De Ofrivilliga - Ακούσια
Σινεφίλ
Διάρκεια: 98'

Η περίληψη:
Είναι καλοκαίρι στη Σουηδία και οι συμπεριφορές των ανθρώπων αλλάζουν όπως επιβάλλει η εποχή. O Leif, προσπαθεί να κάνει επίδειξη στους φίλους του κάνοντας πρόστυχα αστεία κάτω από την επήρεια του αλκοόλ. Μια νέα δασκάλα καταφθάνει στην περιοχή και προσπαθεί να επιβάλλει την άποψή της ως προς τις μεθόδους διαπαιδαγώγησης των συναδέλφων της. Δυο νεαρά κορίτσια αρέσκονται στο να φωτογραφίζονται και να πηγαίνουν σε πάρτι. Όταν ένα από τα κορίτσια θα βρεθεί αναίσθητο στο πάρκο από έναν άγνωστο, οι ιστορίες όλων των παραπάνω θα διασταυρωθούν.



Retour a Ithaque - Επιστροφή στην Ιθάκη
Σινεφίλ
Διάρκεια: 95'

Η περίληψη:
Πέντε φίλοι από τα παλιά βρίσκονται σε μια ταράτσα της ηλιόλουστης Αβάνας. Αφορμή της συνάντησης τους, ο εορτασμός της επιστροφής του ενός, μετά από 16 χρόνια εξορίας στη Μαδρίτη. Μέχρι την αυγή, ο Amadeo, ο Aldo, η Tania, ο Rafa κι ο Eddy συζητούν, χορεύουν, πίνουν, καπνίζουν, παρηγορούν ο ένας τον άλλον, θυμώνουν, τραγουδούν και πάνω απ` όλα μοιράζονται... όνειρα, μνήμες, συναισθήματα και ιστορίες της ισχυρής τους φιλίας.



Pan - Παν
Φαντασίας
Διάρκεια: 111'

Η περίληψη:
Η ιστορία ενός ορφανού αγοριού που η τύχη του το ήθελε να γίνει κάτοικος μιας φανταστικής χώρας, της χώρας του Ποτέ Ποτέ. Εκεί θα γνωρίζει τη χαρά μα και τον κίνδυνο, μέχρι που ανακαλύπτει το πεπρωμένο του: να γίνει ένας ήρωας και να μείνει γνωστός για πάντα ως Peter Pan.



Hotel Transylvania 2 - Ξενοδοχείο για Τέρατα 2
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 89'

Η περίληψη:
Όλα δείχνουν να αλλάζουν προς το καλύτερο στο ξενοδοχείο του κόμη Dracula. Επιτέλους, οι πόρτες είναι ανοιχτές και για τους κοινούς θνητούς, δηλαδή τους ανθρώπους. Αλλά ο Dracula ανησυχεί για το αξιολάτρευτο μισό ανθρωπάκι και μισό δρακουλάκι εγγονάκι του, τον Dennis, που δεν δείχνει και ιδιαίτερα σημάδια βαμπιροσύνης. Έτσι, όσο η Mavis λείπει στα πεθερικά της με τον Jonathan και βρίσκεται σε πολιτισμικό σοκ, ο δρακουλοπαππούς αποφασίζει να εκπαιδεύσει τον εγγονό του με σκοπό να τον κάνει έναν άξιο Dracula. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν ο συντηρητικός πατέρας του Dracula εμφανίζεται στο προσκήνιο και πέφτει από τα σύννεφα όταν ανακαλύπτει ότι πρώτον ο δισέγγονος του δεν είναι καθαρόαιμος Δράκουλας και ότι οι άνθρωποι είναι πια καλοδεχούμενοι στο περίφημο Ξενοδοχείο για Τέρατα.



Crimson Peak - Πορφυρός Λόφος
Τρόμου
Διάρκεια: 119'

Η περίληψη:
19ος αιώνας. Μετά από μια οικογενειακή τραγωδία, η Edith Cushing, μια εμπνευσμένη συγγραφέας, βλέπει την καρδιά της να διχάζεται ανάμεσα στην αγάπη της για τον παιδικό της φίλο και τους πειρασμούς που επιφέρει ένας μυστηριώδης ξένος. Προσπαθώντας να διαφύγει από τα φαντάσματα του παρελθόντος και με την καρδιά σπασμένη από τον ξένο, θα βρεθεί στη Βόρια Αγγλία, στην Κούμπρια, σε μια έπαυλη ανάμεσα σε όρη. Αλλά το οίκημα αυτό αναπνέει, ματώνει και… θυμάται.



The Lobster - Ο Αστακός
Επιστημονικής φαντασίας
Διάρκεια: 118'

Η περίληψη:
Σε ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον, όλοι οι μόνοι άνθρωποι, σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν, μεταμορφώνονται σε ένα ζώο της επιλογής τους κι απελευθερώνονται στο Δάσος. Ένας απελπισμένος άντρας το σκάει από το Ξενοδοχείο στο Δάσος, εκεί όπου ζουν οι μοναχικοί και εκεί ερωτεύεται, ακόμη κι αν αυτό είναι ενάντια στους κανόνες τους.



Love
Ερωτική
Διάρκεια: 134'

Η περίληψη:
Πρώτη Ιανουαρίου και το τηλέφωνο του σπιτιού χτυπάει. Η 25χρονος Murphy ξυπνάει πλάι στη σύζυγο του και την 3χρονη κορούλα του. Ακούει τον τηλεφωνητή. Στο μήνυμα είναι η μητέρα της Electra, η οποία ανήσυχη τον ρωτάει αν έχει κάποιο νέο της. Είναι χαμένη καιρό και η μητέρα της φοβάται πως έχει μπλεχτεί σε κάποιο ατύχημα. Κατά τη διάρκεια αυτή της ημέρας, ο Murphy, ολομόναχος στο διαμέρισμα, αναπολεί τον μεγάλο ερωτικό του δεσμό με την Electra. Κράτησε δύο χρόνια, αλλά ήταν τόσο παθιασμένος και γεμάτος υποσχέσεις, παιχνίδια και υπερβολές.



Burnt - Ο σεφ που έπαιζε με τη φωτιά
Δραμεντί
Διάρκεια: 100'

Η περίληψη:
Ο Adam Jones είναι ένας σεφ στο Παρίσι, όπου η καριέρα του υπόσχεται μεγαλεία. Αλλά η συμπεριφορά του είναι αυτή που τον ωθεί σε καταχρήσεις και τα τινάζει όλα στον αέρα. Όταν καταφέρνει να κερδίσει τη νηφαλιότητα, αφοσιώνεται στο να φτιάξει το δικό του εστιατόριο, το όποιο θέλει να χαρακτηριστεί με τρία αστέρια Μισελέν, δηλαδή την ανώτερη τιμή στη γαστρονομία. Στο πίσω μέρος του μυαλού του, βρίσκεται η θέληση να γίνει το καλύτερο ρεστοράν που υπήρξε ποτέ, και για αυτό χρειάζεται τους κατάλληλους συνεργάτες.



Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός
Κωμωδία
Διάρκεια: 105'

Η περίληψη:
Θεσσαλονίκη, 2015. Ο ώριμος οικογενειάρχης Κλέαρχος (Έλληνας της Πόλης) συνεχώς φλερτάρει αδιάντροπα, ρίχνοντας το φταίξιμο στον αθώο γαμπρό του, Μάχο. Προκειμένου να συναντήσει στην Κωνσταντινούπολη την όμορφη γειτόνισσά του, Ηρώ, χρησιμοποιεί και πάλι σαν προκάλυμμα τον γαμπρό του. Έτσι, ενώ ο Μάχος πηγαίνει στην Πόλη για να κάνει μασάζ και θεραπείες στο πονεμένο χέρι του, ο Κλέαρχος συμφωνεί με τη σύζυγο του, Μαρίνα, να τον ακολουθήσει κρυφά μήπως κι έχει ερωμένη. Αλλά ένα γύρισμα της τύχης θα φέρει τη Μαρίνα, μαζί με την κόρη τους, στην Πόλη με απρόσμενα αποτελέσματα.