τραγούδι ο Γιάννης Κότσιρας, και η Δήμητρα Παπίου.

Ο ίδιος ο Μάνος Ελευθερίου θα διαβάσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο αποσπάσματα από το έργο του.

Σε αυτό το μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο στιχουργό, που έχει ταυτίσει το όνομά του με μια σειρά κλασικών επιτυχιών τα τελευταία χρόνια, θα ακουστούν τραγούδια όπως: «Παραπονεμένα λόγια», «Άλλος για Χίο τράβηξε», «Ο Άμλετ της Σελήνης», «Ποιος τη ζωή μου», «Οι Ελεύθεροι κι Ωραίοι», «Μαλαματένια λόγια», «Στων Αγγέλων τα μπουζούκια», «Το τρένο φεύγει στις οκτώ», «Η Μαρκίζα» κ.ά.

Η συναυλία θα ολοκληρωθεί με αγαπημένα τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα… εφ’ όλης της ύλης.

Μαζί τους επί σκηνής οι μουσικοί: Στάθης Άννινος (πιάνο), Βαγγέλης Μαχαίρας (μπουζούκι), Άκης Αμπράζης (μπάσο), Steve Tesser (κιθάρα), Φίλιππος Σπυρόπουλος (τύμπανα). Τον ήχο θα επιμεληθεί ο Γιώργος Καραγιαννίδης.

Παραγωγή: Metro Music Productions

Τοποθεσία: Πολιτιστικός χώρος Μάνος Ελευθερίου (πρώην λατομείο Καραβέλα- Σύρος)

Ημερομηνία: Σάββατο 15 Αυγούστου 2015, στις 21:00μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου: Προπώληση 12€

Προπώληση: SYROS.GR, Πρωτοπαπαδάκη 16, Τηλ. 22810-85200
VIRMAR – ΡΟΥΣΣΟΥ ΜΑΡΙΑ, Χίου 27,Πλατεία Μιαούλη, Ερμούπολη, τηλ.22810-86467
ΤΕΧΝΗ – ΒΕΡΟΝΙΚΑ ΒΑΚΟΝΙΔΟΥ, Μελίνας Μερκούρη 8, (έναντι Πνευματικού Κέντρου), τηλ.6974705185