Έρχονται στην Αθήνα την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη για να μας ταξιδέψουν με την υπέροχη μουσική τους, τα πασίγνωστα τραγούδια τους και να χορέψουμε στους ρυθμούς των GIPSY KINGS.

Μοναδικός τους σκοπός η διασκέδαση του κόσμου!!!

Ο καθένας από εμάς ξέρει λίγο-πολύ την ιστορία των Gipsy Kings που μοιάζει με παραμύθι. Πέντε άσημα αδέλφια απ’ την οικογένεια Reyes μέχρι τη στιγμή που ένας παραγωγός δίσκων τους έδειξε το σωστό δρόμο για να κατακτήσουν ολόκληρο τον κόσμο. Οι Gipsy Kings ξεκίνησαν την καριέρα τους τη δεκαετία του '70 από ένα μικρό χωριό της Νότιας Γαλλίας όταν οι δύο γιοι του Jose Reyes (βετεράνος καλλιτέχνης του φλαμένκο) Nicolas και Andre Reyes αποφάσισαν να φτιάξουν ένα συγκρότημα.

Η μουσική που έπαιζαν από τότε στηριζόταν στο παραδοσιακό φλαμένκο με κιθάρα και εύθυμο τραγούδι. Αρχικά το συγκρότημα ονομάστηκε Los Reyes (απ το όνομα της οικογένειας) Όλοι μαζί άρχισαν να γυρίζουν τον κόσμο παίζοντας μουσική, όπως έκαναν οι περισσότερες τσιγγάνικες μπάντες. Οι Los Reyes (τωρινοί Gipsy Kings) τραγουδούσαν σε γάμους, γιορτές και πανηγύρια, έπαιζαν τα τραγούδια τους ακόμα και στους δρόμους. Μοναδικός τους σκοπός η διασκέδαση του κόσμου. Και πράγματι όλοι τους αγάπησαν από την πρώτη στιγμή. Ο κόσμος τους καλούσε να διασκεδάζουν τους καλεσμένους σε διάφορα πάρτι του St. Tropez. Ανέκαθεν τα τραγούδια τους έφτιαχναν μια χαρούμενη ατμόσφαιρα ξεσηκώνοντας τον κόσμο σε χορό και τραγούδι.

Σαν Los Reyes δεν γνώρισαν παρά μικρή δισκογραφική επιτυχία αν και η μουσική τους από τότε είχε σημαντικά στοιχεία από το παραδοσιακό φλαμένκο και είχε αποσπάσει πολύ καλές κριτικές. Έτσι το επόμενο βήμα τους ήταν να αλλάξουν το όνομά τους μήπως και αυτό θα ήταν το εισιτήριο για την επιτυχία. Επειδή μάλιστα έμεναν αρκετό καιρό μαζί με τους τσιγγάνους, σκέφτηκαν να μετονομαστούν σε Gipsy Kings.

Σιγά-σιγά άρχισαν να αποκτούν ένα μικρό αλλά φανατικό κοινό που έμενε πιστό στα τραγούδια τους. Η αναγνώριση από τον πολύ κόσμο ήρθε μετά το 1986 όταν την παραγωγή των δίσκων τους ανέλαβε ο Claude Martinez ο οποίος είχε προβλέψει από την πρώτη στιγμή την αξιόλογη συνέχεια της πορείας τους. Εν τω μεταξύ οι Gipsy Kings εξακολουθούσαν να έχουν το παραδοσιακό τους μουσικό ύφος αλλά δεν έμειναν μόνο σε αυτό. Σταδιακά άρχισαν να παντρεύουν τη μουσική τους και με άλλους ρυθμούς κυρίως από την Αφρική, την Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική. Το συγκρότημα άρχισε τις περιοδείες και όπου εμφανίζονταν ξεσήκωναν παραλήρημα χαράς και κεφιού.

Το 1987 οι Gipsy Kings κυκλοφόρησαν τα τραγούδια "Djobi Djoba" και "Bamboleo" σε μια ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία. Τα δύο singles γνώρισαν αμέσως μεγάλη επιτυχία ιδιαίτερα στη Γαλλία. Όπως ήταν αναμενόμενο είχε έρθει πλέον η ώρα για ένα σημαντικό δισκογραφικό συμβόλαιο που οι Gipsy Kings υπέγραψαν με την Sony Music. Καθώς τελείωνε το1987, οι Gipsy Kings είχαν ήδη έτοιμο το πρώτο τους που αμέσως μπήκε μέσα στους 12 καλύτερους δίσκους των Ευρωπαϊκών charts. Στη Γαλλία πούλησε περισσότερα από 460.000 αντίτυπα και αυτό ήταν μονάχα η αρχή. Οι Gipsy Kings έγιναν γνωστοί και σε άλλες χώρες όπως για παράδειγμα στην Αγγλία όπου η μουσική τους αγαπήθηκε αμέσως ακόμα και από εκείνους που μέχρι τότε διατηρούσαν επιφυλακτική στάση απέναντι σε ένα μουσικό είδος που ποτέ άλλοτε δεν είχαν ξανακούσει. Το συγκρότημα άρχισε να εμφανίζεται σε διάφορα clubs του Λονδίνου και στη συνέχεια αποφάσισαν να ανοίξουν τα φτερά τους για να φτάσουν μέχρι την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.