Les Jeudis Tricolores ξαναέρχονται για μία τέταρτη χρονιά, αυτή τη φορά στην Αθηναΐδα.

Κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα έχουμε ραντεβού με μία γαλλόφωνη παράσταση, συναυλία, θεατρικό έργο, γαλλόφωνες πολιτιστικές ανταλλαγές, με την υποστήριξη του Γαλλόφωνου καναλιού TV5Monde, και της εταιρίας Arthema.

Για τους κατόχους της κάρτας Club του Γαλλικού Ινστιτούτου, μπορούμε να αποφασίσουμε μαζί μία ειδική προνομιακή τιμή για το εισιτήριο εισόδου.

Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 στις 21.30μ.μ. ο mi μας παρουσιάζει τον δικό του Jacques Brel, αυτόν της δικής του κουλτούρας, της δικής του γενιάς. Χωρίς «πειράγματα» και χωρίς μουσικές παρεμβάσεις, ο Rémi πλησιάζει αυτόν τον μουσικό πλούτο, γεμάτο στίχους  ζωής.

Λίγα μπορούμε εδώ να προσθέσουμε για τον Jacques Brel. “Ne me quitte pas” είναι πια ένας ύμνος στην αγάπη, παγκόσμιος ύμνος, παγκόσμια αγάπη. Ο Rémi μας πλησιάζει στον κόσμο αυτό της ευαισθησίας και της ανθρώπινης σχέσης, τον κόσμο του Brel, με την απλότητα που ο ίδιος ο Jacques Brel πάντα επεδίωκε. Απλότητα στην έκφραση και την μετάδοση στίχων και μουσικής, με την απόλυτη δύναμη του πνεύματος που μας άφησε κληρονομιά ο Brel.

Είναι και για τον Rémi μία μεγάλη βραδιά, εφόσον πρόκειται για την  πρώτη γαλλόφωνη συναυλία του χρόνου, με σημαία Tricolore News και TV5Monde. Αφιέρωμα  στον Brel, στο κέντρο της Αθήνας, στον Κεραμικό, στην Αθηναΐδα , για το κοινό της Αθήνας, το γαλλόφωνο, και μη,  σε μία προσέγγιση με απόλυτη ειλικρίνεια.

O mi είναι Γάλλος και μένει στην Αθήνα. Αγάπησε το κέντρο της πόλης, και μας έφερε την δική του μουσική ζωή, απλά, χωρίς υπερβολές.

Έτσι θα μπορούσαμε ίσως να πούμε πως αυτή η βραδιά Brel, έχει γνήσια Γαλλικά στοιχεία..! Πέραν όμως της «γεωγραφικής σύμπτωσης», ο Rémi  με την δική του προσωπική έκφραση μας τραγουδάει Brel, σαν να ήταν τραγούδια του σήμερα. Με την δύναμη και την ευαισθησία του δημιουργού, ο Rémi, μας αφηγείται τον δικό του Brel, έχοντας πλήρη συνείδηση της εποχής μας.

Τοποθεσία: Αθηναΐς Πολυχώρος Πολιτισμού, Καστοριάς 34-36

Ημερομηνία: Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015, στις 21.30μ.μ.

Τιμή εισόδου: 12€

Προπώληση: Viva.gr

Πληροφορίες – Κρατήσεις: τηλ. 2103480080