"Η χειρουργός της Πάλμα" της Lea Vélez

Πάλμα ντε Μαγιόρκα, 1835. Μια γυναίκα που αναζητά απεγνωσμένα το χαμένο παρελθόν της, ένας λιποτάκτης συνταγματάρχης που κρύβει σκοτεινά μυστικά. Ένα φριχτό έγκλημα που διαπράχθηκε χρόνια πριν και μια μυστηριώδης κατάρα αναμειγνύονται αριστοτεχνικά με φόντο το γαλάζιο της Μεσογείου και τα υπέροχα τοπία της Μαγιόρκα για να συνθέσουν τον καμβά ενός συναρπαστικού μυθιστορήματος.
Η Τάνα ντε Αγιούσο φτάνει στην Πάλμα ως σύζυγος του νέου ιατροδικαστή του νησιού, αλλά πολύ σύντομα αποδεικνύεται πως είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή σύζυγος –πρόκειται για μια εξαιρετική γιατρό με έφεση στην εξιχνίαση ύποπτων θανάτων.
Αμέσως μετά την εγκατάστασή της στο Καν Μπελφόρ, ένα πέτρινο αρχοντικό με θέα στη θάλασσα όπου χρόνια πριν διαπράχθηκε μια τρομερή δολοφονία, η Τάνα καλείται να συμβάλει στη διαλεύκανση ενός παλιού μυστηρίου, ενώ στην πορεία θα γνωρίσει την αγάπη, τη φιλία και τον έρωτα στο πρόσωπο δύο ανδρών.

"Η κοιλάδα της αλεπούς" της Ηλιάνας Αγγελή

Τι θα συμβεί αν ο απαγωγέας σου εξαφανιστεί και κανείς δεν ξέρει πού βρίσκεσαι; Ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα που θα σας κρατήσει σε αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα…
Μια ηλιόλουστη μέρα του Αυγούστου. Σ’ έναν ερημικό χώρο στάθμευσης η Βανέσα Ουίλαρντ περιμένει τον Μάθιου, τον άντρα της, να επιστρέψει από τη βόλτα με τον σκύλο τους. Βυθισμένη σε σκέψεις, δεν αντιλαμβάνεται το αυτοκίνητο που πλησιάζει.
Ένας άγνωστος της επιτίθεται, τη ναρκώνει και την απάγει. Τη φυλακίζει σ’ ένα κιβώτιο, την κρύβει σε μια σπηλιά, την εφοδιάζει με νερό και τροφή για μία εβδομάδα, αλλά, πριν προλάβει να ζητήσει λύτρα από τον άντρα της, συλλαμβάνεται για κάποιο άλλο αδίκημα. Και εγκαταλείπει τη Βανέσα στην τύχη της...
Ο Μάθιου είναι σίγουρος ότι η γυναίκα του δεν έφυγε με τη θέλησή της. Ενώ οι έρευνες της αστυνομίας αποβαίνουν άκαρπες, εκείνος αρνείται να συνεχίσει τη ζωή του…
Σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, ο απαγωγέας αποφυλακίζεται και τότε αρχίζει μια σειρά επιθέσεων και απαγωγών στο περιβάλλον του δράστη. Άραγε πίσω απ’ όλα κρύβεται η Βανέσα, που επέζησε και τον εκδικείται, ή πρόκειται για άσχετες υποθέσεις;

"Φεύγω" της Tina Seskis

Ένα μυστηριώδες, ψυχολογικό θρίλερ γεμάτο ένταση και αγωνία με μια σοκαριστική ανατροπή, που θα σας συναρπάσει…
Ένας φαινομενικά ευτυχισμένος γάμος. Ένας όμορφος γιος. Ένα ζεστό σπιτικό. Κι όμως, η Έμιλι Κόουλμαν ξυπνάει ένα πρωί και τα παρατάει όλα –δραπετεύοντας από την ίδια της τη ζωή.
Τι την ώθησε σε αυτό; Πώς θα επιβιώσει; Θα καταφέρει ποτέ, όσο σκληρά κι αν προσπαθήσει, να αποχαιρετήσει οριστικά το παρελθόν της;
«…Είναι πολύ εύκολο τελικά, όταν χρειαστεί, να παρατήσεις τα πάντα και ν’ αρχίσεις μια νέα ζωή. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι αρκετά χρήματα για το νέο σου ξεκίνημα και να μη σκεφτείς όσους αφήνεις πίσω… Εκείνο το πρωί προσπάθησα να μην κοιτάξω, προσπάθησα απλώς να φύγω, αλλά την τελευταία στιγμή ένιωσα κάτι να με τραβάει στο δωμάτιό του κι έμεινα να τον κοιτάζω –σαν νεογέννητο που δεν είχε ακόμα δει ν’ ανατέλλει η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής του…»
Η Έμιλι έχει ένα μυστικό. Που κανένας δεν το έχει φανταστεί. Εσύ, άραγε, μπορείς;
Το Φεύγω είναι μια σκοτεινή ιστορία που μιλά για τη φυγή, για το τίμημα της εγκατάλειψης αγαπημένων προσώπων και τον πόνο που αυτή προκαλεί ενώ καθηλώνει τον αναγνώστη από την πρώτη κιόλας σελίδα μην αφήνοντάς τον μαντέψει το τέλος…

"Το τέλος" του Ian Kershaw

ΓΕΡΜΑΝΙΑ, 1944–1945
Οι τελευταίοι μήνες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν εφιαλτικοί για την Ευρώπη. Είχε φτάσει το τέλος του Τρίτου Ράιχ αλλά και το τέλος του ίδιου του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Σε αυτό το αποκαλυπτικό νέο βιβλίο του, ο Ian Kershaw περιγράφει την περίοδο από την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ, τον Ιούλιο του 1944, μέχρι τη συνθηκολόγηση της Γερμανίας τον Μάιο του 1945.
Προσπαθεί να καταλάβει τι ωθούσε τη Γερμανία να συνεχίζει να πολεμά… Σε κάθε μεγάλο πόλεμο στο παρελθόν όταν η ήττα διαφαινόταν απειλητική για τη μία πλευρά, οι κυβερνώντες επιδίωκαν μια συμφωνία με τους νικητές. Στη Γερμανία του Χίτλερ, αυτό δεν συνέβη ποτέ και το καθεστώς ξεριζώθηκε από πόλη σε πόλη, σε μια θηριωδία χωρίς προηγούμενο.
Ένα σύστημα βασισμένο στην τρομοκρατία, που επί χρόνια ρήμαζε τις χώρες που είχαν κατακτηθεί από τους Ναζί, στράφηκε τώρα εναντίων των ίδιων των Γερμανών. Κάθε διαφωνία εκμηδενίστηκε και ολόκληρο το έθνος πείστηκε ότι η ήττα θα επέφερε και το τέλος της Γερμανίας.
Το Τέλος του Ίαν Κέρσοου είναι το εξαιρετικό αποτέλεσμα μιας πρωτότυπης έρευνας, αλλά και ένα συναρπαστικό αφήγημα που ζωντανεύει μια εποχή η οποία άφησε βαθιές ουλές –ορατές ακόμα και σήμερα– στην Ευρώπη και θέτει βαθυστόχαστες ερωτήσεις για τη φύση του B΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το Τρίτο Ράιχ, και τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται οι απλοί άνθρωποι σε ακραίες συνθήκες…
"Σπίτι σε τάξη – Ζωή σε τάξη" της Marie Kondo

"Η μαγεία του να τακτοποιείς" της Marie Kondo
Αυτό το παγκόσμιο μπεστ-σέλερ θα σας αποκαλύψει πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε το σπίτι σας σε έναν μονίμως τακτοποιημένο χώρο, απαλλαγμένο από την ακαταστασία, αλλά και πώς θα αλλάξει όλη σας η ζωή μέσα από αυτή τη διαδικασία.
Η Μαρί Κόντο, η Γιαπωνέζα ειδική στην εξάλειψη της ακαταστασίας και την τακτοποίηση, θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τα δωμάτιά σας μια για πάντα με την απλή Μέθοδο KonMari.
Το κλειδί για την επιτυχημένη τακτοποίηση είναι να αρχίσετε να «τακτοποιείτε» το σπίτι σας με τη σωστή σειρά, να κρατήσετε μόνο αυτά που πραγματικά αγαπάτε και να το κάνετε αυτό με τη μία.
Αυτή η εκπληκτικά εύκολη μέθοδος δεν θα αλλάξει μόνο τον χώρο σας, αλλά και εσάς τους ίδιους. Θα νιώσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση, θα γίνετε πιο επιτυχημένοι και θα αποκτήσετε το κίνητρο για να δημιουργήσετε τη ζωή που επιθυμείτε.

"Δαβίδ και Γολιάθ" του Malcolm Gladwell

Πριν από 3.000 χρόνια, στην αρχαία Παλαιστίνη, ένας μικρός βοσκός κατατρόπωσε έναν τρομερό πολεμιστή χωρίς κανένα όπλο πέρα από μια πέτρα και μια σφεντόνα.
Από τότε, ο Δαβίδ και ο Γολιάθ συμβολίζουν κάθε μάχη ανάμεσα σ' ένα αουτσάιντερ κι έναν γίγαντα. Ο Δαβίδ δεν θα έπρεπε να έχει νικήσει. Ή μήπως θα έπρεπε;
Ο Γκλάντγουελ αρχικά αφηγείται την αληθινή ιστορία της αναμέτρησης ανάμεσα στον γίγαντα και τον βοσκό. Έπειτα, εξετάζει τις ταραχές στη Βόρεια Ιρλανδία, τον τρόπο σκέψης των ερευνητών του καρκίνου και των ηγετών του κινήματος πολιτικών δικαιωμάτων, τον φόνο και το υψηλό κόστος της εκδίκησης, και τη δυναμική των «επιτυχημένων» και «αποτυχημένων» σχολικών τάξεων, για να αποδείξει ότι πολλές φορές τα σημαντικά πράγματα γεννιούνται από τις δυστυχίες και αντιξοότητες.
Ο Μάλκολμ Γκλάντγουελ ασκεί κριτική στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, και προτείνει μια νέα θεωρία που μας βοηθά να καταλάβουμε τι σημαίνει να υφίστασαι διακρίσεις, να παλεύεις για να ξεπεράσεις μια αναπηρία, να χάνεις έναν γονιό, ή να αντιμετωπίζεις άλλες φαινομενικές αναποδιές.
Όπως και στα προηγούμενα μπεστ σέλερ του, ο Γκλάντγουελ με το έργο Δαβίδ και Γολιάθ προσφέρει ένα πρωτότυπο, απολαυστικό αλλά και χρήσιμο βιβλίο αντλώντας στοιχεία από την ιστορία, την ψυχολογία και την τέχνη της αφήγησης για να αναδιαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο.

"Μάθετε το WordPress 4.x: Ο απόλυτος οδηγός του νέου χρήστη" του Γιώργου Μπίκα

Θέλετε να δημιουργήσετε έναν δυναμικό ιστότοπο ή ένα μπλογκ (ιστολόγιο) εύκολα και γρήγορα, χρησιμοποιώντας το WordPress; Το βιβλίο αυτό θα σας καθοδηγήσει σε κάθε σας βήμα!
Το WordPress είναι ένα σύγχρονο σύστημα διαδικτυακών δημοσιεύσεων και διαχείρισης περιεχομένου, το οποίο διατίθεται δωρεάν μιας και αποτελεί προϊόν λογισμικού ανοιχτού κώδικα.
Με το βιβλίο αυτό θα σας δοθεί η δυνατότητα να εξοικειωθείτε πολύ γρήγορα με το περιβάλλον εργασίας του WordPress και να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε έναν δυναμικό ιστότοπο ή ιστολόγιο, δημοσιεύοντας εκεί κάθε είδους περιεχόμενο: άρθρα, σκέψεις, φωτογραφίες, βίντεο, πληροφορίες για προϊόντα και υπηρεσίες κ.ά.
Η εγκατάσταση του WordPress, η προσθήκη περιεχομένου, η παραμετροποίηση και η αλλαγή της εμφάνισης του ιστοτόπου, μαζί με την επιλογή και τη διαχείριση προσθέτων, είναι από τις βασικές γνώσεις που θα αποκτήσετε με την ανάγνωση του βιβλίου.
Το βιβλίο αυτό θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες των Ελλήνων χρηστών στο ξεκίνημά τους με το WordPress, με δεδομένο ότι αποτελεί το πρώτο ελληνικό βιβλίο με τη συγκεκριμένη θεματολογία.